Zoeken in deze blog

vrijdag 9 juni 2023

Even doorbijten


 De ventilator staat klaar, ijsblokjes in de vriezer, gordijnen dicht, voetbad met koud water ........ voor zover het mogelijk is ben ik voldoende voorbereid op de warmte die komen gaat. 
Eerst zwemmen, dus ik begin er lekker afgekoeld aan. 
Ik vond het de afgelopen dagen al warm genoeg, ik had steeds een korte broek aan...... maar het wordt nu echt heet...... er zullen zat mensen zijn die het heerlijk vinden, maar ik hoor daar niet bij! 
Het kan 30 graden worden, maar ik zit gelukkig niet aan de warmste kant van Nederland..... hoewel mijn tuintje die 30 graden wel zal halen ..... en op veel plekken in de zon zal het met gemak die 30 wel halen, waarschijnlijk zal het op veel plekken in de luwte en volle zon ruim boven de 40 gaan worden.  



Gelukkig nog wel een klein beetje wind uit het NO (windkracht 3, later 2), maar dat zal niet voldoende helpen ..... maar alles beter dan windstil! 
Nee, ik ben geen liefhebber van deze temperaturen. Nooit geweest ook, hoewel ik als kind een koukleum was. Uren in de zon hoeft voor mij niet, in mijn jonge jaren heb ik het nog wel gedaan, maar echt niet tijdens hittegolven. Een vroeg lentezonnetje vind ik wel lekker...... maar dat hadden we dit jaar niet veel. 
Ik kan steeds slechter tegen de hitte en nu komt het nadat we nog niet gewend zijn aan warmte.
Morgen maar vroeg op om bij iemand de tuinplanten te besproeien, later op de dag kom ik liever niet meer buiten. Ik kan dan op de terugweg boodschappen meenemen. 
Veel meer ga ik niet doen waarschijnlijk. 







1 opmerking:

  1. We hebben het overleefd, zullen we de volgende hittegolf ook wel doorkomen.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen