Zoeken in deze blog

zondag 2 juni 2019

Alwéér kwaad!

Ja echt, dat gebeurt de laatste tijd nogal eens. Deze keer was ik kwaad op de bank, op ING.

Ooit ging ik internetbankieren.......de code kreeg ik per telefoon....ik had het liever op papier, maar dat deden ze niet meer werd mij verteld. Een jaar later ging een goede bekende van mij over op internet en wilde die code per sms en kreeg hem op papier....... toen begreep ik er niks meer van.
Dat heeft niks met vandaag te maken, maar wel met de diezelfde bank.

Toen zouden ze stoppen met internetbankieren en moest ik een app. Gelukkig had ik een smartphone en het lukte mij om het helemaal te installeren. Het werkte prima.

Nu moest ik de app updaten...... de oude app stopt binnenkort.  Ik ben gisteren bezig geweest en vandaag....het lukte niet. Ik werkte geheel volgens hun stappenplan.....het begon al dat er steeds net iets anders stond dan volgens hun stappenplan zou moeten. Ik kwam er wel uit.....het was niet onlogisch, maar toch.....niet handig.
Ik moest in de playstore de app opzoeken en als er dan een "bijwerken-icoontje" bij stond moest ik dat aanklikken en klaar is Kees.
Ja, maar mijn app stond er niet in, wel een Poolse ING en een Duitse, Belgisch, Italiaans, Roemeens en nog veel meer, maar die van mij niet en ook stond nergens "bijwerken" bij.
Misschien moest ik dan Android bijwerken.......die had geen updates beschikbaar. Mopperdepopper.

Vanavond schakelde ik mijn hulplijn in....Edwin. Die had door dat ik een oude versie van Android had. Ik vind mijn phone nog niet oud...... ik heb hem dacht ik 3 jaar....maar ja, het was toen geen nieuw model. Het moet minimaal Android 5 zijn en ik heb 4.4 .
5 is pas viereneenhalf jaar beschikbaar..... voor sommige mensen is zo'n phone oud, voor mij niet! Er zijn hier veel dingen in huis dringend aan vervanging toe en daar hoort mijn smartphone niet bij, hij is prima! En het gaat dus ook voorlopig niet gebeuren! Ik kan het nog via de site doen, nog wel.......ik ga ze vragen wat ze verder voor mogelijkheden hebben/krijgen, want ik ga echt niet steeds een nieuwe kopen alleen omdat ik dat voor de bank nodig heb!  En anders zoek ik een bank die wel een andere mogelijkheid heeft. Ik weet wel dat het alle met beveiliging te maken heeft, maar dan moeten ze maar iets anders bedenken, dit is te duur. Ik betaal al een vast bedrag aan de bank omdat ik klant ben (ik stam nog uit de tijd dat ik rente kreeg op mijn betaalrekening van de Giro) en ik kreeg niks meer van ze......0,3 % staat voor mij gelijk aan niks.....met wat mazzel kan ik aan het eind van het jaar een waterijsje kopen van de winst! En dan ook nog elke 4 a 5 jaar een nieuwe smartphone? Echt niet!


Ik was dus flink kwaad...... stoom uit mijn oren.....het warme weer hielp ook mee.....het was voor mij te warm vandaag, maar een uurtje geleden was er een flinke donder te horen, gevolgd door een regenbui met van die grote onweersdruppels en meteen voelde ik veel koelere lucht naar binnen stromen........ ik ben nu volledig afgekoeld!!!
 Ik ben het er nog steeds niet mee eens, maar de bloeddruk is weer gedaald!

Het onweert nog steeds...... de wolken maken ruzie!

4 opmerkingen:

  1. Tsa, wat zal ik zeggen ??????
    DE WAARHEID !!!!!!!!

    (Pas op daarkomtie)




    Je hebt helemaal gelijk, maar 't kapitaal regeert en het is bepaald dat een mobieltje slechts een korte tijd meegaat, en daar heb je je maar aan aan te passen

    Bob

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verdorie, wat een vervelend gedoe, ik kan je ergernis volkomen begrijpen.
    Tot nu toe gaat het goed bij de RABO maar bij deze verhalen houd ik mijn hart vast.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Bob, maar ik weiger mij elke keer aan te passen.......... als ik rood sta omdat ik een nieuwe smartphone moest kopen kan ik nog een zootje rente ook betalen. Ik vind dat ze er iets anders op moeten verzinnen voor mensen zonder (de goede) smartphone!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Bertie, flink irritant!!!
    En nog duur ook. Ik weet wel dat veel mensen elke 1 a 2 jaar een nieuwe smartphone kopen, maar ik kan mijn geld wel beter gebruiken. Deze was heel goedkoop (49 euro) en doet het prima. Geen groot geheugen, maar ach..... geen probleem. Maar een nieuwe gaat voorlopig niet gebeuren!

    BeantwoordenVerwijderen