Zoeken in deze blog

zondag 12 mei 2024

Vreemde en leuke voorvallen en ditjes en datjes

Toch weer een blog..... ik kan het niet laten! 
Maar...... niet te lang achter elkaar! Het was een rustige dag, dus het kon best af en toe.Het is voor mij ook een dagboek.... dus ik kan hier even alles op een rijtje zetten wat ik even vergeten was.... voor mijzelf, maar iedereen mag meelezen. 
Mijn gedachten kan ik hier plaatsen..... er is de afgelopen weken heel wat door mij heen gegaan. 

***************

 Op een late avond kwam er een dokter op mijn kamer:"Sorry dat ik zo laat stoor, maar we hebben elkaar op de SEH gezien"  Ik keek haar verbaasd aan "Ja, u heeft natuurlijk zoveel gezichten gezien, ik snap dat u het niet meer weet. U bent hartpatiënt" " Nee, ik ben geen hartpatiënt" Ze keek...."U heeft een drain gekregen en een infuus..... "  Nou, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben, dat ziet een blinde kip nog!  Er kwamen nog wat algemene vragen over benauwdheid en ze ging er vandoor. Ik dacht na...... ik had in dit ziekenhuis niet op de SEH gelegen, dat was in Purmerend en al een paar dagen geleden, ze is in de war....zij en niet ik! 
Later bleek er ondertussen vlakbij mij nog een mw, Dekker te liggen (en er kwam ook nog een meneer Dekker bij).

Post..... eentje met een voor mij onbekende afzender...... geadresseerd aan Mw. A. Dekker zonder kamernummer,,,,, toch maar kijken..... misschien iemand die ik op een verjaardag heb ontmoet en waarvan ik de naam niet weet of zoiets. 
Een prachtige zelfgemaakt kaart: 'Lieve Amy...'   ik kon er echt geen Ans van maken, dus ik gaf hem terug....'sorry, ik heb hem al open gemaakt'. De volgende dag: Post..... dezelfde kaart..... nog eens bekeken, ik las nog steeds Amy.... wonderlijk. Als hij wel voor mij was.... sorry lieve afzender, dan heb ik het niet goed begrepen, maar ik zag wel dat het een prachtige kaart was.

In Purmerend lag naast mij een vrouw die Engels en Duits door elkaar sprak wat de verstaanbaarheid niet bevorderde. Ze bleek Duitse te zijn. In mijn beste Duits sprak ik haar aan en legde haar uit dat mijn Duits niet best was.... ik kan mij redden, versta het meestal wel, maar ik maak veel fouten. 
Ik denk dat ze het fijn vond om Duits te kunnen praten. Ze vertelde dat ze op vakantie was en al snel last kreeg van haar benen wat epilepsie was. Ze was op een park in de buurt.... ik wist meteen welk park en ben in verschillende huisjes al eens op bezoek geweest. Ze was blij dat ik wist waar ze het over had. Helaas had ze in de haast haar tanden in het huisje laten liggen.... ze kon er om lachen gelukkig. 
Ze mocht gelijk met mij naar huis...... naar het vakantiehuisje. Maar maandag terug nach Köln. Nauwelijks vakantie gehad. 
Ik raadde haar aan wat foto's van het ziekenhuis te maken en haar naamarmbandje te bewaren als souvenir aus Holland. Dat wilde ze.... een vreemd aandenken, maar toch..... blijvende herinneringen, het was voor haar een rare vakantie, maar toch...... herinneringen. 
Ze verbaasde zich erover dat de Nederlanders zo goed Engels spraken en vroeg hoe dat mogelijk was. Ja, dat krijgen we op school. Ook Duits maar dat laten ze vaak al snel vallen. Haar eigen Engels was slechter dan dat van de meeste Nederlanders. 

Tegenover mij een man die niet veel zei.... stokdoof als hij zijn hoorapparaten nog niet in had. Tot ik doorhad dat het een Volendammer was. Ik vertelde dat ik Monnickendammer was en Volendams wel versta...., niet dat hij tegen mij heel erg Volendams sprak, maar hij hoefde er niet op te letten, dat is toch prettiger denk ik. Hij wist veel over het ontstaan van Volendam en vertelde er graag over..... heerlijk, ik wilde het graag horen. Ook over Monnickendam wist hij veel. Hij had mijn oom gekend en meer mensen die ik ook kende. Hij wist leeftijden van mensen die ik lang niet gezien had, ik vertelde dat mijn man bij Bart Smit was gaan werken toen de derde winkel geopend werd en dat hij er gewerkt had tot hij stierf. Ja, Bart kende hij natuurlijk ook. Dat was even leuk..... ik denk voor allebei. Ook hij mocht gelijk met mij naar huis. Ik kon geen afscheid nemen, want hij werd opgehaald toen ik weg was voor de MRI die niet doorging. Maar misschien kom ik hem nog wel eens tegen in Volendam. 

Potverdorie...... denk ik even lekker te achterdeur open te zetten komt er een joekel van een bromvlieg stuntvluchten in mijn woonkamer maken. Voordeur dan ook maar open, het is warm genoeg, weinig wind en ik heb mijn deken. Die beesten gaan altijd met de wind mee...... maar hij was tegendraads. Ik denk dat hij weg is, maar laat de boel maar even doorwaaien.... ook lekker!

Door het snelle afvallen heb ik enorme kipfilets..... een poelier zou er jaloers op zijn. 
Kan mij lekker niks schelen..... ik draag gewoon korte mouwen of mouwloos als het warm is..... wie het niet zien wil die kijkt de andere kant maar op! Het zal nog wel iets bijtrekken en anders maar niet.....  er zijn belangrijker dingen in het leven! 

Morgen maar eens plantjes water geven..... die zijn ernstig verwaarloosd de laatste weken en de kruiden zijn rijp voor de GFT-bak. Daar komen wel weer nieuwe voor, geen probleem..... binnenkort ruikt het weer lekker naar basilicum en munt en kan ik weer lekker op een sprietje bieslook knabbelen. 

Het viel op...... al mijn kamergenoten hadden groene sokken met witte kruisjes. Dat kan geen toeval zijn..... even gevraagd..... dat zijn antislipsokken van het ziekenhuis. 

Het bevelen geven vanuit mijn bed bevalt goed, ik mag wel uitkijken dat ik er geen gewoonte van maak!

Gezond eten...... over het algemeen eet ik heel gezond, maar ook niet te krampachtig. In drukke of niet-fitte tijden eet ik wel eens iets kant-en-klaars..... maar probeer zo mogelijk wel de beste variant te kiezen. Meestal maak ik alles zelf, nooit half om half..... zelf maken is zonder pakjes en zakjes toevoegingen. Het is of zelf maken of kant-en-klaar! 
Altijd volkoren waar het mogelijk is: Brood, crackers, roggebrood, zilvervliesrijst, volkoren pasta etc. 
Koop ik voor visite witbrood en er is over eet ik dat gewoon. Krijg ik van iemand wat boodschappen en er zit witte pasta bij dan gooi ik dat niet weg. 
Ik voeg zelf nergens zout aan toe..... maar ik koop echt wel eens vleeswaren, een hamburger of wat dan ook waar ongetwijfeld zout in zit.... geen probleem, zoutloos is niet nodig, maar ik voeg zelf niet extra toe. Volkoren is gewoon beter en zeker bij diabetes.... meestal vind ik het ook lekkerder. 
Ik eet regelmatig fruit, maar niet teveel en vooral weinig druiven, die zijn te zoet, daar mag ik maar weinig van. Ik mis de bakjes fruit uit het ziekenhuis..... heel veel soorten in een bakje, heerlijk!
Maar appel, aardbei en af en toe een klein banaantje is prima. 
Peer..... de smaak vind ik lekker, maar de structuur niet. Het perenijsje dat ik kreeg na sedatie was heeeeerlijk. 
Nu wat meer kant-en-klaar. Vanavond een heerlijke maaltijdsalade met gekookt ei en gerookte kip. Veel rauwkost. Wel wat saus..... meestal gebruik ik het niet, maar nu maakte het de smaak wat frisser en dat vind ik nu prettiger, maar ik heb maar een klein beetje gebruikt. 

Suiker voeg ik nooit toe..... frisdranken vind ik griezelig zoet meestal, vooral de suikervrije (behalve Rivella, dat vind ik lekker al drink ik het weinig). Ze hadden gisteren wat slagroomsoesjes voor mij die ik samen met een paar heerlijke aardbeien op at, maar de suiker schudde ik eraf. Het was even niet gezond, maar erg lekker..... en een keertje mag dat gewoon en zeker nu.... er moet voedsel binnenkomen, wennen aan normale porties! Ik let echt nog wel op, maar de smaak heeft even voorrang..... maar er zijn wel grenzen. 

Maandagavond luister ik altijd naar een radioprogramma op internet en reageer erop op facebook. Vorige week niet, maar DJ Bert was zo lief het mij toe te sturen en ik luisterde het zondagavond.... even gezellig en maandagavond hoop ik er weer bij te zijn. Misschien wat minder reageren, ik zie wel. 

Eind deze maand zou ik naar Carré, naar Yentl & de Boer.... samen met DJ Bert en P. Ik ga ervan uit dat dat niet lukt. Jammer, maar helaas.... er komen nog wel meer dingen en ik ben vlak voor ik ziek werd nog naar het theater geweest met P. Ik ga het niet forceren, ik wil geen aanval krijgen daar.... rustig aan, misschien vinden ze een ander die op mijn kaartje mee wil. Er zijn groter rampen. 

Zo komt heel langzaamaan weer een normaler leven op gang. Tv heb ik nog geen zin in..... heel raar.... ik keek alles.... maar nu even niet! 

Ik ben altijd blij geweest met mijn zoon. We wilden al heel lang kinderen en dankzij een goede gynaecoloog is het nog mooi op tijd gelukt. 7 maanden onbezorgd in de 7de hemel en en toen werd zijn vader ziek...... de 7de hemel was toen te hoog, maar we genoten nog steeds van hem. Het bleek een lachebekje te zijn..... wat mij ook na de dood van zijn vader veel troost bood. Lief, vrolijk, behulpzaam en nuchter..... ook nog eens slim en muzikaal...... zo met zijn tweeën was onze band natuurlijk heel hecht. Jammer dat hij in Arnhem ging wonen, maar het was wel een heerlijk logeeradres.... je moet overal de positieve kant van inzien en bovendien moet hij zijn eigen leven leiden en niet steeds rekening houden met mij....dat is niet goed!  Nu ook heb ik heel veel aan hem. Hij begrijpt mij het beste van iedereen. Hij weet dat ik vooral als ik moe ben zomaar ineens kan huilen zonder dat ik zelf weet waarom.... als iemand boe roept kan ik al beginnen. Hij weet dat, hij grijnst eens "O, heb je het weer?" en laat mij met rust.... doet normaal tegen mij en het gaat vanzelf weer over. Hij begrijpt waarom ik dingen soms anders doe dan anderen, hij kent mij door en door. Wat ben ik verschrikkelijk blij met hem.... zijn rust en nuchterheid, zijn vrolijkheid, zijn praktische kant...... alles! Dat moest ik even kwijt!  
Hij gaat nu even wat regelen met KPN voor mij..... hij kan het beter uitleggen dan ik en ik ben op het ogenblik niet geschikt om dergelijke gesprekken te voeren. Ik heb nu glasvezel binnen in de meterkast. Ik heb diverse keren het aansluitpunt vrij moeten maken..... ze moesten er niet zijn.. Daar zit de vroegere telefoonaansluiting en de kabelaansluiting, dat is een logische plek. Nu kwam er zaterdag een pakket van KPN met instructies..... modem zou in de meterkast moeten..... daar is niet eens een stopcontact en om naar de meterkast te lopen om dingen aan en uit te zetten is niet handig. De telefoonkabel die erop aangesloten is en het tv-kastje hebben geen kabels die zover rijken en bovendien wil ik geen kabels dwars door de kamer. Steeds naar de gang lopen voor alles is belachelijk..... dus ze verzinnen maar wat en anders mogen ze de glasvezel buiten gebruik laten..... hier heb ik niet aan! Ik heb ook altijd begrepen dat ze het kwamen aansluiten en nu moest ik het zelf doen. 

Heerlijk om vanuit mijn eigen kamer de zon weer te zien ondergaan!




Zo.... nu even een late avonddouche. Ik wweet niet hoe het morgen loopt, maar een nieuwe week kan veel op gang brengen. Ik ben geen vroege vogel en misschien heb ik weinig kans om op een voor mij prettige tijd te douchen. Ik ben dan in elk geval even fris en fruitig..... en zie wel hoe het verder loopt. 
Er kunnen wel dokters bellen of komen, de apotheek kan medicijnen brengen, misschien komt er wel iemand bloed prikken nu ik thuis ben..... geen idee, maar dan is het prettig als ik vanavond al lekker onder de douche geweest ben!

2 opmerkingen:

  1. Je hebt je gevoel voor humor gelukkig niet achtergelaten in het ziekenhuis. Ik lees glimlachjes in je woorden en ik moet zelf ook glimlachen. Ik zal Amy even laten weten dat de kaart voor haar in veilige handen is. Zoals je de Duitse mevrouw aanraadde een soort souvenir te maken/mee te nemen (wat een verhaal trouwens, zo ben je op vakantie in die Niederlande en zo lig je in das Krankenhaus), zo zijn je aantekeningen van vandaag dat ook. Die mevrouw dus, de Volendammer, de kaart, en de dokter die zich in de naam vergiste, of eigenlijk de persoon die bij de naam hoorde. Het is nu opgetekend en zal niet vergeten worden. Net als, detail!, de groene sokken met witte kruisjes. (Ik ben alleen bang dat dat beeld zich ook gaat vastzetten in mijn brein. Niet dat dat zo erg is, maar wat móet ik ermee? :-) ) Ik ben benieuwd hoe ze de glasvezel bij mij gaan binnenbrengen. Dat moet ergens deze zomer gebeuren heb ik begrepen. Ik hoop dat ze de aansluiting net als mijn telefoon in de meterkast maken. Anders blijf ik gewoon het koperdraadje gebruiken. Voor sneller internet heb ik het niet nodig, hoe het nu is is snel genoeg. We gaan het zien. Heb een goeie maandag Ans!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel..... ik weet niet wat de maandag brengen gaat..... als het goed is komt de apotheek langs en ik denk dat er wel contact met de huisarts is en misschien de diabetesverpleegkundige met wie ik deze week een afspraak had..... zou mij niks verbazen als er iemand bloed komt prikken.... ik wacht het maar af en laat het over mij heen komen.
    Gelukkig ging mijn humor met mij mee.... er is altijd wel wat te lachen! Die groene sokken vergeet ik ook nooit meer. Bij de eerste dacht ik nog 'wat een aparte sokken, maar ineens zag ik dat de Deutsche Frau ze ook had..... en de Volendammer..... ja, toen moest ik het even vragen. En haar tanden die nog in het vakantiehuisje lagen..... ik lag in een deuk.
    Ik wil het juist niet in mijn meterkast, voor mij heel onhandig.
    Fijne dag vandaag....... ik ben al goed begonnen en heb heel even de stofzuiger gebruikt...... nou.... dat lijkt mij een goed teken!

    BeantwoordenVerwijderen