Zoeken in deze blog

zondag 10 december 2023

Alweer een week voorbij! 😴

 Gelukkig had ik een vrij rustige week, de enige afspraak was bloedprikken en dat was zonder afspraak.... maar het moest wel deze week.
. Ik was nog steeds gammel, het blijft kwakkelen, maar toch..... het gaat beter. 
Veel hoofdpijn en 's morgens verschrikkelijk stijf.... zo stijf dat de trap op en af heel moeilijk gaat.... vooral mijn knieën zijn pijnlijk....ik trek mij dan aan de leuning omhoog (of omlaag..... anders lukt het gewoon niet. 
Donderdag naar bloedprikken..... dat is precies een  week voor mijn controle bij de diabetesverpleegkundige..... en dat is dus de beste dag.
Ik vertrok niet zo heel vroeg, het is toch zonder afspraak.... ik zou fietsen. Al voor ik opgestapte had ik door dat dat geen goed idee was...... GLAD!




Oeps..... dan maar lopen naast mijn fiets...... oei, daar lag ik bijna, de witte geschilderde strepen van het zebrapad waren extra glad. Daarna wist ik mij nog vele keren net staande te houden. De laatste tijd niet veel gelopen, dus het viel extra zwaar.... en dat voorzichtige geschuivel maakt het niet eenvoudiger. 
Blij dat ik er was! 
Ik wist dat de 'dracula's' een nieuwe locatie in het gebouw hadden....... 'volg de aanwijzingen'.... nou, ik zag niks.... dus ik vroeg het aan iemand bij de receptie..... 'heee.... tijd niet gezien!' Onze kinderen zaten bij elkaar in de klas.....we kenden elkaar in die tijd goed. 
Zij bracht mij naar de juiste plek en haalde daar gelijk het bord op dat bij de ingang had moeten staan. 
Ik had niemand voor mij......dus snel weer klaar en heel vriendelijk geholpen. Ik heb eigenlijk nooit problemen, ze zijn allemaal aardig en één keer waren we zo gezellig aan het praten dat ze een buisje vergat te vullen...... dan ook nog maar een keer in de andere arm prikken! Geen ramp..... ze vond het vervelend, maar ik had haar zelf afgeleid met mijn geklets. Dit is al lang geleden, maar ik moet er nog wel eens aan denken als ik daar ben.
Nog even zwaaien bij de receptie en naar buiten.
 Nog steeds mistig buiten.....nog steeds glad. 

De viskar stond er ondertussen.... lekker een zoute haring halen, ik kwam er toch langs!
De zon wilde maar niet doorkomen, dus het bleef glad en ik moest weer lopen. Omdat ik niet bij de grond kan als ik op de fiets zit is slippen ook meteen ter aarde storten.... daar had ik geen zin in. 
Ik zou gelijk boodschappen meenemen, maar dat sloeg ik nog even over. Het voorzichtige lopen deed mij geen goed, ik kreeg van meer dingen last..... mijn spieren zijn dit niet gewend, vooral de laatste tijd zijn ze weinig gewend en dit is niet gewoon lopen. 
Zo blij dat ik thuis was..... cv wat hoger, onder een deken..... bijkomen!
Uren later werd ik wakker!



Er zou een pakje komen.... een klein deel ervan had ik een week eerder al ontvangen...... ik had gezorgd dat ze het ergens konden/mochten neerzetten als ik niet thuis was (of sliep).
Hij kwam pas laat.... meteen uitpakken. Huh? Ik mis wat..... opgezocht..... het klopte.... het komt later. Mopperdemopper, in 3 delen..... niet handig!
's Avonds pakte ik de kerstcadeautjes in..... er moeten nog wel wat versierselen op, dat komt een volgend keer wel.
Vrijdag zou het pakje komen, het restant..... het werd weer een dag waarop ik uren sliep...... het pakje paste gelukkig in de brievenbus.
Maar goed, nu heb  ik alles binnen. Geen andere pakketten onderweg..... geen pakketten meer bestellen dit jaar. Het wordt nu te druk bij de pakketbezorgers.
Ik heb nog een een cadeautje nodig, maar ik hoop voor die tijd nog wel te kunnen winkelen..... en anders wordt het helaas een bon.
Ik schreef de kerstkaarten........ het is nog niet klaar...... ik moet nog even controleren of ik niemand vergeten ben, de afzender moet er nog op, de enveloppen nog dicht en ik moet nog kerstzegels kopen, want ik heb er maar een paar over van vorig jaar. En ik ga er dit jaar wat minder zelf wegbrengen..... elk adres wat verder weg en/of met geen andere adressen in de buurt waar ik moet zijn gaat nu op de post..... het gaat mij dit jaar anders niet lukken. 
Het valt mij op dat ik er niet meer zoveel heb als vroeger....... er komt er af en toe wel één bij, maar er vallen er meer af..... ik word ouder, dus de familie en kennissen ook en dan vallen er mensen weg. 
Veel mensen zijn gestopt met kaarten sturen.... prima, ik bleef sturen.... maar ik merkte dat veel mensen dat ongemakkelijk vonden........dus dat doe ik niet meer.  Op een enkeling na.... die weet dat ik geen kaart terug verlang..... en die is op een leeftijd dat het waarschijnlijk gewoon teveel wordt! 
Maar het is nu voor een belangrijk deel klaar...... zaterdag maar even de zegels halen, het is nu mistig.... en totaal geen zin om er nu door te gaan. 
Ik mag ook nog 2 huisjes ophalen.... ik heb de bonnen al even in huis, maar ja, die had ik donderdag na het bloedprikken willen halen, samen met wat boodschappen, maar het was te glad.
Ik verwachtte niet dat ik zo lang bleef kwakkelen, maar het kan nog tot de 10de, het kan dus nog..... al wil ik ze wel graag binnen hebben en neerzetten. Er zit altijd een kans in dat ze op zijn natuurlijk..... gelukkig heb ik alle soorten al, dus het maakt niet zoveel uit welke er nog zijn. Eigenlijk had ik steeds in mijn hoofd dat het tot de 19de kon.... gelukkig had ik het op tijd door. 
Toch kom ik wel weer een beetje op gang, maar nu nog een normaal slaapritme zien te vinden, dat werkt beter.  
Zwemmen had ik ook weer overgeslagen..... 's nachts niet geslapen en tegen de ochtend in slaap gevallen..... laat dan maar. 
Ik ben na de griep waarschijnlijk toch even te actief geweest..... hoewel ik nog niet volop alles deed, maar toch......  het zal teveel geweest zijn. Daarom ben ik zo blij met deze rustige week...... dan hoefde ik niks af te zeggen! 
Zaterdag werd een slaapdag, niet normaal! Dus geen boodschappen, geen huisjes en geen kerstzegels. 
Ik werd tegen de avond wakker..... flink duf..... dus dat werd niks meer. Maar in de loop van de avond voelde ik mij vrij goed. 




En zondag viel het ook mee, dus..... boodschappen! Er waren nog huisjes...hoeraaa! Beetje staan stuntelen..... mijn telefoon pakken i.p.v. het mapje met pasjes en daar dan heel dom naar staan kijken. Verkeerde pincode intoetsen.... en dan i.p.v. op correctie te toetsen gewoon op oké drukken. Ja.... ik was er echt bij! 
Kerstzegels meegenomen en alle noodzakelijke boodschappen. Thuis alles binnen gebracht..... spullen in de vriezer en de koelkast..... de rest berg ik later wel op.
Ik voelde mij uitgeput..... belachelijk.... ik was maar in 1 winkel geweest, maar ja..... misselijk en bekaf, het is niet anders. Dan niet doorgaan, het was bijna 12 uur..... tijd genoeg. 
Ik had de folder bij AH meegenomen...... thuis zag ik dat het de oude was....jammer. 
Met mijn knieën gaat het duidelijk beter...... traplopen is nog heel vervelend, maar ook dat is beter dan het was. Eigenlijk gaat alles wel wat beter...... dan mag ook wel.... het heeft nu lang genoeg geduurd! 
Maar deze dag heb ik beweging gehad, buitenlucht en alle boodschappen incl. de huisjes en kerstzegels zijn binnen. 
Zo leuk, ik heb nu in totaal 18 huisjes..... een hele rij... geweldig! Heel blij met alle huisjes die ik kreeg vorig jaar en dit jaar ....BEDANKT!

Ik heb wel weer even geslapen, maar werd redelijk fit wakker..... een snel herstel. 





Daarna wat kleine klusjes gedaan.... niet overdrijven, ik dacht eerder dat alles wel weer kon..... dat ging mis en dat wil ik niet weer! 
's Avonds pakte ik de huisjes uit..... eentje lag in 2 delen in het doosje. 2 delen is goed te lijmen, het was geen legpuzzel geworden. Wel zichtbaar, maar niet opvallend en ach..... in Groningen zijn zat huizen met zulke scheuren, dus geen probleem, hier hoeft niemand in te wonen! Nog even de lijm laten drogen, dan zet ik ze morgen allemaal op een rijtje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten