Zoeken in deze blog

donderdag 13 juni 2019

Olcay

De laatste tijd is er nogal wat te doen over opmerkingen die Olcay Gulsen maakte in RTL Boulevard.
Ik heb de uitzending gezien en was ook stomverbaasd over haar opmerkingen (samen met Caroline Tensen overigens, die was het met Olcay eens) Peter R. de Vries ging er tegenin....vaak vind ik die man een enorme stoorzender, maar deze keer was hij heel redelijk,  Robert Molendijk was het duidelijk met Peter eens! .

Voor wie het niet gevolgd heeft: Er was een item over een sportmerk dat reclame maakte voor sportkleding voor vrouwen met een maatje meer. Olcay vond dat de maat die ze lieten zien veel te groot was......volgens haar ging dit dan om vrouwen die zo dik en ongezond waren dat ze toch niet konden sporten!  Nou waren de paspoppen waarop de kleding geshowd werd best dik, maar ze waren niet gigantisch, geen maat van mensen die zich nog maar nauwelijks kunnen beweging over het algemeen........ maar wel een maat waarin niet veel sportkleding te koop is....... terwijl het naar mijn idee juist voor dikke mensen belangrijk is om te gaan sporten....ik heb mij daar vaker over verbaasd!

Zo  blijkt mijn behamaat niet te koop te zijn in een winkel die gespecialiseerd is in beha's en aanverwante zaken en ze hebben daar al helemaal geen sportbeha voor mij.....mijn cupmaat is er wel, maar maar de onderwijdte niet, ik heb er al vaak op hun site ernaar gezocht, maar het is er echt niet! Gelukkig zijn er  winkels die het wel hebben en vooral winkels die bekend staan om hun lage prijzen blijken het te hebben. Ik maak daaruit op dat ik geen al te extreme maat heb; er is genoeg vraag naar om het in de verkoop te hebben...... dat zou toch in zo'n speciaalzaak dan ook te koop moeten zijn. Ik ga die winkel dus niet in, ook niet voor iets anders!

De sporten die ik doe zijn sporten die voor dikke mensen heel geschikt zijn....zwemmen, wandelen en fietsen.  Badpakken zijn in mijn maat geen enkel probleem. Bij wandelen en fietsen is een sportbeha toch wel fijn, juist bij een maatje meer. Er zijn zat dikke mensen die veel fanatieker sporten en dus zeker een sportbeha en andere sportkleding nodig hebben!

De volgende dag kwam Olcay in Boulevard er nog even op terug.....het was niet haar bedoeling om mensen te kwetsen, zij hield juist van mensen......maar het was overduidelijk dat zij niet begreep wat er fout was aan haar opmerkingen.

Ik lig er niet van wakker, ik heb er geen probleem mee dat ik te dik ben (wat niet wil zeggen dat ik niet wat minder zou willen zijn, maar als dat niet lukt zal ik er geen traan om laten), ik word er niet mee gepest (één keer deed een jongen mij na.....ik liep met zware tassen en dan waggel ik nogal.....hij werd direct door zijn vrienden terecht gewezen! Dus dat was eerder een positieve dan een negatieve ervaring! En natuurlijk hoor ik wel eens een niet aardige opmerking van iemand, maar er zijn maar weinig mensen die dat doen)

Ik kan mij nog gewoon bewegen, mijn benen kunnen mij nog dragen. Ik vond het domme opmerkingen van Olcay en Caroline, maar trok het mij niet persoonlijk aan. Nog dommer vind ik dat Olcay het dus niet snapt (Caroline is verder buiten beeld gebleven, ook vreemd).

2 opmerkingen:

  1. Dat ze dit denken is één ding, dat ze het uiten -in een openbaar programma- zegt iets over hun arrogantie.
    Ze moeten een hun mond houden over zaken waarvan ze niets weten.
    Daar erger ik heel erg aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is ook niet zo gek dat er nogal ophef over is.
    De stelligheid waarmee ze het zei.....logisch dat mensen er kwaad om werden.
    En ze begrijpt niet eens wat ze fout zei.
    Mensen denken vaak ook dat alle dikke mensen de hele dag eten.....vaak is eetgedrag wel de oorzaak (bij mij ooit, maar ik eet al jaren normaal), maar het is echt niet voor iedereen hetzelfde. En dat ook voor verkeerd eetgedrag een oorzaak kan zijn is voor veel mensen ook onbegrijpelijk. Niet erg als iemand het niet snapt, maar verkondig dan geen onzin.


    BeantwoordenVerwijderen