Zoeken in deze blog

zaterdag 2 september 2023

Een dagje Almere

 Het was een beetje druk de laatste tijd, rommelig! Van alles dat geregeld moest worden en dat is eigenlijk de hele vakantie al zo. Veel plannen schoten er bij in, klussen die ik van plan was te doen deed ik niet en andere dingen die nog niet in de planning zaten deed ik wel. Alles bij elkaar dus best wel lekker geklust, maar er moet nog steeds heel veel, maar ach.... wat klaar is is klaar. 
Het lopen gaat weer steeds beter, het tempo gaat omhoog en ik hou het langer vol...... maar het moet nog beter worden.... dat is het streven! De stappenteller op mijn telefoon houd het allemaal\keurig bij..... mijn minimum aantal stappen per dag is 2000 (de stappen in huis niet meegeteld, ik loop niet door mijn huis met mijn telefoon op zak!). Liever meer stappen, maar ik heb hem ingesteld op 2000 omdat dat haalbaar is...... bijna altijd. Op een goeie dag heb ik kortgeleden de 5000 stappen gehaald in één keer, maar dat was voor mij erg veel. Doordat hij op 2000 staat krijg ik bijna altijd te zien dat ik mijn doel gehaald heb..... dat werkt motiverender dan te lezen dat ik het weer niet gered heb, maar afgelopen 2 weken zat ik er ver boven. 
Daarbij moet ik 150 hartpunten (1 punt voor elke minuut dat ik voldoende beweeg om mijn hart sneller te laten kloppen..... met wandelen is dat dus stevig doorstappen!).... dat haal ik meestal met gemak. 

Zaterdag ging ik dan eindelijk een dag winkelen, dat was ik al zo lang van plan, maar steeds kwam er wat tussen. Ik ging naar Almere..... dat is heerlijk winkelen, erg veel winkels dicht bij elkaar...... veel mogelijkheden om ergens wat te drinken of een lekker broodje te eten en er zijn veel bankjes! 
Ze hebben er de "Prijsmepper", daar kwam ik altijd graag in Arnhem, maar daar is hij weg..... zo jammer! Hier in de buurt zit hij ook niet..... in elk geval niet op een plek waar ik regelmatig in de buurt ben, dus niet op mijn route. Een ander winkel waar ik altijd naartoe ging in Arnhem was Kik...... en die is ook weg.... die in het centrum dan, er is er nog wel één, maar niet in het centrum.....  niet op mijn route. Als ik voor één winkel speciaal op pad moet vind ik dat minder leuk...... het is leuker om van winkel naar winkel te gaan.... als de ene winkel een keer niks leuks heeft dan heeft de volgende misschien juist veel leuke dingen..... dat is lekker winkelen. Ik ontdekte dat Kik ook in Almere centrum zat..... joepie..... daar wil ik ook naartoe..... maar heb ik die nou altijd over het hoofd gezien of zit hij er nog niet zo lang? (even gevraagd daar, ze zitten er nog geen jaar.... en ik ben daar al langer dan een jaar niet geweest, dus ik had hem niet over het hoofd gezien). 2 winkels waar ik zeker naartoe moest. 
Jammer dat Flying Tiger er niet meer zit, want dan zou het helemaal perfect zijn!

En ik had nog een andere reden om naar Almere te gaan:  Ruim een jaar geleden beloofde ik iemand een makreel nadat ik flink opgeschept had over de makrelen die ik hier koop..... en dat werd nu wel eens tijd. Hij woont in Almere en ik zou het deze zaterdag langsbrengen..... en omdat hij toevallig die dag jarig was deed ik er wat extra's bij.....dus daar zou ik eerst naartoe gaan. 
Ik nam een vroege bus.... er vallen er tegenwoordig zoveel uit dat ik het zekere voor het onzekere nam.....bij de metro in Amsterdam-Noord vroeg een vrouw mij iets onverstaanbaars, alleen het woord Amsterdam verstond ik. Ik knikte..... beide metro's rijden dezelfde route, want het is het eindstation (of beginstation) van de NoordZuidlijn. Ze vroeg het nog eens en liet mij haar telefoon zien.... ik zag eerst alleen Chinese tekens of zoiets,,,, maar ineens zag ik Amsterdam CS staan..... dus ze zat helemaal goed, daar moest ik ook naartoe.
Nu was ik zo vroeg op het Centraal Station dat ik een vroegere trein kon nemen..... meteen bij het station zijn al leuke winkels, dus dan ging ik daar alvast heen..... ik ga eerst wel even naar Zeeman..... uh Zeeman...... die zat  toch hier? Ik keek naar een bouwput. 
Dan naar de Action, er is er eentje dichtbij..... een flink eind verderop zit een grotere, maar dit is goed genoeg.  Daarna de vis wegbrengen en even feliciteren (hij wilde het ook wel ergens ophalen, maar dat vond ik niet nodig.... wandelen is goed voor mij en zo ver was het niet!)..... en weer terug naar de winkels..... Zeeman bleek nu  aan de overkant te zitten (en er zijn er meer in Almere centrum). Bij backwerk even een stop voor een lekker broodje ... en weer verder.


Zoveel leuke goedkope dingen gezien bij Kik, heerlijk! Big Bazar was gesloten i.v.m. onvoldoende personeel.... jammer, daar had ik nog wat nodig, maar die hebben we in Purmerend ook (zolang ze nog open zijn.... dus niet te lang wachten). Prijsmepper was ook weer leuk ..... altijd verrassende dingen voor weinig geld. Ik was met de lift naar boven gegaan..... er was al iemand met een kinderwagen en nog een man..... er kwamen een vrouw in een scootmobiel en een man aan, die wilden wachten..... maar ze konden er nog best bij.... allemaal even opschuiven. Ik zei: "Ach, dan zeggen ze altijd dat er veel makke schapen in een hok gaan" en terwijl ik dat zei bedacht ik dat de leuke krulletjes van de vrouw in de scootmobiel wel een beetje op schapenkrullen leken .... dat zei ik natuurlijk niet, maar tot mijn verbazing zei de vrouw: "Zo heet ik!" ik moet er uitgezien hebben als één groot vraagteken en ze ging verder:  "Ja, ik heet Schaaphok". Hoe is het mogelijk..... ik hoor die uitdrukking zo vaak maar zelf gebruik ik hem zelden en nu zeg ik het eens en heb ik mevrouw Schaaphok tegenover mij hahaha. Zij kon er ook om lachen gelukkig (En eigenlijk leken het helemaal geen schapenkrullen, maar dat was mijn eerste gedachte! Ik vond ze leuk, ik hou van krullen!). Daarna nog meer winkels gehad, maar alle winkels op één dag is daar onmogelijk, dus ik koos vooral winkels die ik hier niet in de buurt heb en winkels die altijd de moeite waard zijn om binnen te lopen. 
Tussendoor af en toe even op een bankje gezeten, het was heerlijk weer geworden, de regenjas waar ik mee kwam had ik al snel uitgetrokken. Er kwam nog muziek langs..... heel gezellig. Geen beste foto, maar door de zon zag  ik niks op mijn scherm, dus het was op goed geluk. 




Nu had ik wel steeds dat lied in mijn hoofd....nono...no nonono (no limit van 2 Unlimited)

Tijd voor een cappuccino


bij de Hema..... en lekker even zitten daar en natuurlijk naar de wc! Het is daar altijd schoon..... opvallend schoon. Deze keer vloog er een vogeltje rond...... ik keek tegen het licht in (veel glas daar), dus zag alleen een silhouet.... maar ik neem aan dat het een mus was. 
Eerst waren er 2 hoorde ik, maar die andere hadden ze naar buiten gekregen..... en deze niet.... die had het blijkbaar zo naar zijn zin dat hij niet weg wilde. 



Het was gewoon een leuke dag.... lekker gewinkeld, iemand blij gemaakt, leuke gesprekken gehad met wildvreemden, gelachen, mooi weer, leuke dingetjes gekocht maar weinig geld uitgegeven, gezellige muziek..... en iedereen leek vrolijk te zijn. Ik heb niemand horen mopperen, geen huilende kinderen gehoord (en ik heb veel kinderen gezien)..... een positieve dag dus.

Op de terugweg stapte er iemand met een kinderwagen in de bus.... maar de plek voor de kinderwagen was al bezet door grote koffers. Dan maar op het pad! Bij de volgende halte stond oma al op om ruimte te maken zodat de mensen erdoor konden, maar de chauffeur liet gewoon de mensen achter instappen....TOP! Die man dacht mee..... dit was ook positief.... zoals de hele dag was. 

Ondanks dat ik tussendoor veel gezeten had wilden mijn benen niet verder meer....en ik kreeg last van mijn rug. Bijna 14.000(!!!!)  stappen later was ik thuis (om half 6)..... pffffff......ik liet mij op de bank vallen..... benen lekker omhoog en viel in slaap! Om 8 uur werd ik weer wakker...... een beetje opgeknapt, maar nog steeds pijnlijke benen en mijn rug protesteerde iets minder....ik had het wel koud gekregen..... dat heb ik nooit, dat zal de vermoeidheid zijn.
Maar even een broodje klaarmaken, geen zin in koken nu. 
De tas heb ik nog niet uitgepakt, dat komt later wel! 

En zondag een rustdag....... even bijkomen. 

4 opmerkingen:

  1. Ans! 14000 stappen? Dat is ruim 7 keer je daglimiet! Nou mag je de rest van de week blijven zitten. Ik moest lachen om mevrouw Schaaphok. Dat is echt een heel wonderlijk toeval. Ik ben één keer in het centrum van Almere geweest, en ja, de winkels zitten er allemaal dicht bij elkaar. Maar net als in mijn stad zullen ze regelmatig van plaats wisselen of ze verdwijnen gewoon. Big Bazar is geloof ik hier al weg. Je kunt van die dagen hebben dat alles meezit en iedereen opgewekt is. Dat zijn koesterdagen. En als je dan doodop thuiskomt mág je even pitten in je stoel! :-) Mooi bericht Ans!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag rustig aan, ik was gisteren echt helemaal af..... maar de laatste tijd herstel ik redelijk snel, dus vanavond nog even de 2000 stappen, mijn minimum!
    Ja, mevrouw Schaaphok, hoe is het mogelijk.
    Overal verdwijnen of verplaatsen winkels, maar veel winkels zitten daar al lange tijd op dezelfde plek. Wel prettig dat er in Almere ook veel bankjes zijn..... ik heb er heel wat gebruikt, vooral met dat mooie weer was dat heerlijk.
    Big Bazar staat op omvallen, dus als ik nog wat nodig heb moet ik snel zijn. Ook een leuke winkel, maar Action is nog leuker.... ik ben gek op dergelijke winkels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Last van je rug... hoe kan dat nou!
    Beetje op je passen passen!
    Dat je ook op hartpunten kan letten is nieuw voor me, echt nooit van gehoord.
    Ik leer er weer wat bij.
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Staat op de app van mijn telefoon: Google-fit. Werkt goed....... maar ik was even te fanatiek.

    BeantwoordenVerwijderen