Zoeken in deze blog

maandag 11 september 2023

Wat een dag...... met wel en wee

Wat een weer..... echt, geef mij maar een regenbui! 
En toevallig had ik op deze smoorhete septemberdag een bbq, Deze keer zou het hele vriendengroepje compleet zijn, leuk!
Ik vertrok vroeger dan eigenlijk nodig was, maar ik had afgesproken op het station en dan moet je op tijd zijn..... en omdat er veel bussen uitvallen nam ik het zekere voor het onzekere (en was ik vroeg genoeg op het station om 2 treinen eerder te kunnen nemen.... maar we zouden samen reizen, dus ik ging lekker mensen kijken..... er valt van alles te zien op een druk station. 
Ik had een gigatas mee met een cadeau erin dat plat in de tas moest blijven liggen..... niet zwaar, wel onhandig. 
Daar kwam mijn reisgenote aan, lekker op tijd en de trein was ook vroeg, dus we stapten al vroeg in en vonden een bankje naast de deur. 
Een heel lieve conductrice kwam vertellen dat het in de coupés koeler was dan op het balkon..... we volgden haar raad op en inderdaad, dat was beter. We mochten zelfs als er niet veel plaats voor ons was in de eerste klas zitten, dat was wel heel lief, ze had duidelijk door dat wij niet tegen de hitte konden. 
Ik had mandarijn en komkommer mee voor de frissigheid onderweg. 




Daarna nog een klein stukje met de bus..... het was daar erg druk en warm.... maar iemand ging staan en toen hadden we allebei een zitplek. 
Nog een klein stukje lopen en we waren er. De anderen waren er ook net. 
Cadeau overhandigd en we bleven even binnen zitten, want in de tuin was het veel te zonnig.
Later pas gingen we naar buiten.... toen de zon niet meer volop in de tuin scheen. 
De bbq was heerlijk, ik hou ervan! Ik ben gek op hamburgers, worstjes (niet alle worstjes, soms zijn bbq-worstjes wat sponzig vind ik.... en hoewel ik dan veel mensen hoor zeggen dat ze heerlijk zijn ben ik minder enthousiast, maar deze waren heerlijk!) en kip..... en als er dan ook nog satésaus is en lekkere salade met bruin stokbrood dan ben ik dik tevreden.

Mijn reisgenote kreeg het steeds benauwder..... ze heeft een longprobleem, maar dit was heel erg.... ze raakte ook  wat verward. Het werd steeds beroerder, koelen hielp wel wat, maar het ging duidelijk niet goed, die kon niet met de trein naar huis. Ze werd naar Amsterdam gebracht..... we hebben nog even aan het ziekenhuis gedacht en aan de ambulance, maar dat zag ze zelf niet zitten, het was de hitte! 
Ik ging mee in de auto en nog één van de anderen...... de airco ging aan en ze kwam weer helemaal bij....... we zagen haar opknappen. 
In Amsterdam konden we haar niet voor de deur afzetten omdat de straat opgebroken was, ze moest nog een stukje lopen.... en ik liep mee, de anderen gingen terug en ik zou ze op de hoogte houden. 
Buiten was het toch weer warmer, het lopen kostte dus veel moeite. Bij haar thuis bleef ik buiten.... ze moet 3 horrortrappen op waar ik haar niet bij kan helpen want ik moet ze zelf op handen en voeten nemen. 
Daarom bleef ik buiten en zij zou bellen of sms-en als ze thuis/boven was. 
Daar duurde even, want ook zij moet die trappen op handen en voeten beklimmen en tussendoor op adem komen. 
Uiteindelijk belde ik zelf maar en ik hoorde dat zij mij al gebeld has, maar er was blijkbaar iets misgegaan want ik had hem in mijn hand en niks gehoord, maar later thuis zag ik dat ze had ingesproken op mijn vaste telefoon. 

Ik probeerde te sms-en (ik heb onderweg geen internet, dus geen app) naar één van de anderen zoals afgesproken ..... stond hij niet in de lijst met contacten! De ander zat natuurlijk achter het stuur, dus die wilde ik nog niet bellen, maar even later belde hij mij...... dus uitgelegd dat ze thuis was. En toen bleek dat ik mijn rugtas in zijn auto had laten liggen. Nou ja, niet echt belangrijk.... dan heb ik een reden om daar weer eens lekker te winkelen en gelijk die tas op te halen. Alleen hoop ik dat de restanten komkommer en mandarijn er dan niet meer inzitten. 

Ik liep naar de metro.... die roltrap naar beneden is wel erg eng (en ik had niet eens de langste roltrap nodig, die andere gaat naar een lager perron en is 47 meter lang!)..... maar die glazen lift is ook eng! 

Als er iemand voor mij staat lukt het misschien, maar het was er stil. Daar kwam iemand.... ja.... richting 'mijn' roltrap....meteen er achteraan. Nou hoor..... hij ging lopen op de roltrap en snel ook....hellup! Niet naar beneden kijken, de tree voor mij is diep genoeg...... gelukt! 
Bij het CS eruit en de bus richting Hoorn genomen.... op de provinciale weg eruit...... en een klein kwartiertje stevig lopen. Meteen even bij iemand de restafvalcontainer wegzetten, het was nog net niet donker, dus ik kon zien of er spinnen waren...... het zit daar steeds vol met die engerds!
Het viel mee, één grote dikke spin moest ik wegjagen en zijn web vernielen, ander kon ik er niet door. Container neergezet en het laatste stukje naar huis gelopen. Even wat mailen en appen thuis.... toen mijn eigen container weggezet en op de fiets naar een ander huis om nog een container weg te zetten (waar het minder spinrijk is). Kans is groot dat ze hem zelf weer ophalen, want alle vakantiegangers komen vandaag weer thuis. 

Thuis weer wat mailen en appen...... tv kijken en even bijkomen van deze wonderlijke dag. 
Opgelucht dat het nu  weer goed lijkt te gaan!
Deze maandag wordt het hier iets minder warm met iets minder zon....... gelukkig! En dinsdag nog iets minder warm en in de nacht regen ..... het beloofde onweer is van de kaart verdwenen. 

Ik sliep snel..... ik was helemaal af! 

7 opmerkingen:

  1. Dat was inderdaad een dag met een lastig slot. Heb je wat aan je EHBO kennis als je reisgenoot het benauwder had gekregen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou.... dat wordt wel lastig. Ik denk (achteraf) dat zij dicht bij een hitteberoerte zat, maar daar dacht ik gisteren niet aan omdat die benauwdheid logisch was met haar longprobleem (nog maar 1 long die ook niet optimaal werkt). Maar achteraf denk ik aan die verwardheid..... en hoe lekker ze de ijsklontjes in haar nek vond..... ik denk zelfs dat die ijsklontjes haar redding zijn geweest.... en in de auto de airco. Ik heb dit ook niet eerder meegemaakt...... wel dat iemand slecht tegen de hitte kan (daar hoor ik zelf ook bij).... en Edwin is (als kind) wel eens flauwgevallen door de hitte. Maar die verwardheid was nieuw voor mij en omdat ze het zo benauwd had dacht ik op dat moment dat al haar aandacht daar naartoe ging en dat ze daardoor in de war was.
    Van ervaring leer je toch het meest en als EHBO-er heb ik maar zelden meer hoeven doen dan een pleister aangeven. Door ervaring ga je dingen sneller herkennen, weet je wat toen hielp.
    Uit een boekje zit de kennis er wel, maar duurt het langer om het boven te krijgen.
    Een longprobleem kan ik natuurlijk niet oplossen, maar ook daar hielp het koelen voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat was een drukke en vreemde dag dus, zeker als je niet zo goed tegen de warmte kunt. En dan ook dat gereis erbij. Ik heb iemand gekend die ook helemaal raar werd in de hitte. Die had een zonnesteek gehad en als het heet was ging-ie in de kelder zitten. Maar koeling helpt dus. Je kunt niet altijd ijsblokjes bij je hebben natuurlijk, maar als je weet dat verkoeling helpt dan kun je daar misschien op aansturen. Nu hopen dat ze de komkommer en mandarijntjes uit je rugtas hebben gehaald!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een heel vreemde dag! Heel gezellig tot het misging en daar voelde zij zich heel schuldig over..... maar zij kon er ook niks aan doen.
    Ik denk dat dit niet alleen haar longprobleem was, maar daardoor werd het wel extra moeilijk. Ik denk dat een hitteberoerte dreigde..... en zeker uitdroging. Ze dronk wel veel, maar zweette zo dat er niet tegenop te drinken viel. Dat had ze al langer hoorde ik, dus dan kan het een keer misgaan.
    Maar het gaat nu weer normaal...... ik heb haar al een paar keer aan de telefoon gehad.
    Zelf heb ik vaak een miniventilator in mijn tas..... alle beetjes helpen. Soms een speciaal koelhanddoekje, ook lekker.
    Maar dit was zo heftig, dat red je met simpele dingen niet. Het was ook benauwd warm.
    Ja..... ik hoop ook dat het bakje leeggekieperd is, het gaat met dit weer snel stinken hahaha. Maar binnenkort weer een dagje winkelen plannen daar, dan kan ik het even ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een jammerlijk afloop maar je hebt in ieder geval een leuke bbq gehad.
    Vervelend, dat traploopgedoe, ik weet het, durf haast niet naar benden.
    Goed dat vrouw weer in orde was. Hitte is funest voor longproblemen!
    Op naar de volgende hittegolf.🙄
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. BBQ was prima...... het was gewoon een leuke dag, alleen het slot was minder geslaagd...... maar dat was het ergst voor de patiënt. Hoge smalle trappen, zonder leuning...... die vind ik eng! En zij kan dat gewoon niet meer..... 3 van die trappen.

      Verwijderen