Zoeken in deze blog

zondag 24 maart 2024

Als het regent, wees dan zelf het zonnetje in huis!

Vrijdagmorgen.... even een snelle douche voor ik naar het zwembad ging. Ik kwam beneden en ik zag dat er iemand gebeld en ingesproken had...... ah.... de glasvezelman. 
Hij had mijn mailtje gelezen en die afspraak was veranderd i.v.m. het suikerfeest ...... prima, maar zeg dat dan.... als ik op dinsdag een mail krijg voor 10 april, ik bevestig de afspraak en op donderdag komt er zo'n zelfde mail maar dan voor de 11de dan vind ik dat vreemd en verwarrend. 
Alleen ik had gezegd dat ze de 11de om 2 uur weg moesten zijn en dat kon hij niet beloven. Hij vroeg ook of hij terug mocht bellen voor een nieuwe afspraak.... ik riep dat dat mocht, maar ja.... een antwoordapparaat brengt die boodschap niet over, dat is eenrichtingsverkeer. Ik ging dus na afloop meteen het water uit, snel douchen en naar huis.... want hij kon bellen.... maar ja, welke dag, wat een verdriet, dat wisten wij nog niet..... dus de hele dag de telefoon in de gaten gehouden, maar hij belde niet. Hopelijk maandag, want ik ben niet van plan om steeds de telefoon mee te slepen door mijn huis. Wat een gezeur dat glasvezelgedoe. 

Zaterdag veel in huis gedaan.... boodschappen gedaan.... goed bezig geweest. Een kast die ik had gerepareerd had ik van de week nog wat extra schroeven ingedraaid, want eerder had ik het niet helemaal goed gedaan..... hij stond op een wat lastige plaats en daardoor had ik het toen niet meteen gezien. Nu stond hij op z'n plek en was het zichtbaar.... ik had hem al voor een groot deel gevuld toen ik het zag...... dus van de week even gedaan en daarna verder gevuld. Nu de deuren er weer in.... mopperdemopper, er was steeds een scharnier dat niet wilde. maar eindelijk zat hij erin. Toen ik de tweede pakte had ik het door.... op z'n kop aan de verkeerde kant.... er weer uit, andere erin en de eerste ernaast.... een hoop gedoe weer, maar het is gelukt. 

Het was raar weer..... regelmatig een stralende zon, maar ook regen, motregen en hagel.... en donkere wolken. Links de zon en rechts donkere wolken, zon en hagel...... maart was flink aan het roeren met zijn staart. 




's Avonds gekeken naar RTL4 en toen weekend miljonairs begon wilde ik wat anders aanzetten..... maar nog net op tijd zag ik een bekend gezicht en hoorde ik: "Rieta uit Monnickendam" . Rieta....... die moet ik zien! Ze kwam aan de beurt om op DE stoel te zitten en komt volgende week terug. Dan kijk ik natuurlijk weer. 
Leuk....ik ken haar erg goed.....ze had dus een geheimpje, want het was duidelijk eerder opgenomen (voor haar verjaardag en ondertussen is zij jarig geweest) en in die tussentijd heb ik haar een paar keer gezien. 

Zondag kon ik een paar poppenhuisspulletjes ophalen, niet gratis dit keer, maar voor heel weinig geld. Ik ging voor de kachel, maar het was allemaal in één koop.... ook goed.

 








Op het schaaltje na zijn het allemaal puntenslijpers..... ik vermoedde dat al, want ik moet nog ergens een soortgelijke klok hebben, maar die van mij mist de wijzerplaat. De kachel is misschien iets te klein, maar ik vind dat het wel kan.... het is gewoon een kleine kachel.... een extra kachel! Klok en fornuis zijn erg klein voor het poppenhuis, maar wel leuk. Het schaaltje is ook leuk, maar juist veel te groot. Maakt niet uit..... in mijn 'letterkasthuisjes' die ik heb hangen staat het ook leuk. Alles samen voor 3 euro vond ik geen probleem. 
Ik had afgesproken tegen 12 uur.... leek mij een mooie tijd..... ik had geen plannen en nu kon ik evt. lekker uitslapen en langzaam starten. Het was dichtbij..... even op de fiets. Dan ook maar even naar de winkel, ik was er dichtbij en voor de Pasen heb ik het één en ander nodig als ze met z'n drieën komen. Ik haal liever niet alles op het laatste moment, alleen wat verse dingen. Wat binnen is is binnen. 😀😂

's Middags nog tijd genoeg om naar zolder te gaan .... en de koelkast schoonmaken.... en afwassen en de was en stofzuigen.... en... en.... nou ja, niet alles moet, ik kan ook wat bewaren voor maandag. 

Er stond een stevige wind en er viel veel regen..... echt, een buitje op z'n tijd vind ik niet erg, maar dit is niet normaal meer.... teveel, te vaak! Hoewel dat voor veel mensen het ideale weer is om veel in huis te doen heb ik juist de neiging om niks te doen en naar buiten te staren. 
Ik besloot het klussen een paar uur uit te stellen, gezellig wat kaarsjes aan te steken, en warme trui aan te trekken en lekker knus een filmpje of zo te gaan kijken. Werken kan altijd nog.... nu was het tijd om te relaxen! 




 

2 opmerkingen:

  1. IJverig geweest, nu even kalm aan doen.
    Mooie spulletjes met dat kacheltje . Zo leuk, net echt.
    Rieta volg ik natuurlijk ook, dit programma zie ik graag. Ik wens haar natuurlijk de eindstreep en wie weet, als pientere Monnickse... 😉
    Vervelen als je moet wachten op een telefoontje dat niet komt, mensen denken soms niet na.....
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alles op z'n tijd..... soms is niks doen ook erg lekker.
    Ja, vooral dat kacheltje vond ik erg leuk en bruikbaar. Het was van iemand die aan het verhuizen was..... dan komen dat soort spullen tevoorschijn.
    Rieta zit bij mij op de muziek en ik leerde haar lang geleden kennen toen Edwin gevraagd werd voor haar orkestje..... ze wilde Peter en de wolf spelen en had alleen hoge instrumenten.... dus ze had Edwin nodig op zijn hoorn om grootvader te spelen 😂.
    Later kwam ze bij ons op de muziek.

    BeantwoordenVerwijderen