Zoeken in deze blog

woensdag 27 maart 2024

Vrolijk Pasen

Donderdag is het witte donderdag en we kunnen kijken naar de Passion..... als voorbereiding op Pasen

Vrijdag is het goede vrijdag, zoals altijd op de vrijdag voor het paasfeest.

Zaterdag
vier ik alvast Pasen met Edwin & consorten ...... gezellig

Zondag is het 1ste paasdag, maar ook is 's nachts dan de zomertijd ingegaan en dat terwijl het lente is.

Maandag is het 2de paasdag, maar ook 1 april.... kikker in je bil!

En dinsdag is alles weer normaal! 


Ik heb contact gehad met de glasvezelmensen en ze komen 18 april..... eindelijk. Hopelijk lukt het nu wel. Om het moeilijk te maken kwam er woensdag en afspraakbevestiging voor...... jawel, 10 april. 
Nou was die brief van het bedrijf dat het voor KPN doet en de afspraak maakte ik met het bedrijf waar dat bedrijf het weer aan uitbesteedde (is dit nog te begrijpen?). En dat laatste bedrijf (hm, na het laatste bedrijf valt het doek 😁), maar goed, de mensen die het uiteindelijk moeten doen dus.... die hebben juist 10 april afgezegd omdat ze dan weinig personeel hebben i.v.m. suikerfeest.  Nou, het zal mij benieuwen..... maar als het eindelijk klaar is vier ik een feestje! 

De paaseitjes e.d. staan al klaar.... dat ziet er altijd zo gezellig uit. Wat paasversiering ..... ik heb niet alles uit de kast gehaald, maar het is echt wel te zien dat het (bijna) Pasen is. Veel vlinders en bloemen deze keer, dat kan met Pasen, maar is ook lente-achtig, dus dat hoef ik niet meteen allemaal weg te halen dinsdag. 

Oude foto, maar dit jaar dezelfde schaal met nieuwe chocola.
De schaal is al gevuld, maar is 'ingepakt' om het stofvrij te houden tot zaterdag.

Nog wat oude paasfoto's

Ook in het poppenhuis een schaal met paaseitjes 😊









Heerlijk dat de zomertijd weer ingaat....... weer lekker lichte avonden! Ik hou er echt van en zou het echt erg vinden als het afgeschaft werd. Het gekke is dat ik vroeger nooit hoorde dat mensen er een probleem mee hebben..... en nu al jarenlang hebben veel mensen er maandenlang last van dat de tijd een uurtje is opgeschoven. Ik vraag mij dan altijd af of die mensen wel eens verre reizen maken, want naar mijn idee moeten ze daar dan toch wel goed beroerd van worden.... 2x in korte tijd een tijdsverschil overbruggen dat vaak veel meer dan 1 uur is. Misschien zie ik het fout, maar ik vermoed dat de meeste mensen die er last van hebben elke dag op precies dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan..... want dan valt zo'n uur wel op. 
Ik hoor ook vaak dat huisdieren er last van hebben.... misschien zijn die dieren ook een vaste tijd gewend. Ik weet wel dat Edwin zijn honden er nooit last van hebben gehad. 
Ik snap het niet helemaal, maar ja, de mensen die er last van hebben snappen mij waarschijnlijk niet. 



Stiekem denk ik wens eens dat het ze best zou tegenvallen als het 's avonds een uur vroeger donker is in de zomer.... of als voor altijd de zomertijd wordt gekozen dat het tegenvalt als het 's morgens zo lang donker is. Ik zou het in elk geval niet prettig vinden!



1 april.... het is soms zo leuk als mensen in iets trappen wat voor de meeste mensen overduidelijk een mop is. 
Ik hou ervan...... van de echt goede grappen! 
Hier vond ik een paar leuke moppen uit het verleden: KLIK







Ik wens iedereen heel fijne HAASDAGEN!








2 opmerkingen:

  1. Bij de Hema kocht ik vandaag paaseitjes met caramel-zeezout smaak. Ze zijn lekker maar je krijgt er wel dorst van. (Echt). Van vroeger herinner ik me dat we eieren schilderden met pasen, aan de keukentafel met waterverf. Mijn moeder kookte de eieren uit voorzorg zo hard dat ze soms een beetje blauw geworden waren. Ik dacht toen dat de verf door de schaal gesijpeld was. (Ik houd nog steeds niet van hard gekookte eieren.) Ik moest lachen om de oude aprilgrappen achter de klik, dat van dat aangespoelde Paaseilandbeeld. Die dingen zijn toch van steen? Hoe kun je daar nou intrappen? Ik herinner me wel dat er in het begin van de jaren 70 ook iets was met het zelf maken van kleurentelevisie. Niet dat met die kousen maar wel met gekleurd glas ofzo voor het scherm zetten. Je beeld kreeg er ongetwijfeld kleur door, maar of dat correspondeerde met wat er op het scherm gebeurde is twijfelachtig. :-) In een plaatselijke krantje op het internet is nu ook een aprilgrap verschenen. Iets ten zuiden van de stad heb je herberg Blankehoeve. Omdat het woord blank 'niet meer dan deze tijd is' stelt een groen-links gemeenteraadslid voor de naam te veranderen in Wittehoeve. Ik ben benieuwd of en zo ja hoeveel mensen dit bericht serieus zullen nemen. :-) Gezellige pasen Ans!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De verf gaat soms wel door de schaal heen en kleurt het ei. Daarom gebruikte ik voorheen alleen verf die er voor bedoeld was. Maar ik blies ook wel eens de eieren uit, dan voorzichtig in een eiermolentje waar Edwin (of ik) ze dan konden verven. Dan maakte ik omelet van wat er uit kwam.
    Vroeger hield ik ook niet van hardgekookt, nu wel. En het eiwit moet altijd wel stevig zijn..... echt, als dat nog 'drilt' dan moet ik het niet. Dus een ei wordt ook altijd aan 2 kanten gebakken hier.
    Dat van dat Paaseilandbeeld herinnerde ik mij nog, het verbaasde mij dat het zo lang geleden was.
    Die tv's.... daar dacht ik ook aan..... volgens mij moest je er een nat laken voorhangen of zo..... die kousen waren voor mij nieuwe, maar ik wist dat hier ook zoiets geweest was.
    Hahaha..... nou ja, het is wel iets om in te trappen.... Wittehoeve. Er zijn zoveel woorden die niet meer mogen..... maar die ik vaak toch gebruik omdat ik er niet aan kan wennen. Zoals negerzoen.... als ik ze niet kan vinden kan ik moeilijk gaan vragen 'waar zijn de zoenen?' dat is vragen om moeilijkheden! Hoewel.... naarmate ik ouder word zullen die problemen kleiner worden. 🤣😂.
    Dank je, jij ook leuke Paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen