Zoeken in deze blog

zaterdag 23 september 2023

En dan zijn we alweer halverwege het weekend.

 Donderdag kreeg ik de 'uitnodiging' voor de coronaprik, meteen een afspraak gemaakt, deze keer ga ik naar Volendam, die had ik nog niet gehad...... voorgaande keren was ik in Purmerend (2 verschillende locaties), Amsterdam en Monnickendam. Die in Monnickendam was natuurlijk het handigst, ook omdat het toen zonder afspraak kon, maar die mogelijkheid is er nu (nog) niet en Volendam is dichtbij, dat kan op de fiets ook eventueel. 



Ja, ik haal hem weer.... net als de griepprik! Ik weet toevallig dat ik vorig jaar besmet ben geweest zonder er last van te hebben.... dat is uniek voor mij, want ik krijg bij een verkoudheid vaak al koorts. Ik weet hoeveel baat ik van de griepprik heb, dus als de coronaprik hetzelfde effect heeft wil ik hem heel graag (ik weet natuurlijk niet met zekerheid hoe het anders geweest zou zijn, maar uit ervaring weet ik wel dat virussen gek op mij zijn en mij gewoonlijk flink ziek maken)! 
Maar het ligt voor iedereen anders natuurlijk, net als met de griepprik..... wie nooit ziek is zal sneller afhaken. Bij het ouder worden is de kans wel groter dat het een keer flink toeslaat, maar ik snap best dat mensen met een goede gezondheid en weerstand niet meedoen. 

Vrijdag eerst watergym/zwemmen...... dat was weer heerlijk, een 'stevige' les. 




Ik vind het heerlijk in het water..... ik zwem graag en de gym/fitness-oefeningen zijn in het water erg prettig...... door de weerstand van het water zijn sommige oefeningen lastiger/zwaarder en andere oefeningen juist eenvoudiger. Vallen is geen probleem, in het water val ik zacht, dus ik hoef niet bang te zijn om mijn evenwicht te verliezen. Door het water raak ik niet oververhit, dat is ook wel prettig.... en verder is het gewoon een leuke groep. 1 keer per maand drinken we samen een kop koffie/thee en neemt iemand wat lekkers mee. De heren zijn in de minderheid, geen idee waarom er daar maar weinig van komen. 
  
Deze afbeeldingen kwam ik tegen, te mooi om niet te gebruiken, maar ik heb geen idee van wie ze zijn, dus ik kan er helaas geen bronvermelding bij plaatsen. 
Ik hoop dat ik ze mag gebruiken. 


En toen naar Purmerend! Ik zou al eerder deze week, maar het kwam er even niet van. Wel eerst even lunchen en een uurtje slapen, anders is het teveel achter elkaar, dat red ik niet. 
Woensdag is daar een DIRK geopend en daar wilde ik naartoe. Ik ga een enkel keertje wel eens in Volendam naar Dirk, maar in Purmerend heb ik meer winkels in de buurt waar ik ook naartoe wil, dus ik ga liever naar Purmerend. In  hetzelfde winkelcentrum zit een Big Bazar waar ik ook nog naartoe wilde en verder zie ik nog wel, er is zat. 
De weg ernaar toe was druk..... en het was zo'n dag dat veel automobilisten dachten: "Daar pas ik nog wel tussen, die auto remt wel voor mij".  Alle verkeerslichten sprongen op rood, het schoot niet erg op. Ik reed naar het kleine winkelcentrum en het was zoeken naar een plekje op het parkeerterrein...... dat is niet gebruikelijk (nou kom ik er nooit op vrijdag, het kan dat dat een drukkere dag is), Eindelijk een plekje gevonden.... snel mijn auto erin, voordat een ander het doet. Daarom vooruit erin.... normaal zet ik altijd mijn auto achteruit op een parkeerplek, dat vind ik prettiger met wegrijden. 
Ik stapte het winkelcentrum binnen...... oeps..... de rode loper ligt uit, maar die was helemaal vol met wachtende mensen ..... en nog meer mensen die niet op de loper meer pasten. 
Nou, dan maar eerst naar de Big Bazar. Daar hing een briefje dat ik op vertoon van mijn kassabon van Dirk 15% korting kreeg op alles. Ik ben gek op kortingen, maar ik had nog geen zin om achteraan te sluiten. Dan maar geen korting, ik verwachtte niet veel uit te geven bij BB, dus dan is de korting ook niet veel. 


Toen ik daar klaar was was er bijna geen rij meer..... snel de spullen in de auto zetten en terug.... en...... achter aansluiten bij de rij die ondertussen weer behoorlijk was gegroeid. Nou ja.... ik had wat boodschappen echt nodig, dus dan toch maar aansluiten. Ik hoorde dat ze bij de opening woensdag zelfs buiten stonden.... toen was de rij dus nog veel langer!  Hé, er waren zij-instromers.....iemand kwam van opzij en ging schuin voor mij staan.... die zal ik even vakkundig de pas afsnijden. 🤣
Daar zijn winkelkarren voor hahaha, ik schoof de kar voor hem en zette hem een beetje dwars .... daar kon hij met goed fatsoen niet meer langs, dan zou hij wel heel brutaal zijn. Het lukte, hij ging achter mij staan!




We mochten naar binnen, een grote groep werd doorgelaten. De vakkenvullers bleven aan het bijvullen daar, het was niet aan te slepen. Ik wilde iets uit de koeling pakken met de deur dicht..... de vakkenvuller zag het en we schoten samen in de lach..... ik deed alsnog de deur open open hij hij hield hem voor mij tegen. 
Lekker inkopen gedaan..... leuke aanbiedingen. 
Auto inladen, nog even snel naar een andere winkel en toen was het mooi geweest..... tijd om naar huis te gaan. Het begon te regenen......  ik had geen jas aan, was ook niet nodig, de regen voelde lekker fris. De auto voor mij reed net weg, dus ik kon ook vooruit wegrijden, handig. Ondertussen begon het serieus te regenen. Iets minder druk onderweg.... de andere kant op was het drukker. Niet alle lichten op rood, maar nu waren de spoorbomen dicht. Toch ging het nu vlotten. Thuis geen plekje dichtbij..... een paar keer lopen om alle boodschappen binnen te krijgen. 
Na het avondeten viel ik weer in slaap..... een paar uur zelfs...... geen wonder na zo'n drukke dag. 

Zaterdag naar een verjaardag, altijd gezellig. Het is de maanden na de zomervakantie altijd druk met van alles.... verjaardagen en andere feestjes, de muziek is weer begonnen met de nodige optredens, zelf ben ik over een paar weken jarig...... altijd een drukke tijd, meestal te druk. 
Gelukkig is de verjaardag van zaterdag een verjaardag waar ik de hele dag naartoe kan, wel zo prettig. 
Steeds vaker zijn het vaste tijden waarop de visite komen mag.....het wordt steeds moeilijker om alle jarigen te bezoeken omdat ze het bijna allemaal op zaterdag vieren en dan ook nog met vaste tijden..... dan heb ik er wel eens een paar tegelijk en dat valt niet altijd te berennen als ik niet de hele dag de tijd heb. Vaak zijn die verjaardagen dan ook nog eens erg druk zodat je elkaar nauwelijks kan verstaan, want als iedereen tegelijk komt heb je dat. Er kan natuurlijk wel eens een goede reden voor zijn om het zo te doen, maar ik vind het niet zo geslaagd. Zelf vier ik het op de dag zelf en ook de hele dag, maar wie liever in het weekend komt is ook dan van harte welkom. Edwin komt altijd in het weekend omdat even na zijn werk nog van Arnhem naar Monnickendam en weer terug niet zo handig is.... dat begrijp ik. En er zijn er meer die niet altijd kunnen door de week.... geen probleem, als ze graag willen komen spreken we een andere dag af en als ze liever thuisblijven is dat ook goed.... even goeie vrienden. 
Zo verspreid het zich en hoewel het leuk is als er meer mensen zijn is het ook wel lekker als niet iedereen tegelijk komt. Als iedereen tegelijk komt zit de kamer vol, kan ik nergens meer langs, kan ik nauwelijks met iemand praten..... een beetje minder mag wel. 
Het was gezellig op de verjaardag en ik kreeg nog een cadeau mee terug ook..... als dank voor bewezen diensten..... ik heb nauwelijks wat gedaan vind ik, maar wel erg leuk en ik ben er blij mee! \







4 opmerkingen:

  1. Zwemmen, heerlijk, ik was er gek op en ineens was het op.
    De verjaardagen worden hier al jaren gevierd in een paar uurtjes, ongeveer van 11 tot 16/17 uur. Overdag even druk en de avond voor jezelf. We deden het zelf ook toen we ze nog vierden.
    Ideaal.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het nog steeds heerlijk!
    Zelf vind ik het niet prettig zo'n beperkte tijd, niet om naar toe te gaan (vooral niet als ik meer verjaardagen of nog iets anders heb en het is dan vaak erg druk) en ook niet thuis..... ik heb al eens gehad dat toevallig iedereen tegelijk kwam....dat was echt niet leuk meer, ik moest onder de tafel doorkruipen om ergens bij te kunnen. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer die vragen of ze een andere keer kunnen komen..... ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoveel kennissen en familie hadden we hier niet, dat scheelt. Maar een verjaardag werd meestal ook gezien als een verplichting.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat scheelt natuurlijk, maar als ik meer dan 20 mensen tegelijk krijg vind ik het erg vol worden. Gelukkig roken ze niet meer, want een stuk of 20 rokers moet ik echt niet aan denken!
    De meeste verjaardagen zie ik niet als een verplichting en ik hoop dat mijn verjaardag ook niet als een verplichting gezien wordt, want dan kunnen ze beter wegblijven of een andere keer komen als ze dat wel leuk vinden.

    BeantwoordenVerwijderen