Zoeken in deze blog

vrijdag 8 december 2023

Soms lukt het ineens.

 Ik ben niet handig met smartphones...... geef mij maar een laptop, maar ja, dat is onderweg wat onhandig. Hoewel ik de phone onderweg ook maar beperkt kan gebruiken, want ik gebruik alleen wifi.

 



Al een tijdje ontvang ik geen sms-jes meer..... en ik kan ook niet meer bellen volgens mij.... in elk geval lukte het niet om naar mijn vaste telefoon te bellen. Misschien heb ik iets verkeerd staan bij instellingen.... misschien heb ik het verergert toen ik naar een oplossing zocht..... ik weet het niet. 
Ik heb prepaid, voorheen bij Tele2 en dat beviel prima, maar die stopte met prepaid en het werd ineens T-mobile. Door iets in het verleden wilde ik dat eigenlijk niet (ik heb nog een appeltje met ze te schillen.... ooit heb ik al kilo's appels met ze geschild.... maar ze hebben de appels opgevreten en  niks opgelost!) maar nou ja, het is niet anders. Nu is het Odido. Voorheen kon ik op de site zien wat mijn beltegoed was (stel je voor dat het op is, misschien per ongeluk op data gezet, dan is het zo op) ..... dat lukte nu niet..... eerst het inloggen.... wachtwoord was niet goed. Het was wel goed bij T-mobile, nu blijkbaar niet meer..... dus een nieuwe aangemaakt..... dat lukte (vandaag werkte datzelfde wachtwoord al niet meer..... top Odido!)  Ik kon aanvragen wat mijn saldo is...... dan kreeg ik een sms met het saldo...NEE .... daar heb ik niet aan! 
O, ik kon verder inloggen, misschien kan ik het dan zien, maar dan kreeg ik een code via de sms....NEE! Dat schiet niet op dus. 



Wat nu? Over een paar weken zie ik Edwin...... die zal voor mij aan de slag moeten.... want ik kom er niet uit. Heb al 10x de instellingen bekeken...... ik zie niet iets dat anders moet..... maar ik geef toe.... ik ben een onbenul met die dingen. Maar ik hoop natuurlijk dat het mij voor die tijd zelf lukt!
 
Appjes ontvang ik nog wel en dat kan ik ook op mijn laptop...... dat is nog wat! Ik ontvang mailtjes en facebookmeldingen etc. .... dat werkt allemaal normaal.... het zal dus wel aan mij liggen. Ik heb mijn telefoon in de eerste plaats om te bellen en te sms-en...... en juist dat lukt dus niet. 




Ik moest iets inloggen met DigiD..... dan krijg ik de code per sms...... op een andere manier kan het niet, nou ja, kan wel, maar met mijn laptop of phone  moet ik het dan  activeren.... met sms. Schiet niet op zo. 
Gelukkig kan (voor zover ik dat nu kan bekijken) alles waar ik dat voor nodig heb wel even wachten...... maar volgende maand zou het wel weer goed moeten zijn. Dus mijn hoop is op Edwin gevestigd..... die is er juist wel handig mee.... dat heeft ie dus niet van mij. 
Als verder alles werkt kan ik mij niet voorstellen dat hij stuk is..... het zal wel de instellingen zijn.... laatst had ik al per ongeluk de wifi er afgegooid..... sukkel.






Maar..... het lukte mij wel om op te waarderen..... geen idee wat mijn tegoed was, maar ik moet toch wat. Het maakte geen enkel verschil.
Laat maar even.




Ik keek donderdagavond weer even bij de instellingen..... wat staat er allemaal waar ik nog niet gekeken heb omdat dat niet belangrijk leek? 
O, simkaart..... maar daar kan niks mis mee zijn, die heb ik er niet uitgehaald, dus kan ik hem ook niet verkeerd herplaatst hebben! . Toch eens kijken....... huh? Simkaartgleuf 1 was uitgeschakeld! (ik bleek ook een simkaartgleuf 2 te hebben, maar ik heb maar 1 simkaart 😂)
Hoe kan dat nou? Ik wist niet eens dat ik dat kon uitschakelen! Oké, ik heb door dat dat moet kunnen als je 2 simkaarten gebruikt..... ik snap toch nog wel wat!) ...ik heb hem ooit zelf geïnstalleerd en toen moet ik ook gemerkt hebben dat er 2 in konden, maar ja..... ik was al blij als iets lukte en het is al een jaar of wat geleden! Daarna heeft Edwin nog wel gekeken of alles goed was en het aangevuld als dat nodig was.... en regelmatig als ik iets niet snapte hielp hij ook, maar toch.... ik heb hem zelf geïnstalleerd!
Wat ik wel raar vond.... een paar weken geleden of zo moest ik hem herstarten, één of twee keer per jaar dan kan ik mijn code invullen zo vaak ik wil.... ik kom niet verder, steeds lijkt hij te starten en keert dan terug naar het scherm waar ik mijn code moet invullen. .... dan helpt herstarten. Deze keer hoefde ik de simcode niet in te vullen..... vond ik vreemd, maar ja.... hij deed het....dacht ik. Ik bel er weinig mee, dus dat dat niet kon viel niet op. Ik zou laatst een code ontvangen per sms en die kwam niet..... nou ja, dat kon ik toen anders oplossen, dus laat maar. Maar ineens viel het mij deze week op dat ik al heel lang geen sms-jes van Odido had ontvangen (sinds begin november.... ontdekte ik).... die sturen er normaal veel.... maar ik had ze niet gemist. 
Simkaartgleuf 1.....AAN. Gelijk kwamen er sms-jes binnen. Hoera.... nou dan zal alles wel weer werken! Pffff. 
Ik weet zeker dat als Edwin dit leest nu zit te lachen, die had natuurlijk aan het begin al door dat het zoiets moest zijn. En toen hij las dat ik de code niet in hoefde te voeren toen ik hem herstartte wist hij het zeker. Er zullen meer mensen zijn die het meteen door hadden..... maar ik schreef al..... ik snap niks van die dingen. En ik snap ook niet hoe dat uitgeschakeld kon zijn.... echt niet. 





Ik behoor niet tot de mensen die geen minuut zonder smartphone kunnen. Ik gebruik hem nog het meest als wekker, verder maar weinig. Ik app wel eens, maar meestal op mijn laptop, waar ik ook mijn sms-jes kan lezen...... als ze op mijn phone arriveren. Als ik ergens op visite ben blijft hij meestal in mijn tas (hangt er wel vanaf waar ik ben en of ik een bericht of gesprek verwacht), in de auto blijft hij ook in mijn tas en die ligt achterin, dus al zou ik willen.... ik kan niet eens opnemen als ik gebeld word.
En eigenlijk wil ik ook wel eens gewoon ouderwets onbereikbaar zijn! 




Maar hij doet het weer..... zo blij mee! Ik kan gewoon dingen doen waar ik een code via sms voor ontvang (zoals medicijnen bijbestellen, kan ook per telefoon, maar via het wereldwijde net is het duidelijker, kunnen ze niks verkeerd verstaan, ik kan snel zien voor hoeveel dagen ik nog heb (hoef ik niet te tellen) etc. 

BLIJ BLIJ BLIJ BLIJ BLIJ BLIJ 



6 opmerkingen:

  1. Mobiele telefoons zijn (ook) een raadsel voor mij. Dat komt omdat ik er nooit in verdiept heb en daar ook geen zin in heb. Wel lastig als iets niet werkt! Het is bij mij echt een kwestie van interesse. Mijn pc begrijp ik redelijk (Je leert zo'n ding kennen. De huidige is een tikje lichtgeraakt en heeft een ochtendhumeur, maar je kan wel met hem (het is een hij) lachen en als ik een beetje verdrietig ben komt-ie met opbeurende woorden :-) ) en ook mijn digitale camera doorgrond ik redelijk. Het is dus echt een kwestie van belangstelling. Misschien is dat bij jou ook zo. Maar gelukkig werkt het weer! Twee simgleuven, ik had geen idee dat zoiets bestaat. Heb je de Digd-app niet geïnstalleerd? Dan heb je niks met sms-codes te maken. Die app heeft een code van vijf cijfers en eens in de app kan je Dgideen wat je maar wilt. (Dat zeg ik nou wel zo dapper, maar ik moet nog steeds eraan denken dat ik die telefoon áánzet en dan mee naar de pc neem, want ik ben zo'n sukkel die nog achter een tafel met zo'n zwarte blaaskast ernaast zit.) Ik moest gisteren een pakje ophalen bij zo'n ophaalcentrum (Blokker in dit geval) en ik kreeg zo'n Q-code die ik moest laten zien. De bedoeling is dat je zo'n code op je telefoon hebt, maar ik print dat dan en sjouw met een vel papier naar die winkel. De knul van de bediening kon zijn lachen niet houden. Hij nam het vel aan en zei: 'Dus dít is nou papier'. Nou ja, heeft hij in elk geval iets geleerd. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interesse speelt zeker mee, maar die interesse komt niet als ik het gewoon niet snap..... teveel termen die in 'mijn tijd' nog niet bestonden. Natuurlijk wordt het langzaam aan beter, ik heb nu ook weer wat geleerd. Dat er phones met 2 simgleuven bestonden wist ik..... dan kan je switchen tussen 2 nummers/simkaarten, maar dat kan niet tegelijk, maar geen idee dat ik dat had.
    Met de laptop kan ik aardig overweg, maar er moeten geen rare dingen gebeuren..... ineens stond een keer het scherm op z'n kant..... daar is niet mee te werken. Ik had waarschijnlijk een combi van toetsen aangeraakt die dat veroorzaakte.
    Berichtje naar Edwin, meteen een code terug en BINGO (hij weet heel veel codes uit z'n hoofd.... niet normaal).... alles weer normaal. Schijnt een veel voorkomende kantoorgrap te zijn
    De DigiD-app heb ik niet.... ik heb een simpele smartphone, bij elke nieuwe app wordt hij trager..... en volgens mij had ik een sms-code nodig om het te installeren 😂.
    Ik vind de phones zo'n gepriegel.... alles klein.... ook niet fijn.
    Van een QR-code maak ik met mijn phone een foto (van mijn comuterscherm, en zet dat vooraan voor ik wegga, dan hoef ik hem alleen maar wakker te schudden en ik kan hem laten zien. Hahahaha, leuke reactie.... 'is dat nou papier?' .
    Doordat ik 'Telefoonkoppeling' op mijn laptop heb krijg ik alle berichten op mijn phone ook op mijn laptop te zien, dat is vaak wel handig. What'sApp heb ik er apart ook op staan, die werkt beter dan in de koppeling.
    Voorheen heette Telefoonkoppeling 'Jouwtelefoon'..... maar dat was verwaarend...."Edwin, ik hem Jouwtelefoon op mijn laptop gezet". "Mijn telefoon?" "Nee Jouwtelefoon" Ja, dat zei je...mijn telefoon, maar waarom?!"
    En dat heb ik dus allemaal zelf ontdekt...... maar bij een plotselinge storing snap ik niks.
    Gelukkig werkt het weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O jé, ik kreeg het warm bij het lezen alleen al...
    Goed dat het opgelost is, voortaan kom ik bij jou als het hier zo ver is. Arnhem is niet erg ver (daar woont zoon) maar niet dichtbij genoeg om onmiddellijk te komen als ik hem nodig heb. Beter gezegd: de apparatuur hem nodig heeft.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Arnhem ligt dichterbij jouw woonplaats dan bij die van mij, maar toch ook niet om de hoek.... en met ov ook niet even snel te bereiken als je naar hem toe wil.
      Het heeft dagen geduurd voor het lukte en achteraf snap ik alles.... het kon alleen maar zoiets zijn! Maar ja, ik had de simkaart niet aangeraakt en ik had bij de instellingen daar nooit gekeken (misschien bij het installeren, maar dat is jaren geleden).....er is daarna nooit een reden geweest om bij 'simkaart' te kijken! Ik snap ook echt niet hoe die uitgeschakeld kon zijn. Als ik Edwin een berichtje had gestuurd was het sneller opgelost geweest, maar ja.... dat doe ik niet meteen.

      Verwijderen
  4. Alles sal regkom, zeggen e wel eens. 😄😂
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen