Zoeken in deze blog

zondag 6 augustus 2023

Wat een weer weer

 Ook al regent het dat het giet, 
wat vandaag valt valt morgen niet!

Het is vandaag bar en boos, maar wat is het in huis dan gezellig als de regen tegen de ramen klettert. 
Even een rustig regenmoment afgewacht om de hond uit te laten, dat lukte..... het regende wel, maar ik kwam niet met een drijfnatte Bobbie thuis..... hij hoefde dus niet zo lang eerst op het kussen om te drogen. Hij wil dat niet...... maar uiteindelijk gaat hij toch lekker liggen, maar zodra ik zeg "Nou kom dan maar" komt hij snel en ploft naast mij op de bank.....ik voelde dat zijn pootjes toch nog aardig nat waren.... logisch van dat natte gras. 
Ik loop lekker in een oud joggingpak, daar is het weer voor, lekker even tv kijken, genieten van de gezelligheid binnen en later vanmiddag ga ik klussen. Nu nog even niet! 

Gisteren had ik een leuke verjaardag, ik hou van gewone ouderwetse verjaardagen, waar je iedereen weer even ziet en kletsen met wat lekkers erbij. In dit geval was het zelfs met maaltijd erbij, dat is daar altijd..... ook heel gezellig (en lekker!). Op tijd weggegaan zodat ik voor donker thuis was. Bobbie ook weer blij, ik werd uitbundig begroet.... en daarna ging hij rare grommende geluiden maken, alsof hij aan het mopperen was. Ik wilde even wachten met uitlaten, het regende en als ik het later deed hoefde ik er vandaag niet vroeg uit, dan had ik wat meer speling. Toch leek hij er erg graag uit te willen, dan maar in de reden..... en inderdaad, het was nodig. Vanmorgen had hij geen enkele behoefte om naar buiten te gaan, dus ik kon een gunstig moment afwachten. 

Komende week wordt het beter weer..... niet meteen, maar het komt eraan. Prima, zolang het maar niet te warm wordt. Natuurlijk zit ik ook niet op al die regen te wachten, zo nu en dan een buitje is normaal, maar het is nu wat veel, maar ach..... na die droge jaren is het eigenlijk wel weer eens nodig en na die warme jaren is een wat koelere zomer voor mij een verademing (met of zonder reden), dus mij hoor je niet mopperen..... nog niet! 







4 opmerkingen:

  1. Samen op de bank, hier kan ik me iets warms en liefs bij voorstellen. 🙂
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is het ook..... vaak met zijn kop op mijn voeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Koud is het hier in het noorden niet, wel, ook, heel nat. Het gekke is dat de paddestoelen nu de grond uitschieten! Als het blijft regenen ga ik gezellig aan de keukentafel herfststukjes maken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is ook een goed idee! 🤣🎄
    Nu schijnt de zon hier...... koud is het niet geweest vind ik, alleen tijdens een flinke bui een jas nodig gehad..... verder niet echt..... hooguit een vestje.

    BeantwoordenVerwijderen