Zoeken in deze blog

woensdag 19 juni 2019

Maten

Winkelen vind ik leuk, maar op zoek gaan naar een broek vind ik een ramp!
Natuurlijk heb ik een grote maat nodig, maar zelfs in een normale maat is kleding veel te lang.
Ik koop over het algemeen geen dure dingen, maar broeken moeten van mij extra goedkoop zijn, want ze passen toch niet goed! Soms moet er wel 30 cm. van de pijp af..... er blijft geen normaal model meer over! Zo handig ben ik toch al niet met naald en draad, maar hier valt gewoon weinig aan te doen, handig of niet, het hele model is eruit. Natuurlijk is het nog erger als kleding altijd te kort is, daar valt nog minder aan te doen, maar veel te lange kleding is ook niet leuk, simpelweg verkorten is eigenlijk geen echt goede oplossing omdat het er dan raar uitziet.
Meestal draag ik capri-broeken, die zijn bij mij lang en soms nog net "hoogwater". 
Er zijn niet veel winkels die korte maten verkopen.......dat is jammer, want hoewel die ook nog te lang zijn is het toch een stuk beter.
Ik ken een webwinkel die korte verkoopt en zelfs extra korte maten. Natuurlijk is de keuze beperkter dan bij de normale maten, maar er valt toch echt nog wel iets te kiezen! De extra kleine maten zijn voor mensen van ca. 1,57 meter dacht ik...... voor mij dus nog wel iets te lang, maar dat is geen probleem. Alleen zijn ze wel wat duurder dan ik gewoonlijk uitgeef. Gelukkig hebben ze ook uitverkoop, dus dan struin ik die hele site af naar iets leuks.

Ik koop dus vaak capribroeken, maar ik wil ook wel eens een echte capribroek! Een paar jaar geleden zag ik er één in een korte maat..... en helemaal mijn prijs! Toen ik hem uitpakte zag ik het gelijk....dit is GEEN korte maat, ook al hing er een groot kartonnen label aan die dat tegensprak. Het veel kleinere stoffen label geef mij gelijk! Het is dus toch weer een lange broek voor mij.

Ook korte broeken zijn vaak moeilijk, ze vallen vaak net iets te lang en als bermuda is het model niet geschikt. Heel korte modellen gaan wel, maar daar voel ik mij niet echt in thuis. Vorig jaar lukte het mij wat sportieve korte broeken te kopen..... ze vallen wat wijd, maar de lengte is perfect en ze zitten heerlijk.  Een bermuda als capri dragen heb ik ook wel eens geprobeerd, maar het is dan toch een ander model..... geen succes dus.

Smalle elastische broeken gaan beter....... die lijken korter te vallen en doordat ze smal bij de enkel zijn is het niet erg als ze iets te lang zijn, ik heb er 2 die goed passen..... een wonder!

Lange mouwen heb ik ook een hekel aan....bij jassen kan het niet anders, maar ik heb eigenlijk geen handschoenen meer nodig want mijn handen verdwijnen volledig in de mouw. Hoe dikker de jas, hoe lastiger het is om mijn handen nog te kunnen gebruiken.
Bij blouses is het geen gezicht! Een manchet moet ik 2 en vaak zelfs 3 keer omslaan! Gelukkig lukt het vaak om iets te vinden met 3/4 mouwen.

Wie hebben er nog meer moeite met de normale maten?

4 opmerkingen:

  1. Ik begrijp je probleem. Het moet lastig zijn met kopen en onbevredigend ook.
    Your Look en Klingel hebben broeken korte maten, er zijn er vast wel meer.
    Of op naailes gaan en zelf maken. 🤔

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf maken.........ik zou het graag willen....als kind leek het mij het einde om zelf mijn kleding te maken. Voor mijn poppen maakte ik als kind al leuke creaties, maar ja, vooral van vilt en dat hoeft niet afgewerkt te worden, bovendien hoeft het niet lekker te zitten. Toch hoorde ik regelmatig dat ik aanleg had....hoera! Ik nam les bij de nonnen, daar leerde je het goed..... ja, iedereen behalve ik...... terwijl ze er met hun neus bovenop stonden zette ik manchetten er verkeerd-om aan..... ik zag het niet. Geen succes dus. Jaren later zou een handige vriendin het mij leren....ik moest voor 2 kinderbroeken stof kopen en dan liet zij mij zien hoe je het knipte, 1 werd in elkaar gezet waar ik bij was, de ander was huiswerk.
    Het broekje voor Edwin is in elkaar gekomen hoor, na diverse keren uithalen. Ik naaide de verkeerde delen aan elkaar en het was zo'n eenvoudig model....... ik maakte er een rokje van.... weer uithalen....zucht, van die aanleg was niks meer te merken. Toch denk ik nog vaak dat ik iets wel zelf wil/kan maken..... heel vreemd en hardleers.

    Witt heeft niet alleen korte maten, maar ook extra korte maten. Ik kan tegenwoordig 1 maat kleiner aan en net arriveerden er 2 broeken.... een lange met extra korte maat en een capri in korte maat. Ik denk dat ik daar een volgend keer nog een maat kleiner kan nemen....deze 2 zijn 46 en passen met gemak. De lengte.......de lange broek is ietsje aan de lange kant, maar voorlopig laat ik het zo....de capri is natuurlijk ook aan de lange kant, maar in elk geval geen lange broek..... buitenkant been is wat korter omdat het daar omhoog getrokken wordt.... erg leuk en in de uitverkoop schappelijk geprijsd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een beejte te lang, dan kun je nog altijd omslaan.

    BeantwoordenVerwijderen