Zoeken in deze blog

zaterdag 16 maart 2024

Naar de kapper, boodschappen, voorbereidingen rommelmarkt......de dagen vliegen voorbij.

Vrijdag na het zwemmen heerlijk naar de kapster geweest, het werd wel weer tijd.... van het haar dat ze eraf knipte kan ze een complete pruik breien. Niet zo gek na 3 1/2 maand......  echt, zo lang was ik niet geweest! 




Het zat nog niet eens zo heel beroerd, maar aan de achterkant ging het steeds naar opzij pieken.... en dat was aan de voorkant te zien..... daarom heeft ze het deze keer iets anders geknipt.... het was al a-symmetrisch, maar aan de achterkant niet.... alleen links en rechts was verschillend..... nu heeft ze het rechtsachter ook 'scheef' geknipt..... zodat die vervelende pluk nu veel korter is .... kijken hoe dat blijft zitten als het weer groeien gaat. 






Zij bedacht dit model toen ik in coronatijd erg lang niet geweest was en er daardoor meer mogelijkheden waren. Een langer model is altijd lastig omdat je dan vaak eerst in een fase komt waarin je niks meer kan beginnen met je ragebol en in coronatijd gebeurde dat, maar dat was normaal, want bijna iedereen had dat. Mijn haar is zo steil dat er ook  niks te verdoezelen valt.  Daarom besloten we dat ik dit model voorlopig nog hou.... met dus een kleine aanpassing. Het bevalt goed en een ander model wordt dan korter..... maar dat blijft het dan ook waarschijnlijk... en dat kan altijd nog. Zij heeft dit een paar jaar geleden bedacht.... en ik ben er blij mee... een beetje anders dan anders! Ik zeg altijd tegen kappers: "Leef je uit" ..... een goede kapper moet zelf kunnen zien wat er met mijn haar kan en wat bij mijn gezicht past, maar niet iedereen durfde dat aan en sommigen vroegen zowat bij elke knip wat ik wilde. Lang geleden had ik het lang, dat was simpel, maar sinds ik het kort had had ik het probleem dat het er na 2 weken vaak al niet meer uitzag.... de voorkant ging wel, maar achter was het al snel een oerwoud. Soms viel het mee, maar meestal niet. 
Tot ik in Arnhem bij een kapper kwam.... even met Edwin mee.... hij bleek ook tijd voor mij te hebben (Edwin had een afspraak, ik niet)... hij mocht zich uitleven en hij keek mij even aan.... "Ik weet wel wat" en hij ging zijn gang zonder nog iets te vragen. Even later was het lekker kort.... met een kuifje! Daar zou ik zelf nooit aan gedacht hebben, maar ik vond het leuk! Een maand of 3 later realiseerde ik mij dat het nog steeds redelijk zat, maar dat het toch wel wat lang werd, zo lang had ik het met kort haar nooit eerder volgehouden! Afspraak gemaakt en toen had ik zijn zoon..... die knipte het ook zo goed! Ik ben daar jaren geweest, elke 3 maanden..... en knoopte er dan een lekker winkeldagje aan vast of ik combineerde het met een bezoek aan Edwin. 
Maar ja... het was dus altijd een hele dag.... en een dochter van kennissen werd kapster en schoonheidsspecialiste..... ik was wel eens naar haar school geweest als ze iemand nodig had voor gezichtsbehandeling of voetverzorging. Ik had wel door dat zij goed was.... zij begon haar eigen zaak en ik besloot het af te wisselen.... ik meldde het wel even bij mijn Arnhemse kapper en die begreep het helemaal. Hij gaf nog wat adviezen mee voor mijn Purmerender kapster.... top! Ik had hem al eens gevraagd wat zijn geheim was, waarom kon ik bij hem zo lang wegblijven? Hij dunde het van achteren heel erg uit (minimaal 40%), want daar had ik wat veel haar..... prima als het lang is, maar bij kort haar minder geschikt. Nu had ik 2 goede kappers. In coronatijd ging ik weinig naar welke kapper dan ook.... ze waren ook lang gesloten en als het weer mocht was ik niet de eerste ..... en naar Arnhem met de trein zag ik toen ook niet zo zitten. Daarna lukte het mij niet om in Arnhem een afspraak te maken op dagen die mij goed uitkwamen en vervolgens werd hij krullenkapper. Daar was hij toch al specialist in, maar nu doet hij alleen nog krullen..... en die heb ik niet! Dus nu alleen nog een kapster in Purmerend.... wel handiger en zij is prima! Ik hoef mij niet schuldig te voelen dat ik niet meer naar mijn Arnhemse kapper ga (die mijn haar wist te temmen), want ik heb geen krullen, dus ik hoor daar niet meer! Prima zo.

Daarna even boodschappen doen, ik was nou toch in Purmerend.





Thuis moest de auto wat verder weg staan, er was dichterbij geen plekje..... een paar keer heen en weer gelopen om alle spullen binnen te brengen..... en toen was het over en sluiten..... ik sliep al voor ik gegeten had en werd om half 9 pas wakker. 

Zaterdag even rustig aan..... ik begon met prijskaartjes maken voor de rommelmarkt.... ik heb er zelf een hekel aan als ik steeds moet vragen wat iets kost, dus ik zet het overal duidelijk bij!




Even wat wisselgeld bij elkaar zoeken..... hopelijk heb ik genoeg, dat is altijd lastig. Als maar niemand met groot geld komt, want dat gaat niet lukken, dan wisselen ze dat eerst maar ergens anders... bij andere verkopers, de bar of bij 1 van de winkels die er vlakbij zijn. 
Nog even rondgekeken of ik nog iets zag wat ook meekan.....maar voorlopig vond ik het wel goed zo. 
Ik doe niet zo snel iets weg, maar ik moet toch wel eens ruimen.... en dan gaat alleen weg wat ik echt niet (meer) gebruik of wil houden.   Deze keer heb ik niet zo heel veel, dus ik kan het nu wat overzichtelijker neerzetten, want zo'n tafel is snel vol. De vorige keer had ik veel meer en wist ik niet meer waar ik het neer moest zetten. 

Ah.... er is een plekje voor mijn auto dichterbij vrijgekomen..... toch maar even daar neerzetten dan, dat is zondag toch wel handiger..... een paar dozen en een krat..... de auto stond niet heel ver weg, maar vrijwel voor de deur is handiger als ik moet sjouwen! Ik doe dit niet altijd.... vaak laat ik hem staan waar hij staat, maar ook als ik naar de muziek ga is het wel handiger als hij dichtbij staat, dan moet ik ook wel eens een paar keer lopen. Er zijn groter rampen, maar het zou wel prettig zijn als hij weer gewoon op mijn erf kon staan! Maar dat komt weer goed....ooit! 

🌷🌻🌼🌺🌽🌹🌼🌸

4 opmerkingen:

  1. Goed haar Ans! Wel een bijzonder model. Ik ben benieuwd hoe de ongelijkheid achter gaat bevallen. Veel plezier vandaag op de rommelmarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel!
    Ja, het is even anders dan anders 🤣, daar hou ik wel van. Ik ben ook benieuwd hoe lang het nu goed blijft zitten.
    Gaat vast lukken.... altijd gezellig zo'n markt. Het is binnen, dus weer of geen weer..... we blijven droog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het staat je net zo goed als het vorige model.
    Goed geslaagd? Veel rommel? ;-)
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je, het model voelt prettig.
    Niet heel veel verkocht, maar wel wat dingen waar ik graag vanaf wilde omdat ze teveel ruimte innamen..... zoals 8 ijscoupes die niet te stapelen waren. Ik heb er iemand blij mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen