Zoeken in deze blog

zaterdag 2 maart 2024

Bedankt!

 Eindelijk ging ik weer eens winkelen..... ik was het al zo lang van plan, maar steeds kwam er wat tussen. 
Net als een afspraak maken met de kapster, dat kwam er ook maar niet van..... als ik veel andere dingen heb vind ik een afspraak maken lastig, want dan moet ik waarschijnlijk bij veel voorstellen nee zeggen. 
Die afspraak is ondertussen gemaakt, ik wist al dat ze al een paar weken vol zat, maar dat ik geen probleem.... ik ben nou toch al Polletje Piekhaar, die 2 weken kunnen er nog wel bij. En dan ben ik eind van de maand op m'n paasbest! 
Maar goed..... winkelen, met de bus naar Amsterdam-Noord.... vind ik zelf net zo handig als met de auto en bovendien rij ik liever niet in een auto met een gammele richtingaanwijzer.... het kan wel, in de meeste gevallen krijg ik hem wel aan de gang, maar als het niet nodig is ga ik er Monnickendam niet mee uit. Maandag wordt het gerepareerd, dus dat is al snel. 
In de eerste winkel was ik naar iets op zoek..... en ze hadden het!!! Alleen was de doos open, maar als er iets ontbreekt mag ik het terugbrengen.... ik hoop het niet, want ik ben blij dat ik het heb.... online was het in veel webwinkels te koop, maar voor meer dan het dubbele en dat vond ik te veel. 
Maar ja..... het was 1.30 m en dan nog een doos er omheen.... dat steekt ver boven mijn trolleytas uit! 
Eerst die doos er in, wat andere dingen er omheen, maar dat hield het kantelen niet voldoende tegen.... dus toen heb ik het met een tasje aan het frame van de tas vastgebonden..... de rest van de dag bleef het keurig rechtop staan. 




Even lunchen bij de Hema.... cappuccino erbij... "Wilt u de cappuccino voor uw punten hebben? Dan is het gratis!" Dat vind ik altijd een goed idee, gratis is het veel lekkerder 😁.
In een andere winkel kocht ik een paar dingen die ook wat onhandig groot waren, maar niks wogen.... dat dan maar in een tasje.... en weer verder...
Ik kon niet veel meer kopen, vol is vol, maar wel kijken ...... of evt. iets kleins meenemen. In een winkel waar ik niks kocht werd met verbazing naar mijn bagage gekeken en ik hoorde: "Doet u wel voorzichtig?" 
Toch aardig dat hij bezorgd was. 
Buiten heb ik een paar keer op een bankje gezeten, het was heerlijk weer en er zijn gelukkig veel bankjes daar.



Naar de bus..... en naar huis lopen.... ik had er al heel wat stappen opzitten. Ik zou net afslaan naar de straat naast ons toen ik achter mij hoorde: "Moet u nog ver?" Ik draaide mij om en keek in een vriendelijk gezicht boven een sporttenue..... ik zag hem naar mijn bagage kijken...."Nee hoor, ik ben er bijna en het is niet zwaar.... alleen onhandig" "O, oké, anders zou ik even helpen". 
Nou.... is dat lief of is dat lief???? Hij had dus evt. met een knalroze trolleytas willen lopen! 
 Ik zeg het wel vaker, de mensen zijn niet zo slecht! Er gebeuren veel nare dingen in deze wereld, maar de meeste mensen zijn goed! Ik merk het vaak.... regelmatig wordt hulp aangeboden en als dat niet het geval is en ik vraag om hulp is het altijd goed. .... het gaat meestal om kleine dingen, maar ze doen het wel en zonder zeuren!
Het zijn van de kleine dingen die een dag helemaal goed kunnen maken (hij was al goed, maar nu nog beter!") 
Even later zag ik hem mijn straat ingaan..... blijkbaar wonen we dicht bij elkaar. 

Veel leuke dingen gezien.... ik had een cadeautje nodig, maar ik kon niks origineels vinden, dan maar iets wat niet origineel is, maar wel altijd goed! Het werd mooi ingepakt voor mij, klaar! Nog wat kleine dingetjes waar ik naar op zoek was.... het ging lekker! 

Ik moet ineens denken aan lang geleden, toen een jongen mij overdreven vriendelijk groette..... ik wilde wat geks (maar wel vriendelijk) terugzeggen, maar wist het even niet.... " Dag...uhhh....." ..."Wat dacht u van Adonis?" Echt, ik had de rest van de dag een grijns op mijn gezicht. 
Net als die keer dat ik met Edwin op de Koemarkt in Purmerend liep.... een groepje jongens kwam ons tegemoet en op het moment dat we elkaar passeerden riep één van hen: "Maar ik was NIET dronken gisteren" ... waarop ik mij nog even omdraaide en zei: "En IK ook niet!" Het antwoord kwam van één van de andere jongens: "Dat lieg je kreng, want je was maar wat blij dat ik je naar huis droeg gisteravond!" .....dat soort dingen....ik vind het geweldig! Ik hou van die spontane reacties.... het is dan ook niet brutaal, het is gewoon een reactie op wat ik zeg.... ik bemoei mij ermee, ik kaats dus ik kan de bal verwachten! Hoe ik hier nou ineens aan moest denken weet ik ook niet, het kwam ineens boven! 





Zondag maar weer klussen, even wat langer doorgaan. Als extraatje twee lampen verwisselen waar ik slecht bij kan. Eigenlijk 3, maar die 3de is voor mij lastiger, dat komt wel met Pasen als de Arnhemmers komen. Wesley kan er zonder trap bij.... niet goed, maar een opstapje is eigenlijk al genoeg. Edwin is kleiner, maar met een trap geen probleem en ik...... durf niet goed meer op de trap.... beneden is het net even te hoog voor mij, ik sta met trillende benen op de trap en omdat ik voor deze klus twee handen nodig heb durf ik het echt niet meer. Misschien boven wel, daar is het iets lager, dat scheelt een tree. 
Ik heb 2 plafonnieres in de kamer met allebei 2 lampen (dan zit ik niet ineens in het donker) .... er was bij allebei 1 lamp stuk toen ze hier de vorige keer waren, maar ik zei: 'Dat komt de volgende keer wel, ik zorg dat de trap dan klaarstaat!" . 
Die ene lamp kan ik wel bij door op tafel te staan.... mijn zware tafel een klein stukje verschuiven en dan sta ik er recht onder...  bij die andere lamp is dat te lastig. Dus die ene lamp doe ik zelf... en dat is nu echt nodig, want het tweede peertje heeft het ook begeven, die doet dus niks meer... maar die andere lamp laat ik doen! Als die vervangen zijn is het niet zo erg als die laatste bolletje het ook begeeft. 

Maandag met de auto naar de garage en later weer ophalen.... en naar een verjaardag. 

8 opmerkingen:

  1. Met 1.30 meter in de trolleytas....had je een mast voor je zeilbooyt gekocht???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha.... zo zag het er wel uit! Maar het woog niks en ik had het goed vastgebonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In Purmerend gebeuren rare dingen de laatste tijd, maar dat met die jongens is wel heel grappig. Wie kaatst kan de bal verwachten, wel zeker, maar je moet toch maar snel op een reactie als 'Ik ook niet', en gevat antwoord daar weer op komen. :-) Ik heb ook wel eens de neiging om me te bemoeien met een gesprek tussen vreemden. Dan zegt iemand bijvoorbeeld: 'Toen werd-ie boos! Dat is toch gek?', en dat je dan zegt: 'Nee hoor, ik vind dat heel normaal. Je moet ook geen parfumflesjes kapot gooien in de Douglas. Dan vraag je erom!' Of zoiets. Dus maandag de auto gerepareerd en dan een verjaardag? Je hebt het maar druk met al die festiviteiten! O ja, Polletje Piekhaar! Lang geleden dat ik die woorden gelezen heb! (Mooi boek ook!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In Purmerend gaat het de laatste tijd zeker niet goed! Dit verhaal is van een jaar of 25 geleden, misschien wel meer.
    Ik vond zijn reactie geweldig!!!
    Edwin en ik reageerden altijd samen op gesprekken van anderen, wij namen het gewoon over en maakten er ons eigen gesprek van.
    Ook een keer in Purmerend: Een man keek in zijn portemonnee en een voorbij lopende jonge man stak gelijk zijn hand uit terwijl hij zei..."Ja, zakgeld pa!" Duidelijk niet echt zijn zoon, twee verschillende huidskleuren. De eerste man keek eerst heel verbaasd, maar toen iedereen in de lach schoot lachte hij mee. Dat soort spontane reacties... ik hou ervan!
    Ja, veel festiviteiten, maar dit is een gewone verjaardag..... 10 stappen van mijn voordeur verwijderd, dus enkele seconden reistijd.
    De garage is in Monnickendam.... dus dan heb ik gelijk mijn dagelijkse wandeling, want ik neem aan dat ik er niet op kan wachten. Meestal zet ik hem neer, geef de sleutel af en bellen ze als hij klaar is (met onderhoud en APK, verder is er nooit wat mee). Ik hoef ook geen tijd af te spreken daar, zet maar neer en ik hoor het wel als hij klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ellen Van den Broek3 maart 2024 om 09:55

    Niet dronken maar wel een kater ophalen? Grapje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha, ik heb nog nooit een kater gehad.... geen dierlijke en geen kater als gevolg van alcohol. Grapjes zijn altijd welkom! 🤣😂

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ellen Van den Broek3 maart 2024 om 11:38

    0mdat er staat kater ipv later.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je.....ik had hem niet door, gewoon overheen gelezen.
      Dat staat wel heel raar hahahaha, ik ga het verbeteren!

      Verwijderen