Zoeken in deze blog

zondag 15 september 2024

Het zal eens normaal gaan, met P is er altijd wat. šŸ¤£šŸ˜‚šŸ¤£❤️


Als ik met P. op stap ga gebeurt er altijd wat, haar onverwachte gekke opmerken tegen anderen zorgen vaak voor wonderlijke situaties, maar nu ging er bij de voorbereidingen al heel wat mis. 
We zouden naar de jaarlijkse BBQ van DJ Bert gaan en omdat hij net jarig geweest was wilden we een leuk cadeautje meenemen, een aardigheidje ...

we wilden origineel zijn...nou, dat is in elk geval gelukt!

.... en ze bestelde een koffiemok (Bert drinkt thee, maar we besloten dat er ook thee in mocht) voor hem.... een leuke die met zijn fietshobby te maken had. En ach.... er kan ook wel een gepersonaliseerd BBQ-schort bij.  De beker kwam aan.... stuk. Het gepersonaliseerde schort waar ze de tekst nauwkeurig voor had gekozen was helemaal zwart..... dat was niet de bedoeling! Ze had al gebeld, maar ze moest foto's opsturen en zij heeft geen camera en geen phone waar dat mee kan.
Laat maar, ze bestelde gewoon nog 2 bekers...... daar was er ook Ć©Ć©n van stuk.  Ze bekeek de bestelbon en de factuur nog eens..... op de Ć©Ć©n stond 'zwart schort' en op de ander 'gepersonaliseerd schort'. Ze belde nog maar weer eens...... naar Duitsland, waar ook Engels gesproken werd. Ja, die mevrouw herinnerde zich dat ze elkaar eerder gesproken hadden. Ze zou van de twee kapotte bekers het geld retourneren.... en het schort... raar, ze gaan altijd met tekst de deur uit. Dat er 'zwart'  stond kon kloppen, want ze verkopen ze in verschillende kleuren.
Ineens ging er een belletje rinkelen in die mevrouw haar hoofd.... wat was er gebeurd???? Nou????
 Ze hadden zwarte tekst op een zwart schort gedrukt..... logisch! 
Ze zou zorgen dat het in orde kwam. P. belde mij en vertelde het gierend van het lachen... ondertussen kwam er een mailtje binnen van dat bedrijf: 




Een paar dagen later.... donderdag ..... P belde mij dat het bezorgd was en ze wilde het openmaken terwijl ik meeluisterde, als een 'oorgetuige' dus. 
Ineens hoorde ik: "Maar dit geloof je niet, dit verzin je niet, echt, dit is niet leuk meer" Jawel, een geheel zwart schort.... alweer! Het gaat nooit normaal bij haar, maar hier kon ze toch echt niks aan doen..... het overkomt haar gewoon! 
We konden nooit meer op tijd een goede krijgen, dus Bert houdt nog iets van ons tegoed, dat leek ons nu het beste! 

En dan denk je dat alles wat mis kon gaan ook al misgegaan was, maar het ging nog verder...... ze had ook een leuk kaartje besteld met een bedankje erop van ons allemaal..... ze kreeg er 2! Jawel.... Ć©Ć©n ervan was een misdruk en die werd gewoon meegestuurd! 

En  dan afgelopen zondag was het zover...... alles keurig ingepakt met de nodige gekkigheid erop geschreven..... wat theezakjes erbij om te laten zien dat er in een koffiemok ook thee kan. 

We hadden afgesproken op het perron.... en even later vonden we een plekje in de intercity die rechtstreeks naar Almere gaat (en weer terug). We zaten luidkeels te praten in een stiltecoupƩ, hoewel wij daar allebei normaal wel op letten hadden we het beiden deze keer niet door..... maar toen waren we er al bijna. De conductrice belde even later de ambulance, want een paar plaatsen voor ons was iemand onwel geworden.... eerst leek hij te slapen, maar hij zakte steeds weer weg..... niet goed dus!

Even op het station wat drinken ( prima bediening, daar gaan we vaker naartoe!!!) en toen met de bus naar Bert, .... ik weet de weg ondertussen, zowel lopend vanaf de trein als lopend vanaf de bus. Natuurlijk verscheen ik weer met mijn onafscheidelijke trolleytas..... als ik zonder ben herkennen ze mij nauwelijks šŸ˜‚šŸ¤£ en bovendien moesten al die cadeautjes mee šŸ˜.
De anderen van de bende van 6 kwamen ook al snel, gezellig!
Leuk om elkaar weer allemaal te zien, er viel dus heel wat bij te kletsen. 


Bert kreeg eerst de kapotte bekers (met een tubetje lijm) en het zwarte schort met de zwarte letters en daarna pas de andere exemplaren, waarvan het schort dus ook weer een misser was.



 Er werd weer flink gelachen natuurlijk, want dit was echt niet normaal.

De bbq was zoals altijd natuurlijk prima (vergeten foto's te maken).... en het weer....de verwachting was gunstig... tsja, P en ik waren al blij dat het niet te warm was, want daar kan ik niet goed tegen, maar zij nog slechter, dat is vorig jaar wel gebleken! Dit was warm genoeg om buiten te zitten, ik vond het lekker.
Alles was beter dan hitte.... al zou het sneeuwen, dan nog zouden we tevreden zijn. De anderen dachten daar waarschijnlijk anders over vermoed ik.
Maar het was weer een geslaagde dag, heerlijk! Lekker eten, goed weer en veel gezelligheid en de broodnodige lachbuien, meer heeft een mens niet nodig!!! 




Bert, bedankt voor het lekkers en iedereen bedankt voor de gezelligheid!!!!
En P. natuurlijk bedankt voor het cadeau-avontuur!

De terugreis verliep heel vlot.... even wachten op de bus, de trein kwam snel, waar een vrolijke conducteur ons welkom heette en hoopte op een gezellig avond en ook voor we weer uitstapten een enthousiast verhaal had.... leuk!
. We doken zo de metro in, ieder een andere kant op, maar ze kwamen allebei snel en daarna stond mijn bus al te wachten!Stukje lopen en ik was weer thuis.... een heerlijke dag..... ik was redelijk fit (fitter dan de dagen ervoor) en wat hebben we gelachen. Ook met de buschauffeur in Almere hebben we weer heerlijk gelachen..... echt een lachdag dus!!!

********

Jaren geleden, kort voor de eerste coronamaatregelen begonnen (12 dagen voor de eerste coronabesmetting!), waren ze bij mij voor een stamppotparty, daarna is het er niet meer van gekomen hier, maar misschien volgend jaar weer....of misschien iets anders als ik mij pas na het winterseizoen weer fit genoeg voel voor zoiets. Er zijn genoeg ideeƫn.... het kan een pastaparty worden met diverse soorten pasta....of een high tea met natuurlijk niet alleen zoetigheid, maar vooral ook hartige dingen, voor elk wat wils. Misschien daarna dan nog een broodmaaltijd, evt. met soep vooraf, maar het kan ook een uitgebreide lunch zijn als ze dat leuk vinden en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Als ik er weinig werk aan wil hebben kan ik ook de snackbar laten bezorgen of pizza of weet ik veel wat. Het gaat erom dat we het gezellig hebben en elkaar weer eens zien, dat is het belangrijkste. Maar eerst verder opknappen!



Als ik het niet laat bezorgen is het natuurlijk het handigst als ik al veel van tevoren klaar kan maken, zodat ik er op de dag zelf niet veel werk van heb. Met de stamppotten was dat moeilijk, ik kon wel dingen voorbereiden, maar grote bakken met stamppot opwarmen is lastig en die kunnen ook niet allemaal tegelijk in de oven of magnetron. Daarbij had ik nog allerlei dingen voor wat ze zelf konden toevoegen  zoals rookworst, braadworst, gebakken spekjes en uitjes etc. .... want er moet wel keuze genoeg zijn, maar dat moet ook allemaal worden gebakken of opgewarmd. Stamppotten horen bij de winter en misschien is dat nog te snel, geen idee, maar in het voorjaar kunnen we bij mooi weer ook de tuin in, dat is ook weer leuk en dan wordt het echt geen stamppot! Die keer had ik ook allemaal blikjes op tafel met quizvragen e.d. .... die werden ontdekt en er was een blikje bij met muziekvragen wat met meerdere DJ's in de kamer natuurlijk voorrang kreeg.... dat was toen erg leuk.... misschien kunnen we er een spelletjesmiddag van maken (Monopoly, sjoelen, Rummikub, quizzen/Triviant), ook een idee. Uiteraard wel met eten erbij/erna. 
Ik zie nog wel.... ik heb nog de tijd..... nu vier ik nog niet eens mijn verjaardag, dus aan zoiets hoef ik ook nog niet te denken..... maar het gaat steeds beter.... af en toe een paar mindere dagen (zoals afgelopen week... misschien maandag toch teveel gedaan), maar ik kan steeds meer..... komt goed! 
Ik ben al blij dat ik weer redelijk functioneer, als ik het maar doseer (dat moest ik daarvoor ook al, maar nu nog meer!)  
In elk geval was deze zondag een superdag! 

6 opmerkingen:

  1. Mede dankzij jou was het zo'n ontzettend leuke, gezellige en supergeslaagde Bert BBQ. En zonder jou was het Short-avontuur nooit zo grappig geweest :-) !
    Oh, als je niet meer voor ons in je potten en pannen gaat stampen, dan zullen jouw bammetjes met pindakaas de allerleukste, allerlekkerste en allergezelligste zijn!
    -KNUF-
    P <--------- persoonlijk gepersonaliseerd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En met de groeten van Suzanne en Fjona hahaha..... zou dat bedrijf nog lang bestaan?

      Verwijderen
  2. Alles bij elkaar was het pure slapstick... šŸ¤£
    God voor een kostelijke herinnering.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij lagen al 2 weken in een deuk..... echt.... het bleef misgaan. Maar..... we krijgen wel ons geld terug!
      Dit verhaal komt elke volgende BBQ weer boven!

      Verwijderen
  3. Reacties van Facebook:

    Pat Ricia
    Haha, heerlijk zulke dingen die weliswaar mis gaan maar tegelijkertijd de aanleiding kunnen zijn tot een verhaal die je jaren later nog smakelijk kunt opdissen! En lachen is gezond dus jij had een super gezonde dag vandaag.

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Ja echt, het was toch niet normaal wat er allemaal misging? Maar wel aanleiding tot veel lachen.... en met P. is het altijd lachen!

    Michel van der Roest
    Wat een bijzondere bijzondere bbq!
    Ja, 2x bijzonder, want normaal is het al bijzonder, met Ans, P. en alle non-fictie verhalen!!!
    Het was zeker gezellig, veel gelachen en goed gegeten!
    Allemaal veel dank hiervoor, DJ Bert, ook bedankt voor de gastvrijheid en de bbq!
    Weer een leuke herinnering erbij!

    Ans Dekker-Martis
    Michel van der Roest Dat zijn dagen die je gewoon af en toe nodig hebt! Het was echt heel leuk, lekker en gezellig. Zo leuk om elkaar allemaal weer eens te zien ook.
    Op de terugweg waren we zo met de buschauffeur aan het kletsen dat hij bij het station samen met ons uitstapte en we verder kletsten en veel gelach en onzin.

    Michel van der Roest
    Ans Dekker-Martis Zo is het zeker!

    Bert Bollebakker
    Graag gedaan en het was zeker heel gezellig gisteren! Mooie en leuke verhalen, waaronder die rond de verjaardagscadeaus. Fijn dat het eten ook lekker was, hopelijk kan ik volgend jaar weer een nieuwe MTS bbq organiseren

    Ans Dekker-Martis
    Bert Bollebakker Daar gaan we stiekem wel van uit natuurlijk...... maar als het om de Ć©Ć©n of andere reden niet lukt (of als je niet wil, dat mag uiteraard ook, want het is geen verplichting)..... binnenkort is mijn tuin weer begaanbaar, dus dan kan het ook bij mij als dat handiger is.

    Yvonne Hermans-Willen
    leuk verslag van leuke dag!! Top dat je je wat beter voelde, dat geniet nog meer. Inderdaad nog maar even wachten met iedereen bij jou uit te nodigen, totdat je echt opgeknapt bent!!


    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Hermans-Willen Het was heel leuk en inderdaad voelde ik mij goed. Nee, voorlopig geen huis vol visite...... alles met mate. Maar liet mijn gedachten er wel over gaan.
    Hopelijk gaat het met jou ook steeds beter!

    Yvonne Hermans-Willen
    ja, begin ook wat vooruitgang te merken, eindelijk. Voelt zo super!

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Hermans-Willen Heerlijk!!!!


    Elisabeth van der Ark
    Was dus zeer geslaagd. Wat een hilarische gebeurtenissen allemaal
    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark Ja echt.....niet normaal meer.

    BeantwoordenVerwijderen