Zoeken in deze blog

donderdag 21 september 2023

De insluiper.

Dit verhaal heb ik al vaker verteld, maar ik vind het zo'n leuk verhaal dat het wel weer een keer kan. 


Mijn vader zat altijd vol kwajongensstreken..... samen met mijn 2 broers had mijn moeder dus eigenlijk 3 zoons.  
Mijn jongste broer ging als eerste het huis uit en ging in een flat wonen..... beneden op de hoek. Er stonden een paar van die gebouwen achter elkaar. 
Op een avond besloten mijn vader en moeder even naar mijn broer en schoonzus te gaan, maar onderweg moest mijn vader nog even naar iemand anders toe. Mijn moeder had daar geen zin in en liep alvast door. 
Toen mijn vader later bij de flat aankwam zag hij dat het keukenraam openstond....... hij vond het wel een goed idee om eens leuk binnen te komen. Hij klom dus door het keukenraam..... deed een kralengordijn opzij (wat mijn broer niet had) en stapte even later de kamer binnen die vol zat met mensen die hij niet kende. Verschrikt vroeg iemand: "Wat komt u doen?" en mijn vader zei droog: "Ja, dat vraag ik mij eigenlijk ook af!" 
Ik moet erbij zeggen dat mijn vader op dat moment een lange zwarte leren jas aanhad, een baard had en een hoed op.....  misschien maakte dat het wat enger voor die mensen. 
"Hoe komt u binnen"
"Door het keukenraam!"
Nou, dat maakte het ook niet beter, ook al was het wel de waarheid.
"Dan zou ik door de voordeur maar weer naar buiten gaan" riep iemand
Mijn vader legde uit wat er aan de hand was...... hij was waarschijnlijk in de verkeerde flat. 😂
Hij moest zeggen wie hij was en bij wie hij precies moest zijn...... en vertrok.
Bij mijn broer aangekomen werd het verhaal natuurlijk meteen verteld..... er werd gelachen toen hij het over een kralengordijn had, mijn moeder schudde lachend haar hoofd...'Man toch, jij hebt altijd wat". 
Even later ging de bel...... de bewoner van de andere flat kwam toch maar even controleren of het verhaal klopte. 
Heel begrijpelijk..... het is natuurlijk raar als een wildvreemde door het raam bij je naar binnen klimt. Wij vinden dat mijn vader nog geluk had gehad dat er niemand in de keuken was die hem meteen knock-out had geslagen met een fles of zoiets. Er ging later die week een bloemetje naar die mensen namens de insluiper. 




Niet lang daarna stonden een oom en tante ook daar voor de deur..... maar toen was het snel opgelost: "O, u moet zeker bij Martis zijn?" 
Maar mijn vader wist van gaan ophouden...... we hadden met de kapel ergens gespeeld en gingen na afloop nog even met broer mee naar huis. Ik reed met broer mee en pa met een ander kapellid. 
De kapel speelde in die tijd in lederhosen, wat bij mijn vader geen gezicht was met die spillepootjes van hem. Ik zit in huis bij broer.... kijk uit het raam en zie bij de flat erachter de deur open gaan waardoor de bezoekers in het volle licht kwamen te staan..... jawel, 's avonds om een uur of 12 stonden er 2 mannen in lederhosen voor de deur...... mijn vader en het andere kapellid. We zagen het gebeuren en lagen helemaal in een deuk, ze hoefden niks meer te vertellen toen ze de juiste flat binnenkwamen, wij wisten het al! 





Mijn vader en ik waren 2 handen op 1 buik...... als het maar even kon waren we samen op pad. Het door het keukenraam klimmen was wel zijn grootste stunt, maar ook met veel kleine dingen hebben we veel lol gehad..... ik ga eens graven in mijn geheugen, dan komen er nog wel meer verhalen.



2 opmerkingen: