Zoeken in deze blog

woensdag 18 september 2024

En we gaan gewoon weer verder

 En een nieuwe week is weer begonnen, na de leuke afsluiting van de vorige week (met een gezellige bbq) begon deze week met wachten op een telefoontje en dingen verplaatsen. 
Het telefoontje moest komen van de MDL-arts en hoewel die in de planning stond op half 4 verwachtte ik het veel eerder, want hij heeft nog altijd eerder gebeld. Prima, liever te vroeg dan te laat en omdat ik dat ondertussen weet hou ik er ook rekening mee.... en waarschijnlijk is toch alles goed.
Hij vraagt altijd wel netjes of het gelegen komt....en inderdaad verliep het deze keer weer net zo.
Nou, mijn bloeduitslag is goed........ hij gaf een duidelijke uitleg over wat er aan de hand geweest kan zijn toen ik naar de SEH moest... dat klonk ook heel logisch, dus dat zal het dan wel geweest zijn (een galgruisje.... prachtig woord!).. Altijd prettig als er uitleg gegeven wordt...... ik wil het graag begrijpen!


Ik heb niks te mopperen over de zorg die ik kreeg.... zoveel aardige mensen die hun best deden mij weer op te lappen!  Het is ook belangrijk dat het goed voelt.... en dat heb ik steeds gehad, ik voelde mij steeds op mijn gemak. Nou ja, eentje wat minder, maar het was ook geen probleem en alle anderen waren echt super..... en de arts die mij belde ook! 

En dan het verplaatsen.... tsja...... ik krijg woensdag de KPN-monteur eindelijk..... dat moest al eerder, maar toen was ik net uit het ziekenhuis en moest die dag een mri, maar ik moest nog wat vaak van de ene dokter naar de andere en wist ik niet welke afspraken er nog bij zouden komen en daarom schoof ik het een paar maanden vooruit.  De medische afspraken vond ik belangrijker en die gingen voor! 
Maar nu is het dan zover. Ik weet hoe ze het bij mijn buren gedaan hebben en als het bij mij net zo gaat loopt die kabel langs plekken die bij mij nogal vol staan. Dus moet ik heel veel weg halen.... en waar moet dat dan allemaal laten? Maar ik weet niet of ik dezelfde monteur krijg en of die hetzelfde doet....dus als hij het wel onder de grond wil doen moet het kruipluik (net naast mijn bank) vrij zijn. Sowieso moet hij in de meterkast zijn en in mijn kleine en vreemde gang is dat eigenlijk de enige plek waar ik echt wat neer kan zetten..... dus staan er altijd wat kratten met schoenen en nog wat dingen.... dat moet verplaatst worden, maar zolang naar boven. Er hang een kapstok aan de meterkastdeur .....voor een normale kapstok is geen plaats in de gang, dus ik heb aan de muur nog een paar haken gemaakt, kleine haken en niet te dicht bij de meterkast, want anders kan die deur niet open.... het scharnier zit helemaal in de hoek met de buitenmuur naar de buren waar de meterkast haaks op staat, dan kan die deur dus al snel niet open. Als er teveel aan die haken van het deurkapstokje hangt gaat dat ook moeilijk (en er hangt bij mij altijd veel aan), dus ik moet daar ook wat jassen, tassen en vesten weghalen. De tv-kast moet in elk geval opzij, want daarachter moet de kabel uiteindelijk komen..... dat was altijd het aansluitpunt en dat heb ik al 2 keer moet vrijmaken en allebei keer zijn ze daar niet geweest (net als bij het kruipluik.... 2x vrijgemaakt omdat dat in de mail stond en 2x niet gebruikt.... overigens was dat niet KPN zelf, maar een bedrijf waaraan het was uitbesteed door het bedrijf waar KPN het aan uitbesteed had..... snapt iedereen dit nog? 😂). Naast de tv-kast staan cd-kastjes.... die moeten daar ook weg, op die kastjes en de tv-kast staan allerlei dingen die ik ook moet verplaatsen, want als ik ga schuiven kunnen  ze eraf vallen. Het modem, tv-kastje en de vaste telefoon .... die moeten dan maar zolang allemaal op de tv-kast staan... dat is allemaal met elkaar verbonden en kan ik niet te ver verplaatsen.
Als ik de tv-kast verplaats, moet ook de stoel weg die ernaast staat en zo zijn er meer dingen. ik kan dat echt niet in één dag, dus daarom maandag alvast een beetje beginnen en dinsdag verder. Gelukkig is de afspraak na 13 uur, dus ik heb woensdag nog wat speling. De grote boekenkasten laat ik staan, daar moet hij maar achterlangs of onderdoor zien te komen evt. 
Ja, het is vol in mijn huis.... en ik ben er blij mee! Ik vind een kaal en leeg huis ongezellig, maar ik zal dat nooit tegen iemand zeggen als ik daar ben..... hun huis..... ieder zijn smaak. Daarom verbaas ik mij er wel eens over dat het andersom soms wel gebeurt, maar goed...... ieder zijn eigen smaak en ieder zijn eigen fatsoen. Iedereen mag zeggen dat het vol is, maar het hangt er wel vanaf hoe! Maar goed, dat is een ander verhaal. 





Ik werkte dinsdag wel met een schema...... steeds wat doen en dan even zitten, maar elk uur moest een aantal dingen klaar zijn. Soms grote en soms kleine dingetjes, maar elk uur moest ik duidelijk wat gedaan hebben! Alleen na de lunch ging het even niet meer..... ik kon mijn ogen niet meer open houden, dus dan maar even languit op de bank. Dat gaf vertraging,, maar het moest even. 




Woensdag dan maar verder..... het was mooi weer, dus het stoeltje dat in de weg stond kon naar buiten en wat tuinspullen die ik om buiten ruimte te maken keurig in plastic bakken binnen had staan moesten dan ook maar zolang weer naar buiten (die spullen komen vnl. uit mijn tuinkast die vrijdag van zijn plaats moet en dus leeg moet zijn..... en daar ligt nog veel meer in. Maar ook nu in etappes.... nu even een pauze, ik heb al veel gedaan..... (een ander doet dat veel sneller, maar goed..... ik doe mijn best). 




En dan moet als de KPN-man weg is dus alles weer terug op z'n plaats.... daar ben ik de rest van de week dan mee bezig, maar ik wil ook nog onkruid wieden, want er komt alweer veel gras tussen de tegels. Ik heb wel af en toe al wat weggehaald en dan vooral al best veel haagwinde, maar het is niet uit te roeien. Maar goed, donderdag heb ik geen afspraken, dus af en toe wat. Toen hij voor bezig was heb ik zelf niks verplaatst, maar nu kan ik wat meer en ik zie wel hoe ver ik kom. 

Ik zie wel hoe het loopt, wat niet gaat dat gaat niet! Vrijdag komt de stratenmaker weer.... vorige week ging niet door (daar was een heel goede reden voor!), dus binnenkort is het achter ook weer zonder hobbels en kuilen en is het weer helemaal netjes! 

Al die werkzaamheden binnen maken het er niet eenvoudiger op...... ik moet daardoor steeds dingen verplaatsen. Er is elke keer wat. Vooral de werkzaamheden door de woningbouwverenigingen hakten er nogal in, het is mooi dat ze het doen, maar vaak weet ik niet precies wanneer ze komen (als ze het in de hele straat doen) en ik kan ook nauwelijks afspreken wanneer het mij goed uitkomt. Maar het komt allemaal wel weer goed, het duurt al lang en en gaat nog een tijdje duren, maar ik weet dat het ineens snel kan gaan..... als de zolder ruim is gaat de rest ook sneller. Dan kan een tafel van zolder naar Edwin zijn vroegere kamer en daar kan dan weer het poppenhuis op staan (en dat zal ruimen..... nu staat dat huis in de weg, ik kan er niks bovenop zetten, overal staan bakken met poppen en spulletjes voor het huis.... als dat geregeld is schiet het echt op! Daarom is de volgorde belangrijk! 
Sinds april heb ik duidelijk minder gedaan, maar toch..... regelmatig deed ik toch wel dingen die nuttig waren..... op mijn gemak dingen sorteren, dan is het in elk geval goed. Zolang ik mijn eigen gang kan gaan gaat het het best..... ik weet wat ik doe en in welke volgorde..... ik ga niet voor op het oog netjes, ik wil het georganiseerd hebben en voor een groot deel is dat al gebeurd. Maar ja, nu ben ik weer alleen aan het verplaatsen! Dat schiet niet op. 


3 opmerkingen:

  1. We hadden voorheen een zespersoons bungalowtent. Die zou zeergeschikt zijn om bij jou neer te zetten, meteen aan de buitendeur lijkt me het handigst.
    Maar goed het lukt je allemaal wel. Ik moet je bewonderen om je ijver; weliswaar langzamer en met rusttijden, toch steeds doorgaan.
    Het haat dus goed met je.
    Galgruisje, een nieuw woord in je weblog en wàt voor een. 😂🤣

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon doorgaan als het kan en desnoods iets verder.
    Het verliep allemaal weer eens anders dan de bedoeling was, maar daar schrijf ik later wel over.
    Gal-gruisje....... eigenlijk was een streepje ertussen beter geweest, want nu kan je ook denken galg-ruisje, maar dat vind ik een enger woord. Ik vond het ook een heel bijzonder woord en moest er even over nadenken toen hij het zei.

    BeantwoordenVerwijderen