Zoeken in deze blog

donderdag 19 september 2024

Als alles eerst maar werkt!


 De KPN-infra-man klopte....... want de bel deed het niet. Nu snap ik waarom die andere gisteren een niet-geaard verlangsnoer of contactdoos nodig had..... ik had alleen geaarde. 
De stekker van het 'glasvezelkastje' zat in de contactdoos van de bel. Daarom moet er maandag een nieuw stopcontact bij. 
Nou ja, deze man kon het euvel ook niet echt vinden.... keek eens bedenkelijk naar de kruipruimte (wat je nauwelijks ruimte kan noemen), maakte er een foto van, maakte foto's in de meterkast en de watermeterput...... nu die toch open was..... nu kon ik gelijk de watermeterstand opnemen, daar zal ik binnenkort wel een mailtje van krijgen.... en als het langer duurt tel ik er gewoon een paar kuub bij. Ik heb er altijd zijn hekel aan om die put in te duiken, maar ja, hij was nu toch al open..... even een foto maken "Ik doe wel" zei de KPN-man en hij maakte keurig een paar foto's voor mij. Ik stuurde er eentje naar Edwin door en meldde wat ik dacht wat er stond.... sterker nog..... ik wist het eigenlijk wel zeker! Maar ja.... Edwin is het gewend, die krijgt wel vaker foto's van watermeters te zien, die is getraind..... en moest lachen, want weer had ik het fout. Nu had ik maar 1 cijfer fout, dat ik al een verbetering! En ik wist dan wel welke het moest zijn...... de 8 moest een 6 zijn...... en dat klopte. 
Mooi, ook weer klaar.... nu de glasvezel nog....
Hij heeft binnen van alles gemeten en buiten...... hij liet het zien, het was groen, maar hij belt morgen en dan moet ik zeggen of het groen of rood is en als er meer lichtjes branden......'Laat maar, ik zeg morgen wel wat ik zie!" Dat vond hij beter. Dat is dus ook nog niet klaar! En mijn telefoon rinkelt niet meer....weer niet. Ik heb alle stekkers geprobeerd (waarvan de meeste niks met de telefoon te maken hebben), maar niks helpt. Hij doet echt niks! Wel stil zo, geen bel en geen telefoon. 


Wel weer wat onkruid weggehaald...... maar het was ineens erg warm buiten, het was heel lang mistig maar toen de zon erdoor kwam werd het weer warm, dus ik heb het in 2 delen gedaan..... niet alles weg, maar toch heel wat. Nou ja..... morgen (vrijdag) wordt het opnieuw bestraat..... of in elk geval wordt daarmee begonnen. Door al dat glasvezelgedoe kwam ik nergens aan toe..... ik moest nog wat weghalen, maar dat is minder geworden dan de bedoeling was.... maar ja,  dat lukt misschien morgen vroeg nog. Niet te lang achter elkaar, wat klaar is is klaar en de rest is jammer. Aan de voorkant had ik niks gedaan toen, nu kan ik wat meer. 

Ik had ook boodschappen willen doen...... lukte ook niet. Nou ja, dan morgen in de namiddag maar. 
Het was wel wat veel geweest, maar ja...... het moest even.

Vrijdag maar niet overdrijven..... hopelijk is het na maandag weer een beetje normaal hier,  kan alles weer op z'n plaats en kan ik alles weer gewoon doen zoals de bedoeling is en in mijn eigen tempo, maar...... dat hangt ook van KPN af...... er knippert nog steeds een rood lichtje onder het groene licht. En ik hoop niet dat ik nieuwe telefoons moet kopen, want dat stond niet in de planning en bovendien ben ik zelf niet handig met het installeren van die dingen.... ik heb nog geprobeerd of ik wel op kon nemen of bellen, maar ook dat ging niet, doodse stilte. Vroeger was het hup... stekker in de muur, kon niet missen.... nog langer geleden was het een kabeltje in de muur..... maar dan belde je de PTT als iets het niet deed, want daar was de telefoon van. Maar ja, dat is met alle apparatuur zo, het is minder simpel geworden...... en ik ben daar nogal in achtergebleven. Vroeger kon ik dingen nog wel repareren, nu heb ik al moeite om de juiste stekkers op de juist manier in te pluggen. Ik ben gewoon bang het verkeerd te doen en dat het daardoor stuk gaat.....of ontploft of zoiets. Een troost is dat ik sinds ik AOW krijg meer inkomen heb en daardoor kan ik wat sneller iets nieuws aanschaffen als het stuk is..... een beetje meer rek is wel prettig, al kan natuurlijk niet alles.
Een wasmachine wil ik gewoon niet....  toen ik jaren geleden dacht dat hij stuk was ging ik het zolang op de hand doen, maar dat beviel zo goed dat toen ik er achter kwam dat het ding niet echt stuk was en dat ik het zelf kon verhelpen wilde ik dat niet eens meer. Voor één persoon is het prima te doen..... het lastigste zijn lakens e.d., de grote dingen dus en vooral het drogen. Maar...... er komt weer een droogmolen achter te staan en daar zijn de grote dingen goed aan te hangen..... geen rekjes meer die omwaaien.  
De laatste keer dat ik een wasmachine kocht hadden ze van die dingen met zo belachelijk veel programma's....... dat hoeft van mij allemaal niet..... dus als ik ooit van gedachten verander en toch weer een wasmachine wil dan wordt het een eenvoudige, geen 97 programma's! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten