Zoeken in deze blog

donderdag 15 december 2022

Nog even


 Nog even en het is Kerst..... ik ben zelfs al aan het versieren (ben ik normaal later mee). Ik ben nog niet klaar, maar het begin is er. Het kerstboompje staat ook, maar ik twijfel nog of ik hem hoger neer ga zetten.... dat is zo gebeurd, want het weegt niks en er hangen (nog) geen breekbare dingen in.

Ik ben blij met mijn gekregen boompje!




De kerstkaarten zijn voor een deel al de deur, ook vroeger dan voorgaande jaren. In Monnickendam moet ik de meeste kaarten nog wel rondbrengen, maar wat op de post moest is allemaal al weg (als ik niemand vergeten ben) en er is al het één en ander aangekomen weet ik. 



Het is lekker koud de laatste dagen...... ik hou er wel van, hoewel ik minder blij van de energiekosten wordt, maar het is niet anders.



Misschien koop ik nog wat hyacinten, daar ben ik altijd gek op! Vooral de witte.....ik vind ze mooi en ze ruiken ook heerlijk. Ik vind alle kleuren mooi, maar met Kerst kies ik voor wit als ze die hebben. 

Dinsdag met de auto naar de muziek.... eerst ruitje krabben, en flink ook..... binnen en buiten! 
Ik kreeg er die avond een tijdelijk 'maatje' bij....... en er komt er volgende week weer ééntje. Heel goed twee erbij tot en met het nieuwjaarsconcert. Ik zit al een tijdje alleen.... en dan kan het niet tweestemmig klinken, dus 2 erbij is super. Bovendien is één eng.... als ik ziek wordt is er niemand! Dus voor de dirigent lijkt mij dat ook prettig..... er is speling. Ik weet zelf dat ik slechter speel dan een paar jaar geleden. De lange tijd dat ik nauwelijks gespeeld heb in coronatijd is daar een beetje schuldig aan, maar de grootste schuldige is mijn gebit.....een andere manier van spelen moest ik mijzelf aanleren om die nieuwe tand te ontzien en dat kost moeite. Ik heb al heel lang een 'moeilijke' kaak..... dat gewricht is niet helemaal lekker, waarschijnlijk veroorzaakt door een kaakchirurg die zijn werk in mijn te kleine mond moest zien te doen waardoor mijn kaak ontwricht was. En dat gebeurde 2 keer. Een andere kaakchirurg gaat er vanuit dat dat de oorzaak is. Als ik mijn mond te ver open doe gaat hij soms op slot staan.....ik krijg het zelf wel weer goed, maar het is vervelend en soms gaat ie zelf alweer goed, maar dat hoor je hem kraken.... iemand vroeg eens "Wat is dat nou?" "O, dat is mijn kaak" was mijn antwoord. Die is dus niet goed en ik heb daar meer last van sinds ik een andere manier van spelen aangeleerd heb. Tegen het eind van de repetitie krijg ik regelmatig een soort kramp in mijn kaak. Tussendoor maak ik dan wat rare bewegingen met mijn kaak.... daar gaat het even van over. Deze repetitie had ik dat al snel.... ik speelde ook niet lekker, dus goed dat er eentje naast zat! Ik was er niet helemaal bij ook.... vergat te tellen..... verstond verkeerd waar we moesten beginnen, dat soort dingen. 
Ik was ook al gaar voordat ik vertrok en zag geen kans om nog even een tukkie te doen.
 
Terwijl ik het warm kreeg en mijn vest uitdeed, had een ander het koud.... in de pause haalde ik voor haar een omslagdoek uit de auto die ze lekker om haar benen deed..... het hielp, als snel had ook zij het warm..... dus weer een goede daad gedaan......nou ja... daadje 😂 .







Woensdag eindelijk winkelen in Purmerend, het belangrijkste heb ik gelukkig. Ik had nog wel meer winkels waar ik langs wilde, maar na Action, Wibra, Kruidvat en Lidl bezocht te hebben vond ik het tijd om naar huis te gaan......moe, maar als het moest kon ik nog wel even, maar ja...... ik had ook een auto vol ondertussen.... ik had wat onhandige dingen in mijn kleine autootje gepropt waardoor er niet veel meer bij kon...... nou ja, als het moet wel, maar ik hou het graag veilig. Bovendien wil ik natuurlijk voor donker thuis zijn..... probleem nu was dat de zon natuurlijk laag staat en hij was nogal fel maar toen de zon ook nog eens op het gladde ijs weerspiegelde werd het lastig....... maar goed, een zonnebril verzachtte het wat, al bleef het lastig. En toen ik mijn straat indraaide werd ik even helemaal verblind.... gelukkig maar even...... verderop geen last meer omdat er huizen voor staan. 




Het kraamcadeau dat ik binnenkort nodig zal hebben is nu ook compleet, alleen nog even inpakken.....(o, ik had al eerder zulke schattige kerstpakjes e.d. gezien, maar ja..... misschien wordt ze na de Kerst geboren en ik weet nu natuurlijk ook nog niet welke maat ze heeft..... en een kerstpakje is echt alleen voor kerst, dus..... dat kon ik onmogelijk kopen!), cadeau voor een jarige deze week is ook klaar op het inpakken na, kerstcadeautjes waren al klaar, alleen nog even de pakjes een beetje vrolijk versieren..... prettig idee! 
 



Volgens mij is het in de winkels minder warm.... lekker! Voor het personeel misschien niet, maar ik vind het in de winter altijd heel vervelend om met mijn winterjas aan een warme winkel binnen te gaan..... steeds jas aan en uit is ook niet handig en dan loop je tussendoor steeds met die jas te slepen. 
De deuren zijn ook vaker dicht, dat vind ik niet meer dan logisch, ik heb nooit begrepen waarom veel winkels in de winter hun deuren open hadden staan ...... sommige winkels hebben er nooit aan meegedaan en daar stap ik echt net zo snel naar binnen als bij een 'open' winkel..... waarvan ze vinden dat dat uitnodigender is. Alleen winkels waar je niet of nauwelijks naar binnen kan kijken vind ik minder uitnodigen om naar binnen te gaan.....  maar een deur die niet open staat vind ik geen enkel probleem. 

🎅🎅🎅🎅🎅

Woensdag ontdekte ik bij thuiskomst iets vreemds...... ik zag iets dat niet klopte in de schuur, dus snel kijken.... en ja hoor, de ladder hing scheef. Ik heb een lange (uitschuif-)ladder van aluminium die in drie delen is en daardoor precies in de schuur past in de lengte. Ed (mijn man) heeft lang geleden twee steunen gemaakt in de schuur waar hij op  ligt. Voor mij te hoog en het is sowieso nogal manoeuvreren om hem uit de schuur te halen omdat mijn voordeur op kleine afstand tegenover de schuurdeur zit.
Volgens mij is de achterste steun afgebroken...... en nu leunt hij dus nog op eentje en ik vermoed dat die dat ook niet zo lang zal volhouden. De schuur staat overvol, alles wat ik even kwijt moet gaat de schuur in en het plan was om dat in het voorjaar of van de zomer eens te fatsoeneren, dan is mijn huis ondertussen ook alweer wat verder gereorganiseerd..... er is nu dus nog weinig loopruimte. 
Zelf kan ik die ladder in elk geval daar niet weghalen, maar ik vraag mij ook af wat er dan mee gebeuren moet. Zelf gebruik is hem nooit, niet alleen omdat ik hem zelf niet pakken kan, maar ook omdat ik er niet op durf te staan! In de (zo ongeveer) 40 jaar dat hij daar hangt heeft Ed hem wel meerdere keren gebruikt, maar daarna is hij nog een keer gebruikt door een nieuwe  buurman die aan het verhuizen was naar een bovenwoning en via de gewone trap niet alles naar binnen kreeg. Die had Edwin op straat aangesproken of hij iemand in de buurt wist met een ladder en samen hebben ze die ladder toen uit de schuur gehaald (en Edwin kreeg iets voor zijn spaarpot!) Misschien geef ik hem weg....aan iemand die hem daar weg wil halen. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar hij kan niet zo half blijven hangen in elk geval. 

🎄🎄🎄🎄🎄


Donderdag naar de diabetesverpleegkundige......  ik had vorige week bloed laten prikken. Dat had veel eerder gemoeten, 6 weken nadat ik een hogere dosering kreeg.... maar ja, als het medicijn er niet is en er pas na 3 weken een vervanging voor komt (die minder prettig is) dan schuif ik het bloedprikken ook maar op..... nou ja, dan nog maar een paar weken erbij, want dat moet ik toch voor controle (normaal is deze controle zonder bloed prikken) en dan hoef ik ook niet tussendoor te bellen voor de uitslag.... dan kan het gewoon allemaal in één keer. 
Het was glad, ik was lopend en paste mijn route aan... een route met minder kans op gladde delen. Langer onderweg, maar ik was op tijd en niet gevallen.  Bloeddruk perfect.... nuchtere suiker veel te hoog, gemiddelde suiker (HbA1C) gedaald, maar kan beter. Nou ja...... ik snap het wel, ik was het allemaal even zo zat.... dat gezeur met medicijnen die er steeds niet zijn, de slechte voorlichting daarover...... ik heb daardoor wat minder op mijn voeding gelet en te vaak iets gegeten was ik beter niet kon doen. Ik heb het nog wel beperkt gehouden hoor, maar toch..... ik heb het niet goed gedaan en dat bleek wel uit de cijfers. Maar..... mijn bloeddruk was juist lager dan ik gewend ben .... het is meestal wel goed, maar dit was beter! 

✨✨✨✨✨

Ik hoorde al dat er veel mensen 's morgens waren gevallen, dat leek mij geen goed idee en daarom was ik voorzichtig. 

🌟🌟🌟🌟🌟

Mijn maandbedrag voor energie kan weer aangepast worden...... deze keer is het advies dat hij flink omlaag kan.... nog een paar euro lager dan hij voor de verhoging was..... hm ...... wel leuk, maar de echte winter moet nog komen.....ik denk dat ik voor een tussenweg ga....... wel omlaag, maar niet naar het adviesbedrag. Ik ben extra zuinig, dat wel, maar dit advies lijkt mij erg laag. Ik kijk regelmatig naar mijn verbruik en kan het zo weer veranderen als ik denk dat het nodig is en na de winter heb ik er meer zicht op. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten