Zoeken in deze blog

maandag 23 september 2024

BOOS..... kom nu maar even niet in mijn buurt!

 Handig hoor..... heb ik wat grind nodig...... bestellen dan maar, want een zak van 20 of 25 kg sjouwen zie ik echt niet zitten..... is het alleen afhalen. Een zakje van 3 kg bezorgen ze dan weer wel, maar dat zakje is nog duurder dan die van 25 kilo.  
Ik wilde dan gelijk nog wat meer meebestellen, maar dat laat ik dan ook maar zitten, hier heb ik niet aan. 
Ergens anders lukte het wel, maar niet met het soort dat ik wilde en bovendien was het dan 85 euro bezorgkosten, terwijl het spul zelf heel goedkoop was (ruim onder de 10 euro). Dit gaat het dus niet worden. Ik moet toch al wat andere dingen halen die ook niet bezorgd worden.... ik ga even kijken of het te doen is en anders maar niet, dan verzin ik wel wat anders...... desnoods gooi ik er knikkers in! 
O ja, big bags met 1000 kg bezorgen ze wel. Maar dat is mij ietsje teveel. 
Ik snap dat ik bezorgkosten moet betalen en dat het wat meer is begrijp ik ook, maar er zijn wel grenzen! 
En als ik dan meer kan meebestellen is het ook goed, maar zoveel dingen zijn alleen op te halen (vaak ook dingen die juist niet te tillen zijn voor mij of niet in mijn autootje passen) dat de lol er even af is.... wat ik al in mijn winkelwagen had heb ik verwijderd..... ik word hier zo dwars van dat ik het al niet eens meer wil hebben! Het is ook niet belangrijk genoeg om een ander te laten sjouwen..... ik verzin wel wat anders. 
Zelfs het hek dat ik wel mooi vond moest opgehaald worden.... jaja....een paar hekken van180x90 in mijn Peugeot 107 ..... dat wordt passen en meten en gaat waarschijnlijk niet lukken zonder schade. Ze willen het blijkbaar niet verkopen, dus ik zoek verder. 
Dezelfde hekken vond ik ergens anders ..... ongeveer dezelfde prijs, maar die worden wel bezorgd.... flinke bezorgkosten, maar dat snap ik dan nog wel. Ik weet nog niet wat ik precies nodig heb en wat er verder nog bij moet..... maar deze site bewaar ik even, ik ken het bedrijf niet, maar misschien is het een goede oplossing! Jammer dat ze geen grind hebben. 
Maar het komt allemaal wel goed.... het één is belangrijker dan het ander, grind kan later ook nog. Ik weet nog niet wanneer ik het hek nodig heb en natuurlijk kan ik niet beoordelen of het een hek is dat bruikbaar is en eenvoudig aan te passen aan de lengte die ik nodig heb..... ze hebben natuurlijk niet precies mijn maat en ik neem aan dat niet elk hek even simpel een stuk vanaf gezaagd kan worden.... dus dat moet degene die het plaatst beoordelen en ook wat ik verder nodig heb.... welke palen, hoe dik etc.  Ik bestel dus nog niet, maar ik kijk wel regelmatig rond. 

En met al dat zoeken vond ik ook grind dat gratis thuisbezorgd wordt! Het grind is wat duurder (maar ik weet niet of het precies hetzelfde grind is), de meerprijs is heel schappelijk als je bedenkt dat er geen bezorgkosten zijn (19,95 voor een zak van 20 kg), dus bestellen maar, dan hoef ik daar niet mee te slepen. Ook een bedrijf dat ik niet ken, maar voor die prijs durf ik het wel te gokken. En als het allemaal goed is dan bestel ik daar vast nog wel vaker wat. En het komt dinsdag al. 

En dan maandag de coronaprik, ik was benieuwd of nu alles goed was, want van tevoren ging er wel erg veel mis.... de ene fout na de andere en zelfs de herinnering die ik 48 uur van tevoren per sms zou krijgen kwam niet. Ik ging er dus heen met het idee dat er misschien helemaal geen prikkers waren op dat adres, maar ze zaten er klaar voor, de eerste dag dat het hier kon. Natuurlijk veel bekenden gezien daar, dus lekker gekletst tijdens het kwartiertje wachten. Ik zag dat volgende week het fietspad hier over de brug afgesloten is... lastig. Er staat dat het dan dicht is, maar ik denk dat het dicht is omdat het dan open ligt. 


En dan thuis wachten op de KPN-mannen! Tegen 3 uur een mailtje "De monteur komt vandaag bij je langs" tussen 0.00 en 23.59.  Huh? 
Meteen 3 (!) mailtjes met dezelfde tekst, maar dan dat hij morgen komt....tussen 13.00 en 17.00 ..dan ben ik er niet..... niet de hele tijd. Kan ik afzeggen, maar ik weet nu echt niet meer wat ik kan verwachten en ik wil het niet voor niks afzeggen. Half 5 was er nog niks.
Daar zit ik dan..... in een kamer waar bijna niks meer op z'n plaats staat...... ik kan niet naar de tuin om te vegen want dan hoor ik ze niet kloppen, want de stekker van de bel is eruit vanwege het glasvezel.... mijn vaste telefoon doet niks meer ...... ik krijg zin om iemand uit te schelden en te zeggen dat ik helemaal geen glasvezel meer wil, stop het hele abonnement maar.... dan kijk ik maar geen tv meer..... bellen kan ik mobiel.... internetten ook, dan neem ik daar wel een abonnement voor, maar niet van KPN!  En omdat ik dat gepriegel op een telefoon niks vind koop ik wel een tablet! Zo, dat is eruit. Niemand hoorde het, maar ik heb het gezegd! 





Ik was de hele middag al slaperig, maar ik kon niet slapen, want ze konden zo komen. Boven hoor ik de bel al slecht, maar kloppen helemaal niet. Vorige week 3 dagen KPN-mensen gehad.... ze waren erg aardig en behulpzaam, maar nu ben ik het echt zat. Hoe dit afloopt? Geen idee! 
Maar ik ben nu echt boos! Vorige week dacht ik nog: "Kan gebeuren, ze doen hun best", maar nu de hele middag voor joker zitten wachten....... dit is echt niet leuk meer! 
Als een afspraak niet door kan gaan meldt dat dan op tijd! Maar omdat ik ook geen afmelding heb gehad zou ik dus tot middernacht moeten wachten????? 














2 opmerkingen:

  1. Op het gevaar af dat ik een lel van je krijg.... Ik snap je boosheid helemaal. Ik zou precies dezelfde neiging hebben: steek het maar in je... En misschien zou ik het nog zeggen of mailen ook. (En daar later toch spijt van hebben, denk ik.) Het erge zit hem in de afhankelijkheid samen met de onzekerheid. Haar-uit-het-hoofd-trekkend vervelend. Ik weet niet of het een troost is, maar je hebt straks wél twintig kilo grind. Zoek wat mooie ronde keitjes uit. Oefen een uurtje in je tuin, en als de mannen dan eindelijk komen - mikken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, vooral het begin van je reactie is precies wat ik dacht....'steek maar in....' en het niet zeggen of schrijven omdat ik daar spijt van zou krijgen (want dat is mijn taalgebruik eigenlijk niet). Haar uit mijn hoofd trekken doe ik maar even niet, er valt al genoeg uit hahaha.
      Ja, dat grind is een goed idee...... alleen degene die komt kan het waarschijnlijk ook niet helpen, maar ik ga het zeker zeggen! Mijn andere afspraak voor morgen maar afgezegd....... want ik wist dus niet welke afspraak het zou worden van KPN, dan is het ook moeilijk afzeggen. Ik wil er zo snel mogelijk vanaf zijn, dus vandaag was goed geweest, die afspraak was er ..... en als ik morgen afzeg duurt het misschien nog een week of langer. Ik wil de dingen weer terug zetten!

      Verwijderen