Zoeken in deze blog

zaterdag 10 december 2022

Voetbal

 


Voetbal kijken met de Gouwzeekapel i.p.v. repeteren..... dat is gezellig! 
De één nam glühwein mee, een ander heerlijke appeltaart en verse kippeneitjes, iemand kwam met wraps en weer een ander met bitterballen. Ik had zelf vooral wat hartige dingen mee zoals kaasstengels en nootjes..... we hoefden dus niet te verhongeren!  Niet alle aanwezigen hielden van voetbal, maar dat maakte niet uit, de gezelligheid was er niet minder om. Het samen kijken is gewoon leuk.... samen mopperen op de scheidsrechter, samen  juichen en samen teleurgesteld zijn maar blij dat ze zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaven. Als je dan toch moet verliezen dan is het minder erg als ze niet na 10 minuten al kansloos zijn, ze hebben het lang volgehouden al leek het lange tijd niet te lukken. . 
Ik vond het erg gezellig zo..... heerlijk al die opmerkingen, ook van mensen die niet van voetbal houden. Ik heb nooit eerder een wedstrijd gezien met 15 gele kaarten (later las ik dat het er 19.(onder deze link ook een filmpje van het opstootje dat op tv niet te zien was) waren....zal best, ik was de tel al lang kwijt!) ... zelfs geel voor iemand die al gewisseld was en geel tijdens de strafschoppen en dat werd rood (2x geel). En waar dan wel geel verwacht werd werd hij niet gegeven. Wonderlijk. 

Ik moest denken aan lang geleden, toen bij een voetbalwedstrijd vaak vrienden van mijn broers bij ons kwamen kijken.... ik vond dat heerlijk. Mijn moeder gaf niks om voetbal, maar ze vond het allemaal prima en mijn vader keek graag naar een goede wedstrijd. Het commentaar.... geweldig.... zelf deed ik ook mee en riep wel eens "dat is gemeen" , maar de anderen riepen dan "niks aan de hand!" .... ik had het dus nog niet echt door, maar ik leerde steeds meer. 
En dan die ene keer..... het zou een ruige wedstrijd worden en er zat al iemand klaar met pen en papier om de overtredingen te noteren, want dat zouden er veel zijn. 
Iedereen zat aandachtig de wedstrijd te volgen toen de tv er mee stopte...... oei, midden in de wedstrijd... wat nu? Nou, met de hele groep naar de buren, die het prima vonden!
De vrouwen bleven achter: Mijn moeder, mijn aanstaande schoonzus en ik. 
Ineens zegt schoonzus: "Er komt rook uit de tv!" Ik trok meteen de stekker eruit..... ik vond mijzelf heel kordaat, maar erg slim was ik niet want ik was verbaasd dat er nog steeds rook uit kwam. Achteraf vond ik dat wel heel dom, maar goed, die stekker moest er natuurlijk wel uit. Mijn moeder haalde mijn vader die de tv naar buiten tilde waar hij verder uitbrandde. Er waren wat gesmolten knoppen op de kast achtergebleven. Wat een geluk dat we niet allemaal naar de buren gegaan waren! Een ruige wedstrijd.... ja, de tv vloog er van in de fik! 

Dat ging vrijdag wel anders..... we konden gewoon blijven zitten met z'n allen. We hebben het wel vaker gedaan zo met de hele groep kijken..... ik hou ervan en gelukkig hou ik ook van voetbal. Het wordt (voor mij) minder leuk als we naar Max Verstappen zouden kijken. Wel gezellig, maar die race vind ik niet leuk om naar te kijken. Natuurlijk wil ik wel dat hij wint, maar ik vind het 'spelletje' niet leuk. Ik heb het nooit leuk gevonden en dat is niet veranderd nu Max het goed doet. Voor mij is het enige verschil dat ik de uitslag wel wil weten, maar daar hoef ik niet voor te kijken. 
Maar voetbal...... daar kijk ik graag naar! Niet dat ik naar elke wedstrijd die op tv is kijk..... ik vind het het leukste als ik een duidelijke voorkeur heb voor één van de elftallen. Dat kan ook een wedstrijd zijn waarbij 'wij' later tegen de winnaar moeten spelen.... want dan heb ik ook meestal wel voorkeur. 
Als het mij totaal niet uitmaakt wie er wint kijk ik alleen als er niks anders voor mij op tv is. Het spelletje zelf is ook wel leuk om te zien, maar zonder voorkeur is er geen spanning bij en dat maakt het minder leuk

Maar hoe graag ik ook naar een wedstrijd van het Nederlands elftal kijk..... ik zal er nooit iets voor afzeggen! Misschien als iets eenvoudig verzet kan worden dat ik dat doe, maar ik ga geen dingen overslaan omdat ik voetbal wil zien..... al mijn sociale contacten en andere afspraken zijn echt belangrijker dan voetbal of wat dan ook en dat geldt voor alles op tv. Mijn tv gaat gewoonlijk ook uit als er iemand komt. Als ik ergens naar zit te kijken dat bijna afgelopen is zal ik misschien soms vragen of ik het even mag afkijken, maar dat moet dan echt maar heel kort zijn en dan gaat hij uit of zachtjes op radio. 

Ik moest de ruiten van mijn auto krabben toen ik naar huis ging. Het was niet glad, hoewel ik gehoord dat het het verderop wel flink glad was. 
Thuis wilde ik nog even tv kijken..... ik heb niet veel gezien, ik sliep snel en lang! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten