Zoeken in deze blog

woensdag 8 februari 2023

Werkzaamheden..... jawel, er moet weer wat gebeuren.

 Het normale leven komt weer op gang....ik slaap nog wel wat veel en daarom doe ik 's morgens zoveel mogelijk rustig aan. 
Ik ben weer naar de muziek geweest en dat lukte prima..... de ochtend erna ben ik meestal wat gaar, dus ik ging er voor vandaag vanuit: .... rustig aan, geen wekker! 
Toch werd ik vroeg wakker...... wakker genoeg om alvast wat te doen, er stond een afwas op mij te wachten die ik wel even kon doen en nog zo wat kleine dingetjes..... en toen kwam toch de slaap weer.
Na een tukkie pakte ik de telefoon om een afspraak te maken voor een kraambezoek. Dat moet al lang, maar ja..... ik wist dat ze het druk had met veel mensen die op bezoek wilden komen en ik had van tevoren al gezorgd dat ze mijn cadeau kort na de geboorte kreeg (want ik verwachtte al dat ik er niet snel zou zijn), dus rustig aan. 2 weken geleden zou ik bellen.... en toen kreeg ik griep. Dan maar even uitstellen, even wachten tot het echt over is, want zo'n ukkepukkie moet nu nog geen griep krijgen...... het is nooit leuk als een kind ziek is, maar nu is ze nog erg jong. Van de week een keer gebeld en ingesproken dat ik nog wel zou bellen.... en nu werd het dus wel tijd! Dus.... volgende week kom ik even langs! Leuk! 
Ik hing op en pakte mijn agenda (ja..... een papieren agenda, ouderwets, maar ik ben ook ouderwets..... ik vind een papieren agenda nog steeds handiger!). Ik had net een paar letters op papier gezet toen de bel ging.... het was half 12 en ik liep nog lekker in pyjama en verwachtte niemand: Liander: "Mag ik even in de meterkast kijken en foto's maken, want we komen binnenkort daar werkzaamheden uitvoeren!" (nadat hij mij netjes begroette en zijn legitimatie had laten zien). "Uhhhhhh..... de meterkast?
Lieve help....... nou, kom binnen, dan moet ik wel het één en ander weghalen!" 




Nou is het zo dat ik een onmogelijke gang heb...... smal, maar bij de deur is het iets breder. Daar heb ik bij binnenkomst niks aan, want de deur komt tegen een muurtje aan waardoor die niet helemaal open kant..... de hoek die hij maken kan is zelfs minder dan 90 graden..... een ramp als je met een kinderwagen of iets anders groots naar binnen wil. In dat hoekje achter die (openstaande) deur zit de meterkast .... met de scharnieren helemaal in de hoek..... wat betekent dat de enige plek waar een kapstok zou kunnen hangen niet geschikt is voor een kapstok, want dan kan de meterkast niet of niet goed open. Ik heb daarom een paar kleine haken opgehangen, die niet ver uitsteken en ze niet dicht bij die meterkastdeur opgehangen en aan die deur (en aan de wc-deur) zo'n kapstokje dat je over de deur hangt... dus snel weg te halen. Hoewel ik alleen ben hangt alles vol met jassen en vesten, maar in dat hoekje staan ook kratten met schoenen. En er stond een tas met lege flessen. En omdat ik mijn schuur een beetje aan het leegruimen ben (voor als ze mijn ladder komen halen) staan er tijdelijk ook dingen uit mijn schuur, zoals een sneeuwschuiver en nog het één en ander. Alles in dat hoekje! (en het één en ander in mijn kamer, want dat hoekje was echt vol en er moest nog meer tijdelijk uit mijn schuur!).
De beste man keek eens..... en ik mocht alles laten staan......hij was bij de buren ook geweest en hij wist het dus zo ongeveer wel. Als ik dan maar zorg dat hij goed in de meterkast kan als die werkzaamheden gaan gebeuren. 
Ik kreeg een kaartje met de gegevens van wanneer hij komt..... de 28ste. Jawel, op dinsdag..... niet de gunstigste dag voor mij, maar het is niet anders. En vanaf 7 uur tot een uur of 4. Goeie genade, daar ben ik niet blij mee.... maar goed, wat mot dat mot. 
Ze gaan de aansluitingen veranderen van gas en elektra ...... het loopt nu van buur naar buur en nu krijgen we een eigen aansluiting rechtstreeks (begreep ik)..... dat lijkt mij beter eigenlijk. Ik werd ineens helder...... "Moet mijn straat dan ook open?" Ja dus..... o wat ben ik blij dat mijn stratenmaker nog niet geweest is.......  het moet al zo lang en dit voorjaar wil ik het echt weer netjes hebben, in elk geval voor.... en als ik genoeg gespaard heb ook achter, maar achter kom ik gewoonlijk alleen zelf, dus ben ik ook zelf de enige die er last van heeft. Voor is belangrijker. Maar zo blij dat het dus nog niet gedaan is, want na werkzaamheden wordt het er nooit beter op!  Ik zal dan dus ook zorgen dat mijn auto er die dag niet staat. 
Dat hoekje leegmaken gaat wel lukken..... dat moet dan allemaal zolang in de kamer staan. Als de ladder dan al opgehaald is  (het duurt nog bijna 3 weken, dus alle kans dat dat dan gebeurd is) kunnen er weer dingen terug in de schuur  en ach.... er kan ook wel wat in mijn auto..... een krat met schoenen of zo. Alle jassen en vesten moet ik daar weghalen......  dat moet ik dus die maandag al doen, want om nou alles voor 7 uur al te doen die dinsdag.... nou nee, dat is mij te vroeg! 
Waarschijnlijk komt dezelfde man die hier aan de deur was het ook uitvoeren, dat weet ik dan alvast. 

Nou.... eerst maar eens lunchen..... dan vanmiddag verder aan het werk..... ik was van plan om veel te doen..... kleine klusjes afgewisseld met een wat grotere klus. Ik zie wel hoe ver ik kom. En ik wil zeker weer wandelen... het is prachtig weer! Door de griep is er niet veel van gekomen de laatste tijd, maar dat moet ik weer oppakken! 
En saxofoon oefenen.... ik moet echt oefenen..... we spelen een nummer waarin ik zo verschrikkelijk veel snelle nootjes heb...... niet te doen (voor de kenners..... o.a. veel 32ste-triolen achter elkaar)..... er staan zoveel nootjes dat het lijkt alsof ik naar een mierennest sta te kijken. Eerst maar weer even op de computer beluisteren hoe het moet worden en dan proberen mee te lezen..... dat is op dit moment al moeilijk genoeg (al eerder geprobeerd, maar ik raakte steeds 'de weg kwijt') .... ik doe mijn best, maar mijn vingers moeten ook willen!  




Ons voorjaarsconcert is in april (uit mijn hoofd.... 22 april)..... het wordt weer een 'maestro-concert' .... leuk, de vorige keer was dat ook erg leuk. Ik weet nog niet wie de deelnemers zijn, dat is nog geheim! 









4 opmerkingen:

  1. 'Een huis vol.'
    In jouw geval niet met kinderen maar met spullen. 😏
    Ik zou zo niet kunnen leven maar jou stoort het niet, lijkt het.
    Ik was blij dat een van de grote kasten weg kon, nu hebben de vliering (bijna) leeg, dat lucht me op.
    Zoveel mensen, zoveel zinnen. Dat zie je maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, iedereen is anders hahaha. Soms is het mij wel even teveel, maar dat komt door vorig jaar.... toen moest ik zoveel ruimte maken, dat was even niet leuk meer. Het is allemaal nog niet opgeruimd, maar elke dag iets en binnenkort ga ik wat grotere dingen verplaatsen..... dat zijn dingen waar ik wel mee door moet gaan, anders kan ik nergens meer bij, dus niet halverwege stoppen! Dat moet dus op een fitte dag! Als dat verplaatst is kan ik weer lekker verder. Dingen weggooien kan ik niet goed, weggeven lukt beter, maar dan niet aan iemand waarvan ik weet dat die het zelf snel zal weggooien 😂.
    Er zijn vorig jaar best veel dingen weggegaan.... dingen die logisch waren toen ik ze op zolder zette, maar ondertussen verouderd waren, of stuk of waarvan ondertussen duidelijk is dat ik dat niet meer nodig zal hebben. Zo had ik nog best veel speelgoed van Edwin.... altijd handig als er wel eens kinderen komen, maar ja..... er zijn niet veel kleintjes meer in mijn omgeving.... en ik verwacht ook geen kleinkinderen. Het enige kleinkind dat ik heb leerde ik kennen toen hij 11 was.
    Dus daar kon nu wel veel van weg..... maar dat vond ik nog best moeilijk. Dus...... het ruimt wel, maar het gaat niet snel! Nu nog alles wat georganiseerder.... komt ook goed....ooit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In het Land van...! . 🙂
    Ik bedoel het niet als kritiek, ieder moet dat zelf weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik beschouwde het ook niet als kritiek hoor..... en al was het wel zo, je mag kritiek hebben...... als jij kritiek hebt is het normale kritiek.... ik bedoel dus dat je er dan een reden voor hebt en niet alleen maar dingen roept als schande en belachelijk e.d. Niemand hoeft hetzelfde te denken als ik..... niemand hoeft het met mij eens te zijn! Maar mensen die gaan zeggen wat ik MOET doen.... tsja..... dat valt vaak niet goed hahaha
    Het land van ooit ja..... ik ben er geweest.... ooit!

    BeantwoordenVerwijderen