Zoeken in deze blog

donderdag 22 februari 2024

Het zijn de kleine dingen ......

 
.......die het doen.




Als je er op let gebeuren er best veel mooie dingen...... vaak maar heel klein, maar zo belangrijk. 
Natuurlijk gebeuren er ook veel nare dingen, maar die hoeven we niet te zoeken, die komen vanzelf wel en zijn beter te doorstaan als we die mooie dingen ook zien! 
Er zijn zoveel dingen om blij van te  worden...... muziek, mooie bloemen, kinderen, een vriendelijk woord, een luisterend oor, iemand die voor je opstaat in het ov, iemand die helpt met je bagage of in de winkel iets van de bovenste plank pakt of iets opraapt wat je liet vallen. Ook als een ander op die manier geholpen wordt vind ik het mooi om te zien. Misschien heb ik zelfs liever veel mensen die iets kleins doen dan één die heel veel doet. De hulp van die laatste kan hard nodig zijn en belangrijk, maar die kleine dingen uit onverwachte hoek zorgen voor veel mooie momenten.... en die zorgen er misschien wel voor dat er verder minder hulp nodig is omdat het bijvoorbeeld het reizen eenvoudiger maakt en het boodschappen doen..... dan kan dus langer zelf gedaan worden. 




Op een facebookpagina van Monnickendam las ik dat iemand bladen van Waterland aanbood.... gratis. 
Nou, ik ben gek op Waterland en op gratis, dus ik reageerde.... een tijdje geleden  had ik ook op zoiets gereageerd, maar hoewel ik de eerste dacht te zijn waren ze al weggegeven via een privébericht. Kan gebeuren natuurlijk. Ik stuur geen ongevraagde privéberichten, alleen als in de advertentie daarom gevraagd word. Maar ook als ik de eerste ben verwacht ik niet altijd dat het dan ook voor mij is, al denk ik wel dat de kans dan iets groter is. Er kan na mij iemand reageren die familie is, vrienden of weet ik veel wat van degene die het weggeeft en dan is het logisch dat die voorrang heeft. 

Er stonden nu nog maar weinig reacties en dat waren nog geen echt serieuze reacties..... eentje die alleen maar vroeg 'waar'..... zonder vraagteken, maar ik neem aan dat het een vraag was. Anderen hadden iemand getagd met de vraag of dat iets voor hen was.... en die hadden daar nog geen antwoord op gegeven. 
Heel toevallig werd het aangeboden door iemand die ik ken, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik dan ook meer kans heb, dat hangt er maar vanaf wat de weggever van mij vindt en natuurlijk wie er verder reageren. Als hij mij een raar mens vind, een zeur of iets ander negatiefs dan wordt het niks waarschijnlijk. 
Afwachten dus. 
Kort daarna zag ik een berichtje binnenkomen, ik vermoedde nog een 'kaper op de kust'..... maar nee, iemand die ik ken (moeder van een klasgenoot van Edwin) schreef onder de advertentie  'Ans Dekker-Martis, gun het je'  
Dat was erg leuk..... maar tot mijn verbazing kwam er even later nog een reactie bij van een vroeger buurmeisje: 'Echt wat voor Ans Dekker-Martis' ...... zo..... ik heb blijkbaar een fanclub! Ook als ik het niet krijg was dit in elk geval allemaal erg lief.... dat doet een mens goed! Het zijn de kleine dingen die het doen!!! 




Een paar uur later kwam het antwoord..... ze waren voor mij en ik hoef ze niet op te halen! Hij legt ze voor mij in ons clubgebouw..... ja, hij komt daar ook vaak op de dag dat ik er ook meestal ben.... nee, hij speelt niet in de fanfare, hij speelt een ander instrument. 



4 opmerkingen:

  1. Hartstikke lief! Zowel van de gever als van de mensen die het je van harte gunden. Die mensen geef ik het grootste gelijk van de wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was zo leuk dat het mij gegund werd...... het leek wel of ik een fanclub had 🤣💕.
    Ze namen toch maar de moeite om te reageren hierop.... het is iets kleins, maar juist die kleine dingen zijn belangrijk in het leven.
    Veel mensen bieden hier via zo'n site dingen gratis aan, een mooie manier om van je spullen af te komen, want zo maak je er een ander weer blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk.
    maar je moet er wel tegenaan lopen. Tegen die treffertjes, bedoel ik
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, maar doordat ik bij die site aangemeld sta komt er steeds een melding als er wat geplaatst is. Nou zie ik dat ook niet allemaal meteen en heel veel dingen hoef ik niet, maar toch helpt het wel.
      Ik heb al vaker dingen op kunnen halen en Edwin ook (die meestal in Arnhem, maar op de site hier komt hij ook.... en dan mag ik het halen hahaha. Al heel wat dozen met cd's voor hem, hij kan alles gebruiken als dj en het is een hobby van hem.

      Verwijderen