Zoeken in deze blog

donderdag 26 september 2024

Welterusten

 
Woensdag:
Postnl kwam woensdag al vroeg met het grind, al voor 9 uur..... lekker, dat is binnen.  
Het werd gewoon op de vaste plek neergezet zonder eerst aan te bellen, dat doen ze wel vaker..... dus ik wist het pas toen ik een mailtje kreeg dat het bezorgd was. 
Nu moest het nog naar de achterkant, maar daar heb ik een manier voor...... het frame van een boodschappentrolley! Tas stuk, trolley blijft over. Hopen dat het er niet doorheen zakt, ik had even geen plankje om eronder te doen, maar het ging goed. Die dingen zijn zo handig..... vooral als de tas er nog op zit, maar in dit geval ook zonder tas. Ik gebruik ze zo wel vaker, eenvoudig op te bergen omdat ze klein zijn en het deels opvouwbaar is.... ik bewaar het frame altijd als de tas stuk is!  
Vandaag wordt boodschappendag... door al dat wachten de afgelopen dagen kwam het er niet van. Ook even naar de bouwmarkt, maar misschien wacht ik tot morgen omdat dat even teveel wordt anders.... ik zie wel. 
Na de boodschappen en een lekkere lunch met pasta pestosalade met veel rauwkost en wat fruit


bleek het inderdaad beter te zijn om het even uit te stellen. Het werd een slaapmiddag. Heerlijk, dat had ik nodig...... even helemaal niks, geen drukte om mij heen en lekker slapen. Ik dacht even lekker tv te kunnen kijken, dingen inhalen die ik gemist had, maar dat ging niet lukken..... na een minuut of 10 schat ik was ik al in dromenland. Het was gewoon even teveel de laatste tijd, maar wel blij met alles wat klaar is! 
Nu morgen naar Purmerend om de rolborders te halen die ze niet willen brengen..... maar ik heb ook andere dingen nodig uit die bouwmarkt die ik zelf even moet bekijken.  Geen idee hoe zwaar die rolborders zijn, maar opgerold zijn ze te rollen 😁 en als het teveel is laat ik ze gewoon even in mijn auto leggen door iemand daar en laat ik ze in mijn auto tot ze nodig zijn. Ik weet ook niet hoe groot zo'n rol is.... ik weet wel hoe lang als hij uitgerold is, maar ik zie niet voor mij hoe groot dat opgerold is..... nou ja ik zie wel..... als het te lastig is vraag ik daar dus wel hulp.
Ik wil ze eigenlijk voor vrijdag hebben, dus dan zal ik ze echt donderdag moeten halen.
Als het vrijdag erg slecht weer is heb ik ze nog niet nodig, maar dat is afwachten, want van de voorspellingen kan je ook niet op aan...... ik kan er maar beter klaar voor zijn! 

Donderdag: 
Na een goede nacht nog niet uitgerust, flinke hoofdpijn......dat wordt dus een rustdag met veel slapen..... met waarschijnlijk niet veel meer dan af en toe wat kleine dingetjes op hun plaats zetten. De bouwmarkt zit er niet in vandaag. Zelfs als ik vanmiddag opknap kan ik dat nu beter niet doen. Geen drama.... het komt wel. Het is niet belangrijk genoeg om anderen in te schakelen, bovendien is mij op dit moment zelfs dat teveel gedoe (hoe raar dat misschien ook klinkt, dat begrijpen alleen mensen die dit ook wel eens hebben) en misschien nog niet eens nodig!
Ik moet mij aanpassen aan wat mijn lichaam wil en kan en niet andersom!
Het is gewoon wat te druk geweest.... het komt wel weer goed. Het is niet nieuw voor mij, ik had dit altijd al, maar nu veel sneller.  Het besluit om onder een deken te kruipen en niks meer te doen, te willen en niks te regelen geeft al rust! Even niks......welterusten. 







dinsdag 24 september 2024

Hoe het KPN-drama verderging en geen drama meer was


Maandag zijn ze dus niet geweest..... dan zal het dinsdag worden tussen 13.-- en 17.- uur ..... zoals in de 3 mails stond. Er werd nog gevraagd wat ik van de mail vond en daar heb ik even antwoord op gegeven. Ik ben ondertussen aardig gekalmeerd en uitgerust. Ik was zo moe maandag en dan dat gezeur... niet komen, geen duidelijke afzegging, vage mailtjes.... slechte combi! 

Maar goed.... dinsdag kwart over 12 ..... er werd geklopt, ik zie een groen jasje.... nu al?  
Nee, dit was de KPN-infra man weer, die moet de kabel van de waterput naar de meterkast verleggen want zoals die andere firma dat gedaan heeft is de kans op schade te groot. 
Dat snap ik, ik zei meteen dat het raar is aangelegd......echt raar! 
Help.... hij haalt ook buiten tegels eruit....NEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! 
Maar... in de meterkast zit het nu beter..... niet mooi, maar dat is niet belangrijk, het is maar een meterkast! En een uurtje later zag het er al wat beter uit, gelijkmatiger.
Een kabel onder de deur door is niet logisch en dan een heel stuk los en dan ineens keurig tegen de muur.... ook niet logisch. Deze man had het vrij snel voor elkaar en liet het mij trots zien. Ik heb hem niet echt horen boren.... ik leek wel een boormachine te horen, maar dat maakte amper geluid, dus geen zwaar boorwerk.... ik denk dat hij op een andere manier een gaatje vond waar het door kon. 
Zo doet KPN het dus


Dit was meteen erna, later was het niet meer zo bobbelig. 

En zo was het gedaan door de firma van Gelder: 


De draad kwam nog voor de meterkast uit de grond, ging onder de deur door naar de meterkast en daar lag een stuk gewoon los op de grond! (die witte draad is van mijzelf..... is losgeraakt, maar niet belangrijk meer dus die kan ik eraf knippen). 


"Ik zag.... meteen foto's gemaakt.... was niet goed!" Hij zei dat hij onverwachts kwam, maar als ik niet thuis was zou hij een afspraak maken..... en ik was er. Nou ja, dan is dat in elk geval gebeurd! 
Hij hing zelfs de schoenlepel weer netjes op die eraf was gevallen. 

Nu maar wachten op wat er verder komen gaat. Hoewel het allemaal niet gaat zoals het moet zijn al deze mensen wel aardig. Die rare mailtjes zonder dat de afspraak duidelijk afgezegd werd doen zij zelf natuurlijk niet. 
Over de tegels vertelde hij dat hij geen zand over had.... m.a.w. dan zal het wel goed liggen. 

Wordt vervolgd. 

Om 3 uur nog niets..... natuurlijk, het is nog lang geen 5 uur, maar wachten duurt lang. 
Om 4 uur waren ze er...... leuke mensen, die ene was er woensdag al, maar die andere was ook top. 
 Een beetje plagen nu en dan.... ik hou ervan. Toen zij er waren was mijn boze bui snel over.... het was al niet zo erg meer als gisteren, maar nu was het goed. Ze deden hun best en ik zei dat ze niet weg mochten voor alles werkte, desnoods zou ik ze gijzelen. Dat was gelukkig niet nodig..... en het maakte ook geen indruk.... van mij worden ze niet bang als ik in mijn volle lengte voor ze sta! 
Het werd geen stopcontact maar een stekkerdoos. Het werd geen draad trekken maar ik kreeg superwifi en daardoor kon het modem in de meterkast, de telefoon en het tv-kastje konden in de kamer blijven. 



In de meterkast staat het nu wat rommelig, maar ik ga kijken of ik daar een oplossing voor weet, het ziet er niet uit alsof alles stevig staat. Het was een man die vele mogelijkheden zag en uit kon leggen ..... daar valt wat van te leren. Hij zei heel droog: "Ik snap het niet.... ik zie vaak bij oudere mensen dat ze een kleine tv hebben..... hoe ouder hoe kleiner. Waarom? Hun ogen worden slechter, dan moet het toch groter zijn?"  "Nou in mijn geval is het simpel uit te leggen.... tv ging stuk, potje was leeg, dus een goedkope en die is klein!" Zo had hij meer dingen, maar de rustige en droge manier waarop hij het zei maakte het leuk. TV is een onbekend merk voor velen (Dyon), mijn smartphone van Motorola doet velen denken aan de eerste mobiele telefoons van lang geleden, dus niet aan een smartphone. "Mijn vorige smartphone was een merk dat niemand kende.... een Kazam!"  "Nooit van gehoord, u heeft allemaal aparte merken".  
Ik vergeet wel eens te zeggen dat het hier de gewoonte is om gewoon te pakken waar je trek in hebt als er iets van koek of snoep of zo op tafel staat. Er stond nu niet zoveel, maar de kleine zakjes met kinderkoekjes vond die ene toch wel erg aantrekkelijk en hij durfde gelukkig te vragen of hij er eentje mocht..... hij had ondertussen wel door dat ik met dat soort dingen niet moeilijk ben. Ik heb altijd het liefst dat iedereen zelf pakt. 

Ze controleerden ook of de bel het weer deed..... top. De telefoon had een gammele stekker, daar heeft die ene ook een oplossing voor gevonden...... helemaal top! 
Het duurde even, maar ik ben nu toch tevreden!  





Nu nog wachten op het grind..... postnl schreef dat ze het druk hadden en eerst zou het deze dinsdag komen, later wisten ze het nog niet. Maakt niet uit, ik heb er geen haast mee! 

En nu mag alles weer op z'n plaats...... heerlijk! Dat gaat niet in één keer, maar de tv-kast en een paar cd/dvd-kastjes deed ik meteen en een paar stoelen en nog wat kleine dingetjes. Steeds wat, zo kom ik er ook.... en met elk ding dat ik op z'n plaats zet knapt het op! 
Het was ondertussen etenstijd en direct daarna viel ik in slaap tot mijn wekker mij om 10 uur wakker maakte.  Ja, bij mij gaat de wekker om 10 uur 's avonds i.v.m. mijn laatste medicijnen, anders vergeet ik ze. 
Niet veel meer gedaan.... even wat drinken en ik ga naar bed. 
Welterusten! 


maandag 23 september 2024

BOOS..... kom nu maar even niet in mijn buurt!

 Handig hoor..... heb ik wat grind nodig...... bestellen dan maar, want een zak van 20 of 25 kg sjouwen zie ik echt niet zitten..... is het alleen afhalen. Een zakje van 3 kg bezorgen ze dan weer wel, maar dat zakje is nog duurder dan die van 25 kilo.  
Ik wilde dan gelijk nog wat meer meebestellen, maar dat laat ik dan ook maar zitten, hier heb ik niet aan. 
Ergens anders lukte het wel, maar niet met het soort dat ik wilde en bovendien was het dan 85 euro bezorgkosten, terwijl het spul zelf heel goedkoop was (ruim onder de 10 euro). Dit gaat het dus niet worden. Ik moet toch al wat andere dingen halen die ook niet bezorgd worden.... ik ga even kijken of het te doen is en anders maar niet, dan verzin ik wel wat anders...... desnoods gooi ik er knikkers in! 
O ja, big bags met 1000 kg bezorgen ze wel. Maar dat is mij ietsje teveel. 
Ik snap dat ik bezorgkosten moet betalen en dat het wat meer is begrijp ik ook, maar er zijn wel grenzen! 
En als ik dan meer kan meebestellen is het ook goed, maar zoveel dingen zijn alleen op te halen (vaak ook dingen die juist niet te tillen zijn voor mij of niet in mijn autootje passen) dat de lol er even af is.... wat ik al in mijn winkelwagen had heb ik verwijderd..... ik word hier zo dwars van dat ik het al niet eens meer wil hebben! Het is ook niet belangrijk genoeg om een ander te laten sjouwen..... ik verzin wel wat anders. 
Zelfs het hek dat ik wel mooi vond moest opgehaald worden.... jaja....een paar hekken van180x90 in mijn Peugeot 107 ..... dat wordt passen en meten en gaat waarschijnlijk niet lukken zonder schade. Ze willen het blijkbaar niet verkopen, dus ik zoek verder. 
Dezelfde hekken vond ik ergens anders ..... ongeveer dezelfde prijs, maar die worden wel bezorgd.... flinke bezorgkosten, maar dat snap ik dan nog wel. Ik weet nog niet wat ik precies nodig heb en wat er verder nog bij moet..... maar deze site bewaar ik even, ik ken het bedrijf niet, maar misschien is het een goede oplossing! Jammer dat ze geen grind hebben. 
Maar het komt allemaal wel goed.... het één is belangrijker dan het ander, grind kan later ook nog. Ik weet nog niet wanneer ik het hek nodig heb en natuurlijk kan ik niet beoordelen of het een hek is dat bruikbaar is en eenvoudig aan te passen aan de lengte die ik nodig heb..... ze hebben natuurlijk niet precies mijn maat en ik neem aan dat niet elk hek even simpel een stuk vanaf gezaagd kan worden.... dus dat moet degene die het plaatst beoordelen en ook wat ik verder nodig heb.... welke palen, hoe dik etc.  Ik bestel dus nog niet, maar ik kijk wel regelmatig rond. 

En met al dat zoeken vond ik ook grind dat gratis thuisbezorgd wordt! Het grind is wat duurder (maar ik weet niet of het precies hetzelfde grind is), de meerprijs is heel schappelijk als je bedenkt dat er geen bezorgkosten zijn (19,95 voor een zak van 20 kg), dus bestellen maar, dan hoef ik daar niet mee te slepen. Ook een bedrijf dat ik niet ken, maar voor die prijs durf ik het wel te gokken. En als het allemaal goed is dan bestel ik daar vast nog wel vaker wat. En het komt dinsdag al. 

En dan maandag de coronaprik, ik was benieuwd of nu alles goed was, want van tevoren ging er wel erg veel mis.... de ene fout na de andere en zelfs de herinnering die ik 48 uur van tevoren per sms zou krijgen kwam niet. Ik ging er dus heen met het idee dat er misschien helemaal geen prikkers waren op dat adres, maar ze zaten er klaar voor, de eerste dag dat het hier kon. Natuurlijk veel bekenden gezien daar, dus lekker gekletst tijdens het kwartiertje wachten. Ik zag dat volgende week het fietspad hier over de brug afgesloten is... lastig. Er staat dat het dan dicht is, maar ik denk dat het dicht is omdat het dan open ligt. 


En dan thuis wachten op de KPN-mannen! Tegen 3 uur een mailtje "De monteur komt vandaag bij je langs" tussen 0.00 en 23.59.  Huh? 
Meteen 3 (!) mailtjes met dezelfde tekst, maar dan dat hij morgen komt....tussen 13.00 en 17.00 ..dan ben ik er niet..... niet de hele tijd. Kan ik afzeggen, maar ik weet nu echt niet meer wat ik kan verwachten en ik wil het niet voor niks afzeggen. Half 5 was er nog niks.
Daar zit ik dan..... in een kamer waar bijna niks meer op z'n plaats staat...... ik kan niet naar de tuin om te vegen want dan hoor ik ze niet kloppen, want de stekker van de bel is eruit vanwege het glasvezel.... mijn vaste telefoon doet niks meer ...... ik krijg zin om iemand uit te schelden en te zeggen dat ik helemaal geen glasvezel meer wil, stop het hele abonnement maar.... dan kijk ik maar geen tv meer..... bellen kan ik mobiel.... internetten ook, dan neem ik daar wel een abonnement voor, maar niet van KPN!  En omdat ik dat gepriegel op een telefoon niks vind koop ik wel een tablet! Zo, dat is eruit. Niemand hoorde het, maar ik heb het gezegd! 





Ik was de hele middag al slaperig, maar ik kon niet slapen, want ze konden zo komen. Boven hoor ik de bel al slecht, maar kloppen helemaal niet. Vorige week 3 dagen KPN-mensen gehad.... ze waren erg aardig en behulpzaam, maar nu ben ik het echt zat. Hoe dit afloopt? Geen idee! 
Maar ik ben nu echt boos! Vorige week dacht ik nog: "Kan gebeuren, ze doen hun best", maar nu de hele middag voor joker zitten wachten....... dit is echt niet leuk meer! 
Als een afspraak niet door kan gaan meldt dat dan op tijd! Maar omdat ik ook geen afmelding heb gehad zou ik dus tot middernacht moeten wachten????? 














zondag 22 september 2024

Rommelige vrijdag en zaterdag




Vrijdag

 Er is een hoop werk verzet...... de tegels zijn eruit en het zand ligt erin....... morgen verder! 
Ik heb niks gedaan, hij heeft dingen verplaatst die ik nu even niet meer zag zitten!Ik had wel al het één en ander gedaan, maar de laatste (vooral de wat grotere dingen) zag ik niet meer zitten, even rustig aan. 

De pakketbezorger gooide iets door de brievenbus, maar klopte ook nog aan.... "klain pàkketje voor u" .... nou, dat was zeker klein.  Hij wenste mij nog een prettige dag.... netjes .... hij spreekt best goed Nederlands, maar de uitspraak is niet altijd perfect (wel verstaanbaar) .... maar ja, dat is met dialecten ook, er zijn zat Nederlanders die ook geen perfect Nederlands spreken! Ik vind het heel goed dat hij zich prima kan redden in het Nederlands! 

De stratenmaker ging en de KPN-infra-man verscheen..... hij was al buiten bezig geweest zei hij (hij zou bellen, maar dit is beter.... hopelijk kon hij het dan ook vandaag oplossen).  Hij deed wat in de meterkast en ging naar buiten...... gelukkig haalde hij er (nog?) geen tegels uit. Ook een vriendelijke man, jammer dat ik hem niet aldoor goed versta (hij spreekt het Nederlands onduidelijker dan de pakjesbezorger, maar ook hij kan zich prima redden.... mijn uitspraak van andere talen is ook niet perfect....,  maar ook praat hij steeds tegen zijn telefoon die ik niet zie..... als ik dan wat zeg wijst hij op zijn oortjes...... ja, ik vind dat moeilijk, wanneer praat hij tegen mij en wanneer tegen zijn collega?  Maar goed, hij deed zijn best en was vriendelijk ...... meer kan ik niet verlangen. 

Ik dacht toen hij aanklopte (want de bel doet het niet 😂) eigenlijk net even een tukkie te gaan doen, maar dat schiet er dan voorlopig bij in..... zo'n 40 minuten later was hij wel klaar, het werkte.... onder het groene lampje knipperde een tweede groen lampje.... hij was connectie aan het maken (later waren ze allebei gewoon groen). Maar..... misschien zou zijn collega ook nog langs komen, dus nog geen tukkie en geen boodschappen doen. En niet naar boven, want de bel hoor ik daar vaak niet, maar het kloppen hoor ik boven helemaal niet.... tenzij ze als een Fred Flintstone tekeer gaan.  

Dan maar tv kijken en computeren e.d. De afwas was al klaar, ik had wat dingen uitgezocht..... veel meer kon ik niet doen beneden, want ik kon niet overal bij.... ik wilde nog het één en ander tijdelijk naar boven brengen, maar dat liet ik nu maar zitten. Ik heb nog een paar dagen voor het maandagmiddag is.... dan moet het ruim zijn voor de KPN-monteurs die een nieuw stopcontact in de meterkast gaan maken en de kabel op de één of andere manier moeten zien door te trekken naar het aansluitpunt in de kamer waar  mijn modem staat en het tv-kastje en mijn vaste telefoon (die het niet doet). 
Veel had ik voor afgelopen woensdag al weggehaald, maar waarschijnlijk moet er meer weg.... wat ik op de trap gestald had moet dan maar zolang naar boven. Jammer dat het maandag slecht weer kan worden..... dat kan ik niet van alles tijdelijk buiten zetten. Mijn tuintje is dan klaar als het goed is.... het hek komt later wel, de rest moet dan wel klaar zijn en dan kunnen spullen die nu ergens achter het hek gestald zijn weer terug. 
Die tweede monteur kwam niet..... toen hij er tegen 5 uur nog niet was ben ik boodschappen gaan doen.... op mijn mobiel ben ik niet gebeld en mijn vaste telefoon 'doetutniet' .... ze hebben allebei mijn nummers, dus ik denk dat hij ergens anders heeft kunnen zien dat het goed was. 
De belangrijkste boodschappen zijn in elk geval binnen, dat is ook belangrijk. 

Wat een rare rommelige dag! Maar wel een dag dat iedereen vrolijk leek te zijn.... bij het boodschappen doen ook...... storing bij de statiegeldautomaat..... niemand zeurde..... één haalde gewoon zijn krat er weer uit nadat hij even gezellig had staan praten. De rest bleef wachten.... ik was tweede en had weinig.... de man voor mij had heel veel en liet mij voorgaan toen het apparaat het weer deed.... ik kwam die andere tegen en riep dat hij het weer deed "Volgende keer wel weer" zei hij vrolijk. Bijna botsingen met anderen werd om gelachen. De caissière begon een praatje over het eten, het meisje bij de bloemen was vrolijk.... echt, niemand zeurde! Soms heb je van die dagen..... heerlijk.  
Vriendin is deze dag jarig, maar viert het morgen.... dat is dus pas als de stratenmaker weg is, maar ik kan er de hele dag terecht dus dat is geen probleem. 




Zaterdag

De stratenmaker kwam weer en deed zijn best.... ik heb verschillende tegels en die zijn ook nog eens van verschillende dikte. Dat vertraagd natuurlijk..... blij dat ik geen  patroon had bedacht, want dan wordt het echt lastig. Ik had gezegd: "Ga je gang maar, het maakt niet uit, al leg je alles door elkaar!" .... maar dat is niet handig met verschillende diktes. Alles kan en volgens mij kan hij ook alles, maar het vertraagd wel, vooral omdat hij heel precies is.... het is niet 'kwak er maar in'.    Hij had het een dag eerder al gemerkt toen hij ze eruit haalde. Maar hij heeft het leuk neergelegd!!! Ik ben dik tevreden. Het is niet helemaal klaar, maar wel bijna. Afhankelijk van het weer gaat hij vrijdag verder, het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij in de stromende regen gaat werken. 



Ik wacht het gewoon af.... het meeste is klaar en de rest komt ook wel goed ..... is het komende week niet dan komt het later wel. De zomer is voorbij en bovendien is er ruimte genoeg om op een mooie najaarsdag lekker buiten te zitten, dus er is geen haast bij, als er wat anders tussenkomt maak ik er ook geen probleem van. . 
Een mooie verhoging bij de achterdeur en hij liet dat doorlopen tot het muurtje met de buren..... goed idee! Hij vond het een mooie plek om mijn tuinkast neer te zetten..... helemaal mee eens! Die plek kan ik toch niet veel mee en dan is het goed benut. Hij was het met mij eens dat ik met de banken beter kan wachten tot het voorjaar..... niet handig om ze eind september neer te zetten als het seizoen eraan komt waarin er niet vaak gebruik van wordt gemaakt..... en de kans dat ze minder mooi uit de winter komen best groot is. Als ze eenmaal buiten staat haal ik ze echt niet elke winter naar binnen, daar heb ik geen plek voor, maar nu wacht ik lekker tot het voorjaar, ze zitten nu nog in de doos, dus nemen niet veel ruimte in.  
Voor een houten bank en achter een metalen en bij die laatste zit een hoes.... handig! 
Wat leuke kussentjes erop.... een loper ervoor dat is prettig met blote voeten en ik heb een stel tuinpoefjes..... daar kan ik op zitten, maar ze zijn natuurlijk erg fijn om mijn korte pootjes op te zetten.... dat zit ik echt lekker. 
Als het een mooie dag is zal ik de tuintafel en stoelen even een flinke sopbeurt geven..... daar heb ik een wonderspons voor nodig, maar die heb ik in huis. Een oude tuintafel met afgebladderde verf ga ik opknappen, handig om wat leuks op te zetten en te gebruiken als ik plantjes wil verpotten..... zolang hij nog niet instort mag hij blijven. Ik zal eerst met een verfkrabber aan de slag moeten. 
Maar eerst zand invegen.... daar begon ik meteen maar alvast mee. Daarna douchen en even snel wat eten.




De verjaardag ging ik dus pas 's avonds naartoe..... alle andere visite was al geweest, dus ik was de enige.
Het was heel gezellig, maar ik maakte het niet laat...... ik was een beetje 'af'.  Ik sliep dan ook snel, maar werd midden in de nacht ineens wakker..... dan maar even wat anders doen en daarna verder slapen!
Het was een rare week.
Nu maandag nog.... en dan kan ik weer 'opbouwen' hoop ik. Na staan overal dingen in de weg en ik kan nergens bij. Maar voordat de KPN-ers komen nog even de coronaprik halen.

Zondag maar een beetje bijkomen..... wel zand invegen en alvast wat dingen terug in de tuin zetten die nu achter het hek staan.... niet alles tegelijk en sommige dingen zullen misschien ook niet lukken in mijn eentje, maar als alles er al staat kan ik moeilijk inzanden, dus dat moet eerst.... en dan af en toe wat neerzetten, het hoeft niet in één dag klaar! Mooi dat we ruimte hebben om het zolang achter het hek te zetten.... het staat daar niemand echt in de weg. Ja, het staat rommelig, maar dat is maar tijdelijk. 
Zo blij met wat er klaar is. Van de week naar de bouwmarkt voor wat dingen die nodig zijn..... ze bezorgen ook, maar niet alle dingen die ik nodig heb.... pech, want er zijn dingen die ik wel laat bezorgen omdat het gewoon de zwaar is of te groot/onhandig in mijn kleine autootje.... handiger zou het zijn om alles in één keer te laten bezorgen, maar ja..... het is niet anders. 








donderdag 19 september 2024

Als alles eerst maar werkt!


 De KPN-infra-man klopte....... want de bel deed het niet. Nu snap ik waarom die andere gisteren een niet-geaard verlangsnoer of contactdoos nodig had..... ik had alleen geaarde. 
De stekker van het 'glasvezelkastje' zat in de contactdoos van de bel. Daarom moet er maandag een nieuw stopcontact bij. 
Nou ja, deze man kon het euvel ook niet echt vinden.... keek eens bedenkelijk naar de kruipruimte (wat je nauwelijks ruimte kan noemen), maakte er een foto van, maakte foto's in de meterkast en de watermeterput...... nu die toch open was..... nu kon ik gelijk de watermeterstand opnemen, daar zal ik binnenkort wel een mailtje van krijgen.... en als het langer duurt tel ik er gewoon een paar kuub bij. Ik heb er altijd zijn hekel aan om die put in te duiken, maar ja, hij was nu toch al open..... even een foto maken "Ik doe wel" zei de KPN-man en hij maakte keurig een paar foto's voor mij. Ik stuurde er eentje naar Edwin door en meldde wat ik dacht wat er stond.... sterker nog..... ik wist het eigenlijk wel zeker! Maar ja.... Edwin is het gewend, die krijgt wel vaker foto's van watermeters te zien, die is getraind..... en moest lachen, want weer had ik het fout. Nu had ik maar 1 cijfer fout, dat ik al een verbetering! En ik wist dan wel welke het moest zijn...... de 8 moest een 6 zijn...... en dat klopte. 
Mooi, ook weer klaar.... nu de glasvezel nog....
Hij heeft binnen van alles gemeten en buiten...... hij liet het zien, het was groen, maar hij belt morgen en dan moet ik zeggen of het groen of rood is en als er meer lichtjes branden......'Laat maar, ik zeg morgen wel wat ik zie!" Dat vond hij beter. Dat is dus ook nog niet klaar! En mijn telefoon rinkelt niet meer....weer niet. Ik heb alle stekkers geprobeerd (waarvan de meeste niks met de telefoon te maken hebben), maar niks helpt. Hij doet echt niks! Wel stil zo, geen bel en geen telefoon. 


Wel weer wat onkruid weggehaald...... maar het was ineens erg warm buiten, het was heel lang mistig maar toen de zon erdoor kwam werd het weer warm, dus ik heb het in 2 delen gedaan..... niet alles weg, maar toch heel wat. Nou ja..... morgen (vrijdag) wordt het opnieuw bestraat..... of in elk geval wordt daarmee begonnen. Door al dat glasvezelgedoe kwam ik nergens aan toe..... ik moest nog wat weghalen, maar dat is minder geworden dan de bedoeling was.... maar ja,  dat lukt misschien morgen vroeg nog. Niet te lang achter elkaar, wat klaar is is klaar en de rest is jammer. Aan de voorkant had ik niks gedaan toen, nu kan ik wat meer. 

Ik had ook boodschappen willen doen...... lukte ook niet. Nou ja, dan morgen in de namiddag maar. 
Het was wel wat veel geweest, maar ja...... het moest even.

Vrijdag maar niet overdrijven..... hopelijk is het na maandag weer een beetje normaal hier,  kan alles weer op z'n plaats en kan ik alles weer gewoon doen zoals de bedoeling is en in mijn eigen tempo, maar...... dat hangt ook van KPN af...... er knippert nog steeds een rood lichtje onder het groene licht. En ik hoop niet dat ik nieuwe telefoons moet kopen, want dat stond niet in de planning en bovendien ben ik zelf niet handig met het installeren van die dingen.... ik heb nog geprobeerd of ik wel op kon nemen of bellen, maar ook dat ging niet, doodse stilte. Vroeger was het hup... stekker in de muur, kon niet missen.... nog langer geleden was het een kabeltje in de muur..... maar dan belde je de PTT als iets het niet deed, want daar was de telefoon van. Maar ja, dat is met alle apparatuur zo, het is minder simpel geworden...... en ik ben daar nogal in achtergebleven. Vroeger kon ik dingen nog wel repareren, nu heb ik al moeite om de juiste stekkers op de juist manier in te pluggen. Ik ben gewoon bang het verkeerd te doen en dat het daardoor stuk gaat.....of ontploft of zoiets. Een troost is dat ik sinds ik AOW krijg meer inkomen heb en daardoor kan ik wat sneller iets nieuws aanschaffen als het stuk is..... een beetje meer rek is wel prettig, al kan natuurlijk niet alles.
Een wasmachine wil ik gewoon niet....  toen ik jaren geleden dacht dat hij stuk was ging ik het zolang op de hand doen, maar dat beviel zo goed dat toen ik er achter kwam dat het ding niet echt stuk was en dat ik het zelf kon verhelpen wilde ik dat niet eens meer. Voor één persoon is het prima te doen..... het lastigste zijn lakens e.d., de grote dingen dus en vooral het drogen. Maar...... er komt weer een droogmolen achter te staan en daar zijn de grote dingen goed aan te hangen..... geen rekjes meer die omwaaien.  
De laatste keer dat ik een wasmachine kocht hadden ze van die dingen met zo belachelijk veel programma's....... dat hoeft van mij allemaal niet..... dus als ik ooit van gedachten verander en toch weer een wasmachine wil dan wordt het een eenvoudige, geen 97 programma's! 




Help

 


Dit is toch niet te geloven.... halve kamer ontruimd voor KPN en weer voor niks. Ja, gewoon pech.... het zit wat lastig, jongen wil het netjes doen en wil het met een collega doen die wat meer mag dan hij. Hij was erg aardig en beleeft, dus dat was allemaal prima.......maar hij zag het niet echt zitten.
 KPN-infra belt voor een afspraak, want de glasvezelkabel is ook niet goed.... alles gecontroleerd, blijft op rood branden, dus moet KPN-infra daar voor komen. Handig dat glasvezel. Het is ook raar aangelegd, dat vond hij ook, zo had hij het nog nooit gezien. 
Maandag moet er dus weer veel opzij, maar het meeste laat ik zoals het nu staat. Ik had veel op de trap gezet zolang en dat moet wel weg, maar ja.... daar heb ik dagen de tijd voor! De tv-kast verschuif ik zo dat ik tv kan kijken en wat ik even buiten gezet had moet natuurlijk wel naar binnen, maar de rest laat ik maar zo...... het is heel ongezellig nu, maar ik blijf niet aan de gang..... dan maar een paar dagen een soort van kamperen in eigen huis. Maandag komen ze 's middags na 1 uur, kan ik in elk geval nog de coronaprik halen. 
Al snel een keurige mail van KPN dat het nog niet gelukt was en wanneer de nieuwe afspraak is en meer van dat soort dingen. Gewoon netjes geregeld. 
Ja.... jammer, maar ik was toch blij met deze monteur, want toen hij KPN-infra belde kreeg hij te horen dat ze al gebeld hadden maar dat ik niet opnam. Raar, de avond ervoor had ook iemand mij gebeld zonder dat ik het hoorde. De monteur ging op onderzoek uit en ontdekte een stekkertje dat niet helemaal goed zat..... belde mijn nummer en nam zelf op 😂. 
Gelukkig, die doet het weer! 
Maandag krijg ik dus 2 monteurs, de afspraak werd gelijk gemaakt.... in het mailtje stond ook dat de monteur met mij had afgesproken dat hij maandag terugkwam.... daarna 2 mailtjes dat er een monteur langskomt omdat mijn glasvezel nog niet is aangesloten...... ik begin mij nu toch af te vragen hoeveel er komen. 
Ik stuurde Edwin een berichtje met "Dit geloof je niet" en het hele verhaal.... zijn antwoord: "Ehmmm om de één of andere reden geloof ik het wel. Ik had vorige week de loodgieter voor de waterleiding, maar dat is ook nog niet aangesloten".   
Wij trekken dat soort dingen blijkbaar aan! 

Donderdag belde KPN-infra al vroeg en ze komen vandaag al ...... er werd zelfs gevraagd of het uitkwam en welk tijdvak ik het liefste had!
Nu maar hopen dan mijn tegels er niet weer uitmoeten!!!!! 




woensdag 18 september 2024

En we gaan gewoon weer verder

 En een nieuwe week is weer begonnen, na de leuke afsluiting van de vorige week (met een gezellige bbq) begon deze week met wachten op een telefoontje en dingen verplaatsen. 
Het telefoontje moest komen van de MDL-arts en hoewel die in de planning stond op half 4 verwachtte ik het veel eerder, want hij heeft nog altijd eerder gebeld. Prima, liever te vroeg dan te laat en omdat ik dat ondertussen weet hou ik er ook rekening mee.... en waarschijnlijk is toch alles goed.
Hij vraagt altijd wel netjes of het gelegen komt....en inderdaad verliep het deze keer weer net zo.
Nou, mijn bloeduitslag is goed........ hij gaf een duidelijke uitleg over wat er aan de hand geweest kan zijn toen ik naar de SEH moest... dat klonk ook heel logisch, dus dat zal het dan wel geweest zijn (een galgruisje.... prachtig woord!).. Altijd prettig als er uitleg gegeven wordt...... ik wil het graag begrijpen!


Ik heb niks te mopperen over de zorg die ik kreeg.... zoveel aardige mensen die hun best deden mij weer op te lappen!  Het is ook belangrijk dat het goed voelt.... en dat heb ik steeds gehad, ik voelde mij steeds op mijn gemak. Nou ja, eentje wat minder, maar het was ook geen probleem en alle anderen waren echt super..... en de arts die mij belde ook! 

En dan het verplaatsen.... tsja...... ik krijg woensdag de KPN-monteur eindelijk..... dat moest al eerder, maar toen was ik net uit het ziekenhuis en moest die dag een mri, maar ik moest nog wat vaak van de ene dokter naar de andere en wist ik niet welke afspraken er nog bij zouden komen en daarom schoof ik het een paar maanden vooruit.  De medische afspraken vond ik belangrijker en die gingen voor! 
Maar nu is het dan zover. Ik weet hoe ze het bij mijn buren gedaan hebben en als het bij mij net zo gaat loopt die kabel langs plekken die bij mij nogal vol staan. Dus moet ik heel veel weg halen.... en waar moet dat dan allemaal laten? Maar ik weet niet of ik dezelfde monteur krijg en of die hetzelfde doet....dus als hij het wel onder de grond wil doen moet het kruipluik (net naast mijn bank) vrij zijn. Sowieso moet hij in de meterkast zijn en in mijn kleine en vreemde gang is dat eigenlijk de enige plek waar ik echt wat neer kan zetten..... dus staan er altijd wat kratten met schoenen en nog wat dingen.... dat moet verplaatst worden, maar zolang naar boven. Er hang een kapstok aan de meterkastdeur .....voor een normale kapstok is geen plaats in de gang, dus ik heb aan de muur nog een paar haken gemaakt, kleine haken en niet te dicht bij de meterkast, want anders kan die deur niet open.... het scharnier zit helemaal in de hoek met de buitenmuur naar de buren waar de meterkast haaks op staat, dan kan die deur dus al snel niet open. Als er teveel aan die haken van het deurkapstokje hangt gaat dat ook moeilijk (en er hangt bij mij altijd veel aan), dus ik moet daar ook wat jassen, tassen en vesten weghalen. De tv-kast moet in elk geval opzij, want daarachter moet de kabel uiteindelijk komen..... dat was altijd het aansluitpunt en dat heb ik al 2 keer moet vrijmaken en allebei keer zijn ze daar niet geweest (net als bij het kruipluik.... 2x vrijgemaakt omdat dat in de mail stond en 2x niet gebruikt.... overigens was dat niet KPN zelf, maar een bedrijf waaraan het was uitbesteed door het bedrijf waar KPN het aan uitbesteed had..... snapt iedereen dit nog? 😂). Naast de tv-kast staan cd-kastjes.... die moeten daar ook weg, op die kastjes en de tv-kast staan allerlei dingen die ik ook moet verplaatsen, want als ik ga schuiven kunnen  ze eraf vallen. Het modem, tv-kastje en de vaste telefoon .... die moeten dan maar zolang allemaal op de tv-kast staan... dat is allemaal met elkaar verbonden en kan ik niet te ver verplaatsen.
Als ik de tv-kast verplaats, moet ook de stoel weg die ernaast staat en zo zijn er meer dingen. ik kan dat echt niet in één dag, dus daarom maandag alvast een beetje beginnen en dinsdag verder. Gelukkig is de afspraak na 13 uur, dus ik heb woensdag nog wat speling. De grote boekenkasten laat ik staan, daar moet hij maar achterlangs of onderdoor zien te komen evt. 
Ja, het is vol in mijn huis.... en ik ben er blij mee! Ik vind een kaal en leeg huis ongezellig, maar ik zal dat nooit tegen iemand zeggen als ik daar ben..... hun huis..... ieder zijn smaak. Daarom verbaas ik mij er wel eens over dat het andersom soms wel gebeurt, maar goed...... ieder zijn eigen smaak en ieder zijn eigen fatsoen. Iedereen mag zeggen dat het vol is, maar het hangt er wel vanaf hoe! Maar goed, dat is een ander verhaal. 





Ik werkte dinsdag wel met een schema...... steeds wat doen en dan even zitten, maar elk uur moest een aantal dingen klaar zijn. Soms grote en soms kleine dingetjes, maar elk uur moest ik duidelijk wat gedaan hebben! Alleen na de lunch ging het even niet meer..... ik kon mijn ogen niet meer open houden, dus dan maar even languit op de bank. Dat gaf vertraging,, maar het moest even. 




Woensdag dan maar verder..... het was mooi weer, dus het stoeltje dat in de weg stond kon naar buiten en wat tuinspullen die ik om buiten ruimte te maken keurig in plastic bakken binnen had staan moesten dan ook maar zolang weer naar buiten (die spullen komen vnl. uit mijn tuinkast die vrijdag van zijn plaats moet en dus leeg moet zijn..... en daar ligt nog veel meer in. Maar ook nu in etappes.... nu even een pauze, ik heb al veel gedaan..... (een ander doet dat veel sneller, maar goed..... ik doe mijn best). 




En dan moet als de KPN-man weg is dus alles weer terug op z'n plaats.... daar ben ik de rest van de week dan mee bezig, maar ik wil ook nog onkruid wieden, want er komt alweer veel gras tussen de tegels. Ik heb wel af en toe al wat weggehaald en dan vooral al best veel haagwinde, maar het is niet uit te roeien. Maar goed, donderdag heb ik geen afspraken, dus af en toe wat. Toen hij voor bezig was heb ik zelf niks verplaatst, maar nu kan ik wat meer en ik zie wel hoe ver ik kom. 

Ik zie wel hoe het loopt, wat niet gaat dat gaat niet! Vrijdag komt de stratenmaker weer.... vorige week ging niet door (daar was een heel goede reden voor!), dus binnenkort is het achter ook weer zonder hobbels en kuilen en is het weer helemaal netjes! 

Al die werkzaamheden binnen maken het er niet eenvoudiger op...... ik moet daardoor steeds dingen verplaatsen. Er is elke keer wat. Vooral de werkzaamheden door de woningbouwverenigingen hakten er nogal in, het is mooi dat ze het doen, maar vaak weet ik niet precies wanneer ze komen (als ze het in de hele straat doen) en ik kan ook nauwelijks afspreken wanneer het mij goed uitkomt. Maar het komt allemaal wel weer goed, het duurt al lang en en gaat nog een tijdje duren, maar ik weet dat het ineens snel kan gaan..... als de zolder ruim is gaat de rest ook sneller. Dan kan een tafel van zolder naar Edwin zijn vroegere kamer en daar kan dan weer het poppenhuis op staan (en dat zal ruimen..... nu staat dat huis in de weg, ik kan er niks bovenop zetten, overal staan bakken met poppen en spulletjes voor het huis.... als dat geregeld is schiet het echt op! Daarom is de volgorde belangrijk! 
Sinds april heb ik duidelijk minder gedaan, maar toch..... regelmatig deed ik toch wel dingen die nuttig waren..... op mijn gemak dingen sorteren, dan is het in elk geval goed. Zolang ik mijn eigen gang kan gaan gaat het het best..... ik weet wat ik doe en in welke volgorde..... ik ga niet voor op het oog netjes, ik wil het georganiseerd hebben en voor een groot deel is dat al gebeurd. Maar ja, nu ben ik weer alleen aan het verplaatsen! Dat schiet niet op. 


dinsdag 17 september 2024

Vervolg


 Het verhaal van zondag gaat nog verder..... P. kreeg een mail van de medewerkster die ze al een paar keer aan de telefoon had gehad...... ze had ondertussen gehoord dat het weer mis was gegaan en stuurde een code waarmee P. 20 euro korting krijg als ze weer wat besteld. En ze vond dat P. er op de foto uitzag alsof ze wel kon lachen om het verhaal..... grijns...... op die foto stond IK. 





Eerlijk is eerlijk..... dat is wel service...... steeds weer opnieuw versturen en nu die korting.....netjes. 
Er ging wel erg veel fout, maar ze probeerde het wel steeds weer op te lossen! 

En omdat toch al alles fout ging besloot Facebook dat mijn link naar deze blog verwijderd moest worden. Ze worden daar steeds gekker, dit is al de derde keer. Nog even en ik krijg straf..... dus als ik een tijdje niet op Facebook ben dan ben ik waarschijnlijk verbannen! 


zondag 15 september 2024

Het zal eens normaal gaan, met P is er altijd wat. 🤣😂🤣❤️


Als ik met P. op stap ga gebeurt er altijd wat, haar onverwachte gekke opmerken tegen anderen zorgen vaak voor wonderlijke situaties, maar nu ging er bij de voorbereidingen al heel wat mis. 
We zouden naar de jaarlijkse BBQ van DJ Bert gaan en omdat hij net jarig geweest was wilden we een leuk cadeautje meenemen, een aardigheidje ...

we wilden origineel zijn...nou, dat is in elk geval gelukt!

.... en ze bestelde een koffiemok (Bert drinkt thee, maar we besloten dat er ook thee in mocht) voor hem.... een leuke die met zijn fietshobby te maken had. En ach.... er kan ook wel een gepersonaliseerd BBQ-schort bij.  De beker kwam aan.... stuk. Het gepersonaliseerde schort waar ze de tekst nauwkeurig voor had gekozen was helemaal zwart..... dat was niet de bedoeling! Ze had al gebeld, maar ze moest foto's opsturen en zij heeft geen camera en geen phone waar dat mee kan.
Laat maar, ze bestelde gewoon nog 2 bekers...... daar was er ook één van stuk.  Ze bekeek de bestelbon en de factuur nog eens..... op de één stond 'zwart schort' en op de ander 'gepersonaliseerd schort'. Ze belde nog maar weer eens...... naar Duitsland, waar ook Engels gesproken werd. Ja, die mevrouw herinnerde zich dat ze elkaar eerder gesproken hadden. Ze zou van de twee kapotte bekers het geld retourneren.... en het schort... raar, ze gaan altijd met tekst de deur uit. Dat er 'zwart'  stond kon kloppen, want ze verkopen ze in verschillende kleuren.
Ineens ging er een belletje rinkelen in die mevrouw haar hoofd.... wat was er gebeurd???? Nou????
 Ze hadden zwarte tekst op een zwart schort gedrukt..... logisch! 
Ze zou zorgen dat het in orde kwam. P. belde mij en vertelde het gierend van het lachen... ondertussen kwam er een mailtje binnen van dat bedrijf: 




Een paar dagen later.... donderdag ..... P belde mij dat het bezorgd was en ze wilde het openmaken terwijl ik meeluisterde, als een 'oorgetuige' dus. 
Ineens hoorde ik: "Maar dit geloof je niet, dit verzin je niet, echt, dit is niet leuk meer" Jawel, een geheel zwart schort.... alweer! Het gaat nooit normaal bij haar, maar hier kon ze toch echt niks aan doen..... het overkomt haar gewoon! 
We konden nooit meer op tijd een goede krijgen, dus Bert houdt nog iets van ons tegoed, dat leek ons nu het beste! 

En dan denk je dat alles wat mis kon gaan ook al misgegaan was, maar het ging nog verder...... ze had ook een leuk kaartje besteld met een bedankje erop van ons allemaal..... ze kreeg er 2! Jawel.... één ervan was een misdruk en die werd gewoon meegestuurd! 

En  dan afgelopen zondag was het zover...... alles keurig ingepakt met de nodige gekkigheid erop geschreven..... wat theezakjes erbij om te laten zien dat er in een koffiemok ook thee kan. 

We hadden afgesproken op het perron.... en even later vonden we een plekje in de intercity die rechtstreeks naar Almere gaat (en weer terug). We zaten luidkeels te praten in een stiltecoupé, hoewel wij daar allebei normaal wel op letten hadden we het beiden deze keer niet door..... maar toen waren we er al bijna. De conductrice belde even later de ambulance, want een paar plaatsen voor ons was iemand onwel geworden.... eerst leek hij te slapen, maar hij zakte steeds weer weg..... niet goed dus!

Even op het station wat drinken ( prima bediening, daar gaan we vaker naartoe!!!) en toen met de bus naar Bert, .... ik weet de weg ondertussen, zowel lopend vanaf de trein als lopend vanaf de bus. Natuurlijk verscheen ik weer met mijn onafscheidelijke trolleytas..... als ik zonder ben herkennen ze mij nauwelijks 😂🤣 en bovendien moesten al die cadeautjes mee 😁.
De anderen van de bende van 6 kwamen ook al snel, gezellig!
Leuk om elkaar weer allemaal te zien, er viel dus heel wat bij te kletsen. 


Bert kreeg eerst de kapotte bekers (met een tubetje lijm) en het zwarte schort met de zwarte letters en daarna pas de andere exemplaren, waarvan het schort dus ook weer een misser was.



 Er werd weer flink gelachen natuurlijk, want dit was echt niet normaal.

De bbq was zoals altijd natuurlijk prima (vergeten foto's te maken).... en het weer....de verwachting was gunstig... tsja, P en ik waren al blij dat het niet te warm was, want daar kan ik niet goed tegen, maar zij nog slechter, dat is vorig jaar wel gebleken! Dit was warm genoeg om buiten te zitten, ik vond het lekker.
Alles was beter dan hitte.... al zou het sneeuwen, dan nog zouden we tevreden zijn. De anderen dachten daar waarschijnlijk anders over vermoed ik.
Maar het was weer een geslaagde dag, heerlijk! Lekker eten, goed weer en veel gezelligheid en de broodnodige lachbuien, meer heeft een mens niet nodig!!! 




Bert, bedankt voor het lekkers en iedereen bedankt voor de gezelligheid!!!!
En P. natuurlijk bedankt voor het cadeau-avontuur!

De terugreis verliep heel vlot.... even wachten op de bus, de trein kwam snel, waar een vrolijke conducteur ons welkom heette en hoopte op een gezellig avond en ook voor we weer uitstapten een enthousiast verhaal had.... leuk!
. We doken zo de metro in, ieder een andere kant op, maar ze kwamen allebei snel en daarna stond mijn bus al te wachten!Stukje lopen en ik was weer thuis.... een heerlijke dag..... ik was redelijk fit (fitter dan de dagen ervoor) en wat hebben we gelachen. Ook met de buschauffeur in Almere hebben we weer heerlijk gelachen..... echt een lachdag dus!!!

********

Jaren geleden, kort voor de eerste coronamaatregelen begonnen (12 dagen voor de eerste coronabesmetting!), waren ze bij mij voor een stamppotparty, daarna is het er niet meer van gekomen hier, maar misschien volgend jaar weer....of misschien iets anders als ik mij pas na het winterseizoen weer fit genoeg voel voor zoiets. Er zijn genoeg ideeën.... het kan een pastaparty worden met diverse soorten pasta....of een high tea met natuurlijk niet alleen zoetigheid, maar vooral ook hartige dingen, voor elk wat wils. Misschien daarna dan nog een broodmaaltijd, evt. met soep vooraf, maar het kan ook een uitgebreide lunch zijn als ze dat leuk vinden en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Als ik er weinig werk aan wil hebben kan ik ook de snackbar laten bezorgen of pizza of weet ik veel wat. Het gaat erom dat we het gezellig hebben en elkaar weer eens zien, dat is het belangrijkste. Maar eerst verder opknappen!



Als ik het niet laat bezorgen is het natuurlijk het handigst als ik al veel van tevoren klaar kan maken, zodat ik er op de dag zelf niet veel werk van heb. Met de stamppotten was dat moeilijk, ik kon wel dingen voorbereiden, maar grote bakken met stamppot opwarmen is lastig en die kunnen ook niet allemaal tegelijk in de oven of magnetron. Daarbij had ik nog allerlei dingen voor wat ze zelf konden toevoegen  zoals rookworst, braadworst, gebakken spekjes en uitjes etc. .... want er moet wel keuze genoeg zijn, maar dat moet ook allemaal worden gebakken of opgewarmd. Stamppotten horen bij de winter en misschien is dat nog te snel, geen idee, maar in het voorjaar kunnen we bij mooi weer ook de tuin in, dat is ook weer leuk en dan wordt het echt geen stamppot! Die keer had ik ook allemaal blikjes op tafel met quizvragen e.d. .... die werden ontdekt en er was een blikje bij met muziekvragen wat met meerdere DJ's in de kamer natuurlijk voorrang kreeg.... dat was toen erg leuk.... misschien kunnen we er een spelletjesmiddag van maken (Monopoly, sjoelen, Rummikub, quizzen/Triviant), ook een idee. Uiteraard wel met eten erbij/erna. 
Ik zie nog wel.... ik heb nog de tijd..... nu vier ik nog niet eens mijn verjaardag, dus aan zoiets hoef ik ook nog niet te denken..... maar het gaat steeds beter.... af en toe een paar mindere dagen (zoals afgelopen week... misschien maandag toch teveel gedaan), maar ik kan steeds meer..... komt goed! 
Ik ben al blij dat ik weer redelijk functioneer, als ik het maar doseer (dat moest ik daarvoor ook al, maar nu nog meer!)  
In elk geval was deze zondag een superdag! 

maandag 9 september 2024

Proefkonijn en de vampieren.


 Proefkonijn... en geen proef konijn, want dat betekent wat anders! Veel woorden worden tegenwoordig in tweeën gehakt, maar vaak verandert daardoor de betekenis en deze muts begrijpt het dan niet, want ik lees letterlijk wat er staat en niet wat er bedoeld wordt omdat ik geen gedachten kan lezen. Pas na meerdere keren lezen snap ik het dan. 
Maar goed, dit terzijde.... het moest er even uit!




Maandag moest ik bloedprikken in Hoorn..... lekker met de bus, veel handiger vind ik, want ik moet altijd zoeken.... tot Hoorn gaat nog wel lukken (hoewel ik met de auto overal kan verdwalen), maar in  Hoorn ben ik snel het spoor bijster en als ik er dan ben nog een parkeerplek zoeken.... nee, ik pak de bus wel... hier instappen en bij de eindhalte eruit.... even over het spoor (met 2 liften) en ik sta al op het parkeerterrein. Wel wat langer onderweg, maar dat is niet erg.... leuk ritje.

Ik was natuurlijk vroeg en ging even zitten lezen voor ik naar de prikpoli ging. Daar bleek ik nog net iets te vroeg te zijn om in te checken, dat accepteert het apparaat pas 20 minuten van tevoren. Ik bleef maar even staan tot het tijd was.... code paraat.... niet nodig, geboortedatum was genoeg. 
Het was er rustig en ik was al snel aan de beurt.... ik stapte de mij toegewezen kamer binnen en zag zowaar 2 vampieren. 



De jongen zei dat hij mij al had zien staan bij de wachtkamer..... scherp! En ik vertelde dat het apparaat mij nog niet accepteerde. 




Hij liet alles zien aan het meisje, legde alles uit... en ze moest even mijn ader voelen. Ik zei dat het mij best wel eng leek om voor het eerst te gaan prikken en daar was zij het duidelijk mee eens, ze vond het doodeng. "Nou, je mag je gang gaan hoor"  bood ik aan.... en de jongen zei: "Nou, je hoort het, je krijgt groen licht, probeer het maar!" Hij maakte de band weer los, haalde de naald er weer af, want ze moest het dan ook helemaal doen.


De band trok ze niet strak genoeg aan.... ik zei het en voorzichtig deed ze hem ietsje strakker, maar nog steeds niet genoeg.... ik denk dat ze dat ook al eng vond. De jongen hielp en verder moest ze het weer zelf doen.... na meerdere keren wijzen en voelen en aansporingen prikte ze .... het buisje eraan klikken lukte ook niet.... maar de jongen hielp weer..... en toen kwam er geen bloed. Ze zat goed mis. Het huilen stond haar duidelijk nader dan het lachen. Sneu..... als het goed gegaan was zou ze er misschien meteen doorheen geweest zijn, maar nu is het een volgend keer weer eng. 
Wij deden er luchtig over: "Alle begin is moeilijk" "Niemand doet alles in 1x goed", "Maakt niet uit, ik heb er geen last van". De jongen nam het nu over.... leuke jongen, hij vertelde over eerdere ervaringen.... en prikte nu in mijn andere arm "Ach, ik heb nog benen ook hoor!" "Nou, ik heb wel eens in een knieholte moeten prikken!" ....... hij vond het wel jammer dat de eerste arm eigenlijk een betere prikplek had, maar hij was blij dat ik strak in mijn vel zat 😂😂😂, want sommige wat oudere vrouwen hebben erg veel loshangend vel vertelde hij ...... het klopte dat mijn onderarm dat niet heeft, maar hij had duidelijk de 'kipfileetjes' aan mijn bovenarmen niet gezien, daar vielen mijn korte mouwen net overheen.... ik ben gek op kipfilet, maar niet aan mijn armen.... maar de poelier zou er jaloers op zijn. Toen ik net uit het ziekenhuis kwam was het overigens erger..... slapper! 

Jammer dat mijn vrijwillige aanmelding als proefkonijn niet het gewenste effect had..... van mij mag ze het een evt. volgende keer gewoon weer proberen bij mij, geen probleem.  
Zolang het maar niet 'proef konijn' wordt, want dan zijn het echt vampieren! 




Lekker weer naar het terras van "Bagels & Beans", dat was mij de vorige keer goed bevallen....leuke bediening ook..... vriendelijk op een spontane manier, niet het gevoel dat ze geleerd hebben wat ze zeggen moeten, maar gewoon vriendelijk en vrolijk. Echt, dit wordt mijn vaste stek als ik nog vaker naar het ziekenhuis moet (misschien was dit wel de laatste keer in Hoorn.... maar dat is afwachten!).
Ze hebben er leuke kopjes, maar veel verschillende.... ik vond deze erg leuk: 




Lekker lang gezeten daar en even naar de Action die daar dichtbij is..... waar ik voor naar binnen ging was uitverkocht, maar ik zag wel heel veel andere leuke dingen.... ik moest mij echt inhouden! 
Ik had gehoord dat verderop een Kik zit.... dan daar ook maar even naartoe.... oooo, wat een grote! Heerlijk... ik kom er in Arnhem vaak en in Almere zit hij tegenwoordig ook (in Hoorn pas sinds maart) en in Duitsland kom ik er wel eens. Ik hoorde dat dit de grootste Kik van Nederlands was. Heerlijk even rondgelopen daar.
Ik moest echt terug, het werd teveel ..... ik twijfelde of ik nog ergens op een terrasje ging zitten... wel lekker om even te zitten, maar ik had genoeg gegeten en als ik nog meer drink dan moet de bus voor mij een noodstop maken.... dan maar in één keer terug naar de bus ...... 5722 stappen later was ik thuis ..... bekaf 
Voorheen was dat ook al wat veel, maar vooral als het stevig doorwandelen was lukte dat meestal wel, nu was het winkelen, dus slenteren en zeker nu echt wel teveel, maar gewoon de rest van de dag rustig aan doen. Een keertje kan ik wat ver over mijn grenzen gaan, maar dit moet ik niet een paar dagen achter elkaar doen! En ik heb genoten van het winkelen..... dat is ook wat waard. Ik merk wel dat het herstel steeds sneller gaat als ik wat te ver gegaan ben, dat is positief! Maar vandaag deed ik echt niks meer! 


zaterdag 7 september 2024

De eerste week van september 2024

 



September begon met de warmste 1 september ooit gemeten. Het viel hier nog mee (in Maastricht werd het 32 graden, jakkes), maar het was voor mij zeker geen weer om in de zon te zitten. 's Middags even boodschappen gedaan.... op de fiets was het lekker en toen voor in de schaduw gezeten. Lekker zitten lezen, ijsje erbij, drinken erbij.... zo was het prima uit te houden. De kaars in mijn lantaarn was bezweken door de hitte. 

2 september had ik al om 6 uur 's morgens de achterdeur open en boven stond het één en ander tegen elkaar open, dus waar woei een frisse wind!  Weer even boodschappen halen..... nu naar een andere winkel. Met dit warme weer heb ik de neiging binnen te blijven, maar ik wil toch af en toe naar buiten.... op de fiets is het dan het prettigst maar een echte fietstocht is nog teveel, zeker met dit weer. Dan is zo'n ritje naar de winkel net mooi. Toch in beweging, toch buiten..... dat is genoeg. Daarna heel even in de tuin gewerkt, wat takken gesnoeid..... het was nog in de schaduw, maar het was teveel...... drijfnat ging ik weer snel naar binnen, maar toch wat takken weg en wat opkomend onkruid! 





3 september besloot ik toch eens te controleren of mijn afspraak voor de coronaprik goed was gegaan. Ingelogd.... ja hoor.... hij staat er gewoon.... alleen die laatste afspraak zoals ook de bedoeling was. Ik heb er per mail geen bevestiging voor gehad, maar wel per sms, maar dat was voor beide afspraken. Blijkbaar is die eerste er dus toch uit. Ook nu was het niet helemaal goed, want de straat 't Spil heet nu ineens Het Spel. Tsja...... tot nu toe is er meer fout gegaan dan goed. Ik ga gewoon heen..... ik heb mijn sms waarop ik de bevestiging heb en als dat ze niet genoeg vinden ga ik moeilijk doen, ik heb even geen zin om hun fouten op te lossen, het waren er teveel! 




Het was raar weer..... bewolkt, toch weer zon, beetje regen, flinke bui..... een mooie ondergaande zon en toen toch tegelijk weer wat regen, wat een bijzonder plaatje opleverde. 



Mijn avondwandeling was deze dag onder een paraplu..... en wat korter. 

4 september was weer eens pakjesdag. De postnl-bezorger is tegenwoordig supervroeg.... maar ook supervriendelijk. De DHL-man krijg ik niet eens te zien. De zet alles gewoon neer op de afgesproken plek.... alleen is de afspraak dat dat alleen geldig is als ik er niet ben en hij belt niet eens aan. Ik had steeds een aardige die supersnel was en wel aanbelde, maar het al snel op de afgesproken plek legde.... als ik dan alsnog de deur opendeed dan liep hij terug om het mij te overhandigen. Ik ga er dus vanuit dat dit een ander is, maar ik heb hem of haar nog niet gezien. 

5 september werd het tijd voor de kapster. Nu niet meer asymmetrisch omdat dan de haaruitval meer opvalt aan de lange kant. De lange pluk op links was nogal dun geworden en werd een zielig sliertje vond ik en daarom haakte ik het plukje steeds achter mijn oren zodat het er minder zielig uitzag (hoewel dat ook niet mooi was, net of er een kwastje onder mijn oor hing)... ik haak het wel vaker achter mijn oor, maar dat is meer een gewoonte, nu deed ik het bewust en het was dus nog geen succes. 
Bij het kortere haar viel het minder op.... het mag best zichtbaar zijn, maar ik hoef er ook niet mee 'te koop' te lopen. Als het kort minder opvalt dan liever kort.... of korter, of kortst.  Ik ben nog lang niet kaal (en dat zal denk ik ook niet gebeuren, dat is afwachten), maar ze hoefde nu niet uit te dunnen. Met heel kort haar vind ik grote oorbellen erg leuk.... ik heb er genoeg, dus ik kan mij uitleven. In elk geval vallen oorbellen dan meer op, dus in mijn 'oorbellenwinkeltje' zal nog vaker dan anders gezocht worden naar iets leuks, iets opvallends..... ik heb genoeg in mijn winkeltje.

De kapster zag het meteen toen ik binnenkwam..... vooral die lok viel op.  Ze was het er mee eens, het moest korter. Heel kort vond ze nog niet nodig, dat kan altijd nog, dus bovenop nog wat langer.




Ze gaat binnenkort met zwangerschapsverlof, dus ze is er een tijd niet..... maar ik kan haar altijd om advies vragen zei ze en evt. als ze zich goed voelt wil ze mij misschien wel knippen als het nodig is (maar ik heb wel duidelijk gezegd dat ze het echt moet zeggen als het niet kan.... er zijn belangrijker dingen!). Het scheelt dat wij elkaar al lang kennen, niet alleen als kapster met klant, anders zou ik het niet eens in mijn hoofd halen om haar lastig te vallen tijdens haar verlof, maar nu ook alleen als ik er echt niks meer mee kan beginnen!. Binnenkort zien wij elkaar weer op een verjaardag, ik zie haar dus niet alleen als ik geknipt moet worden. 
Ik liet het helemaal aan haar over....... en ik ben tevreden met het resultaat! Ze zag er wel korte haartjes tussen zitten, maar omdat ze het altijd heel erg uitdunt is het niet te zeggen of dat nieuwe haartjes zijn, want dat het versneld uitvalt wil natuurlijk niet zeggen dat er geen nieuwe haren voor in de plaats komen..... maar dat was nu nog niet duidelijk want het kunnen ook de korte uitgedunde haren zijn. Ik heb normaal veel haar, dus ik heb nog genoeg..... volgens de kapster is dit de hoeveelheid die de gemiddelde klant heeft..... ik heb normaal zoveel dat ze altijd zo ongeveer de helft uitdunt 😂.
Dat hoefde nu niet, alleen bij de randjes/laagjes een heel klein stukje, dat rafelige staat beter bij mijn 'recht zo die gaat-haar'. Mijn haar is zo steil dat je ook elke oneffenheid ziet... er valt niks te verdoezelen.... maar ook rechte lijnen vallen snel op bij bijv. laagjes. Nou knipt zij erg goed, dus het is niet heel storend, maar dat 'rafelige'  vinden we mooier, dat valt beter. 
Als het uitvallen te erg wordt gooi ik er eventueel de tondeuse overheen, dat is ook een oplossing..... dan red ik het wel tot zij weer aan het werk is! Soms wil iemand in een gekke bui wel eens flink door mijn haar strijken..... ik hoop dat ze dat nu even niet doen, want met wat pech heeft iedereen dan haar in de koffie of op het bord, want de haren vliegen bij mij echt in het rond als ze zoiets doen. Ik verwacht zelf niet dat ik echt kaal word..... maar ik zie het wel, ik kan er niks aan doen verder. Wel handig.... even een zeemlap erover en het is glanzend schoon..... elk nadeel hep ze voordeel! 

Gelijk maar even naar een winkel.... met het autootje! Het werd 'Dirk'..... altijd leuke dingen en leuke aanbiedingen. Ik besloot daarna wel meteen naar huis te gaan, want ik had dingen voor de koeling en de zon was met dubbele kracht door de bewolking gebroken.... dus even een zak diepvriespatat of iets dergelijks kopen om de rest te koelen, dat kan dan bovenin de tas, zodat de koelte naar beneden zakt..... half ontdooide aardappel is niet zo'n ramp, dat hoef ik niet weg te gooien. Toen ik bij de kassa stond ging er een alarm af..... het bleef maar doorgaan, oorverdovend..... het tutert nog na in mijn oren..... volgende week allemaal maar naar meneer Schoonenberg! Ik wilde wel graag nog naar andere winkels, maar zaterdag ben ik weer in Purmerend en maandag in Hoorn, dus dan heb ik ook genoeg winkels in de buurt. En alles in één keer lukt mij toch niet, het was eigenlijk nu wel genoeg. Toen ik thuis de meeste boodschappen had opgeruimd merkte ik dat ik best wel moe was.... al gaat het steeds beter, het is nog lang niet op het oude niveau..... maar ik ben hier al dik tevreden mee (voorlopig)! Ik probeer weer wat vaker saxofoon te spelen maar meer dan een paar minuten hou ik het nog niet vol.... het lukt gewoon niet.... die spieren weigeren gewoon. 
's Avonds heerlijk gegeten en ik had er weinig werk van.... gewoon kippendij-shoarma, roerbakgroente en rösti in de wok geknikkerd en genoeg over om vrijdag weer te kunnen smullen. Lekker!

6 september...... naar het zwembad..... heerlijk. Voor alle zekerheid wat koek meegenomen.... de eerste les van de maand drinken we altijd koffie en dan neemt iemand van ons wat lekkers mee..... ik heb er vorige week niks over gehoord, dus nam ik toch maar wat mee..... voor het geval er niemand iets mee heeft. Allemaal dingen die ik gewoon bewaren kan als het niet nodig blijkt te zijn. Maar er was heerlijke cake.... zelfgebakken stroopwafelcake en chocoladecake..... erg lekker. 

7 september.... een datum die altijd in mijn geheugen zit.... de verjaardag van Ed.... hij zou dit jaar 74 zijn geworden.  Ik probeer mij wel eens voor te stellen hoe hij er nu uitgezien zou hebben. 
Toch had ik dit jaar een verjaardag op 7 september.... een dubbele zelfs. Ik ging in de namiddag heen en at daar, dat is daar een gewoonte geworden  (maar ik ga er niet op rekenen.... ze hoeven het niet als verplichting te zien omdat ze het al vaker zo deden!!!).... en na het eten (voor donker) naar huis. Nee, niet meer in het donker rijden! Ik deed het al weinig omdat mijn zicht in het donker te slecht is (alleen goed verlichte korte stukjes waar ik elke straatsteen ken reed ik soms nog), maar nu stop ik helemaal.... de laatste 2x vond ik het inspannender en na die epileptische aanvallen doe ik het echt niet meer! Ik word een gevaar op de weg en als ik mijzelf doodrij is het jammer, maar eigen schuld...... als ik een ander doodrij is het vreselijk en het idee dat dat mijn schuld is maakt het nog veel erger.... dus gewoon niet meer doen! Het zou ook wel eens te inspannend kunnen zijn en daardoor een aanval opwekken. Ik denk dat er meer voor nodig is om het op te wekken, want ik heb geen epilepsie.... maar je weet maar nooit, achter het stuur wil ik het zeker niet hebben! Ik denk ook dat ik er minder snel last van zal krijgen omdat ik nu lichamelijk gewoon sterker ben, maar toch..... het zal lang duren voor ik er niet meer aan denk!!! Bovendien zorgen nu de medicijnen er wel voor dat mijn aandacht daar toch nog naartoe gaat.....door het op tijd moeten innemen en de bijwerkingen.
De dubbele verjaardag was gezellig..... heerlijk gegeten daar (er werd op tijd gegeten.... speciaal voor mij zodat ik zonder probleem voor donker thuis kon zijn!)  en weer helemaal bijgekletst met iedereen. Nog net voor donker thuis. 

Alweer een week voorbij. Komende week alvast veel dingen uit de tuin halen, vooral de kleine dingen, dat kan in dozen en bakken de schuur in zolang, ook de dingen uit mijn tuinkast. De grotere dingen komen later wel, dat kan op de dag dat mijn 'stratenmaker' komt ook nog, dat moet dan maar zolang achter het hek staan.... evt.  op het grasveld. Ook die week bloed prikken in Hoorn, het zand komt en daarna de stratenmaker..... dus genoeg te doen. 
De meeste bomen zijn nog groen, maar een enkele begint al duidelijk te verkleuren. Ik hou van de herfstkleuren, prachtig! Het koelere weer is ook van harte welkom. Hopelijk volgt er dan een winterse winter. Ik wil een pak sneeuw..... ik wil een sneeuwpop maken


en sneeuwballen gooien.... verse voetstappen maken in de sneeuw. 


En hopelijk is het ijs sterk genoeg om de schaatsers over de vaart achter mijn huis te zien schaatsen..... en op het kleine slootje daarvoor...waar Edwin leerde schaatsen en waar hij pas op het ijs mocht als de buurman het sterk genoeg vond om er met zijn dochters op te staan 



Foto gemaakt door de buren

IJshockey


 en misschien kunnen de ijsschuiten het ijs op.... dat doet mij denken aan vroeger, toen mijn vader nog ijszeilde samen met mijn jongste broer. Ooit had mijn opa 3 ijsschuiten die later naar mijn vader zijn gegaan. Maar ja.... waar laat je die? Uiteindelijk zijn ze allemaal verkocht... de oranje  'Fram', de blauwe 'Finta' en de rode Piet Hein". 


Foto's van 14 februari 2021

Ik hoop op weer zo'n mooie winter..... al is het maar 2 of 3 weken.... even echt winter, heerlijk!!!! Het hoeft niet zo heftig te zijn als in de winter van '78/'79..... toen was het heel erg....het ov reed niet, telefoonnet was overbelast, Ed en ik konden allebei niet naar ons werk en bleven lekker in ons flatje.... net getrouwd, wij vonden het wel prima zo.