Zoeken in deze blog

zaterdag 12 augustus 2023

De stoel!

 


Eindelijk had ik DE stoel besteld, ik wilde hem al zo lang..... maar ik was teveel met andere dingen bezig waardoor ik het steeds uitstelde, maar ik vergat hem niet! Ik was al van plan om hem in deze vakantie te bestellen, maar toen ik hoorde dat Edwin en Geurtje langs zouden komen leek het mij leuk als hij er stond. Dus snel besteld..... even slikken bij de bestelkosten, maar ja...... hij past echt niet in mijn autootje en hij zal in meer auto's niet goed passen. Hij zou op donderdag komen, ruim een week voordat Edwin kwam, dus ik had genoeg tijd om hem in elkaar te zetten, want ja..... het is een Ikeastoel. Lukt het echt niet dan mag Edwin het afmaken, maar ik hoopte natuurlijk dat dat niet nodig was....... maar het was een prettig idee dat die mogelijkheid er was. Edwin doet wel vaker klusjes als hij er is, maar ik wil dat niet te gek maken...... niet dat hij uren aan het klussen is of zoiets, dat is niet gezellig.. 

De bezorgers kwamen keurig op tijd en waren ontzettend vriendelijk, de gigadoos werd netjes in de kamer gezet..... ik zorgde dat Bobbi niet weg of in de weg liep en één van de mannen hielp mee door Bobbi te roepen. Ze waren heel vriendelijk..... op een prettige, natuurlijke manier. 
Ik had gelezen dat ze hem tot over de drempel zouden brengen, gelukkig werd dat de kamerdrempel, want in mijn gang zou hij alles blokkeren...... het leek wel een kinderledikant..... nou ja, iets korter, maar als je hem op zijn kant zet en een rechthoek uit de bodem snijdt heb je een flink formaat poppenkast! 
Heeft iemand misschien nog een grote doos nodig voor dergelijk knutselwerk? Wie het eerst haalt......

Ik begon met het in elkaar zitten van het voetenbankje..... dat was simpel..... 4 poten eronder en klaar (dat voetenbankje zat in een aparte doos, het is ook afzonderlijk te bestellen). Er stond nog een handeling in de gebruiksaanwijzing die ik wel deed, maar geen idee wat er dan gebeuren moest...... ik merkte geen verschil. 'Nou ja, dat vraag ik wel aan Edwin' dacht ik meteen..... dat kan geen probleem zijn.
De grote doos pakte ik uit om alles even te bekijken..... en onderin de 'routebeschrijving' te vinden. Even alles lezen...... moet kunnen, maar dat zou zonder die handleiding nooit gelukt zijn, dat wist ik al van tevoren..... een duidelijke volgorde, maar met onderdelen die ik nooit eerder zag. Ik snapte wel alles, het enige dat tegen kon zitten zou mogelijk de kracht kunnen zijn..... dat het mij niet lukte om iets ver genoeg naar beneden te schuiven, maar het was mij wel allemaal duidelijk. Eerst de rugleuning aan de bodem maken, dan de poten eronder (de kleine achter en de grote poten voor), daarna de zijkanten..... dat zou dan nog lastig kunnen worden, maar de omschrijving was duidelijk...... en dan het zitkussen erin. Niet overhaast beginnen, rustig aan, morgen is er nog een dag en dan nog een hele week.... tijd genoeg, ik moet er even zin in hebben! De voetenbank was in elk geval al klaar. En niks tegen Edwin zeggen...... alleen als het niet lukt, dan meld ik even dat hij aan het werk moet, maar als het lukt dan mag hij daar lekker lui meteen in gaan zitten (als een ander hem niet voor is)! Ik wil zijn verbaasde gezicht graag zien als hij binnenkomt. Ik zal er een plaid bij doen in vrijwel dezelfde kleur (wat feller geel) om hem netjes te houden.... ik heb er zelfs 2 en eentje kan evt. dienen om lekker onder te kruipen als het koud is, of over het voetenbankje wat natuurlijk ook netjes moet blijven (en als dat mooier is heb ik ook nog groene plaids). En ik heb een geel nepbontkleedje, dat kleurt er echt heel mooi bij.  Zo helemaal mijn kleur. Iets helderder dan mijn andere stoeltjes, maar het kan goed bij elkaar..... het is ook een heel andere stof, dus sowieso toont dat al anders. 
Ik hoopte zo dat het mij zou lukken!!!!

Het kwam mooi uit..... Bobbi zou uiterlijk vrijdag al opgehaald worden en Edwin kwam zaterdag en dan komt Laila natuurlijk mee. Kan ik nog even goed zuigen en dweilen en de plaids van de bank wassen..... goed luchten, want een hondengeur valt zeker met dit regenachtige weer niet te voorkomen. Het valt nog best mee, maar toch.....  het is er wel. Natuurlijk brengt Laila ook weer een hondengeurtje mee, maar dat is maar één dag en dat is dan toch anders. 

Die zaterdag sloeg ik ook nog even over om hem in elkaar te knutselen, ik moest 's middags weg en als ik dan halverwege ben leek mij niet handig. Zondag eerst lekker uitgeslapen en daarna met verbazing naar de regen gekeken..... ze hadden boven echt alle kranen opengezet (in Purmerend stond een parkeergarage onder water!). Het gaf mij echt zo'n gevoel van 'lekker binnen blijven en niks doen'.... dus ik ging lekker tv kijken...... tot ik zin kreeg om aan die stoel te beginnen. Het begin was eenvoudig...... rugleuning aan onderkant en poten erin was een makkie,


maar zoals ik al verwacht had waren de zijkanten lastiger. Ik moest de stoel dan ook steeds andersom op zijn kant leggen en mijn armen zijn nogal kort, dus dat ging niet echt handig, maar..... dat lukte nog wel. De zijkanten eerst voorzien van een stuk metaal


(geen idee hoe dat onderdeel heet, hier had ik trouwens een kruiskopschroevendraaier van mijzelf voor nodig, die was niet meegeleverd, ze gaan er blijkbaar (terecht) van uit dat iedereen die wel heeft)) was geen probleem en de zijkanten erin schuiven en even kracht zetten om ze ver genoeg naar beneden te schuiven ging ook goed...... maar toen..... de laatste 4 schroeven erin.....het moest precies in het gat vallen natuurlijk, maar dat lukte niet zo goed..... wel de opening van de bodem, maar de opening van de zijkant moest daarachter zijn en die schroef leek er niet in te willen. 
Ik zat in een onmogelijk houding en ondertussen was ik duidelijk aan een douche toe. Bobbi wilde ook nog even meehelpen, maar daar had ik niks aan..... en ineens lukte het...... er was van die 4 schroeven maar 1 schroef doe er vrijwel meteen inging, die andere 3 deden moeilijk. Nou ja, het zal ongetwijfeld mijn eigen onhandigheid geweest zijn, maar dat was voor mij nog het moeilijkste deel. 
Toch was het goed te doen...... het mag wat moeite kosten tenslotte. Het zou voor mij in elk geval geen reden zijn om hem niet te kopen! 




En dan maar afwachten tot ze komen....... lekker niks zeggen van tevoren. En nu zorgen dat Bobbie er niet in gaat zitten, dus voorlopig even een doos erop. De plaids lagen klaar, kussentje en kleedje erin



.
Ernaast komt een lamp te staan..... niet zo hoog, net een mooie maat om bij te lezen..... hij is al besteld. Aan de andere kant misschien een kleine (maar wel hoge) bijzettafel, maar ik heb ook een barkruk die daarvoor kan dienen..... ik gebruikte hem toen het zo erg warm was als plantentafel voor een plant die teveel in de zon stond...... een veelzijdige barkruk dus. Ik zoek dus niet te lang naar een tafeltje, maar kom ik iets leuks tegen voor een knappe prijs.... dan koop ik hem! 

En er tegenover staan deze stoeltjes:



Tot mijn verbazing kreeg ik vrijdagavond al bericht dat de lamp de volgende dag zou komen...... er stond bij dat het 5 dagen zou duren, maar toen ik hem donderdagmiddag besteld had werd het ineens 4 tot 7 dagen. Dan is dit wel heel snel. En het zou tussen 9.30 en 12 gebracht worden.....leuk, dan staat hij er al als ze komen! Alleen het uitslapen en nog even lekker teuten voor ik ga douchen  zat er niet in.
Ik werd ook nog te vroeg wakker en het lukte mij niet om verder te slapen...... niet even snel, ik was wel slaperig. Dan er maar uit. Douchen...... en  even kijken of de bezorgtijd nog hetzelfde is...... ja hoor. Even later een mail....... we komen naar u toe met een pakket.... tussen 12 en 2. Huh? De eindtijd is de begintijd geworden..... dan had ik lekker in bed kunnen blijven ..... met het idee dat ik alle tijd had was ik vast wel weer in slaap gevallen. Edwin, Geurtje en Wesley zouden rond 1 uur komen.... dan staat de lamp er mogelijk nog niet. Geen ramp, maar het leek zo leuk. 
Ik viel nog wel even op de bank in slaap..... en er kwamen allerlei vreemde dromen voorbij...... ik hoorde stemmen (die waren er echt, bij de buren zaten ze buiten.... onder het afdak, dan heb je geen last van een beetje regen) ..... maar in mijn droom waren het stemmen van brandweermannen in knalrode pakken en omstanders.....  ze liepen naar het slootje achter mijn  huis.... de mensen klonken geschrokken..... en net toen ik er achter wilde komen wat er aan de hand was werd ik wakker...... geen brandweer te zien..... alleen wat stemmen te horen.  Ineens werd het gespatter buiten een serieuze regenbui....... het kletterde tegen de ramen.... de achterdeur was verder open gewaaid en de regen woei naar binnen..... dat was niet de bedoeling. 
Volgens buienradar is het hier vanaf 11 uur droog en blijft het de rest van de dag dan ook droog. .... en dat klopte aardig, het werd zomer! 

10 voor 11 een berichtje van Geurtje.....'we zijn al onderweg, we zijn een uur in de war! ' Hahaha. 

Ze kwamen vrijwel tegelijk met het pakket, ze konden er niet door omdat de auto van de bezorger in de weg stond.
Edwin kwam binnen en zag ineens de stoel.....hij wist dat ik deze graag wilde, maar keek toch even verbaasd! En ja, hij ging er meteen in zitten...... zijn plekkie.
Later heeft Edwin de lamp even in elkaar gezet en uitgeprobeerd...... prima lamp! Perfecte plek om te lezen! 








Edwin heeft ook nog even de watermeter opgenomen, over een paar weken moet ik die stand weer doorgeven dus ik tel er wel iets bij dan is het goed. Ik vind het een vervelende klus, met mijn kop in dat luik en het dan nog niet kunnen zien. Dan maar een foto maken en het dan nog steeds niet zien.....vorige keer had ik de foto naar hem doorgestuurd en gemeld wat ik vermoedde wat er stond..... het leek er niet eens op! Hij heeft de foto aan zijn collega's laten zien.....en gezegd wat ik dacht.... tsja, hij werkt bij een waterleidingbedrijf! 😁.  
Ook weer klaar! 
Het werd een gezellige middag....... Geurtje was jarig geweest en had het niet gevierd, dus nu maar een klein beetje hier gevierd. Ze hadden lekkere dingen mee en haalden voor de avondmaaltijd iets te eten, Edwin ruimde op..... ik hoefde niet veel te doen. 
We speelden 'de slimste mens' ......altijd leuk. 
Ik kreeg van Geurtje een paar erg mooie oorbellen en Edwin had een nieuwe telefoon met een nieuw hoesje en ik kreeg zijn andere hoesje, dat vond ik zo'n handige. Ik heb een niet zo'n gangbare foon dan is de keuze beperkt, vooral omdat ik daar niet veel voor uit wil geven! 

Allemaal redenen om blij te zijn.....een gezellige dag met lekker smullen en cadeautjes, mijn mooie stoel en lamp, de watermeter die ik nu niet meer zelf hoef op te nemen....... helemaal top! 
 

4 opmerkingen:

  1. Ik krijg bijna zin zelf zo'n stoel in elkaar te gaan zetten. Ik wist niet dat je stoelen ook als bouwpakket krijgt! Ze zijn er handig in geworden, daar bij Ikea. Je hoort ook bijna nooit meer over missende onderdelen. Maar je moet natuurlijk wel zorgvuldig werken, weet ik zelf ook na vele vergissingen die voortkwamen uit haast en de arrogante overtuiging 'dat ik het wel wist'. (Wacht, moet die rechter voorpoot nou omhóóg steken?) Dus ik vind het knap Ans, en je zoon zit erin als een vorst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is echt een heerlijke stoel..... de 'Strandmom'. Een aanrader, in veel kleuren en er zijn ook al hoezen voor te koop!
    Bij stoelen verwacht je geen bouwpakket, maar ik wist het.
    Soms lijkt het niet nodig om gebruiksaanwijzingen te lezen, maar ja...... dan gaat het soms mis. Bij die stoel begreep ik al dat het wel nodig was.
    Ik heb heel wat boekenkasten in elkaar gezet, steeds Ikea en dat kon ik wel uit mijn hoofd, in elkaar zetten en de achterwand er tegenaan spijkeren. Tot ik een ander merk had...... ik pakte de hamer al ..... en toen bleek dat ik de achterwand erin moest schuiven, maar dan moest ik hem eerst voor een deel weer uit elkaar halen. Zo heb ik wel vaker dingen gehad waarvan je zou denken 'dat weet ik wel' en dat ik een fout maakte die ik niet kon weten zonder de handleiding te bekijken. Ik heb bij Ikea nog nooit onderdelen tekort of over gehad en hun handleidingen zijn best wel duidelijk.
    Zoon zit meestal op die plek, dus nu had hij de primeur in deze stoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat hij lekker zit geloof ik direct, mag ook wel na zoveel werk.
    En hij ziet er ook nog eens goed uit. Edwin ook, trouwens. :-)
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was even een klusje, maar dan heb je ook wat!
    Maar het was goed te doen hoor..... ik zou het zo weer doen.
    Ja..... ik wilde hem al zo lang..... vind hem zo leuk! Ze hebben ook andere kleuren, maar ik ben gek op geel, zo lekker vrolijk.
    Ik zal het Edwin doorgeven! 🤣😊

    BeantwoordenVerwijderen