Zoeken in deze blog

maandag 26 februari 2024

Maandag in het nieuws

Post:
 Ja, ik stuur nog verjaardagskaarten e.d., maar als postnl het voor elkaar krijgt de wet aan te passen zodat ze niet meer binnen 24 uur hoeven te bezorgen maar dat het 2 of 3 dagen mag duren is de lol eraf. Ik vind het leuk als de kaarten op de dag van de verjaardag binnenkomen...... en als het tot 3 dagen kan duren valt dat niet meer te plannen. Het is nu al moeilijk omdat het niet altijd meer lukt binnen 24 uur en omdat ze op maandag geen post meer bezorgen. 
Al een paar jaar geleden zijn er veel brievenbussen weggehaald waardoor ik verder moet lopen of fietsen om een brief te posten.... de postzegels blijven maar duurder worden, nog even en ik kan goedkoper op de trein stappen en hem persoonlijk wegbrengen. Meer geld en minder service..... dat houdt een keer op. 
Er is steeds minder post...... ja, dat snap ik. Voor een deel komt dat door de mail, maar een kaartje sturen begint steeds prijziger te worden en onzeker wanneer het aankomt en dat spoort niet aan om iets te sturen, dus dat zal ook steeds minder worden. De postzegel is vaak al duurder dan de kaart die ik verstuur! 
Kortgeleden verstuurde ik een kaart die blijkbaar iets te zwaar was..... ik had er 1 zegel opgedaan en het moesten er twee zijn ..... toen moest ik 4,36 strafport betalen (dat wat er eigenlijk opgeplakt moest worden en 2 zegels extra). Dat de kaart te laat zou zijn wist ik van tevoren.... het was een condoleancekaart en de uitvaart was op maandag. Als de rouwkaart dan op vrijdagavond komt (de post komt hier erg laat) kan het condoleancekaartje er niet meer op tijd (maandag) zijn. Als het dan ook nog drie dagen mag duren dan komt het waarschijnlijk niet op dinsdag aan, maar pas op woensdag of donderdag (wat je evt. vrijdagavond post!) 


*******




Februari:
Even een verjaardagskaart wegbrengen.... dat doe ik in Monnickendam zelf, dan weet ik dat hij op tijd is en het scheelt veel geld. Gelijk even boodschappen doen, dus ik stapte op de fiets.... oei, het was koud.... ik had handschoenen aan moeten trekken. Ik heb het niet snel koud, maar dit was veel kouder dan ik verwachtte, er stond een gemene stevige noord-oostenwind. Brrrrr, snel naar huis. 
Even kijken of er nieuws is.... o, februari 2024 wordt de warmste februari ooit! Nou daar merkte ik nu even niks van. De maand is nog niet voorbij, het is pas de 26ste.... en dit jaar heeft februari 29 dagen, dus we moeten nog even.... maar het schijnt al vast te staan dat het de warmste februari ooit wordt! 

*******

En eigen nieuws:
Vandaag bij de garage geweest..... de schakelaar (van de richtingaanwijzer) is stuk, er wordt een nieuwe besteld en dan wordt die er volgende week ingezet. 
Het is wat lastig, meestal doet ie het wel als ik de handel vasthou, soms doet ie het gewoon.... het is steeds een verrassing.... doe ie het of doet ie het niet. 
Toevallig is hij morgen uitgeleend..... dat was al afgesproken. Dus maar even gemeld wat er aan de hand is en hoe het nu werkt, want hij moet het natuurlijk wel weten. En wat de bekeuring is voor geen richting aangeven 😁, die is 110 euro! Ze geven niet zo snel een bekeuring hiervoor, maar het kan wel.  

2 opmerkingen:

  1. Jammer voor je dat de postbezorging minder wordt maar het was te verwachten. Hopelijk hebben familie en vrienden Internet 🤔
    Februari was niet echt een wintermaand maar ik had bijna alle dagen de cv aan. Vandaag was het bijna lente en toch had ik een winterjas nodig!
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De zon was vandaag lekker, maar de wind was koud.
    De meesten hebben wel internet, maar dat vind ik minder leuk, maar ja..... als je moet afwachten wanneer de kaart komt is ook niet leuk.

    BeantwoordenVerwijderen