Zoeken in deze blog

zondag 25 februari 2024

Februari feestmaand


 En voor de verandering had ik weer eens een feestje..... dit keer een surpriseparty voor iemand die 40 werd. Zelfde plaats als een verjaardag eerder deze maand, dus weer wat eerder er naartoe om er voor donker te zijn. Geen winkels in deze keer, maar wandelen en weer in de auto wat eten. We moesten allemaal binnen zijn voor de jarige kwam, dus ik keek regelmatig hoe laat het was.  
Het cadeau hield ik simpel.... een cadeaubon en voor de vrouw van de bijna-jarige ook, want die was eerder deze week jarig en dan een mooie bak met hyacinten erbij voor wat lente in huis.... die was voor allemaal, ze mogen er allemaal naar kijken en aan ruiken! . Ik ken ze goed, maar toch niet goed genoeg om te weten waar ik ze een plezier mee doe, vandaar de bonnen. Hun smaak kan ik ook slecht peilen, dus is een cadeaubon dan het beste.
Zelf ben ik gek op hyacinten.... ik vind ze mooi en ze ruiken ze heerlijk. Als ze er niet van houden dan zetten ze de bak maar buiten of ze geven hem weg.... kan ook! 




Toen ik de bonnen en de hyacinten haalde nam ik gelijk nog wat andere boodschappen mee....ineens dacht ik aan cappuccino-koffiepads..... lekker, zou ik dat kopen? Nee, toch maar niet, ik wacht wel tot er een aanbieding is.... heeee ... het is in de aanbieding... per 2.... nou, dan neem ik er lekker 2. Bovenste schap ... nog precies 2 en die stonden natuurlijk achteraan..... met geen mogelijk ging dat lukken. Ik vroeg aan een lange man of hij iets voor mij wilde pakken als hij er bij kon.... "Daar kan ik ongetwijfeld bij" ..... ik wees het hem...."ja, die.... en die laatste ook, dank u, dat was mij nooit gelukt" "Wees dan maar blij dat ik in de buurt was!" "Nou, dan ben ik ook!!!!" Dat soort dingen maakt het boodschappen doen leuk..... net als even kletsen met de caissière als er tijd voor is (nee, als er achter mij mensen staan dan hou ik het kort!). Ik ben niet van de zelfscan..... het kan handig zijn als je haast hebt, maar gezellig is het niet en vragen beantwoord die kassa niet. Over het algemeen doe ik geen boodschappen als ik  haast heb, dus is een gewone kassa prima. Ik laat ook regelmatig mensen met minder boodschappen voor gaan. Ooit mocht ik in een winkel niet pinnen bij een gewone kassa, pinnen mocht alleen bij de zelfscan..... volgens mij hebben ze dat daar alweer afgeschaft, want de laatste keer dat ik er was mocht ik gewoon pinnen bij de kassa. 
Boodschappen laten bezorgen kan ook, maar dat doe ik alleen als ik ziek ben of om een andere reden niet zelf naar de winkel kan. Het is mooi dat het kan, maar ik kijk liever zelf rond..... kijk zelf of de houdbaarheidsdatum voor mij gunstig is, of de aardbeien lekker ruiken etc. Bovendien is het actiever..... ook dat is goed..... en naar buiten, weer of geen weer!  

Maar goed.... het feestje: Van tevoren kregen we regelmatig informatie..... waar de fietsen moesten staan (zodat hij ze niet zou zien) en dat we achterom moesten, want met een ringdeurbel kan hij zien wie er komen en dan is het zeker geen verrassing meer. Ik vroeg mij af of hij echt niks doorhad, normaal viert hij het samen met vrouw en jongste zoon, allemaal kort na elkaar jarig.... nu hadden we de verjaardag van de zoon al gevierd. Hij riep toen "Ik word 40, maar dat vier ik niet hoor!" ....... misschien was hij aan het 'vissen' .... hoopte hij op info. Ik zei dat het wel eens leuk was dat de jongste een keer zijn eigen feestje had..... en dat ik het wel zou horen of en wanneer hij het zou vieren.... zijn keuze..... maar ik wist allang dat hij zelf ook zijn eigen feestje zou krijgen. 




Er zou ook info komen wanneer hij in aantocht was.... maar ik hoopte dan al binnen te zijn, dan komt het bij de andere gasten binnen, want ik zit niet op hun wifi..... dan roept er wel iemand 'hij komt eraan!'
In  het donker met z'n allen wachten tot de deur open ging .... sommigen met de phone paraat (dat gaf best veel geknipper van lichten ..... zou hij dat niet zien?). 
De deur ging open ...."SURPRISE" de partypoppers knalden..... confetti vloog rond. De jarige schrok toch wel een beetje. De rest van de avond was het feesten. De jarige kon het niet aan, wilde aandacht geven aan al zijn gasten, de cadeaus bekijken die al klaar stonden.... het was wat veel tegelijk allemaal.
Ik verbaas mij altijd over verjaardagsversiering met de leeftijd erop..... van die verkeersborden. Maar dat zijn verbodsborden, dus eigenlijk staat er dan dat het verboden is die leeftijd te worden!




Ik maakte het niet heel laat..... tegen een uur of 11 ging ik naar huis.... in de stromende regen. 
Mijn richtingaanwijzer deed het niet goed.... dat had ik een week eerder ook even, maar dat was later weer goed. Nu dus weer niet, tijd om de garage te bellen. Ik weet ondertussen wat het waarschijnlijk is en dat is geen grote reparatie. Nu maar hopen dat het snel gerepareerd kan worden, want 
het autootje wordt dinsdag geleend en ik leen liever een auto uit die het gewoon goed doet.  Ik heb het wel al even gemeld, hij moet wel weten wat hij leent.... misschien dat hij liever wat anders probeert te regelen....maar misschien is hij dan al gerepareerd, dat kan ook, als het echt een kleinigheidje is kunnen ze het misschien tussendoor doen (hoop ik). 


Voorlopig nu even geen feesten meer..,,, nog wel wat gewone verjaardagen, maar niet meer elke week. 
Het is allemaal erg gezellig, maar het was wat veel achter elkaar. 

Van de week maar een afspraak met de kapster maken, dat wordt ook weer tijd, maar eerst de garage!

Het is duidelijk al wat langer licht 's avonds, lekker.... juist nu het zo vaak regent is wat licht wel prettig. Over 5 weken is de zomertijd ingegaan.... heerlijk! Dan kan ik 's avonds ook weer gewoon rijden als dat nodig is.... nu is het steeds passen en meten..... voor donker heen en laat terug omdat het op mijn route dan rustig is, dus weinig tegenliggers met voor mij veel te felle lichten. Gisteravond nog met die regen waardoor de lichten overal weerkaatst werden, ik moest echt een keer op de rem trappen omdat ik totaal verblind werd .... net op een bochtig stuk. Als het later donker wordt kan ik op een normale tijd heen en dan wat eerder naar huis.... voor donker thuis, dat maakt het een stuk eenvoudiger voor mij!  Dat verschil van ineens een uur langer licht 's avonds vind ik heerlijk..... ik weet nog dat het ingevoerd werd, ik ben er altijd blij mee geweest. In oktober pas weer naar de normale tijd.... ook prima.... dan 1x een uurtje langer slapen (wat ook lekker is) en dan vind ik het juist lekker dat het dan 's morgens eerder licht is omdat ik anders 's morgen het probleem heb van niet kunnen rijden, dus steeds rekening houden met afspraken maken waar ik met de auto naartoe moet. Niet alles is op elk tijdstip goed te bereiken met het ov. 

Hetzelfde weekend is het Pasen, dat geeft ook meteen weer zo'n voorjaarsgevoel. Ik hou van de winter, maar niet van dat gekwakkel..... laat het dan maar voorjaar worden, ook een mooi jaargetijde!
Er bloeien nu al veel voorjaarsbloemen, gezellig. Nog even en de bomen worden weer groen, dat frisse groen van het voorjaar.... ik hou ervan. Jonge eendjes, futen en zwanen in de sloten, het blijft mooi! 
Hopelijk nu eens een zomer zonder hitte, maar met gewoon lekker weer...... door hitte vind ik de zomer het minst fijne jaargetijde. Maar ja..... ik kan wel een zomer met lekkere temperaturen bestellen, maar of het leverbaar is moet ik afwachten. En bovendien.... wat ik lekker vind is niet altijd wat een ander lekker vindt! 

Fijne zondag allemaal!

4 opmerkingen:

  1. Ans, het zijn verbodsborden maar ook, dacht ik, maximumsnelheidsborden. Maar ik moest wel lachen: Verboden 40 te worden! Stel je voor dat dat echt een regel is, en hoe dan iedereen van 39 paniekerig aan het nadenken is hoe dit op te lossen. :-) Voor mijn leeftijd is er geen verkeersbord. Hoewel.... Het schijnt dat er een eiland is ergens in de Caraïben, waar de maximumsnelheid precies mijn leeftijd is.(134, ze hebben ook opvallend veel verkeersdoden daar.) Dus ik heb al een feestwinkel daar gemaild of ze zo'n bord kunnen opsturen. Nu hopen dat het lukt voor mijn verjaardag, anders kan ik weer een ander bord bestellen. Ik vind het ook fijn dat het langer licht is. Komende week lijkt het droog en redelijk zonnig te worden - daar kijk ik naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maximumsnelheidsborden ja.... dus verboden sneller te rijden dan....
    Maar er wordt meer geklungeld met verkeersborden.... ooit zag ik in een restaurant een verbodsbord met een sigaret.... maar dan met een streep erdoor.... dus is het verbod opgeheven. Dat leek mij niet de bedoeling!
    134.... mooie leeftijd 🤣 Dan komt op je volgende verjaardag vast de burgemeester langs met een bos blommen.
    Een beetje zon mag wel weer..... ik ben geen zonaanbidder, maar als de zon nog niet zo veel kracht heeft vind ik het heerlijk om de zon op mijn gezicht te voelen.
    Er schijnen een paar heerlijke dagen aan te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk, maximumsnelheid is een verbod sneller dan te gaan dan het getal op het bord. Dat van die sigaret is ook waar. Mensen die helemaal niet roken steken bij dat bord verward een peukje op. :-)

      Verwijderen
    2. Hahaha .... zoeken naar sigaretten.... ik MOET roken!

      Verwijderen