Zoeken in deze blog

zondag 4 februari 2024

Dat was gezellig!

 Het was een mooie dag zaterdag.....begin van de middag kwam Edwin met Wesley en Geurtje gezellig langs. 





Er stond natuurlijk wat lekkers op tafel.... lekker kletsen en toen gingen we naar Noppes (kringloopwinkel) in Volendam. Daar is genoeg leuks te vinden..... ik zag een lekkere stoel, net iets kleiner dan gangbaar, precies mijn maat. Er stond geen prijs op.... maar bij navraag bleek hij 25 euro te zijn.... hm.... niet duur, maar toch meer dan ik hoopte. Het is altijd een verrassing, sommige dingen zijn goedkoper dan ik verwacht en sommige duurder. Na enige twijfel liet ik hem toch staan, als ik mij bedenk kan ik van de week altijd nog kijken of hij er nog is, het is dichtbij. 
Wel kocht ik een mooi boek voor ruim 5 euro...... een zwaar en dik boek over Volendam



..... die wilde ik (Edwin vond hem op internet tweedehands voor prijzen tot 70 euro!!). 
Een leuk klein/smal kastje (ca. 61x24).... zwaar, dus ik denk massief hout... voor 7,50, dat zijn mijn prijzen. Er was er nog één, die was contra.... scharnier van het deurtje aan de andere kant... een stel dus, maar ik had er aan één genoeg. 





Toen zag ik een letterbord... leuk, er zaten figuurtjes bij...... Edwin keek: "Letterbord? Er zijn geen letters hoor, wel cijfers.... het is een klok!" Had ik niet eens gezien...... nou....voor 1,68..... ook meegenomen. 



Wesley droeg voor mij het kastje naar de kassa.....en was sneller met betalen dan ik..... en ik mocht het hem niet terugbetalen.....dank je Wesley...... TOPPER! Dat zijn leuke cadeautjes. 


Wesley liep met het kastje naar de auto, Edwin droeg de rest hahaha...... dat is handig zo. Ook van de auto naar huis ging het zo. Ik moest denken aan mijn moeder.... die zei altijd dat als ze een grote prijs won, ze met mij en mijn schoonzus zou gaan winkelen zonder op de prijzen te letten. En we gingen dan niet zelf sjouwen, ze zou een vrachtwagen achter ons aan laten rijden! Nou, ik hoefde nu ook niet te sjouwen. 
Blij met de spullen!!!

We gingen eten..... we eten we? Stamppot! 
Ik had zuurkool met gebakken spekjes en boerenkool met gebakken hamblokjes en wat gebakken ui. 









Voor de liefhebbers erbij rookworst, dwarsliggers (dunne plak in de lengte doorgesneden augurk), geraspte kaas en stukjes andere kaas, ananas, shoarma (ik mis de shoarma van Deen, die was veeeel lekkerder dan wat ik nu had! Die had geen taaie stukken vlees ertussen en was beter gekruid. Deze koop ik geen tweede keer! Maar ja, Deen bestaat niet meer), jus natuurlijk en schijfjes komkommer en snoeptomaatjes..... dan is er voor iedereen wel wat! 
De bel ..... een meisje vroeg of ik wist waar een ander meisje woonde.... ze noemde een naam.... die kende ik niet. Ze ging verder zoeken. 
Even later het toetje. Ik had verschillende toetjes gekocht en dubbelvla en slagroom..... zoek maar uit.... neem iets kant en klaars, of combineer..... kijk maar. 
Nog even gek gedaan met rare foto's maken..... altijd leuk.





Foto's van Geurtje

Daarna vertrokken ze weer... ik liep even mee naar buiten en daar kwam een jong stel naar ons toe.... "woont u hier? We zoeken iemand met een zwarte hond, die heeft onze hond aangevallen". 
Wonderlijk.... eerst dat meisje en nu dit..... zou het wel kloppen? Ze zagen er heel betrouwbaar uit, maar dat zegt niks. Ik besloot het toch even op mijn facebook te zetten..... en iemand reageerde al vrij snel met de melding dat dat van die hond klopte.  Daar ga ik dan maar vanuit..... helaas moeten we wel eens wantrouwend zijn! 2 x zo kort na elkaar mensen die iemand zochten die in mijn straat moest wonen en die ik niet herkende vond ik wat vreemd. Ik word met dit soort dingen steeds voorzichtiger, er gebeurt zoveel narigheid,, je kan niet voorzichtig genoeg zijn.   

Verder de avond lekker lui op de bank doorgebracht voor de tv. Tussendoor het grootste deel van de afwas weggewerkt..... de pannen maar even met water weggezet, dat komt morgen wel. (Ja, ik was nog met de hand af!). 
Ik sliep vroeg, bekaf..... bijna niks gezien op tv. Maar om 4 uur 's nachts was ik klaarwakker.... en keek nog even wat terug op tv voor ik weer verder ging slapen.  

Het was een leuke dag, heerlijk! 

En zondag eet ik weer stamppot..... er is nog genoeg over..... en omdat ik 2 soorten heb ga ik gewoon maandag verder met de laatste restanten! Ik ben vooral gek op zuurkool, heerlijk..... vroeger mocht ik op mijn verjaardag kiezen wat we gingen eten en dan koos ik zuurkool.... tot verdriet van mijn jongste broer, dus echt alles lust, behalve zuurkool!
Daar had ik al op gerekend dat ik over had.... ik zet graag ruim voldoende neer en ik wil dat er wat te kiezen valt.... dan is er altijd over en ik gooi niet snel iets weg... ook toetjes heb ik nog over.... heerlijk! Normaal eet ik nooit toetjes, maar nu mag het even 😂.  

 

4 opmerkingen:

  1. Niets lekkerders dan een opgewarmd prakje zuurkool op de boterham de volgende dag. Ik weet niet of het kwam omdat mijn moeder van een boerderij was, maar we aten vroeger (en ik soms nog wel!) echt álles op brood: augurken, appel, zilveruitjes, kippelevertjes, gebakken aardappels, alle stamppotten, spekvet (en spekjes), enneh... o ja, ook wel jam en hagelslag enzo. Je hebt een mooie dag gehad Ans! Ik word opgewekt alleen al van het lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoor het vaker dat het op brood gegeten wordt, maar dat heb ik nooit gedaan..... ik vind het gewoon als avondeten de volgende dag ook lekker. Gewoon opwarmen, maar even opbakken is ook lekker, heerlijk met een korstje!
      Jam en hagelslag eet ik niet..... ik heb minipakjes in huis voor evt. gasten die dat wel graag lusten. Ik heb zoet op brood eigenlijk nooit lekker gevonden. Vroeger kreeg ik suiker op brood, het kwam niet in mij op om te zeggen dat ik dat niet lekker vond, want volgens mij at iedereen dat.... het hoorde gewoon. Geef mij maar pindakaas dan.... dat staat bij de zoete broodbeleg, maar is niet zoet. En dan ook een dwarslegger erop.... jammie!
      Het was inderdaad een mooie dag...... nou.... en als een ander er ook opgewekt van wordt is het nog mooier!

      Verwijderen
  2. Lekker gewinkeld? Pas maar op dat je niet in het armenhuis terecht komt.🤣
    Heerlijk, zo te snuffelen. Ik zou het elke dag willen doen.
    Gezellige gezinsdag en lekker eten toe. Zuurkool met vet gerookte spekbrokjes, rookworst, jamjamjam....
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha..... goedkoop winkelen en dan niet eens hoeven te betalen..... dat gaat goed. Heel lief van Wesley. Het was bij elkaar nog geen 15 euro..... daar had ik toch wel leuke dingen voor.
    Juist de kringloop in Volendam heeft veel knappe spullen, over het algemeen doen Volendammers dingen snel weg, ook als het nog goed is. De klok zat zelfs nog in de verpakking.
    Zo leuk om daar rond te snuffelen!
    Het eten was heerlijk.... ik had zowel mager als gewoon spek.... om het vet niet te overdrijven en een gewone rookworst en een magere..... ze konden kiezen. Vandaag nog steeds van gegeten..... zo lekker! Echt een leuke dag!

    BeantwoordenVerwijderen