Zoeken in deze blog

woensdag 26 juni 2019

Even bijkomen


Wat is het hier heerlijk afgekoeld! Ik kom weer bij!
Ik woon aan de goede kant van Nederland, het is hier denk ik wel 10 graden kouder dan gisteren.

Hitte en ik zijn geen vrienden.....nooit geweest ook, hoewel ik als kind er wel beter tegen kon en toen nog een koukleum was. Er zijn periodes dat het beter gaat en soms kan ik er nog slechter tegen dan normaal. Vorige zomer was het ook erg, maar toen was ik ruim een week in Edwin zijn huis en daar komt vrijwel geen zon binnen en de witte buitenmuren zorgen ook voor verkoeling. Daar was het wel uit te houden en mijn conditie was toen goed..... dat scheelt ook!
Nu ging het niet, ik zat hele dagen achter de dichte gordijnen....ramen en deuren gingen pas open als het buiten niet meer warmer was dan binnen.
Gistermiddag was het binnen ruim 26 graden...... gisteravond toen ik thuis kwam was het 27, maar toen was het buiten afgekoeld en toen ik thuiskwam van de muziekrepetitie heb ik meteen alleen alles tegenover elkaar opengezet. Dat voelde al beter, hoewel de binnentemperatuur niet erg wilde zakken....maar die koele luchtstroom voelde toch fijn.  Ik was bekaf, ons clubgebouw is altijd erg warm. We hebben een airco en die was al vroeg aangezet en bleef aan. Er zijn mensen die moeite hebben met airco's en van één weet ik die er behoorlijk last van kan krijgen, maar deze avond zou hij aan blijven staan. Ondanks de airco was het er nog steeds warm, maar in de keuken was het verschrikkelijk, dus toen ik klaar was in de keuken (koffie en thee zetten en samen met kopjes etc. in de zaal zetten) voelde het heerlijk koel in de zaal.....maar na een tijdje valt dat minder op.


Ik had een flesje water met verse munt en citroen mee.....dat had ik ook echt nodig, mijn tong plakte af en toe vast. Ook had ik een klein watersproeiertje, heerlijk!
Maar als bij het opleidingsorkest merkte ik dat het een moeilijke avond zou worden......ik moest regelmatig even stoppen......op adem komen of mijn kaak rust gunnen (die schoot in de kramp).  Ik probeer dan zoveel mogelijk te stoppen op "strategische punten" ...... plekken waar het dus niet zo erg opvalt omdat meer mensen hetzelfde hebben. 
Toen we alles gerepeteerd hadden wat wij volgende week op onze buitenrepetitie gaan spelen was het normaal gesproken al pauze, maar we besloten die pauze niet alsnog te houden, maar naar huis te gaan. Nadat ik alles weer had ingepakt en mijn stoel netjes opgeruimd dook ik de keuken in.....afwassen! Het was niet veel en we hebben een afwasmachine...... maar daar komt wel hitte vanaf. De machine droogt niet, maar is wel supersnel (2 minuten) en door het hete water van 90 graden is het afdrogen niet veel moeite. Laten drogen zou ook kunnen, maar daar wordt het vaak toch vlekkerig van. Bovendien wordt een theedoek soms toch vuil, dus dat betekend dat afdrogen een goed idee is! Als er weinig afwas is stop ik er meestal wat koffiepotten bij die niet door iedereen na gebruik afgewassen worden en soms niet eens afgespoeld, dus dan is dat ook weer netjes.



Klaar! Mijn taak zat erop....spullen pakken en naar huis. Oooooo, wat was het heerlijk buiten!!!! En frisse wind zorgde voor verkoeling....heerlijk! Ik fietste samen met M richting huis (onze routes zijn voor een groot deel hetzelfde, dus dan kunnen we onderweg nog even lekker kletsen), het was heerlijk op de fiets.  Thuis dus meteen het één en ander opengezet (binnen was het 27 graden).....maar ja, toen het donker werd toch maar weer dichtgedaan. Ik viel op de bank in slaap.....en werd wakker en sliep weer.....zo ging het de hele nacht.....om half 7 zette ik de achterdeur open, frisse lucht stroomde naar binnen....de gordijnen liet ik dicht....ik ging verder slapen en was zeer schaars gekleed...... ik wilde niemand laten schrikken, dus gordijnen gingen dicht!  Pas om half 11 werd ik echt wakker....trok iets aan en de gordijnen konden open.  Nog steeds warm binnen, maar het voelt wel beter door de koele stroming.

Vanavond EHBO-en bij het jaarlijkse klapstoelconcert (nee, niet omdat de stoelen klappen, maar omdat je je eigen klapstoel mee kan nemen!). In de Weeshuistuin, een heerlijk plekje, zeker nu het afgekoeld is!

Morgenochtend bloedsuiker prikken.

Vrijdagochtend zwemmen, daar begint de vakantie ook!

Zaterdagmiddag eindconcert van het opleidingsorkest....samen met de leerlingen van de pianoleraar.
En zaterdag kan het weer erg warm zijn! Er gaat iemand al vroeg de airco aanzetten. We hoeven niet in onze gebruikelijke kleding..... alles mag (zolang het maar netjes is), dus korte broeken, alle kleuren..... lekker fris en zomers!!!
De pianoleraar doet 2 keer per jaar zo'n voorspeelmiddag voor zijn leerlingen en meestal ben ik daar bij aanwezig om het drinken te verzorgen en de stoelen klaar te zetten en na afloop weer alles op te ruimen. Dat wordt nu een lange dag.....we hebben het al eerder samen gedaan, maar toen had ik iemand gevraagd om mee te helpen, omdat ik natuurlijk niet steeds achter de bar kan staan, ik moet ook spelen. Die is er nu niet en ik heb eigenlijk vergeten om iemand te vragen....het kan nog, maar ik denk dat ik het maar zo laat...... van tevoren zet ik alles klaar... misschien zie ik iemand die even kan waarnemen en anders maar niet....het gaat maar om heel even. Wij spelen als eerste.....een saxofoon pakt niet snel in, maar ik leg hem wel in de keuken....inpakken komt later wel en verder komt daar niemand.....dan kan ik snel drinken inschenken als dat nodig is en misschien is een medemuzikant alvast begonnen......  Daarna is het net als altijd, dat gaat wel lukken.  Stoelen opruimen gaat meestal snel, want ouders (en ook kinderen) helpen mee! Elke keer zodra het afgelopen is ga ik eerst stoelen opruimen...... dat is het startsein voor een paar mensen om te gaan helpen..... vaak slepen kinderen stoelen aan en ouders stapelen ze op. Perfect.....zo klaar en dan kan ik de keuken opruimen!
Deze zaterdag heb ik daarna nog een verjaardag......beetje druk!



Dinsdagavond de laatste muziekrepetitie van dit seizoen..... die is altijd buiten (als het weer het toelaat). Net als vorig jaar doen we dat dit jaar bij de Bierderij (bierbrouwerij).....we kunnen daar heerlijk buitenzitten, wind vanaf de Gouwzee...... geweldig.  Voor de bierliefhebbers ook geweldig, want ze hebben er heerlijk bier met leuke namen! 


En dan beginnen woensdag de Kaasmarkten alweer!  Een paar weken later beginnen de visdagen en daar moet ik ook 4 keer bij EHBO-en (2 hele dagen en 2 halve), dus ik hoop dat het geen al te hete zomer wordt, want anders komt er van alle andere plannen niks meer....... want het is best druk en 2 dagen achter elkaar iets plannen is voor mij teveel meestal.....ik moet het beter doseren, maar ja...... de keuze is wat beperkt. Misschien moet ik het volgend jaar maar eens anders doen..... een keertje alles of bijna alles afzeggen en dan heel veel dingen doen die er nu regelmatig bij inschieten....... even over nadenken. Het is allemaal wel leuk, maar ja, ook leuke dingen kosten energie en er zijn nog meer leuke dingen!

6 opmerkingen:

  1. De hitte is vervelend en is dubbel erg voor degenen die er niet tegen kunnen.
    Minder bewegen, niet meer doen dan wat hoognodig is. Dat laatste vind ik het moeilijkst, niet vooruit kunnen.
    Maar ja, daar zitten we allemaal mee. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zo weinig mogelijk kleding, maar ja.....minder dan alles uit gaat niet en zo ga ik de straat niet op hahaha. Nu is het heerlijk, veel mensen hebben hun jas weer aan, maar ik zat op de fiets met een hemdshirtje en 3/4 broek.....vanmorgen om kwart over acht.... Echt lekker. Gisteravond werden er bij het klapstoel concert zelfs plaids uitgedeeld.

      Verwijderen
  2. Wat een verschil tussen oost en west. Het scheelt een jas, zeggen ze wel eens. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, dit scheelt zeker een jas. Het gaat hier ook weer warmer worden, maar hoop dat het eerst in huis nog wat koeler wordt....het is binnen nog 25 graden. Nu lekker de deur open.....frisse lucht!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, Ans, geen verschil meer in klimaat tussen Noord en Zuid, hier hetzelfde* weer en temperatuur als in NLD, nou ja, *hier is't ong 40 °C vandaag, de piek van de hittegolf zegt men ... Maar, eerst zeiden de mensen dat het maar geen zomer wilde worden, ( veel regen periodes gehad ) en nu klaagt men dat het " zomer `is "... ( inééns te heet, vind ik ook! ) De enigen die dit heerlijk vonden waren mijn schoondochter en de 2 kleinkinderen, die zijn thuis zulke hitte het hele jaar door gewend en hebben het hiér bij +25° nog koud ... Vanochtend zoon en gezin ( in de nacht weg gereden ) naar het vliegveld gebracht en ze zijn weer naar de Filipijnen heen... Terug in een 'leeg en stil' huis, maar veel te warm om aan opruimen te beginnen, zie morgen ochtend of evt vanavond 'laat' wel weer ... Fijne frisse tijd Ans, ik zet voorlopie de ventilator wel op de hoogste stand ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, steeds vaker is het hier tropisch warm. Van mij hoeft het niet. Ik heb nog geluk dat ik in het westen woon, daar heeft de zee nog invloed op de temperatuur.....bij westenwind.
    Morgen hier ook weer erg warm.
    Je hebt dus weer gezellig de Filipijnen gehad.....zal altijd erg stil zijn na vertrek. Rustig aan, opruimen kan later ook nog, het loopt niet weg.

    BeantwoordenVerwijderen