Zoeken in deze blog

zondag 18 december 2022

Alweer een week voorbij!


Zaterdag. Er lag een mooie kerstbal in mijn plant buiten.... keurig in een zakje. Ik keek er verbaasd naar.....er bleek een klein kaartje aan te zitten met alleen een voornaam. Ik ken meer mensen met die naam..... maar ook een buurvrouw met die naam`.... die verwachtte ik niet als afzender, maar misschien was het bedoeld voor haar?. Maar waarom dan in mijn plant? Nee, het is natuurlijk de naam van de afzender! En langzaam aan (ik moest even wakker worden) dacht ik het handschrift te herkennen. Ik weet het vrijwel zeker! Leuk.... dat zijn leuke verrassingen. De kerstbal is handbeschilderd, wat een leuk idee!
Bedankt!
De kaartenstroom komt ook op gang........ ik vind dat altijd heel gezellig. Mooie kaarten zitten er weer bij... ook een erg mooie zelfgemaakte..... sommige mensen kunnen zulke prachtige dingen maken, maar het is altijd leuk als mensen zelf iets maken,,. Ik heb het ooit ook wel gedaan en ben al jaren van plan het vaker te doen, maar om de één of andere reden komt het er niet van.

En ik kreeg een ander leuk kerstknutselwerkje van iemand die altijd erg leuke en originele dingen maakt...... het paste niet door de brievenbus, maar dat zag ik meteen toen ik thuiskwam en voordat ik het gepakt had vermoedde ik al van wie het was.  Dit is zo'n leuke tijd. Er zijn wel steeds minder mensen die kaarten sturen (prima, moet iedereen zelf bepalen), maar ik krijg er nog best veel. Zelf verstuur ik er ook steeds minder..... er vallen mensen af (maar er komen er ook weer bij) en ik stuurde lange tijd wel kaarten naar mensen die gestopt waren, want wat zij doen hoef ik niet te doen..... maar ik merkte dat mensen het vaak ongemakkelijk vonden als ze zelf niet stuurden. 


Tijd om naar het clubgebouw te gaan,...(o, een kerstkaartje, even kijken).....daar moest ik zijn voor een concert van pianoleerlingen. Met de auto...... lopend vond ik even te ver omdat ik daarna ook nog naar een verjaardag zou gaan en met de fiets te glad. Er is wel gestrooid op de fietspaden, maar bij mij in de straat is duidelijk niet gestrooid, de straat was wit en dat was niet van zout..... en op de voetpaden waren ook zat gladde plekken hier en daar.... heel verraderlijk en ik verwachtte dat er dan wel meer gladde stukken zijn op mijn route... misschien ook wel op het fietspad. Ik ga dan meteen onderuit, ik kan niet bij de grond, dus een beetje glibberen is al vallen. 
Dan maar de auto....... gelukkig geen geparkeerde auto's op een voor mij lastige plek..... ik kon de bocht gewoon ruim nemen en als ik door die hobbel op mijn erf een beetje zou slippen moest dat nog  kunnen ..... en het kon inderdaad, geen probleem. Verder was het niet glad op de weg, alleen in mijn straat.
In het clubgebouw wilde ik meteen aan de slag, maar er stond een kaartje op tafel met mijn naam, dus eerst kijken..... ook toevallig, net zo'n klein kaartje als ik net thuis had.... huh?... zelfde afzender! Ik had niet goed gekeken, mijn naam stond er niet op, maar een naam die er erg op leek! En toen echt aan de slag.... een stuk of 40 stoelen neerzetten, nog even het middenpad ruim houden omdat de piano er nog door moest.... koffie en thee zetten en alles klaarzetten wat ik nodig kon hebben. 
Ik vind het altijd wel leuk die leerlingen..... van beginneling tot vergevorderd! 
In de pauze komen ze allemaal tegelijk wat drinken halen..... even spitsuur, maar ik had hulp..... bedankt Erik! Mensen wilden pinnen..... dat kan bij ons niet .... wilden dingen drinken die we nooit hebben, Het werkt toch lekkerder met z'n tweeën..... maar iemand erbij vragen voor die 10 minuten dat het druk is is ook overdreven..... maar het is wel lekker als er iemand is die daar de weg ook een beetje weet. 
Na afloop meteen stoelen opstapelen zodra er iemand gaat staan...... al snel had ik veel helpers (dat werkt altijd, zodra ze mij een stoel zien stapelen gaan ze helpen!), deze keer ging het wel erg snel...... volgens mij een record!  Alles was supersnel klaar en ik kon weg, mooi op tijd nog voor de verjaardag. 
Daar was het gezellig, de appeltaart was heerlijk.... en de rest ook, ik hoefde thuis niet meer te eten! 

En daarna lekker in pyjama op de bank met een dekentje..... tv kijken.  

En waarschijnlijk is mijn ladderprobleem binnenkort opgelost..... hij gaat naar een andere schuur, daar wordt hij waarschijnlijk wel gebruikt (om ramen te lappen) .... dichtbij, dus als ik hem nodig heb kan ik hem gebruiken (ik heb hem al 40 jaar niet nodig gehad), hij staat mij niet in de weg en hij wordt dan hopelijk weggehaald voor hij echt naar beneden stort. Ze mag hem hebben!  

Daarna nog een rustige zondag was de bedoeling. Hij werd ook wel rustig, maar anders dan ik verwachtte. 's Morgens ben ik op zo'n dag altijd lui en ik was van plan 's middags boven te gaan opruimen. eind van de ochtend ging de telefoon...... heel gezellig en lang gekletst en 's middags kwamen ze nog even langs om een huisje te ruilen......  weer even gezellig gezeten, koppie thee erbij. 
Niet lang nadat ze weg gingen ging de telefoon weer, deze keer een gesprek van bijna 2 1/2 uur.... echt waar!!! Wel een leuk gesprek hoor, dus de tijd was om voordat ik er erg in had, maar ineens was het wel erg donker en werd het echt tijd om de keuken in te gaan. Hahahaha, het is denk ik wel duidelijk dat ik boven niet veel gedaan heb. Morgen maar in de herkansing. 
's Avonds ook niks gedaan omdat ik een paar uur heb liggen slapen..... dat heb ik de laatste tijd vaak.... ik zal het nodig hebben. 
Nu regent het buiten en het is glad..... ik heb mij niet buiten gewaagd, maar ik hoor en lees het van anderen en ook op het nieuws hoor ik over veel ongelukken door het hele land. De straat glimt op een manier die anders is dan bij een natte straat. Ik heb wel het idee dat we het ergste gehad hebben, maar het zal nog wel even glad blijven, vooral op sommige plekken en dat is heel verraderlijk. 
Het is opvallend stil op de weg en wat er rijdt rijdt rustig. Ik moet mijn pmd-container nog wegzetten, maar dat doe ik morgenochtend vroeg wel....... dan ben ik ook op tijd. Ik ga voor die container niet het risico lopen op een val.  
En weer is er een week voorbij! 

8 opmerkingen:

  1. Pat Ricia
    Verstandig om de bak morgenochtend buiten te zetten. Het was rond 18.00 uur al behoorlijk glad en nu al helemaal. Overigens rijden sommigen nog best hard op de weg, niet slim!

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Dat doe ik nu echt niet..... ik kijk wel uit! Ja, sommige auto's niet. stom! De bus zag ik net ook heel rustig voorbij komen.... het is echt nog niet voorbij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pat Ricia
      Ans Dekker-Martis nee, tot 4 uur in elk geval. Er zijn echt heel veel ongelukken gebeurd!

      Ans Dekker-Martis
      Ja..... dan ga ik alleen naar buiten als het echt nodig is en al helemaal niet met de auto. En als de bussen niet meer rijden dat ga ik in geen geval met de auto, dat heb ik altijd gezegd. Ik belde Edwin een keer op zijn stage in Scheveningen dat de bussen niet reden en dat hij dus beter een slaapplek kon zoeken. "Maar de treinen rijden toch? Dan kan jij mij toch ophalen van het CS?" Nou. dat deed ik dus niet! Heeft hij zijn baas gebeld, mocht hij een bus lenen..... kwam die gek daarmee thuis!

      Verwijderen
    2. Pat Ricia
      Ans Dekker-Martis hahaha, dat vergeet je dus nooit meer!

      Verwijderen
  2. Gladgevaarlijk en toch de auto in... nou ja, je zag natuurlijk wel waar het link was.
    Leuke verrassing, een kerstbal te vinden. :-)
    Aan kaarten doe ik eigenlijk nog steeds niet maar er moet steevast een handvol naar mensen die zelf blijven sturen, de oudere zussen gaan er koppig mee door.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op de weg viel het gelukkig mee, maar gisteravond was het ook daar glad, dus ik ben de deur niet uitgegaan. IJzel is heel verraderlijk.
    Die kerstbal was leuk, ik hou van dergelijke dingen.
    Ik doe nog wel aan kaarten, maar niet meer als mensen zelf niet meer willen sturen omdat ik merk dat ze dat ongemakkelijk vinden en dan soms toch nog wat sturen. Ik stuur niet om terug te krijgen, maar ik stop dan ook maar. Er zijn ook mensen die niet meer sturen omdat ze flink op leeftijd zijn en het allemaal niet meer zien zitten..... soms zien ze het ook niet meer zo goed of hebben ze andere mankementen waardoor het schrijven wat lastiger wordt..... die blijf ik gewoon sturen en maak duidelijk dat ik geen kaart terug hoef.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yvonne Hermans-Willen
    wat leuk al die verrassingen. En kaartjes, tja, ik stuur al jaren geen kaarten meer, doe van dat geld een etenspakket bij een gezin dat ik ken in Afrika. Die hebben het echt hard nodig. Maar jij bedankt voor je lieve kaartje, stiekem vind ik het toch leuk!

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Hermans-Willen
    Ik ben gek op gezellige verrassingen..... het maakt alles zoveel leuker!
    Steeds meer mensen stoppen met kaarten en vaak doen ze dan iets goeds voor dat geld en dat is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker als je mensen ken die het goed gebruiken kunnen is het mooi om te doen omdat je dan ook weet dat het goed terechtkomt.
    Zelf kan ik nog geen afscheid nemen van het sturen van kaarten..... al worden het er wel minder. Soms is er een speciale reden om iemand iets te sturen..... en als ik dan het adres weet kan dat ook. Het is voor mij een ritueel waar ik niet zomaar mee kan stoppen.



    Michel van der Roest
    Leuk jouw verhalen en ik zíé het ook voor me!👍🤭😊

    Ans Dekker-Martis
    Michel van der Roest Hahaha, dus jij ziet voor je hoe ik onnozel sta te staren naar een kerstbal en naar een kaartje dat niet voor mij was 😃?
    Mijn truc met stoelen stapelen kan ik iedereen aanraden.... beginnen als er nog veel mensen zijn, dan gaan ze helpen, dat werkt ongetwijfeld ook met andere dingen! Als ik zelf niet begin denken ze er niet aan, maar ze willen best wat doen..... en ik ben er blij mee! Als iedereen maar één stoel opruimt scheelt het mij al veel werk, maar het gaat mij wat ver om het te vragen, op deze manier is het leuker.



    Elenarsa Sweers
    Ikzelf vind kaartjes sturen altijd heel fijn. Een tijd voor aandacht voor diegene tijdens het schrijven. Helaas, dit jaar besloten om het aantal kaartjes drastisch te minderen......voelt wel raar, maar soms moet je een keuze maken. maar wie weet kan het volgend jaar wel weer 🙂

    Ans Dekker-Martis
    Ja, er zijn vaak toch mensen die je wil blijven sturen, dus helemaal stoppen vind ik zelf moeilijk. Maar ik snap het heel goed als mensen dat doen. Ik heb ook wel eens een kaartje gehad waar opstond dat het de laatste was... vond ik ook wel een goed idee, want ineens niet meer sturen lijkt mij lastig.
    In Monnickendam breng ik ze altijd zelf weg, dat is prima te doen en ik wil toch elke dag wandelen, dus dan heb ik meteen een doel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb mijn ladder op de schuur gelegd (laten leggen)., daar ligt hij niet in de weg. Misschien een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Had gekund, maar wilde ik liever niet..... nu komt hij heel dichtbij in een schuur bij iemand die hem ook gebruiken gaat en zo nodig kan ik hem altijd lenen. En ik gun hem haar van harte, zelf zal ik hem waarschijnlijk nooit gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen