Zoeken in deze blog

donderdag 21 december 2023

Ben ik nou gek? En nog het één en ander.

 Soms snap ik dingen niet zo goed..... bijvoorbeeld..... ik krijg altijd een ZorgDomeinnummer als ik bij dokter of diabetesverpleegkundige ben geweest wat ik dan nodig heb als ik een volgend keer bloed moet laten prikken. Dat is gewoonlijk pas maanden later, deze keer zelfs 5 maanden...... dus als ik zie dat het binnen komt ben ik tevreden. Maar..... een paar dagen later krijg ik dan een dringend mailtje dat ik de informatie over mijn onderzoek nog niet bekeken heb! Die informatie ken ik al heb heb ik bovendien nog lang niet nodig...... maar omdat ik anders later weer zo'n mail krijg log ik maar in..... met sms-code..... oké, gezien! 
Deze keer las ik het toch eens door...... info hoe ik een afspraak kon maken voor bloedprikken.... dat kan via internet.... dat weet ik, maar hier is het tegenwoordig alleen via inloop, maar goed, de info is voor meer plaatsen en overal is het anders. 
En toen..... moest ik lachen...... ik lees via die link: "Als u geen internet heeft kunt u ook bellen".  Maar als ik geen internet heb kan ik die mail niet lezen en niet inloggen op die site ...en zou ik dit dus niet lezen! 
Echt..... dat snap ik niet! Als er nou gewoon gestaan had dat je ook kan bellen begrijp ik het, maar zoals het er nu staat niet.
Natuurlijk zijn er nog mensen zonder internet, al worden het er wel steeds minder..... maar die info zal je ze dan toch op een andere manier moeten geven.
 

🎄🎅🎄🎅🎄

Dit jaar had ik wat meer kaarten per post gedaan omdat ik het niet ging redden, maar een paar bracht ik er toch zelf weg. Allereerst wat dichtbij is en er is een wijk waar ik er meer heb en bovendien is daar in deze tijd een jarig kind waar ik altijd een kaartje breng.... dan weet ik zeker dat het op tijd is. En als ik die verjaardagskaart breng dan gelijk ook een kerstkaart.... en nog wat kerstkaarten daar vlakbij. 
Maar ik ben duidelijk niet voor postbode in de wieg gelegd, want ik was één kaart kwijt. 
Misschien per ongeluk bij iemand 2 kaarten in de bus gegooid......of verloren... zou zomaar kunnen. 
Het is mij al vaker overkomen..... in deze tijd natuurlijk koude handen...... donker (ik breng ze vaak weg als het echt donker is, 's avonds meestal, maar deze keer 's morgens vroeg) waardoor ik  soms bij een straatlantaarn moet kijken wat erop staat. De kaart die ik kwijt ben staat geen adres op, alleen een voornaam, dus als ik hem verloren ben is de kans erg klein dat iemand hem even bij hem in de bus gooit 😁, dan moet iemand de kaart al openmaken en mijn naam (ook alleen voornaam) zien en de connectie begrijpen.... en weten waar die ander woont..... nou, daar ga ik niet vanuit, dus de volgende dag een nieuwe kaart. Geen probleem, alleen dom. 
Het was nog vroeg, maar toen ik de laatste kaart uit mijn tas had weggebracht begon het een klein beetje licht te worden....... meteen maar even naar de winkel..... en daar kwam ik iemand tegen bij wie ik net die laatste kaart in de bus gegooid had....dus ik zei dat hij post had.

🎄🎄🎄🎄🎄

Een Kerst van lang geleden..... ik was ziek en mijn ledikantje was in de kamer gezet.... het was even passen en meten, maar het ging net en ik lag gezellig naast de kerstboom die op een kastje in een emmer water stond....... leuk..... totdat de boom omviel en compleet met emmer water in mijn bedje belandde, brrrr.....  alles koud en nat! Snel een droge pyjama aan, schoon beddengoed en al snel kon ik er om lachen, maar vergeten doe ik het nooit. 


Met oma Martis-Tentij


Met mijn moeder Wil Martis-van der Horst,
links mijn broer Jan en rechts broer Mart/Matthijs.

🎅🎅🎅🎅🎅

Een andere Kerst van lang geleden...... een vroege en koude winter...... mijn vader was de hele dag ijszeilen. Dat kon niet zo vaak, die ijsschuiten zijn best zwaar, dus het ijs moet sterk zijn en er moet voldoende wind zijn. Die wedstrijdijszeilers zijn veel lichter en voor 1-persoon..... dat is wat anders dan de ijsschuiten die wij hier gewend waren. Pa kwam hongerig en koud thuis voor het kerstdiner...... Ma zou wat nieuws hebben...... vleesfondue! Er was toen niet van alles bij, het was vooral vlees en elke keer zo'n klein stukje vlees in de pan en wachten tot het gaar was was niet wat mijn vader verwacht had ...... dat stilde zijn honger niet. Hij vond het helemaal niks! 





De feestdagen komen er aan...... een leuke maar rommelige tijd met veel bezoekjes, boodschappen doen, toch nog even winkelen, nog een verjaardag etc. ..... dus ik zal hier niet veel zijn! 
Als er niks bijzonders gebeurt ga ik in het nieuwe jaar weer verder en voor nu wens ik iedereen 

Heel fijne kerstdagen, een gezellige oudejaarsavond en een geweldig 2024 met veel geluk, een goede gezondheid, een flink portie verdraagzaamheid vermengd met tevredenheid en ik blijf hopen op vrede overal!

Laten we in elk geval zelf proberen de vrede te bewaren in onze eigen omgeving!
Wordt niet overal meteen kwaad om, soms kan je beter een hatelijke opmerking inslikken om ruzies te voorkomen en doe dat vooral bij een ander in huis.  
Bij problemen: Praat er over, op een normale manier en probeer de ander te begrijpen. Het leven is geven en nemen.... je hoeft het niet overal mee eens te zijn, maar het kan ook niet allemaal zo gaan als jij dat wil. 
Als iedereen dat doet zullen er minder ruzies zijn! 

🎄🎵🎄🎶🎄🎵🎄


Doe voorzichtig met vuurwerk!

🎇🎆🎇🎆🎇


10 opmerkingen:

  1. Jij ook fantastische dagen en een vooral gezond 2024. Liefs Ger en Carry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ans, ik wens je gezellige kerstdagen en een fantastisch 2024! En dank je wel voor de tip! Niet in een ledikant vlak naast de kerstboom gaan liggen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel...... maak een mooi eind aan 2023 en maak 2024 nog mooier!
      Hahaha, ik raad zeker af om naast de kerstboom te gaan liggen.... ik ledikant of op de grond of bank.... nooit doen!

      Verwijderen
  3. De kerstboom on ie bed, wie maakt dat nu mee??
    Ans.... 😂
    Soms overkomen je de gekste dingen.

    Ook voor jou de beste wensen voor alle feestdagen en die ertussenin.
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, wel uniek verhaal toch? Behoorlijk stekelig zo'n ding.
      Maak er mooie dagen van Bertie..... het is nu een rare tijd voor je, maar probeer er toch iets van te maken!
      En een goede start in het nieuwe jaar.

      Verwijderen
  4. Hi Ans.
    Alles goed? Je bent zo stil...
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik was vergeten dat je 'tot na nieuwjaar' wenste....
      Sorry.
      Bertie.

      Verwijderen
  5. Nou, liever dat iemand ongerust is dan dat het niemand wat uitmaakt! Volgende week begin ik weer....ik denk dinsdag of zo. Nu even met andere dingen bezig. (Nee, niet aan het oliebollen bakken).

    BeantwoordenVerwijderen