Zoeken in deze blog

donderdag 8 februari 2024

Dit ben ik

We hebben allemaal onze eigenaardigheden en eigenonaardigheden. Zelfs de vriendelijkste mensen kunnen soms moeilijk zijn, rustige mensen zijn wel eens driftkikkers. Brutaaltjes zijn vaak eigenlijk verlegen en zo zijn er nog veel meer dingen die soms anders zijn dan ze lijken.
 We hebben soms rare en ongebruikelijke  hobby's. Ik vind het vaak leuk om te horen (of lezen) wat anderen voor hobby's hebben of wat ze lekker vinden etc. 

Hieronder wat ik leuk of lekker vind...... of juist niet.... en wat eigenschappen. Dit ben ik: 

 Ik hou niet van roze koeken en witte chocola..... vooral die witte chocola griezel ik van. De roze koeken... nou ja, als het moet krijg ik ze wel weg en de ene roze koek is de andere niet. Ik ben sowieso niet zo'n koeketer....... kleine koekjes vind ik wel eens lekker, maar over het algemeen hoeven de grote koeken voor mij niet, ik zal voor mijzelf niet snel koek kopen, hooguit van die verpakte koekjes die handig zijn om in mijn tas te stoppen voor als ik iets te eten nodig heb. . 
Maar ik ben gek op ijs en chocola (melk, puur.... behalve wit mag alles! Helaas mag ik daar niet teveel van (maar op speciale dagen laat ik mij even gaan), zoute haring, braadharing in het zuur en verse gerookte makreel. Zuurkool vind ik heerlijk en allerlei gebak en slagroom....jammie.  Aardbeien, kersen en mango, heerlijk! Maar spruitjes vind ik vreselijk. 

Het schijnt heel gek te zijn, maar er is iets wat ik erg lekker vindt op brood ...... volkorenbrood met pindakaas en een dwarsligger (dunne in de lengte doorgesneden plak augurk) erop en als ik het nog lekkerder wil maken gaat er een plak kaas bovenop. 
Geen zoet op brood of op mijn pannenkoeken!  Ik hou er niet van.... het is ook niet goed voor voor mij, dus dat komt mooi uit! 

Ik hou niet van de kleur blauw in mijn huis...... voor kleding kan het wel, maar mijn huis liever niet. Ik vind blauw een kille kleur.... er zijn natuurlijk veel tinten blauw, maar ook een in mijn ogen mooie kleur blauw hoef ik niet in huis, dus geen blauwe bank of muur of wat dan ook. Ach, ergens een blauw randje schrik ik niet van, ik gooi het er niet voor weg..... ik heb ook wel blauwe handdoeken, geen probleem, die verslijten vanzelf wel een keer. Blauw past meer bij sneeuw en ijs vind ik en dat vind ik niet in huis passen, daar hou ik van warmere kleuren.
Mijn kleur is geel, evt. in combinatie met groen. Dat vind ik een gezellige en vrolijke kleur! Rood vind ik ook mooi, maar alleen donkerrood vind ik evt. bij geel kunnen. Maar in een keuken of badkamer mag het van mij helderrood zijn (hoewel ik toch liever geel heb!). 

Ik hou van leuke dingetjes.... gekke dingen..... hoe gekker hoe beter. Leuke spreuken mogen van mij ook overal hangen en dan op de wc graag spreuken die bij een wc passen. 










Ik hou van gekke oorbellen.... maar ook van 'sjieke' oorbellen...... net als met kleding hangt het er ook vanaf wat ik ga doen. Ik ga niet in gala naar de supermarkt en niet in een oude spijkerbroek naar een bruiloft!
Ik kan een oorbellenwinkeltje beginnen want ik heb echt alle soorten.... van spinnen, konijntjes en badeendje tot 'parels' en 'diamanten'. Heel grote oorbellen en piepkleine. 
Dure oorbellen hoeft niet, daar word ik zenuwachtig van, dan ga ik steeds voelen of ik ze allebei nog heb. 
Ik heb wel wat gouden oorbellen, die draag ik weinig..... maar ze zijn wel erg mooi! Te mooi voor bij een oude spijkerbroek e.d. 

Ik hou niet van een kaal huis..... er moet wel wat te zien zijn! Als er alleen nuttige dingen staan vind ik dat kaal en ongezellig, duidelijk niet mijn smaak. Ik hou ook van boeken... en dus ook van een goedgevulde boekenkast. Als die boekenkast rommelig is vind ik dat geen probleem, boeken hoeven niet op kleur of formaat te staan.. Heerlijk om altijd boeken in de buurt te hebben..... boeken om van voor naar achter uit te lezen, maar ook boeken om lekker in te bladeren.













Een huis met herinneringen, dingen waarover iets te vertellen valt.... daar hou ik van! 
Het hoeft allemaal niet perfect te zijn...... iets mag best een beetje versleten zijn of een verfje nodig hebben. Ik hoef niet steeds nieuwe spullen. Steeds een nieuwe inrichting voelt alsof ik op visite ben. Af en toe is er wel eens iets nieuws nodig en dat is prima.... dan ben ik er ook blij mee, maar niet ineens de hele inrichting anders! Over het algemeen gaan dingen hier pas weg als ze oud en versleten of stuk zijn.

En foto-albums..... heerlijk, boordevol herinneringen en geschiedenis. Foto's aan de muur, ik hou ervan! 
Ik hou van foto's..... foto's maken (het gaat meer om het moment/de herinnering dan om de perfecte foto), maar ook om te bekijken...... herinneringen ophalen, heerlijk! Ik heb een soort familie-archief...... heel oude foto's, trouwboekjes, militaire zakboekjes...... alles wat overblijft als een huis leeggehaald moet worden na een overlijden..... al die dingen die iedereen zonde vind om weg te gooien maar 'wat moeten we ermee?' ..... Al die dingen kwamen naar mij! 

Ik heb ook de verzameling ansichtkaarten van Monnickendam van mijn vader ....... die heb ik voor een deel gereorganiseerd en in losbladige albums gedaan, de rest moet nog. 
Zo'n 2 jaar geleden beloofde iemand mij een stapel oude kaarten/foto's ...... het kon even duren. 
2 jaar is erg lang, ik geloof er niet meer in....... jammer. Als hij van gedachten veranderd is doordat familie van hem of een goede kennis of zo (iemand die hij het meer gunt) het wilde hebben is prima, maar zeg dat dan! Natuurlijk is dat niet leuk als hij het al beloofd heeft, maar ik snap het best als hij uitlegt dat bijvoorbeeld zijn broer het graag wilde hebben of zoiets.
Dat zou toch wel zo netjes zijn, dat is altijd beter dan iemand zomaar laten wachten. Maar goed..... onbetrouwbaar figuur dus! 

Mensen vinden mijn huis vaak te vol..... het is ook vol, maar ik vind het heerlijk. Oké, ook wel eens niet, want het is daardoor al snel te rommelig en soms weet ik wel eens niet meer waar ik de dingen moet opbergen, maar ik moet er niet aan denken om nergens wat leuks te hebben staan en hangen. 
Ook heerlijk om het met Kerst, Pasen, Sinterklaas en Halloween te versieren.... soms heel veel, soms wat minder..... maar altijd wel wat! 
Een vol huis is natuurlijk wel een probleem bij een reorganisatie, want dan is het net zo'n schuifspelletje. Ik ben al een tijdje aan het reorganiseren, het is nu dus dramatisch op veel plekkern en de Bermudadriehoek is er niets bij.... dingen lijken zomaar te verdwijnen, maar het komt goed... het gaat alleen niet zo snel.... ik kan niet lang achter elkaar doorgaan en de gewone dingen gaan ook door. Hoewel het niet te zien is heb ik toch al veel gedaan.... maar het valt natuurlijk pas echt op als ik de badkamer en de overloop geschilderd heb en als ik nieuwe vloerbedekking op de overloop heb gelegd. Ik heb nooit eerder vloerbedekking gelegd, maar ik wil het proberen. Het is maar een klein stukje, Wel een lastig stukje, want er komen heel wat deuren op uit en de zoldertrap, dat zorgt ervoor dat het niet 1 rechte lijn is, maar als het lukt heb ik iets om trots op te zijn! En als het mislukt heb ik gewoon pech.... ik heb het al in huis en het was heel goedkoop..... ik had maar een meter nodig ongeveer.... ik heb iets meer genomen om wat speling te hebben. 
Dat zijn klussen die opvallen..... dingen sorteren e.d. is ook werk, maar dat valt minder op.  Ik heb ook een kast gerepareerd die dreigde uit elkaar te vallen..... ook belangrijk!

Huishoudelijk werk is geen hobby van mij, maar omdat ik nog geen kabouters heb gevonden die het willen doen zal ik het toch echt zelf moeten doen..... maar ik lap de ramen pas als ze flink smerig zijn, want als ik het verschil niet kan merken vind ik het zonde van mijn werk! Stof ligt er morgen ook nog, dus stoffen en zuigen hoeft ook niet dagelijks. En ik vind mijzelf belangrijker dan mijn huis, dus rommel of niet.... als ik mij niet fit voel ga ik even liggen, desnoods midden tussen de rommel! 
Tuinieren heb ik nog minder zin in, het onkruid groeit sneller dan dat ik het kan weghalen.... en dan die enge spinnen waar ik soms oog in oog mee sta.... nee.... ik vind een tuin leuk, maar tuinieren niet! 




Ik zwem graag, doe watergym en ik wandel en fiets graag.



Het hoeven geen lange fietstochten te zijn, gewoon een rondje fietsen of de boodschappen halen op de fiets vind ik ook al fijn. Tijdens een hittegolf fiets ik graag naar de dijk richting Marken..... daar vang je vrijwel altijd wel een frisse wind die over het water waait. En dan lekker over het water staren.
En een stukje wandelen.... heerlijk. De avondvierdaagse lukt al een paar jaar niet meer, maar het gaat langzaam aan weer beter..... mijn tempo gaat omhoog en de wandelingen worden wat langer..... maar nog geen 5 kilometer. Dat lukt misschien wel een keertje als ik een goede dag heb, maar zeker nog geen 4 avonden achter elkaar. Geen probleem.... ik ben best tevreden met hoe het nu gaat na een paar jaar gekwakkel, jammer dat de griep dit seizoen er even flink inhakte, maar ook daar ben ik weer overheen. 
 
Autorijden doe ik niet graag, maar ik ben wel blij dat ik een autootje heb! Soms is het gewoon handiger, maar lange ritten heb ik echt een hekel aan. Ik ga graag met de trein. In het donker zie ik slecht, dus 's avonds alleen korte ritten over goed verlichtte wegen en anders neem ik het ov of ik ga niet! 

Van muziek hou ik ook.......natuurlijk het saxofoon spelen, maar ook luisteren en dan hou ik van veel soorten muziek. Ik zing ook graag, maar anderen houden niet van mijn gezang. Zo jammer! 

Ik hou ook van mijn poppenhuis.... ik vind poppenhuizen leuk, maar omdat mijn vader mijn poppenhuis zo'n 70 jaar geleden voor een nichtje maakte vind ik het extra leuk. De buitenkant heb ik opgeknapt, de binnenkant volgt nog. Dat het een lastige maat is om spulletjes voor te kijken vind ik niet zo erg...... sommige dingen vallen aan te passen, andere dingen vallen niet zo op en het is ook leuk om zelf dingen te maken. Ik hou ook van knutselen en frutselen, dus er is al veel aan het huis geknutseld...... brillen gemaakt voor een paar poppen, klimop tegen de muur geplakt, van klei bijtjes en een vaas met bloemen gefrutseld en een teiltje gemaakt met wat badeendjes voor ukkie. Poppen een totaal ander uiterlijk gegeven omdat ik teveel dezelfde poppen hed. Plantenbakken voor de ramen gemaakt van hout en gevuld met blommetjes. Een naambord voor het huis gemaakt (naam heeft met de vorige eigenaresse te maken) en van klei zit daar een halsbandparkiet op die hier tegenwoordig veel zijn. Een vogelhuisje aan de muur gehangen, buitenkant geverfd (in dezelfde kleuren als mijn vader het verfde, maar wel andere tinten) en nog veel meer dingen (en ik ben nog veel meer van plan!)
Huisnummer 4, want wij wooonden op nummer 4 toen mijn vader het maakte. Ik heb al straatnaambordjes die er ook nog op geplakt moeten worden (een vrijstaand huis kan aan meerdere straaten staan, vandaar meerdere bordjes).... allemaal straatnamen die met de familie te maken hebben.
















TV kijk ik graag.... vooral detectives, praatprogramma's en een goede quiz. ...... o.a. Midsomer murders, de Slimste mens, Humberto, Jinek, het nieuws, CSI, Vera etc., maar ook bijvoorbeeld Het kleine huis op de prairie vind ik heerlijk om naar te kijken en Boulevard kijk ik vaak tijdens het eten. 

Ik word blij van een goedgevulde fruitschaal, alleen jammer dat appels tegenwoordig in de koelkast moeten als ik ze niet heel snel opeet! 

Winkelen vind ik ook leuk om te doen..... vooral als er veel winkels zijn waar ze betaalbare dingen hebben en als ze dan ook nog van alles wat hebben kan ik daar lang rondneuzen..... Winkels als Action, So Low, Flying Tiger, Wibra, Kik en Prijsmepper zijn voorbeelden van winkels waar ik graag kom. 
Dure winkels zijn vaak ook nog duur als ze flinke afprijzingen hebben, dus daar ben ik niet vaak te zien. 

Ik hou van mensen, maar niet van iedereen! Het belangrijkste in mijn leven is Edwin, mijn zoon!

Bloemen en planten..... ook mooi! Vooral zonnebloemen en margrieten, maar ik ben ook gek op madeliefjes in het gras.

 




Viooltjes, prachtig!  Eigenlijk vind ik alles wel mooi op dat gebied, behalve orchideeën. De bloemen vind ik wel mooi (maar niet een gezellige bloem, alleen mooi), maar de plant niet..... zo'n dun steeltje dat aan alle kanten ondersteund moet worden en dan zo'n protserige bloem er bovenop.... niet echt mijn smaak. Ze zijn er met kleinere en meer bloemen, dat is al anders.... en laagbloeiende, dat is ook al veel beter..... maar zelf zal ik ze niet kopen. Vaak hebben ze ook nog kleuren die naar mijn gevoel onnatuurlijk felgekleurd zijn.... die koop ik al helemaal niet! Toch.... als ik er één krijg zorg ik er goed voor en probeer ik ze steeds weer in bloei te krijgen..... het is niet zo erg dat ik ze niet in huis wil hebben, maar ze staan onderop mijn bloemenlijst! Rozen vind ik op z'n mooist als ze wijd openstaan en bijna uitgebloeid zijn.



Ik hou van de natuur en bomen heb ik ook iets mee...... hoe grilliger hoe mooier! Vogels, paddenstoelen, kikkers (dat gekwaak 's avonds.... heerlijk!) en zelfs spinnen vind ik mooi om naar te kijken.... maar de spinnen graag op afstand of met glas ertussen.
 

Ook met bloemen vind ik geel vaak weer erg mooi, maar eigenlijk vind ik de kleur daarbij niet zo heel belangrijk..... maar... voor een boeket heb ik het liever niet al te bont (tenzij het veldbloemen zijn of een heel groot boeket, dat is dan toch weer anders). Ooit kreeg ik lila fresiaatjes, prachtig!  Gele theerozen .....geweldig! Klaprozen... zo lekker fleurig en vrolijk, maar ook paardenbloemen vind ik mooi.





Puzzelen vind ik ook leuk en dan vooral cryptogrammen, filipines, sudoku's, logiquiz en cijfercodes, maar ook legpuzzels (Jan van Haasteren, Wasgij). 

Ik kijk graag naar huizen op Funda...... ik krijg nog geen hypotheek voor een hondenhok, maar het is heerlijk om te kijken.... vooral naar grote huizen. Ik stel mij dan voor hoe ik het zou inrichten als ik een grote prijs win, waar mijn boekenkasten komen te staan en in welke kamer ik zou slapen .... je weet maar nooit. 
Nou woon ik hier heerlijk, dus zo snel zal ik niet vertrekken, maar als het een mooi en groter huis is en een mooi uitzicht heeft maakt het een kans...... als ik die grote prijs win. (Ik heb net bericht gehad dat ik een theedoos heb gewonnen.... ook leuk, ben ik ook blij mee!)
Een groot balkon/dakterras, een garage en een ligbad maken een huis extra aantrekkelijk! 

Het is duidelijk, ik hou dus ook van dagdromen! Daarom verveel ik mij ook nooit..... als ik niet met mijn hobby's en noodzakelijke werkzaamheden bezig ben kan ik ook gewoon lekker naar buiten staren en wegdromen.... en mijn dromen heb ik altijd bij mij! 

Als kind was ik heel verlegen...... dat heeft heel lang geduurd, maar het is overgegaan..... bijna!  Heel af en toe komt het nog wel eens om de hoek kijken, maar te weinig om een probleem te zijn. 
Ik was ook een driftkikker.... eigenlijk nog steeds, maar ik heb ooit geleerd mij in te houden en ik maak mij om steeds minder dingen kwaad.... maar toch..... zo af en toe is het er weer.... dan ontplof ik en dan kan je maar beter uit de buurt blijven. Kalm blijven werkt beter, maar ja....dat lukt niet altijd. Ooit ging het vanzelf..... ik was in een winkel..... een lange smalle winkel... 2 kassa's en bij allebei een rij wachtenden tot helemaal achterin de winkel. Ik ging toch in de rij staan.... en schoof langzaamaan naar voren.... nog een paar..... en toen riep de caissière "Ik ga sluiten, u kunt aansluiten bij de andere kassa!" Een vrouw voor mij werd woest en gooide haar mandje met glaswerk op de grond: "Bekijk het maar, ik ga niet nog eens in de rij staan, ik moet een bus halen!!!" En ik? Ik bleef ijzig kalm.  De caissière keek mij aan en ik zei heel rustig (maar kokend van woede): "Dat doe je verkeerd.... je kan kiezen: Je helpt mij of je krijgt het mandje naar je hoofd!" ..... hahaha, ik was verbaasd over mijzelf, dat was mijn taalgebruik niet..... maar het bleek te helpen, want ze zei (wijzend op mij) "Dan is die mevrouw de laatste!" De anderen gingen morrend naar buiten of sloten achteraan in de andere rij. Dit was heel ongebruikelijk voor mij hahaha. Soms ben ik verbaasd over mijzelf.
Edwin stond verderop op mij te wachten.... breed lachend..... even later lagen wij samen in een deuk. 

Ik heb een hekel aan hittegolven..... 22 graden is warm zat.... 25 kan ook nog, maar graag niet warmer. 
Geef mij de winter maar..... het hoeft niet meteen 20 graden te vriezen, maar ik hou wel van kou en sneeuw vind ik geweldig!




Ik vind katten best leuk, maar ik ben meer een hondenmens. 

Ik ga graag uit van het positieve...... het negatieve komt vanzelf wel, dat hoef ik niet op te zoeken. Mijn motto is: 'Als je het positieve ziet kan je het negatieve beter aan!". 
Van de week nog met boodschappen doen.... een vrouw pakte iets voor mij waar ik met mijn 1.52 m.  niet bij kon en ze zei dat het wel handig was om ze groot te zijn, waarop ik zei dat ik door mijn lengte niet zo vaak mijn hoofd stootte.  Ze schoot in de lach, zo had ze het nog niet bekeken.... het is maar een kleinigheidje, maar Johan Cruyff was zo gek nog niet met : "Elk nadeel hep se voordeel".
Ik let op dingen waar ik blij van word.... en dat is heel veel. Ik ben zo blij dat ik dat mijzelf ooit aangeleerd heb, het gaat daardoor vanzelf. Iedereen maakt in zijn leven nare dingen mee... vroeger of later, veel of weinig, ernstig of minder ernstig, maar niemand ontkomt eraan. Dan is het zo fijn om naast de ellende ook nog blij te kunnen zijn om vaak kleine dingen, om de positieve kant te kunnen zien en om nog te kunnen lachen .... dan is de ellende beter te verdragen! Blijven hangen in de ellende maakt de putten steeds dieper, waardoor het steeds moeilijker wordt om er uit te kruipen. 




Ik heb een hekel aan onverdraagzaamheid en ontevredenheid en ook aan huichelaars, leugenaars en meer van dat naars. Zeurders en klagers, mensen die altijd wel ergens over verontwaardigd zijn ontwijk ik liever. 

Ik heb een hekel aan het woord moeten! Natuurlijk moeten er wel eens dingen, maar sommige mensen zeggen te vaak dat ik iets moet..... dingen die hen niks aangaan..... dan doe ik het tegenovergestelde. 
Ik kocht eens apparatuur en had daarbij een verloopstekkertje nodig, ik legde het uit, hij begreep het niet.... ik legde het nog een paar keer uit en het kwartje viel...'o, u bedoelt...' en hij herhaalde wat ik hem al een paar keer gezegd had. "Dan moet u naar de van der Pekstraat".  Ik weet dat daar een winkel is (of misschien wel was) die dat soort dingen verkoopt, maar ik moest helemaal niet in die buurt zijn en was dat ook niet van plan. Hij herhaalde ook nog een paar keer dat ik daar naartoe MOEST ..... en ik zei steeds dat ik daar niet moest zijn. Ineens bedacht hij dat ze het aan de overkant misschien ook hadden.... ik had nog niet betaald en ben de winkel uitgegaan met de woorden: "Als ik het heb kom ik wel terug"... ik ben er nooit meer geweest en heb alles ergens anders gekocht! Meteen dat moeten ergerde mij.... bovendien zijn er meer winkels die dat hebben en had hij kunnen zeggen dat ze het daar wel hadden als ik het snel wilde hebben. Maar het was een grote elektronicazaak waar ik was en ik vond dat ze dat moeten kunnen leveren.... niet in voorraad snap ik, maar als hij zegt dat hij het een week later heeft vind ik dat prima. Ja, ik word daar heel dwars van! Niet mijn beste eigenschap.

Mijn sterrenbeeld is weegschaal, mijn Chinese sterrenbeeld is paard. 

Ik heb teveel liefhebberijen om alles bij te kunnen houden, ik moet ook nog slapen.... dus liggen sommige hobby's een tijdje stil..... af en toe wat anders. Vervelen is een woord dat niet in mijn woordenboek voorkomt! 

6 opmerkingen:

  1. Deze post geldt voor een maand? 😂
    Ik ken je al wat langer, toch leuk om dit allemaal te lezen, straks zal ik het in een langzamer tempo doen.
    Eén ding staat vast: in veel opzichten zijn we Pro en Contra maar dat wist je natuurlijk al lang.
    Goeie naam voor een duo. 😀
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi...of mini en maxi.
    We verschillen inderdaad nogal, maar we zijn het soms toch wel met elkaar eens.
    Ach, we zijn allemaal anders en dat is maar goed ook.
    We zijn voor een deel hoe ons karakter is, maar daarbij vormt het leven ons (en ons karakter bepaalt dan weer hoe we er mee om gaan).
    Het is inderdaad wel lang geworden en de foto's maken het nog langer.... maar dat vind ik er altijd wel leuk tussen, ter verduidelijking.
    Als het te lang is.... gewoon niet lezen 🤣 .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk bericht, Ans! We hebben een aantal voorkeuren en eigenschappen gemeenschappelijk en ook zijn er verschillen. Tja, dat is wel een open deur eigenlijk. Je zal toch iemand ontmoeten die exact aan je gelijk is! Dan begin je een zin: 'Zeg ik heb wel trek in...' En dan knikt die andere: 'Een zoute haring'. En dat dat dan klopt. 'Met ui?' 'Natuurlijk.' En ik moest ook wel lachen. Pindakaas met dwarsliggers begrijp ik geloof ik wel. Net als satésaus en atjar samen, dat gaat heel goed. Maar daar weer kaas op? Daar stond mijn verstand even bij stil. :-) Wat we gemeenschappelijk hebben is de hekel aan mensen die zeuren en klagen. Verschrikkelijk vind ik dat. In het algemeen ben ik een rustige, wellevende jongen maar soms word ik heel driftig (heb ik van mijn grootvader, zegt mijn tante.) Ook ik verveel me nooit en ook ik ben weegschaal, hoewel soms ook maagd. Kijk en dán ben je een weegschaal, als je zelfs je eigen al je eigen sterrebeeld niet kunt bepalen. :-) Verschillen tussen mensen maken het interessant en we zijn allang op een leeftijd dat je niet meer de behoefte hebt er anderen van te overtuigen dat jóuw manier de enige goede manier is, en de eigen smaak superieur. Gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooo.... de meeste mensen trekken bij de combinatie pindakaas met dwarsligger al een gezicht alsof ze 112 moeten bellen!
    Verschillen moeten er zijn! Ik heb een dubbelgangster... ze woont hier aan de overkant en onze levens zijn voor een deel ook hetzelfde verlopen. We worden vaak voor elkaar aangezien en soms heb ik pas na een tijdje door dat mijn gesprekspartner die andere bedoelt. Iemand zei eens tijdens een straatbarbecue: "Wat leuk dat je tweelingzus er ook is!" ....teveel gelijkenissen!!!
    Vreselijk die die zeurders en klagers..... meestal gaat het nergens over.
    Ook driftig.... jawel, ook van mijn opa.... mijn vader had het niet, maar ik wel en mijn jongste broer ook.
    Je bent dus rond 23 september jarig? Weegschaal is het enige sterrenbeeld dat geen levend wezen voorstelt, maar wel altijd in evenwicht is.
    Ik vind de verschillen vaak wel leuk.... en het is ook wel eens goed om het van een andere kant te bekijken. Nou ben ik daar redelijk goed in, ik kan mij vaak wel in een ander verplaatsen.
    Mijn manier van leven is voor mij goed, maar een ander zal het zo niet kunnen en andersom.
    Smaken verschillen, maar soms verbaas ik mij over iemands smaak.... kan ik mij nauwelijks voorstellen dat iemand dat leuk of mooi vind. Namen bijvoorbeeld..... de wonderlijkste uitheemse namen (soms wel erg Nederlands of zelfs Amsterdams of zo uitgesproken) met een oerdegelijke achternaam erachter..... dat snap ik vaak niet. Ik hoorde eens in plat Amsterdams: "Lorensssootje, ssstop daarmee" .....en dat een keer of wat achter elkaar...... Zo klinkt de naam Lorenzo ineens heel raar. En ik vraag mij af of mensen die regelmatig een totaal andere inrichting koopt wel een eigen smaak heeft .... naar mijn idee is dat met de mode mee willen doen. Als iedereen het ineens koopt wil ik het juist niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 23 september, klopt. Mijn moeder vroeg nog toen ze aan bevallen toe was: 'Wil je weegschaal of maagd, zeg het maar. Ik kan het nog wel éven uitstellen.' Maar ja, als echte weegschaal, dubben, dubben en toen hoefde het al niet meer. :-) Ik ben ook niet zo van die buitenissige namen. Maar je moet ermee oppassen. Toen kennissen een zoon verwachtten zei ik: 'Die gaat zeker Jan heten en niet iets raar buitenlands?' Er werd wat zuinig op gereageerd. Bleek het ventje later opgezadeld met Quin. Het kan erger, dat geef ik toe, maar het zat me toch niet helemaal lekker. Maar Lorenssoootje.... Ik kan het hóren roepen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahahaha. Ik had vroeger een vriendje dat 23 september jarig was. Ik was ruim 2 weken later jarig en was dan een jaar ouder, maar we zaten in dezelfde klas.... naast elkaar.... hij als 'vroege' leerling en ik als 'late' leerling.
    Quin..... hm.... niet mijn keuze, maar het kan inderdaad erger en het hangt ook van de achternaam af.
    Erg hè? Lorenssootje. Op z'n Nederlands verkleining klinkt niet.... zoals Nicolletje e.d.
    Ik werkte bij de kassa op een zwembad, bij inschrijving van de kinderen schreef ik er soms de uitspraak bij..... want echt, er was soms niet uit te komen, maar dan wel als achternaam gewoon Bakker of de Wit. Ik vind de schaamnamen ook zo mooi.... hoe verzin je het om je kind Con te noemen als je achternaam Domen is. Het heet nu Faamnamen. Soms is het toeval.... 2 achternamen na het trouwen die een wonderlijke combinatie gaven. Vroeger las ik het telefoonboek op zoek naar namen zoals Mw. Bruin-v.d. Zon en Mw Pappôt die op de Melkweg woonde ...... vond ik prachtig.... toen bestonden de 'schaamnamen' nog niet, maar was ik er al mee bezig.
    https://www.alletop10lijstjes.nl/10-raarste-namen-schaamnamen/

    BeantwoordenVerwijderen