Zoeken in deze blog

woensdag 28 februari 2024

Autootje


 Het leuke van mijn auto uitlenen is dat hij dan weer eens gewassen wordt! Een vorige keer was hij goed afgespoten en deze keer mocht hij door de wasstraat. Het was hard nodig, er groeide mos op en allerlei andere onduidelijkheden. Het ging er niet goed meer af. Ik ben nog van een emmertje sop, maar dat had ik al een tijdje niet meer gedaan..... vooral sinds hij niet meer voor de deur staat doe ik dat niet. Voor die tijd wilde ik nog wel eens af en toe een deel doen, maar die rare plekken die op mijn dak groeiden kreeg ik niet weg en het is niet leuk als het resultaat nauwelijks zichtbaar is. Lastig is dat ik niet bij het dak kan.... niet helemaal. Het is een klein autootje, maar het midden van het dak bleef altijd een donkere streep. Alleen de ramen deed ik nog wel, want ik wil het wel veilig houden..... als ik vertrek zorg ik ook altijd dat ik even rondom met een wissertje alles schoonmaak als dat nodig is. Ook bij vorst probeer ik het goed schoon te krijgen (ook weer.... het midden is voor mij lastig.... dus een krabber met lange steel, maar dat werkt ook niet prettig).

 Nu hij niet meer voor mijn deur staat staat hij ook wel eens onder een boom..... en sommige bomen komt ontzettend veel troep vanaf..... dat is pech. 
Als eindelijk het glasvezel binnen is aangesloten kan ik mijn erf laten ophogen en kan de auto weer op mijn erf staan, dat is echt veel prettiger, maar ja...... ik laat dat pas doen als er niets meer open moet!

En nu blinkt het autootje mij weer tegemoet. Jammer dat ik het niet meteen zag, maar ja, toen ik in mijn auto stapte kwam ik met veel bagage en daar ging mijn aandacht naar. Bovendien was de zon al aan het ondergaan, daardoor viel het ook minder op.... maar nu, bij het volle daglicht...... jeetje, wat is hij rood!
Daar ben ik heel blij mee!!!!! En dan maandag weer een richtingaanwijzer die goed werkt..... dan is dit 17-jarig autootje weer helemaal TOP!

4 opmerkingen:

  1. Hahahaha... paar keer per jaar uitlenen. Goed voor de auto en voor jou. 😂😀
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee, je auto uitlenen! :-) Ikzelf reed een keer mijn auto een beetje in de prak en hij moest gerepareerd. Kreeg ik hem ook helemaal schoon terug. Net als bij jou groeiden er zeldzame korstmossen op. Ik was eerst bang dat die niet mochten worden verwijderd vanwege natuurregels, maar gelukkig was dat geen probleem. Zelfs stokoude en tot een zwarte massa verkleefde dropjes die in een zijvakje op het dashboard een eigen biotoop waren begonnen waren weggehaald! Maar dit is alweer een jaar of wat geleden gebeurd. Het wordt tijd voor nieuwe schade. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, dan leen ik hem toch maar liever uit. 🤣
      Maar inderdaad, bij schade wassen ze hem ook.... heb ik ook een keer gehad..... zo'n stom betonblok was stiekem naast de auto gaan staan en ik nam de bocht wat krap.... was niet helemaal volgens plan, ik hoorde een raar geluid.

      Verwijderen