Zoeken in deze blog

zaterdag 6 juli 2024

Joepie.... eindelijk naar de kapster!


 O wat heerlijk, ik ben eindelijk weer bij de kapster geweest na ruim 3 1/2 maand..... het was echt nodig en dit voelt beter! Met de bus natuurlijk...... ik had de laatste tijd wat minder gelopen, maar het lukte prima.... er was een mogelijkheid om dichterbij te komen met de bus, maar dan moest ik overstappen en was ik veel langer onderweg, dat leek mij ook geen oplossing. En lopen vind ik lekker, het werkt ook ontspannend bij mij en als ik een doel heb om naartoe te open vind ik dat prettig. Ik zag dat het te doen moest zijn..... minder dan 10 minuten lopen..... dan kan geen probleem zijn, ik mag dan wat minder gewandeld hebben, maar als ik boodschappen haal loop ik ook.... ik ben gewoon weer aan het opbouwen en dit was een mooi moment voor een wandelingetje. 

Maakte niet uit of ik er langer over liep, want ik had nog ruim 10 minuten speling ook. Een bus eerder vond ik niet nodig, tenzij er op de app stond dat die ander uitviel, maar hoewel ik hier ook op tijd wil zijn vind ik dit toch wat anders dan een medische afspraak....... dan kan het zijn dat ik echt niet meer geholpen wordt en dan moeten misschien andere dingen ook opgeschoven worden.... als de kapster er geen tijd meer voor heeft als ik te laat ben is dat toch minder erg, hoewel het erg jammer zou zijn.... maar niet meer dan jammer. Maar de app gaf niet aan dat er een bus uitviel, dus ik had genoeg speling. Lekker in de middag, na de lunch..... echt, ik genoot ervan.... op de fiets naar de bushalte (de uitstaphalte, hoewel het niet ver weg is vind ik het heerlijk om terug de fiets te pakken, de instaphalte is daar vlakbij), in Purmerend lopen, lekker geknipt worden en gezellig kletsen, koppie thee drinken daar, uitgerust weer terug naar de bus lopen die thuis dan precies bij mijn fiets weer stopt.... perfect. Het liefst zou ik nog even winkelen... ik wilde graag weer eens naar de Action en Wibra.... maar dat werd te gek, gewoon niet doen! Ik wil zoveel, maar wat niet kan dat kan niet, zo simpel is het. Eigenlijk heb ik zaterdag een verjaardagsfeestje in Purmerend, maar dat gaat ook nog niet.... ik zou sowieso niet lang blijven, maar...... er gaat 's avonds geen bus rechtstreeks.... dus overstappen. Ze wonen ook niet dichtbij een bushalte, dus alles bij elkaar is dat niet handig en echt teveel. Mijn kapster wilde mij ook thuisbrengen, maar ik denk dat het gewoon nog even te druk voor mij is.
Ik zou in elke geval al snel weer naar huis gaan, als het nog licht is (maar het is nu lang licht),  in het donker is het nog erger, want de overstaphalte is ergens in the middle of nowhere en dat vind ik 's avonds laat in het donker niet ideaal. Ik ben niet bang uitgevallen, maar ik zou dan toch eerst naar Amsterdam gaan en daar de bus naar Monnickendam pakken, maar ja.... dan lijkt het een reis om de wereld! Dat speelt nu niet, het is lang licht.... maar ik zag het nog niet zitten, dus 's morgens even een cadeaukaart gehaald voor de bijna 16-jarige en gelijk eentje voor zijn opa die ik in mei overgeslagen had en dat kon ik allemaal afgeven bij mijn kapster die ook bij die familie hoort. De moeder van mijn kapster kwam mij bij de bushalte ophalen en ik liep nu niet rechtstreeks naar de kapsalon, maar eerst naar het huis van de kapster, waar haar moeder op ukkie past. Ik was snel aan de beurt.... lekker bijgekletst, weer terug naar het huis en weer samen (weer met ukkie in de wagen) naar de bushalte.... we zaten zo te kletsen dat ik ineens zag dat mijn bus er al stond.... wat een geluk dat er nog iemand stond, anders was hij zo doorgereden hahaha. En zodra ik zat en de bus wegreed wist ik het...... de cadeaubonnen zaten nog in mijn tas. Lekker bezig! Nou ja, ik heb het al gemeld.
 Dom, dom, dom! 


Ik heb nog veel meer verjaardagen overgeslagen, maar dat komt nog wel..... als ik verder opgeknapt ben maak ik dat wel in orde en dan kan ik het door de brievenbus gooien, want de rest woont allemaal hier. Ik moet wel even op mijn gemak inventariseren, want het zijn er best veel, ik zou zomaar wat kunnen overslaan...... en dat wil ik niet.... maar als ik er erg laat achter kom krijgen ze volgend jaar gewoon dubbel, kan ook. Er zijn nog wel meer dingen die ik moet/wil regelen..... alles op z'n tijd



Maar....... heerlijk dat er een flink stuk van mijn haar af is..... ze heeft het aan de achterkant wat korter dan anders geknipt, lekker fris voor als het warm wordt en ze heeft het asymmetrische nog verder naar achteren doorgetrokken..... prima! Ze mag altijd haar gang gaan..... als ze een goed idee heeft vind ik dat leuk.... zij kan goed beoordelen wat met mijn haar kan, maar ook wat mij staat.


Nou is mijn kop ook niet meer hetzelfde als de vorige keer, want ik ben in korte tijd flink afgevallen en dat is aan mijn gezicht ook goed te zien..... toen iemand het een paar weken geleden op facebook had over mijn appelwangetjes schreef ik ook terug dat het nu rimpelige appeltjes zijn geworden, want dat is het gevolg..... het vet vulde het op en dat is weg. Geen probleem hoor.... rimpels horen erbij, op mijn leeftijd is dat heel normaal! Zelf vind ik dat het nog wel meevalt, maar ik zie wel het verschil. Het valt de ene keer ook meer op dan de andere keer.  Ik hoef er niet koste wat kost jonger uit te zien dan ik ben en als ik er ouder uitzie levert mij dat ook geen slapeloze nachten op. Maar het kan zijn dat doordat ik een andere kop heb mijn haar ook aangepast moet worden..... maar nu is het nog bijna hetzelfde. 
Mijn kapster weet dat het bij mij best wat ongewoon mag zijn..... er zijn natuurlijk wel grenzen, maar iets aparts hou ik wel van.  Ik vind het tot nu toe altijd goed en daar gaat het om! Misschien vinden anderen het gek, maar dat maakt mij niet uit..... het is mijn haar en als ik het leuk vind is het goed. 
Mijn haar kleuren hoeft niet, maar als ze ineens bedenkt dat 1 pluk in een andere kleur leuk zou zijn dan wil ik dat wel proberen.... maar verder mag het wit blijven! 

En dan vrijdag eindelijk bloed prikken...... dus toch weer de wekker zetten. Het is inloop. dus als ik erg vroeg ga staan ze vaak in de rij.... dan maar wat later..... toen geen rij, maar ook niet direct aan de beurt. Het zwemmen was al begonnen toen ik klaar was.... dan maar boodschappen halen. Daarna even lekker lui op de bank met een kop koffie. Even aan de telefoon gehangen, niet zo lang dit keer.....

De bel..... 'mijn tweelingzus' (wij worden vaak voor elkaar aangezien maar zijn geen familie van elkaar) kwam namens de watergymgroep/aquafit een kaart brengen..... leuk!

 

Even lekker gekletst en toen was het lunchtijd. 
Daarna even tv kijken en dan een tukkie.  En toen nog wat heel kleine klusjes gedaan....ik probeer weer elke dag toch wel iets extra's te doen, maar geen zware klussen. Al is het maar 1 klein dingetje..... dan zijn dat toch 365 dingetjes in een jaar. (Dit jaar zelf 366 dingetjes)

 

Voor ik ziek werd deed ik meer, maar dat komt wel weer...... ik heb geen haast. Er is voorlopig nog veel uitzoekwerk, veel sorteren (ik heb bijv. veel knutselmateriaal dat grotendeels wel bij elkaar ligt, maar niet soort bij soort en dan ergens anders ook zo'n bak met van alles wat..... geen zware klus, maar niet zo zichtbaar en er gaat best veel tijd in zitten. Maakt niet uit, ik weet wat er gedaan is en zo heb ik eerder al heel veel gesorteerd en in bakken gedaan met etiketten erop.... dat staat bijna allemaal op de plek waar het ook mag blijven staan.... dat is echt klaar. Dat was vooral op zolder.... nu ben ik even nauwelijks op zolder bezig, maar als ik weer sjouwen kan en daar verder ga is er snel ruimte om meer naar zolder te brengen en daar een vaste plek te geven. Nu ben ik vnl. met kleding bezig..... er is veel dat duidelijk te groot is.

 

Ondertussen heb ik alles in een kast uitgezocht..... niet alles gepast, alleen weggedan wat duidelijk te groot is. Er was niet veel dat om een andere reden weg kon, want niet zo lang geleden had ik dat allemaal al uitgezocht en wat blijven mocht voor een groot deel in kratten gedaan. Nu zit echt alles in kratten en ook daar etiketten op. Alleen moet ik nog 1 krat erbij i.p.v. een bak die net iets te groot is waardoor die deur niet dicht kan. Ik heb nog wel zo'n krat, maar daar zit nu nog iets anders in, dus even wisselen.... dat wordt het volgende klusje denk ik. Ook weer dingen die niet opvallen, maar wel gedaan moeten worden. Er is best veel kleding weg nu.... ik ben diverse keren naar de kledingbak gegaan. Niet dat de kast nu half leeg is.... maar er gaat nog wel meer weg als het toch te groot blijkt te zijn. Achter elkaar alles eerst passen zag ik niet zitten, dit vond ik handiger en langer vol te houden.



In de hangkast ernaast was niet veel dat weg mocht.... ook dat had ik niet lang geleden al nagekeken dus het ging alleen om de maat... maar een warm vest mag best wat groot zijn. De kasten in de kamer ernaast zijn nog niet aan de beurt..... dat komt later wel. Maar altijd leuk als er weer ergens een etiket op kan.... zo, dat is klaar! Schoolbordetiketten waar ik het met krijtstift opschrijf. Langzaam aan komt het ooit klaar.... ik zei van tevoren al dat het jaren kan duren.... nou, dat is ook zo.... maar voor mij wordt het steeds overzichtelijker omdat ik weet wat waar naartoe moet en in welke volgorde.... ik kan het anders doen, dan lijkt het beter, maar is dat niet echt zo..... dus uiteindelijk is het dan meer werk. Dus.......ik ga op deze manier door, dat bevalt mij toch het best. Als het sorteerwerk is gedaan komen de grote dingen aan de beurt..... het is echt een grote reorganisatie. Even kijken wat ik zelf kan.... het meeste zal wel lukken, er zijn wel grote dingen die verplaatst moeten worden, maar bijna alles blijft wel op dezelfde etage en dan is het alleen schuiven, dat zijn dingen die ik ook opzij heb geschoven voor de glaszetters, dus dat kan ik dan wel. Er is volgens mij maar één ding waar ik mogelijk hulp bij nodig heb omdat dat wel een trap af moet..... maar dat is met z'n tweeën zo gedaan en misschien kan ik het zelfs alleen, het kan in delen, dat scheelt ook. Dat kan nu nog niet, want eerst moeten er andere dingen gedaan worden. Kleinere dingen kan ik zelf wel t.z.t. de trappen op en af slepen. 
Het staat nu op een heel laag pitje..... geen probleem voor mij. Als het eindelijk echt klaar is heb ik in elk geval eer van mijn werk. Als ik weer rijden mag wordt het tijd om eindelijk verf te halen (maar dan wel even een aanbieding afwachten, die zie ik regelmatig voorbijkomen)..... dan kan ik daarna eens even wat heel anders doen, iets wat wel opvalt, dat is ook leuk. Het ruimt natuurlijk niet, maar een fris kleurtje vrolijkt wel op! De overloop is smal en als de deuren dicht zijn erg donker..... dus moet het een lekker fris kleurtje worden, net als in de badkamer. Ik begin er weer een beetje zin in te krijgen.  





Het weekend hou ik rustig.... ik moet een stel kaarten schrijven, waaronder een paar voor een verjaardag die niet meer op tijd kunnen aankomen....  nou ja, dat is pech..... even niet aan gedacht. Nog wat andere kaarten. Een kaart bij een bedankje voor de afdeling waar ik bijna een week gelegen heb en waar ze zo verschrikkelijk lief en aardig waren dat ik het echt nodig vind om nog even wat te doen. In het andere ziekenhuis had ik het ook heel goed hoor, maar daar lag ik maar heel kort, dus dat laat ik maar zo.... toen ik weg ging heb ik wel bedankt voor de goede zorgen, maar in Hoorn lag ik bijna een week en er is veel gebeurd in die week, niks was ze teveel, dus ik heb iets voor ze klaarstaan dat ik woensdag bij de receptie daar afgeef. Nog even wat op de kaart schrijven, ingepakt is het al. Ze zullen misschien niet eens meer weten wie ik ben.... na mij zullen er al velen op die kamer gelegen hebben, maar dat maakt niet uit, ik wil gewoon iets terug doen! Dat zijn mooie klusjes voor in het weekend! Ik ga toch niet naar alle leuke dingen die afgelast waren en vrijwel allemaal toch weer doorgaan..... dat gaat nog niet, volgend jaar wel weer. En misschien zaterdagochtend wat naar het mobiele afvalpunt brengen (klein chemisch afval en huishoudelijke apparaten) ... hangt er vanaf hoe laat ik wakker wordt en wat voor weer het is.... ik ga mij zeker niet haasten en als ik nog geen zin heb komt er later deze maand nog een herkansing op woensdag. Daar kan ik op de fiets naartoe, dat is simpel.... het past in de fietstassen, want het mogen alleen maar kleine dingen zijn. Wat weg is is weg, maar het kan twee keer per maand, dus geen probleem als ik nog lekker lui in mijn pyjama op de bank wil zitten i.p.v. op de fiets te stappen. Dat mobiele punt is een proef.... en dan moet er natuurlijk wel gebruik van gemaakt worden! 
Komende week wordt nog druk genoeg, dus het weekend is helemaal voor mijzelf..... ik doe natuurlijk wel wat, maar ik wil niet steeds op de klok kijken! 

Ik kom de laatste dagen steeds mensen tegen die mij een tijdje niet gezien hebben..... ze kijken verbaasd naar mij..... tsja...... ik zie er wat anders uit. Logisch dat ze verbaasd zijn, maar ik moet er steeds om lachen. Dit is dan mijn nieuwe ik. Met wat ik er vorig jaar in een rustig tempo er al afkreeg meegeteld ben ik zo'n 20% geslonken..... en het laatste deel in heel korte tijd en dat was niet de bedoeling..... afvallen is prima, maar graag op een normale manier. Vaak is snel afvallen ook weer snel aankomen.... daarom schrik ik ook niet als er iets bijkomt..... dat zien we later dan wel weer.... eerst volledig opknappen, daarna houd ik mij wel weer met dergelijke dingen bezig en zou het mooi zijn als ik er nog een paar kilo afkrijg..... maar als het niet lukt.... jammer dan! 

En verder gaat het gewoon goed!!!!! Elke dag een beetje beter! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten