Zoeken in deze blog

vrijdag 9 februari 2024

Er mag ook niks meer!

 


Geen paarden meer  in draaimolen ..... ook andere dieren niet.... kinderen zouden anders kunnen denken dat dieren speelobjecten zijn. Tuurlijk...... ik had vroeger een knuffelbeer en nu wil ik met alle beren knuffelen. Ik had een ring in de vorm van een slang.... nu denk ik dat slangen sieraden zijn. 
Hoever moeten we nog gaan om alles af te schaffen? Het moeten auto's worden in de draaimolen hoorde ik.... o, en dan denken ze niet dat ze al in een echte auto mogen rijden? Ezeltje prik kan dan ook niet meer..... want dan denken ze dat het bij een echte ezel ook kan.... zo kan er ik nog wel meer bedenken. 
Ik ben tegen dierenleed, maar een houten paard.... kom op zeg. Ook kinderen weten het verschil wel tussen een houten en een echt paard (waar overigens ook op gereden wordt)...... ze fantaseren wel dat het een echt paard is, maar dat is het mooie van kind zijn,  dat doe je net of alles echt is. 
Edwin is trouwens ooit eens 'aangevallen' door een draaimolenpaard.... hij heeft nog steeds een deuk in zijn kuit ervan (het zat veel lager, maar met het groeien ging de deuk omhoog. 
Hij zat op een draaimolenpaard en ging eraf halverwege de rit..... het paard ging ook op en neer en hij stond te dichtbij waardoor dat steeds tegen zijn been aankwam.....en hij bleef daar staan..... begreep niet dat hij daar weg moest.... iemand heeft hem er vandaan gehaald (waarvoor nog dank!). 
Even langs de EHBO en we konden weer verder..... geen ernstige dingen beschadigd. 
Dus misschien zijn draaimolenpaarden toch wel gevaarlijk. Zelf word ik misselijk in een draaimolen, dus dan de draaimolen maar helemaal afschaffen? 
Op school mochten ze geen wapens (waterpistolen, plastic zwaarden etc. ) meenemen. Zelf maakte ik er geen probleem van..... ik gaf het hem niet, maar als hij zoiets kreeg verbood ik het niet. Ze zouden wapens dan gewoon vinden. Ja, maar een kind wat verschrikkelijk graag een klapperpistool wilde maar het nooit kreeg koopt later misschien wel een echt pistool, want dan is het te oud voor de klappertjes.... eindelijk zijn pistool! .Zo kan je ook denken. De kindernepwapens niet stimuleren, maar ook niet te streng zijn lijkt mij beter, maar het zal ook voor elk kind anders zijn. Maar op school mocht het niet. 
Hij was nog nooit in de timmerhoek geweest en juf vond dat hij dat ook eens moest doen.... hij zag het niet zo zitten, maar vooruit.... een lange lat en hij timmerde er een dwarslatje op... klaar! Fout, hij mocht geen zwaard maken. Hij snapte er niks van, het was een vliegtuig! Waarom mocht dat niet? 
Het is maar wat je er in ziet. 

Maar geen draaimolendieren, dan ook geen knuffelbeesten en geen wipkip meer, dat lijkt mij dan logisch. En bij gym de bok en het paard weg (dat hadden ze 60 jaar geleden moeten doen, toen had ik al een hekel aan die beesten!)..... o.... en wat dacht je van zebrapaden? Zebra's zijn niet om op te lopen, dus weg ermee.

Je kan overal iets achter zoeken..... ik heb vroeger heel wat chocoladesigaretten gegeten, maar ben nooit gaan roken. Door het te verbieden bereik je volgens mij niet dat ze niet gaan roken. Maar als er minder mensen roken zijn de chocoladesigaretten niet interessant meer voor kinderen en hoeven ze niet meer.... dan nemen ze net zo lief chocoladebeestjes. O jee..... mag dat dan wel? Apenkoppen.... kan ook echt niet meer! Want dan gaan ze later natuurlijk veel vlees eten!  Je kan wel groente en fruit van chocola maken, misschien ook leuk, maar ik denk niet dat je daar dan groente-eters mee kweekt, want ze hebben echt wel door dat een chocoladespruit anders smaakt dan een echte spruit! 
Die vieze kikkers en muizen.... griezel, die vond ik als kind al niet lekker...... maar wie het wel lekker vond is later vast geen muizen gaan vangen om op te eten. 

Maar een draaimolenpaard.... wel mooi..... als ik een grote hal had zou ik er best één willen hebben! 

Net als speelgoed voor jongens of voor meisjes......rolbevestigend....  laat ze gewoon spelen met wat ze leuk vinden en als dat meisjesspeelgoed is voor een meisje is dat prima, maar wil een jongen dat is het ook goed. Ik speelde vroeger ook met auto's.... maar wel anders dan de meeste jongens... de poppen van mijn poppenhuis hadden een auto.
Bemoei je niet te snel met het spel van kinderen.... laat ze hun fantasie zelf maar gebruiken. Bedenk ook niet steeds leuke dingen voor ze om te doen, maar laat ze gewoon hun gang gaan, dan leren ze zelf hun fantasie te gebruiken en is de kans kleiner dat ze zich later vervelen. Je kan best wel eens iets stimuleren of verbieden, maar alleen als daar een goede reden voor is. 
Edwin had fantasie genoeg, maar hield niet van tekenen en knutselen e.d., dat kwam omdat zijn motoriek niet goed was en het werd daardoor nooit zo als hij wilde. Dat probeerde ik wel te stimuleren, want zonder oefening zou het nooit wat worden. 

Met mijn verjaardag moest hij op school een schilderij voor mij maken.... o jee..... verf... kans op vieze vingers, daar hield hij ook niet van. Maar hij deed het.... een groot vel papier en ergens in het midden iets ronds.... kleurtjes door elkaar en er stak een soort haakje uit aan de onderkant. 
Zijn cadeau voor mij. Voorzichtig vroeg ik wat het was.... hij keek ernaar.... ik zag hem denken... ineens wist hij het.....een hinkelende slak!  En inderdaad, daar leek het op. Steeds als er visite kwam vertelde hij trots dat hij een hinkelende slak voor mij had geschilderd en iedereen vond het heel knap.... want het leek er echt op. Grijns.... gewoon iets doen en dan bedenken waar het op lijkt, ook een manier. 

Allemaal teveel geregel, teveel verboden en verplichtingen...... in alles kan wel iets gezien worden waar iemand zich aan kan storen, wat als discriminatie kan worden opgevat of wat dan ook. 
Misstanden moeten aangepakt worden, zonder meer..... maar een beetje begrip en verdraagzaamheid moet wel 2 kanten opgaan..... niet alles wat iemand zegt moet zo letterlijk worden genomen dat het bedreigend lijkt. Het wordt ook niet altijd verkeerd bedoeld! 
Bouwvakkers mogen niet meer naar vrouwen fluiten vanaf de steiger...... vind ik ook zo overdreven. Natuurlijk kon het wel eens ongemakkelijk voelen, maar het was ook wel leuk, een compliment. 
Van mij mogen ze fluiten, maar als het zou mogen zouden ze niet meer naar mij fluiten, die tijd is voorbij, naar oude dikke wijven fluiten ze niet. 
 
Regel wat belangrijk is.....maar dit soort onzin gaat veel te ver! 





4 opmerkingen:

  1. Peta slaat hiermee de plank volledig mis. Het speelt niet alleen in Nederland. Peta is een Amerikaanse organisatie en blijkbaar hebben de media het opgepikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, op tv zag ik een Amerikaanse die het er over had.
    Dit slaat echt nergens op..... ik heb ook nog niemand gehoord die het een goed idee vond. Het gaat hier ook niet gebeuren neem ik aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Auto's op een draaimolen in plaats van paarden? Dan wel elektrische auto's zeker? Ik moest lachen om je voorbeelden. Wipkip. Zebrapaden. En dat Edwin werd aangevallen door een draaimolenpaard. :-) Wat betreft de bok en het paard ben ik het volkomen met je eens. Ik was (en ben) erg onatletisch en kon niet hoog genoeg springen. En zeker voor iemand van de mannelijke kunne is dat nadelig. Ik ben na zo'n gymnastiekles nog eens gevraagd voor een meisjeskoor omdat ik zo'n mooie sopraan had! Maar goed, laten we niet op alle slakken zout leggen en de koeien gewoon in de sloot laten, want als het kalf verdronken is dempen we de put, tenzij we de hond in de pot vinden en de muizen op tafel dansen, dan en pas dán kunnen we gaan hamsteren, want laten we wel wezen: het is bij de wilde spinnen af!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zei mijn zoon ook al..... elektrische auto's.
    Hahaha, wat zijn er eigenlijk veel spreekwoorden en gezegdes met dieren.
    De bok en het paard, vreselijk..... ik moest altijd geholpen worden en ik vond het doodeng! Als ik niet geholpen werd knalde ik er tegenaan.
    Maar het is echt bij de wilde spinnen af...... wie dit bedacht moet toch wel ergens een kronkel in zijn of haar hoofd hebben, of er is een steekje losgegaan, wat draadjes verkeerd aangesloten, kortsluiting..... er moet ergens iets niet goed zijn gegaan.
    Hahaha, het was toen best heftig met dat draaimolenpaard..... maar goed afgelopen en dus kunnen we er nog steeds om lachen.
    Afschieten dan maar die draaimolenpaarden!

    BeantwoordenVerwijderen