Zoeken in deze blog

vrijdag 29 maart 2024

Van de hak op de tak.

Woensdagavond brak er ineens een stukje kies af.... kies of vulling, dat kan ik niet zien in dat donkere gat. Er zat maar één ding op..... de tandarts mailen!
Dat ziet ze dan 's morgens en dan hoor ik wel hoe of wat. Ik schreef er wel bij dat ik er geen echte pijn van had..... het was een beetje scherp, maar niet heel erg en op een plek waar ik niet steeds tegenaan kom. Wel vervelend, maar geen drama. Maar er moest natuurlijk wel iets aan gedaan worden en liefst zo snel mogelijk om erger te voorkomen. 





Na het douchen donderdagochtend was er al een mailtje terug..... "Waar is de plaats delict? Onder/boven/links/rechts? " 
Ik kon om 12 uur komen tenzij er iemand kwam voor wat ernstigers, dan hoorde ik het wel en kreeg ik een nieuwe afspraak. Logisch, iemand met bijv. een wortelkanaalbehandeling gaat voor!



Hoewel een tandartsbehandeling nooit leuk is ga ik graag naar mijn tandarts.... ik ga lachend naar binnen en kom schaterend naar buiten.... echt.  Ik had geen idee of ze er ook meteen al iets aan zou doen, maar ik vond het al een goed idee als ze even keek wat er aan de hand was .... en evt. adviezen zou geven waar ik op moest letten tot het gedaan kon worden. 
Het is bij mij altijd moeilijk werken voor haar, want ik heb een kleine mond... en die mag ook niet helemaal open omdat ik een moeilijke kaak heb, die kan dan op slot gaan staan. Ik krijg dat dan gewoonlijk wel weer goed, maar dat moet niet te vaak gebeuren natuurlijk.





Eerst maar boodschappen doen. Ik was net thuis en stond met mijn armen vol met boodschappen toen de telefoon ging...... er was  bij de supermarkt een winkelkaart gevonden van een winkel waar ik kom (en die niet in de buurt is) .... of hij van mij kon zijn, want ik had net bij die kassa afgerekend. Ik miste hem inderdaad, dus terug naar de winkel (had ook anders gekund hoor, maar ik vond dit beter).... en even naar een andere winkel. Goed geregeld.... ik wist niet eens dat ik hem kwijt was. 
Jammer dat het regende, maar ja..... dat is Nederland! 

Dat was voor mij best veel in de ochtend.  

En dan tegen 12 uur richting tandarts, ik was ruim op tijd en was al snel aan de beurt, het bleek de kies zelf te zijn die afgebroken was....  een klein stukje maar, maar daardoor dreigde de vulling erboven ook te scheuren. En de kies erachter had een vulling die ook zijn beste tijd gehad had..... hij zat nog goed, maar de vraag was hoe lang nog. Dan die ook maar meteen, dat was niet zo'n grote en ik werd toch al verdoofd en ik kreeg het rubber 'lapje' in mijn mond en al die andere dingen die elke keer nodig zijn..., dan kan dat in één keer! De kies waar ik voor kwam had een gigavulling en die werd nu nog wat groter doordat er een stukje kies weg was. 
Ze kon er slecht bij..... toch mijn mond dan maar een stukje verder open.... maar het lukte uiteindelijk wel! Ondertussen wel gelachen, ze heeft altijd wel gekke opmerkingen tussendoor. Ik denk dat ik toen ik daar lag teveel lucht inslikte, want mijn maag begon rare geluiden te maken. 
Om 10 over half 1 was ik klaar! Dat was dus ongeveer 3 kwartier alles bij elkaar. 
Als het lang geduurd heeft moet ik altijd even blijven zitten omdat ik duizelig zou kunnen zijn .... ik krijg de kans ook niet om op te staan, want ze zit dan op de stoel  naast mij zodat ik er niet goed langs kan. Even gezellig kletsen. We hadden het toen ik net binnen was al  over mijn oorbellen.....  deze keer had ik paashaasjes in. als het wat geks of moois is reageert ze altijd.  
Mijn kaak was na afloop niet helemaal lekker..... en dat is dan ook hoorbaar..... er knapt dan steeds iets. Het komt gewoonlijk vanzelf weer goed en ook deze keer.
Op de heenweg was het droog, terug begon het net te spetteren, maar nog voor ik op de fiets zat begon het te hozen...... met tegenwind, dus de regen kletterde recht in mijn gezicht. Het is gelukkig niet ver, maar op dat kleine stukje was ik drijfnat geworden. En de regen vond het wel weer genoeg.... het was kort maar krachtig en ik kreeg de volle laag. Daarna ging de zon schijnen.... volgens mij heb ik alle buien die er waren over mij heen gekregen! 
Die middag deed ik niet veel meer. Ik kreeg telefoon en volgens mij heb ik wat warrige antwoorden gegeven......ik had even geslapen en was net wakker. 

Een mailtje van KPN, mijn modem is verouderd, ik kon een nieuwe aanvragen..... oei..... dat moet ik dan weer zelf doen en ik word gek van al die kabels.... meteen dan maar. O, binnen 14 dagen na ontvangst moet de oude terug.....  ik mag dus niet te lang teuten. 
Ik vind dat verschrikkelijke klussen, want als dat ding het niet doet snap ik niet waarom niet....dan zit ik er naar te staren en dat is het dan. Ik ben altijd bang dat ik iets verkeerd doe waardoor er iets stuk gaat.
Maar.... ik kreeg meteen bericht dat hij de volgende dag al zou komen.... vrijdag.... en Edwin komt zaterdag...JOEPIE. Ik ben altijd blij als hij komt, maar nu komt hij echt als geroepen..... hij is kampioentje apparatuur aansluiten!!!! Hij snapt wat hij doet en ik niet, dat is het grote verschil. 
Prompt liet diezelfde diezelfde avond de apparatuur mij in de steek. Het beeld op mijn tv bleef stilstaan.... ik probeerde even over te schakelen naar een andere zender, maar dat lukte niet.... uitschakelen ging ook niet. Dan maar herstarten, maar ik schakelde per ongeluk het modem uit. Dan maar allebei herstarten, maar ja, ik moest dan natuurlijk eerst het modem laten herstarten, nu was het tv-kastje sneller en kreeg geen signaal en gaf aan dat ik het modem moest herstarten. Ik wachtte nog even in de hoop dat ie het toch nog oppakte, maar nee.... zucht.... weer alles uitschakelen, modem herstarten.... even wachten.... nee, geen pizza, maar het tv-kastje opstarten....... nog even geduld, maar toen ging alles goed. 

Vrijdag dus wachten op het modem..... dan maar niet zwemmen. Achteraf had ik wel kunnen zwemmen, het modem kwam vroeg. Ik had er zo vroeg niet op gerekend, mijn zwemtas stond nog niet klaar, ik was nog gaar van de dag ervoor en ik had nog veel te doen.....dus laat maar, want na het zwemmen ben ik altijd erg slaperig en dat kwam nu even niet uit. De week verliep niet helemaal volgens de planning. 
Even lekker rustig aan maar..... en dan aan de slag! 




Ik beweer niet dat vroeger alles beter was, maar vaak wel eenvoudiger. De stekker in het stopcontact en klaar..... de telefoon met een snoertje of met een speciale stekker in de muur.... met een telefoon die erbij hoorde, van de PTT .... en als hij stuk was stuurde de PTT een monteur, je mocht er niet eens zelf aankomen. 
TV.... met de buitenantennes was het ook wel lastig, maar toen het centraal antennesysteem er was was het ook eenvoudig. Je moest bij de meeste tv's nog wel opstaan als je van zender wilde wisselen, maar bewegen is goed voor een mens. En nu is het een wirwar van snoeren van apparatuur dat allemaal met elkaar verbonden is aan het modem. Probleem is dat bij een storing je soms volledig afgesloten bent van de buitenwereld omdat dan telefoon, tv, radio en internet het soms niet doen. 
Met administratie was het vroeger ook eenvoudiger........ nu is er zoveel ! De belastingdienst maakt het dan wel eenvoudiger door alles al in te vullen, maar ze verwachten wel dat je alles controleert.... en ook daar ben ik niet in thuis... het duizelt mij.... en ik ben bang het fout te doen, want ze begrijpen daar niet dat een mens zich wel eens kan vergissen, dus ik zou alles 10x controleren en het dan nog niet vertrouwen. Gelukkig heb ik een broer die daar juist wel in thuis is,  ben ik ook heel blij mee. 
Ik moet niet alleen huisvrouw zijn (wat al heel veelzijdig is), maar ook monteur, tuinman, administrateur, dokter (want daar kan je vaak ook niet meer terecht... zoek het maar op op internet en kom anders over 3 waken maar langs)..... en ik ben al heel lang vader en moeder tegelijk geweest.... het houdt een keer op, er zijn dingen die ik niet kan en/of durf. Voorheen kon ik nog veel zelf repareren, maar zo simpel is dat ook niet meer. 
Ik heb een lamp waar ik een een grijs verleden zelf een dimmer opgezet heb (jawel ... stekkers, schakelaars, dimmers.... ik kon het allemaal zelf!).....maar daar kon geen spaarlamp e.d. in... vanwege die dimmer. Ik zag dimbare ledlampen... bingo, die moet ik hebben.... lamp begon te knipperen.... bleek dat dat alleen in de nieuwere apparatuur werkt. Dus daar zit nu toch weer gewoon een ouderwetse gloeilamp in. Het is een schemerlamp die niet vaak aanstaat, maar toch..... ik wil geen nieuwe lamp! En zeker niet om deze reden.  Misschien moet ik dan die schakelaar er tussenuit halen en vervangen door een schakelaar..... maar ja.... dat dimmen vind ik ook wel prettig. 
Ik hou niet van het vervangen van spullen omdat het verouderd is of uit de mode. Ik wil geen dingen weggooien die ik zelf nog goed genoeg vind. 
Mijn interieur is .... uh.... nou... met een mooi woord zou ik zeggen eclectisch! Gewoon een allegaartje dus. Wat ik nieuw aanschaf moet in mijn ogen wel een beetje bij de rest passen, maar of het modern is of niet zal mij een zorg zijn! Ik vind het mooi of niet..... wat een ander daarvan vindt interesseert mij niet, het is MIJN huis. Toen er een bank versleten was en ik daarvoor in de plaats stoelen wilde had ik het geluk dat (oker-)geel net in de mode was.... helemaal mijn kleur. En ik vind dat dat best kan bij de rode bank die ik ooit eens voor een habbekrats op een rommelmarkt kocht. Echt een mooie en stevige bank (niet felrood, meer wijnrood). Hij zag er toen uit alsof er nog nooit iemand opgezeten had. Ik kan mijn geld maar 1 keer uitgeven, dus 40 euro incl. bezorgkosten was voor mij perfect! Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Ik heb een tv-kast, want ik vind een tv een lelijk ding.... dus van mij mag het luik dicht als hij niet gebruikt wordt. Zo'n kast is ouderwets werd mij eens gezegd..... kan best, maar ik ben er nog steeds blij mee en als hij instort ga ik naar de kringloop op zoek naar een soortgelijke!!!! 
Er mag best wel eens iets vervangen worden, maar meestal pas als het af is of niet functioneel meer is. En alles nieuw..... ik moet er niet aan denken! Buiten de kosten nog, ik vind het gewoon niet leuk.... alsof ik op visite ben in mijn eigen huis! Als ik zou verhuizen zou ik echt niet alles nieuw willen.... en zelfs de tv-kast gaat dan gewoon mee! Ook als ik net 5 miljoen heb gewonnen of zo. 
Ik ben blij met mijn allegaartje! En verhuizen...... die kans is klein, ik heb het hier prima naar mijn zin... maar je weet nooit.







2 opmerkingen:

  1. Je gebit op orde houden is heel wat makkelijker te begrijpen dan de elektronica, daar word ik wel eens ziek van, ben ook altijd blij als een van de jongens komt. Inderdaad was het voorheen makkelijker, je hoeft maar te denken aan web-log of Punt. Tot ze gingen 'verbeteren'. Nu weer met outlook.com, ik krijg het account wel aan de praat maar zo omslachtig dat je je afvraagt: voelen de makers zich belangrijker als het moeilijk gaat?

    Je hebt dus een eclectische inrichting, wat een vondst 😅.
    Maar troost je, je bent waarschijnlijk niet de enige. Denk je dat anderen allemaal veel geld hebben voor 'passende' meubilair?
    Ik verbaasde me wel eens over stelletjes van vroeger, alles moest bij elkaar horen tot ze een huiskamer hadden als een meubeletalage.
    We spotten er wel eens mee maar stiekem vond mijn man het mooi. Soms won hij, de keer dat er een compleet bankstel kwam...
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja echt, ik snap er geen bal meer van. Edwin had het zo voor elkaar, zag er simpel uit. Blijk ik ook een nieuwe code te hebben, nooit bij stilgestaan. Die verbeteringen snap ik ook meestal niet.

    Eclectisch klinkt wel interessant toch?
    Ik heb liever een allegaartje dan dat alles perfect bij elkaar past.... waar niks mag afwijken. Daardoor zijn er vaak geen herinneringen en dat maakt een huis kil in mijn ogen, onpersoonlijk.
    Ik voel mij thuis tussen mijn spullen en dat is belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen