Zoeken in deze blog

maandag 20 februari 2023

Lekker bezig

Vrijdag Eerst zwemmen....... heerlijk! Wel jammer dat het zo vroeg is...... een uurtje later vind ik prettiger, maar ja...... de wereld draait niet om mij!



's Middags beneden aan de slag gegaan, de normale huishoudelijke bezigheden die nou eenmaal regelmatig nodig zijn. 
En 's avonds weer naar de kapel.....zo lekker gespeeld daar! Er werd getwijfeld of het door moest gaan, er waren nu nog meer zieken (en mensen met vakantie)..... het groepje zou nog iets kleiner zijn dan vorige week...... maar met enthousiaste muzikanten kan er veel......en het was gewoon een prima repetitie! Het ging lekker, het klonk goed..... bij sommige nummers leek het lastig omdat dan de muzikant (en het instrument) ontbrak die op een bepaald stuk wel belangrijk was, maar vaak werd dat dan weer door iemand op een ander instrument ingevuld..... en zelfs een keer door zang! Ik heb een instrument dat eigenlijk overal wat van meespeelt, dan met het hoge koper en even later met het lage koper......  en dan ook nog vaak stukjes die klein geschreven zijn en eigenlijk voor een ander instrument geschreven zijn, maar die ik dan wel moet spelen als dat instrument ontbreekt..... dat is wel handig, maar ik heb natuurlijk niet alles, ik kan niet alles invullen.... maar samen kwamen we er prima uit. 
  Blij dat we het dus toch door hadden laten gaan, want het ging echt goed!
We stopten wel wat eerder om nog even gezellig na te praten...... het spelen met zo weinig mensen was natuurlijk wel vermoeiend, want als je even wil stoppen om op adem te komen, pijnlijke lippen of kaak of wat dan ook dan valt dat meteen op .... vermoeiender. .... dus daarom toch wat eerder stoppen. 
Wat mij betreft gaan we door tot er echt niemand meer is, want dit was helemaal niet vervelend! 




Zaterdag....ik werd wakker terwijl ik mijn hand krabde......jawel, de eerste muggenbult van dit jaar! Ik dacht eerst nog dat het iets anders moest zijn, want naar mijn idee waren er nog geen muggen, maar toen  mevrouw mug zich even later met veel gezoem in mijn oor probeerde te nestelen was het duidelijk..... toch een mug! Die krengen zijn gek op mij, maar de liefde is niet wederzijds! 
Vroeger werd zo'n muggenbult bij mij steeds groter en ik had er wel een week en soms zelfs langer last van.... gek werd ik er soms van. Tegenwoordig blijven ze klein en meestal heb ik na een paar uur geen past meer. Een hele verbetering, volgens mij is het beter geworden toen ik een suikervrij dieet kreeg..... het kan toeval zijn, maar zo ongeveer in die tijd kreeg ik er steeds minder last van. Nog steeds word ik veel gestoken, maar het is minder heftig. En doordat het sneller over is heeft een middeltje om de jeuk te verzachten ook zin..... even geen jeuk.... dus geen gekrab.... en dan is het snel over. Voorheen was het in het gunstigste geval even wat minder..... om daarna weer op volle kracht verder te gaan. 



 
Ik moest even wat ophalen bij iemand: 
 Mijn poppenhuis stond op een draaiplateau, heel handig, want de achterkant is open en dus geschikt om het huis in te richten e.d. en normaal kijk je tegen de voorkant aan, met ramen en een deur. Dat draaiplateau kreeg ik van iemand en is geschikt voor zware spullen. Het huis is vrij zwaar...... het is natuurlijk duidelijk groter dan het draaiplateau en ik hoorde het steeds kraken...... ik kreeg de indruk dat het verzakte...... midden onder de vloer steun en verder niet..... dan zijn de wanden misschien te zwaar! Dus ik zocht een oplossing.... ik had een soort kastplank (wit) met een hoek eruit wat ik onder het huis plaatste, nu had het overal steun..... dat zag er niet uit met die hoek eruit, maar ik had ook nog een flinke plaat triplex, dan die er maar overheen, dat kleurde ook wat beter.
Ik had al bedacht dat ik er iets anders voor moet hebben als ik het weer ga neerzetten, iets netters....... en nu bood iemand in Monnickendam zwarte kastplanken aan.... gratis op te halen! Iets kleiner, maar dat was prima.... graag zelfs! En zwart...... daar hoeft dan niks overheen, want zwart past beter bij een stukje stoep/straat om het huis dan wit. De zijkanten en achtkant zijn niet zwart, maar met een beetje verf is dat snel opgelost, het hoeft niet eens netjes geverfd te zijn.  Het waren 6 planken...... die had ik niet echt allemaal nodig, maar ik weet nog wel wat waarvoor ik er misschien een paar kan gebruiken...... en ik heb al een plekje bedacht waar ik de rest evt. kan bewaren zonder dat het in de weg ligt/staat. Ik mocht ze zaterdagochtend ophalen, natuurlijk ging ik met de auto. Ik kan hooguit 2 planken tegelijk meenemen.....  liever 1 omdat het bij mij meestal gaat glijden. Ik kreeg er één aangereikt, ze nam er zelf één en haar man de rest..... zo liepen we naar mijn auto..... snel klaar, zo weer thuis en ik blij. Volgens mij zijn deze planken ook iets lichter dan die andere plank, dus helemaal goed, ik ben er blij mee! Ik heb dus zeker iets over waar ik nu nog geen bestemming voor heb, dus als iemand een zwarte kastplant nodig heeft (of 2) van ca. 51x72 dan heb ik die voor je (zolang de voorraad strekt) en anders bedenk ik zelf wel wat. De plaat triplex kan ik nu voor andere dingen gebruiken...... misschien een kleine aanbouw aan het huis, tussenwandjes etc. ... ideeën genoeg!  .En wat ik heb hoef ik niet te kopen!
Ik was nogal vroeg opgestaan, omdat ook nog iemand iets zou komen brengen. Ik had gezegd hoe laat ik de planken zou halen en daar zou hij rekening mee houden.  Geen tijd verder afgesproken.... ik verwachtte hem niet vroeg, maar je weet maar nooit.... dus toch vroeg opgestaan, want ik wilde dan niet meer in pyjama rondlopen. Te vroeg.... want dat nekt mij vaak later op de dag..... nu dus ook..... daarom later nog even geslapen en verder niet zo heel veel meer gedaan. Wel nog wat van de spullen van het rek gehaald dat ik wilde verplaatsen dit weekend. Dat word dan zondag, dan heb ik de hele dag ervoor.  

Zondag, na een rustige start en een lekker ontbijtje werd het tijd om naar boven te gaan..... het grote rek is flink zwaar en schuift niet goed, dus het zou een flinke klus worden...... nog even een kop koffie en dan ben ik er klaar voor....... niet dus..... ineens voelde ik mij ziek..... beetje keelpijn en koortsig. Hm..... nou is het zo lang goed gegaan...... een paar weken geleden griep en nu weer niet in orde, dat was niet de bedoeling en dat had ik niet afgesproken met mijn lichaam! Het kon meevallen en snel over zijn, maar het was op dat moment niet verstandig om een zware klus te doen..... een klus waar ik niet halverwege mee kon stoppen! Eerst maar even de verwarming een graadje hoger, een dik vest aan en een potje thee zetten...... dan zie ik wel verder. Er zijn nog genoeg kleine klusjes en voorlopig ga ik er vanuit dat het allemaal wel mee zal vallen, dus het hoeft geen nutteloze dag te worden. Ik ken mijzelf..... doorgaan werkt niet, dan wordt het erger en duurt het langer....... meteen 'uitzieken' werkt beter. Met wat geluk is het dan zo over (en daar ga ik dan ook voorlopig van uit!). Vandaag rustig aan dan maar en morgen is er weer een dag. Als ik moe ben krijg ik soms ook koorts..... vooral als ik net ziek geweest ben en mijn weerstand wat minder is. Dan is een rustige dag gewoonlijk voldoende om op te knappen, soms is een paar uurtjes zelfs genoeg. 
In de loop van de middag knapte ik weer op...... voelde mij wel moe, maar verder goed! Nog wel wat dingen uitgezocht en gesorteerd, maar geen gesjouw nog. 

Maandag was er duidelijk niks meer aan de hand..... dus weer lekker bezig geweest. Nog maar niet het rek en kastje verplaatst, maar wel veel dingen gedaan waardoor het verplaatsen eenvoudiger wordt.....  meer ruimte gemaakt. En de inhoud van kratten en bakken  uitgezocht die daar wel weer in terug moeten, maar die nu weer helemaal netjes zijn en die er dus zo weer in kunnen.... wat klaar is is klaar. Bakken met knutselmateriaal bijvoorbeeld...... als ik daar een paar keer iets uit nodig gehad heb wat onderin lag dan wordt het vaak wat rommeliger..... als het het slordiger in ligt dan kan er ook minder in, dus af en toe moet het weer eens uitgezocht worden. 
In de kamer had ik een glazen peer met plantjes die betere tijden gekend hebben...... die waren niet meer te reanimeren, dus weg ermee en de peer gevuld met paasdeco..... simpel en dat ziet er weer wat frisser uit.



Het is nog lang geen Pasen, maar dat maakt niet uit, ik ben in elk geval op tijd! 


In de vakantie krijg ik weer een logeerhond, dat is vandaag afgesproken. Zelf had ik nog geen vaste plannen, meestal ga ik een weekje of langer naar Arnhem, maar ik heb nog niks afgesproken,, dus ik kon mij nog aanpassen...... en voor sommige mensen wil ik mij wel enigszins aanpassen als dat kan. 
Mensen die zelf altijd bereid zijn om te helpen hebben bij mij toch een streepje voor, dus als het kan ..... waarom dan niet? Voordeel is dat deze hond goed alleen kan zijn..... ik kan een hele dag weg zonder problemen. Vorig jaar was dat even anders...... toen was hij te lang alleen thuis geweest, dat was even misgegaan. Toen heb ik gezorgd zoveel mogelijk thuis te zijn. Eerst helemaal thuis en later een klein rondje lopen en dan luisteren of het goed ging.... daarna boodschappen..... maar nog maar geen hele dag weg. Maar nu kan ik wel weer weg als dat zo uitkomt ..... ik wil ook alleen oppassen op honden die alleen kunnen zijn!  








2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto van jou in die zwemband

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, leuk hè? Hij is van een paar jaar geleden en niet hier in het zwembad, maar ik vond het er wel bijpassen/

    BeantwoordenVerwijderen