Zoeken in deze blog

zondag 5 februari 2023

Echt waar???? Nieuw kansspel???

 Het termijnbedrag van de energierekening snap ik niet echt...... ik begrijp dat het wisselt..... mijn gebruik kan een paar dagen wat hoger geweest zijn en bij een kleinverbruiker zoals ik kan dat snel een groot verschil maken.... tot zover snap ik het nog. Dat de energieprijzen niet altijd hetzelfde zijn snap ik ook nog. Maar de verschillen worden per keer dat ik inlog groter. 
Ik betaalde lange tijd in de 70 euro, het ene jaar iets meer dan het andere jaar.... meestal kreeg ik nog iets terug.  Ik betaal nu al een tijdje 191 euro...... ook al stond er steeds dat ik het flink verlagen kon. Waarnaar ik het verlagen kon wisselde steeds... het is in de 70 geweest, maar ook 40 en 30 en zelfs 20. Er stond lange tijd dat ik waarschijnlijk 1000 tot 1500 euro terug zou krijgen op mijn afrekening. Dat stond er eerder deze week nog. Zaterdagavond dacht ik....'ach, laat ik weer eens kijken.... benieuwd wat ze er nu weer van maken.... hm..... ik kan terug naar 40 euro. Huh? Ik krijg nu waarschijnlijk een klein bedrag terug.... tot 30 euro! Dat verschil is erg groot...... van de week nog maar eens kijken, want dit is vreemd. 
Ik heb een week lang de verwarming iets hoger gezet omdat is ziek was, maar daarmee zal ik toch niet die buffer helemaal opgemaakt hebben. Ik ging steeds niet op het verlagen van het termijnbedrag in omdat de winter nog niet voorbij is...... er kan nog een flink koude periode komen waarbij het gebruik met sprongen omhoog gaat, zodat het bedrag dan weer ineens te laag kan zijn. Ik wacht het maar weer af..... maar begrijpen doe ik het niet helemaal 
Ik logde opnieuw in (het was ondertussen zondag) ...... nu moet ik waarschijnlijk tussen de 30 en 50 euro bijbetalen. ... het termijnbedrag bleef 40. 
Dit begint op een kansspel te lijken......  benieuwd waanneer ik de hoofdprijs win!




Overigens is mijn verbruik nog steeds laag......door dat weekje wat hoger is het niet flink gestegen..... de voordeur ging natuurlijk ook minder vaak open, dus minder warmteverlies en het was niet de koudste week. 

4 opmerkingen:

  1. Inderdaad, een nieuw kansspel. Of je een prijs wint (en krijgt!) is afwachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu hebben ze het weer veranderd....... nu staat dat ze mijn termijnbedrag verlaagd hebben omdat dat van de overheid moest i.v.m. het prijsplafond en de lagere gasprijzen..... maar er staat nog hetzelfde bedrag en als advies staat er niks.......het moet ook niet te eenvoudig worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tsssss, het ìs dat je gas en stroom niet kan missen, anders zou je het de deur uitgooien.

      Verwijderen