Zoeken in deze blog

vrijdag 28 juni 2019

Het was weer druk genoeg......


......wat een week en wat een hitte af en toe.



Gelukkig was het woensdag duidelijk minder warm en was er minder zon.
Dit avond moest ik EHBO-en bij het klapstoelconcert waar Specs and companie optrad in de Weeshuistuin.
SPECS

Altijd leuk..... gezellig in die tuin met zoveel mensen.... de meesten met hun eigen klapstoel. Aan de overkant van het water ook veel mensen op klapstoelen.
Heerlijke muziek en geen gewonden of onwellen, dus we konden ongestoord luisteren......naar de muziek en de vele zwaluwen die laag heen en weer vlogen op zoek naar vliegjes. 
Ik was wel blij dat ik een jasje had meegenomen, het werd toch wel wat kouder..... veel mensen hadden gelukkig jassen en vesten mee, maar het bleek toch nodig om plaids uit te delen.....echt waar!
Ineens miste ik mijn horloge.....hm...misschien verloren toen ik mijn tas uit mijn fietstas sjorde.....even kijken.........nee, niks bij mijn fiets of in mijn fietstassen, dan zal ik hem onderweg wel verloren zijn.....jammer! Op de terugweg maar even opletten, het rode bandje valt op......misschien heb ik geluk! We fietsten samen naar huis, want mijn EHBO-maatje van deze avond is een buurvrouw en samen speurden wij de straat af.....niks......ik liep naar mijn voordeur en daar lag hij...... afgevallen toen ik de EHBO-tas in mijn fietstas probeerde te krijgen..... dat is geluk hebben!

Donderdag zou een vrij rustige dag worden, alleen even bloedprikken en bloeddruk laten meten.
Bloeddruk was perfect, bloedsuiker niet...... alweer niet...... deze keer had ik niet thuis gemeten, want ik word er een beetje gek van..... thuis is hij perfect of redelijk en daar is hij altijd veel hoger. Dat komt omdat ik nuchter moet blijven..... als ik niet eet vind mijn lichaam blijkbaar dat ik beschermd moet worden tegen een hypo (suikertekort) en besluit zelf maar suiker aan te maken (in de lever) en schiet daarbij flink door! Het ligt dus niet aan mijn suikermeter, het is echt zo! Met andere woorden: Als ik teveel eet gaat mijn suiker omhoog en als ik te weinig eet ook! Teveel suiker in mijn bloed zet zich om in vet.....daar zat ik echt op te wachten! Vechten tegen de bierkaai dus! Hij was boven de grens waarbij de dokter geïnformeerd moet worden, dus moest ik om 2 uur bellen om te vragen wat hij ervan vond. Asjeblieft geen pil erbij..... ze helpen niet of niet meer.....het heeft geen zin! Ik begon 15 jaar geleden met 2 en dat hield ik 10 jaar vol..... daarna toch maar één erbij en nog één en nu zit ik op 5. Elke keer merk ik weinig verschil.....soms is het iets lager, maar dat is dan maar een keertje, daarna is hij toch weer hoger en krijg ik er weer zo'n pil bij. 6 is het maximum wat ik mag in deze dosering...... het houdt een keer op dus. De ellende is dat die dingen heel erg op mijn darmen werken..... en dat probleem wordt steeds groter.......ik wil ze niet meer....er moet toch wat anders zijn? Het liefst zou ik het een tijdje zonder willen proberen....... ik denk dat de pillen het misschien wel verlagen, maar zodra het zakt laat mijn lichaam het weer stijgen...... vermoed ik.....en dan heeft het niet veel zin. Zonder die dingen komt mijn lichaam misschien tot rust........hoop ik.......  ik denk dat het te proberen is als ik extra vaak zelf meet om het goed in de gaten te houden...... volgende keer toch maar eens over praten met de diabetesverpleegkundige.
Mijn bloeddruk was overigens prima!
Op weg naar huis gelijk even boodschappen doen en dat thuis opruimen, de was doen en buiten ophangen.....tijd voor een koppie!
Ik zat net toen de telefoon ging.... de uitvoerder van het hele badkamergebeuren....hij wilde die middag weer langskomen, maar nu samen met de opzichter van de woningbouwvereniging. Hellup! Gelukkig kon het in de namiddag. Ik snel naar boven om alle bakken die nog leeg moeten (met die hitte stond die klus op een laag pitje) en gereedschap etc. weg te halen om een fatsoenlijk looppad over mijn smalle overloop te krijgen...... matjes weg uit de badkamer, voordat ze er weer met hun schoenen op gaan staan...... en nog zo het één en ander......alles werd in de kamers gesmeten en snel de deur dicht....bah bah bah.... zo schiet het nooit op..... ik heb er nu ook geen zin meer in.... elke keer dat gezeur! Maar goed...... een puinhoop in de kamers, maar een ruime overloop....nu dan maar toch even een kop koffie, daar was ik aan toe.
Weer zat ik net toen de telefoon ging..... de uitvoerder.... die andere man kon niet.....het wordt een week later! Willen ze mij gek hebben of zo?
Om 2 uur belde ik de huisarts-assistente........ volgende week bloedprikken..... HbA1c (gemiddelde suiker van een paar maanden). O jee...... en zaterdag had ik een suikerbom gegeten..... het mag niet hoger zijn dan vorige keer.....anders krijg ik er toch een pil bij en weet ik dat ik de komende maande de deur niet meer uit kan omdat ik op de wc zit!

Vrijdag was het wel rustiger..... lekker gezwommen en even blijven kletsen. 's Morgens was het koel, later werd het warmer..... toch nog even wat onkruid uit de tuin gehaald, ik probeer elke dag wat te doen..... maar het is teveel, dit gaat lang duren!

Morgen ook weer een drukke dag.....en warm!

2 opmerkingen:

  1. Een probleem is dat, de diabetes. Ik hoop dat je het onder contrôle weet te houden maar ik zie dat dat niet meevalt.
    Het gedoe met je badkamer is ook zoiets, kan me voorstellen dt je het een gezeur vindt. Je zou er een punthoofd van krijgen. Je mag best een stevig telefoontje plegen of een mail sturen dat je dan-en-dan thuis bent en daarmee uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 10 jaar lang was de diabetes stabiel, maar nu lijkt niks meer te helpen.
    Dat badkamergedoe begint echt irritant te worden.....als ze nou eens wat eerder een afspraak maakten zou het fijn zijn.....nu weet ik het wel een week van tevoren, maar ja, nadat ik eerst voor Piet Snot de boel weggehaald had.

    BeantwoordenVerwijderen