Zoeken in deze blog

zondag 10 maart 2024

Topdag!

 Doordat er steeds weinig van winkelen kwam had ik wat in te halen..... ik was vorige week al naar Amsterdam-Noord geweest, daarna nog boodschappen gedaan in Purmerend en zaterdag had ik weer plannen.... ik wist precies waar ik naartoe wilde, naar Almere want daar was een winkel waar ik erg graag naartoe wilde. Wat een geluk dat ik nog even op de site keek, die winkel bleek elke zaterdag en zondag gesloten te zijn! Wat een pech! Beetje vreemd ook.
Ik gaf het niet meteen op, want het leek mij onlogisch en op een andere site stond weer wel dat ze open waren, toen maar even via facebook de juiste tijden gevraagd en ze bleken wel open te zijn, maar op andere tijden dan die tweede site vermeldde..... om het moeilijk te maken. 
Maar goed, open was voor mij genoeg, het tijdstip was minder belangrijk..... ik sta toch niet zo vroeg op de stoep..... ik ging er zaterdag dus naartoe. Er zijn daar nog veel meer winkels die ik erg leuk vind, meer dan ik op één dag kan belopen, daarom was het mooi dat ik eerder al wat winkels gehad had! Nu dus lekker vooral winkels waar ik lang niet geweest was en waar meestal wel wat leuks te vinden is. 
Ook genoeg mogelijkheden om ergens wat te eten of te drinken daar en veel bankjes om als het lekker weer is even te gaan zitten...... ik kom daar altijd graag.

 



Weer veel gelopen..... niet heel veel gekocht, maar ik vond alles waar ik naar op zoek was en nog wat andere leuke dingen. 
Misschien kwam het door de zon, maar iedereen leek vriendelijk en vrolijk te zijn.... op straat, in de bus, de winkels, de lift..... overal. Er is mij zo vaak een prettige dag gewenst.... het viel echt op. Natuurlijk gebeurt dat in winkels wel vaker, maar nu was het ook veel op straat en de lift etc. Mensen hielpen elkaar, lieten elkaar voorgaan, deuren werden open gehouden.... er werd bedankt als iemand opzij ging of een deur open hield, meer dan anders! Ik heb normaal ook niks te klagen hoor..... maar nu ging alles zo soepel.... ik heb echt helemaal niemand horen mopperen! Natuurlijk moest ik naar de Prijsmepper en Kik, 2 winkels die hier in de buurt niet te vinden zijn, niet op plekken waar ik kom in elk geval. De enige winkel die ik mis in Almere-Centrum is Flying Tiger, die was er ooit wel, maar is verdwenen, maar er zijn er een paar in Amsterdam-Centrum en 1 in Zaandam vlakbij het station, dus daar ga ik dan ook wel een keer naartoe. En als ik in Arnhem ben.... daar was de eerste van Nederland en het was meteen één van mijn favoriete winkels.


Deze keer niet, maar het overkomt mij regelmatig 😁


Een late lunch bij de Hema, ook altijd goed en zo kon ik mijn benen even rust gunnen. Ik was te gulzig... ik kreeg de hik 😂, eigen schuld! 

In de trein op de terugweg merkte ik dat een paar mensen iemand hielpen die duidelijk niet alles meer zelf kon en ergens opgehaald zou worden..... ze zouden met hem meelopen en helpen met uitchecken. Goed dat zulke mensen er zijn. Zelf lette ik nog even op of de man hulp nodig had met uit de trein stappen, want ik stond eerder op het perron en de anderen stonden achter hem nog binnen, maar het ging goed. Daarna liep ik door, hij werd door 2 aardige mensen geholpen, dan is het niet nodig dat ik mij er ook mee bemoei. Volgens mij hoorden die andere 2 mensen niet bij elkaar, maar zij deden het goed zo samen, duidelijk 2 heel lieve mensen! 





De zondag wordt dan weer een opruim- en klusdag. Misschien alvast wat versieren voor Pasen... of in elk geval alvast wat spullen tevoorschijn halen. Even wat breekbare spullen voor de rommelmarkt goed inpakken en kijken wat er verder nog mee kan... zondag 17 maart in De Bolder hier in Monnickendam, entree is gratis! Een beetje opruiming in mijn kasten is wel prettig. Ik hou niet van weggooien, verkopen en weggeven is beter! Hopelijk lukt het om zo wat kwijt te raken.... ik vraag niet veel voor mijn spullen. 






4 opmerkingen:

  1. Een lekker winkeldagje, dat geeft voldoening.
    Je vindt wat je zocht, loopt voor je plezier van de een nar de andere winkel en eindigt met een smakelijke lunch.
    Als extraatje goede verbindingen!
    Top, inderdaad.
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moest lachen om de kaart van je shoproute. :-) Dat mensen aardiger zijn als het mooi weer is is mij ook wel eens opgevallen. Zeker in Nederland na een grijze en koude periode. (Als je altijd mooi weer hebt zal het minder opvallen denk ik) Ik heb het zelf ook, ook wat betreft hulpvaardigheid. Ik gooi graag iemand uit de trein zodat ik hem met veel vertoon van gedienstigheid weer kan oprapen. Nee hoor, dat van die trein is niet waar. Goeie dag heb je gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het viel echt op, dat maakt het leven toch een stuk leuker.
    Gelukkig zijn er nog zat behulpzame mensen, ik zie het elke keer weer. Deze twee mensen deden heel erg hun best.
    Als je iemand neerknikkert is het wel zo aardig om hem weer te helpen opstaan 🤣.
    Het was echt een topdag!

    BeantwoordenVerwijderen