Zoeken in deze blog

vrijdag 4 augustus 2023

Van de hak op de tak

 Het is natuurlijk raar en niet nodig, maar ik merk dat ik mij (deels onbewust) toch aan de hond aanpas. Ik ben vaker thuis en vaker beneden om hem niet te lang alleen te laten (ik wil hem boven niet hebben). Hij loopt steeds achter mij aan.... hoewel dat wel al minder wordt. In het begin was het echt me and my shadow en sprong hij op als ik opstond. Nu kijkt hij soms niet eens op, al merk ik aan zijn oren dat hij mij wel in de gaten houdt.

  



Als ik naar boven ga gaat hij vaak op de trap liggen..... ik heb bovenaan een deur, dus hij weet dat hij toch niet veel verder kan, dat heeft hij wel ontdekt.  Maar ook dat doet hij niet aldoor meer. Ik voel het wel meteen als hij er gelegen heeft (meestal zie ik het omdat hij vaak pas weggaat als ik weer in zicht ben), want die tree is duidelijk warmer. De eerste dagen liet hij af en toe even horen dat hij vond dat ik terug moest komen, maar nu niet meer. 
Het liefst ligt hij tegen mij aan of zelfs bovenop mij.... en dan bedoel ik niet alleen op schoot, maar als ik op mijn zij op de bank lig springt hij er gewoon bovenop. Dat zit denk ik in het ras, want Laila deed dat voorheen ook altijd en dat is een soortgelijk hondje. Die doet het nu niet vaak meer, maar ze wordt duidelijk ouder...... begint doof te worden en ook haar zicht is minder. Maar ja, als ik mij niet vergis is die al ruim 15 jaar en dat is toch al een behoorlijke leeftijd.
Maar steeds vaker ligt hij ook op het hondenkussen of op zijn favoriete witte kussentje. 
Nou heb ik toevallig een rustvakantie..... ik kan echt de hele dag slapen, dus daardoor ben ik toch al vaker thuis en beneden. Regelmatig heb ik zo'n periode, vaak na een wat drukkere tijd. Ik heb het dan duidelijk nodig, dus ik geef er voor een deel aan toe. Niet helemaal, het leven moet wel doorgaan, maar als ik niks belangrijks heb en ik kan mijn ogen niet meer open houden dan ga ik gewoon lekker even liggen. 



In drukke tijden/op drukke dagen doe ik dat toch al vaak even tussendoor.... even een uurtje slapen voor ik wegga of zoiets. Nou ja, als ik het daardoor beter volhou dan doe ik dat! Bobbie heeft dus mazzel, want de fut is op veel dagen even wat minder. Gelukkig is er geen hittegolf, want zelfs nu vind ik zo'n hotdog tegen mij aan soms teveel. 
Maar steeds in zijn buurt blijven is natuurlijk helemaal niet nodig...... ik denk dat het net is als met kleinkinderen, ik merk en hoor van veel oma's dat ze het erg druk hebben als er een kleinkind is...... maar ze zijn er dan ook de hele dag mee bezig, lopen op hun tenen als het kind slaapt, komen aan hun gewone werkzaamheden niet toe....... terwijl dat vroeger met hun eigen kinderen meestal niet zo was.
Het is toch anders dan bij je eigen kind en ik denk dat ik dat met Bobbie heb...... als ik zelf een hond had zou ik echt niet steeds er voor thuis blijven, maar nu doe ik dat wel. Maar ik kan echt wel weg...... ik heb aan de buren gevraagd of ze hem horen als ik weg ben, maar ze hadden nog niet eens door dat hij er weer was.  Als ik boodschappen gedaan heb ging hij eerst flink tekeer als ik terugkwam, nu niet meer. Dus ik kan echt wel weg! Hij is hier nu 2 weken, het zal toch vreemd zijn als hij weer weg is. 

Met de bus op stap is tegenwoordig hier geen goede optie meer...... er vallen teveel bussen uit! Ik heb het zelf al een paar keer gehad, maar het wordt steeds erger..... ik las net dat er naar Amsterdam-Noord 3 achter elkaar waren uitgevallen! Dat kan echt niet...... we hadden altijd een goede dienstregeling naar Amsterdam, we hebben nu al een zomerdienstregeling, maar zoveel uitval....... dat kan echt niet. Pas dan de dienstregeling nog verder aan..... dan maar minder bussen, maar wel met regelmaat, zodat je weet wat je kan verwachten.  Ik neem aan dat het door een personeelstekort komt, dat zal vast moeilijk op te lossen zijn, maar dan zomaar achter elkaar bussen laten uitvallen is zeker geen oplossing. De chauffeurs die wel rijden krijgen vast veel mopperende mensen en dat maakt het werkplezier ook niet leuker......... met de kans dat chauffeurs anders werk zoeken en er nog minder overblijven. Er kan best wel eens iets misgaan waardoor er een bus uitvalt, maar dat moet een uitzondering zijn! 
Zo jaag je veel busreizigers weer terug de auto in...... en zie ze dan maar weer terug te krijgen. 
Als ik met de trein een dagje weg ga kan ik beter naar Purmerend met de auto en dan daar met de trein naar Amsterdam en dan verder. Echt..... de trein heeft wel eens vertraging (heb ik in de loop der jaren wel meerdere keren gehad en dan vaak flinke vertragingen, maar wel met een goede reden:  Een aanrijding, tijdens een storm bomen op het spoor, bovenleiding stuk), maar dat gaat meestal goed en ook in slechtere periodes ging dat beter dan de bus nu! 

Ik wil zomervakanties van 3 maanden..........  er zijn al 2 weken voorbij en ik heb nog niks bijzonders gedaan. Plannen genoeg, maar ja........ nog niks gedaan! 

Binnenkort komen de Arnhemmers gezellig langs. Komt mooi uit dat als het goed is Bobbie dan net weg is, want ik weet niet of het een goed idee is om Bobbie en Laila samen te hebben. Een paar jaar geleden kreeg ik visite op de dag dat Bobbie opgehaald zou worden...... ze namen 3 hondjes mee..... leek mij geen probleem, maar Bobbie was niet blij met 3 teefjes in huis en hij wilde ze even laten weten dat hij hier thuishoorde en niet dat stel! Hij ging overal tegenaan plassen....... stoelen, de tafel...... steeds weer riep er iemand dat hij weer ergens tegenaan plaste. Het is allemaal goed gekomen....... alles schoongemaakt, dus er zijn groter rampen, maar ik ben toch blij dat ik beide honden niet tegelijk heb 😂. Maar misschien zou het met alleen Laila wel goed gaan, die is rustig en daardoor misschien minder bedreigend, die andere 3 waren wel erg duidelijk aanwezig, dat kan verschil maken.  Achteraf natuurlijk wel om gelachen...... en ach, ik had zelf gezegd tegen de visite dat de honden wel mee mochten komen..... ik had dit duidelijk ook niet verwacht!  


Ik moet nodig mijn fiets weer eens wegbrengen voor zijn jaarlijkse nakijkbeurt. Altijd fijn als hij weer helemaal nagekeken is.  Eerst maar eens kijken of de fietsenmaker één dezer dagen met vakantie gaat zodat ik niet voor niks kom.



 

Zaterdag de Canal pride in Amsterdam. Daar ga ik nooit naartoe. Ik vind het allemaal prima, maar voor mij voelt het een beetje als 'apies kijken'.  Ik heb het idee dat het publiek vooral de extremen wil zien  en dat staat mij tegen...... niet die mensen, maar het speciaal daarvoor er naartoe gaan....... dat is niks voor mij. Ik snap dat er een goede reden voor de canal pride is, ik zie het belang. maar ik zie ze liever 'in het wild'  en niet zo'n 'show'. Maar wie het leuk vind..... prima! Ik snap ook dat er verschillende redenen voor zijn om er naartoe te gaan, maar alleen om te kijken...... voor mij niet. 

Vandaag (vrijdag) was het best knap weer..... regelmatig zon en ik heb maar een paar spatjes regen op mijn ramen gezien. Mij was het warm genoeg!  Voor mij is het nog steeds 'singing in the rain'. Zo heerlijk dat die hitte weg is! 



2 opmerkingen:

  1. Vervelend als je niet van de bussen op aan kunt. Wat je zegt:dan maar wat minder maar er wel op kunnen rekenen.
    Maar je hebt uitwijkmogelijkheden: fiets, auto.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jawel, maar soms is de bus handiger...... soms voor de fiets net te ver. En wie geen auto heeft heeft minder keuze.
    Ja, dan liever gewoon minder bussen, maar dat je het weet want dit is niks.

    BeantwoordenVerwijderen