Zoeken in deze blog

maandag 19 juni 2023

Weerpraatje en nachtmerries.

 Wat is het lekker afgekoeld buiten! De warmte is nog wel in huis, maar buiten is het nu lekker. 
Gisteren (zondag)vond ik het al iets beter, hoewel het toen wel benauwd was, maar er was nauwelijks zon en dat maakte dat het buiten toch wat aangenamer was. 




Zaterdagavond ging de zon al onder achter een laag wolken, de verandering was duidelijk en zondag bleef het bewolkt, maar af en toe liet de zon zich een beetje zien. 
Zondag eerst maar naar mijn tuinsproei-adres ..... het was heerlijk op de fiets. Door naar de winkel.
Veel mensen tegengekomen, veel gekletst...... ik was dus lang onderweg, maar dat was niet erg, het was toch geen weer om veel te doen. Een groot deel van de dag zat ik te lezen.


Natuurlijk wel 's avonds nog een flinke tas met onkruid uit de tuin gehaald ...... er staat nog genoeg, maar het maakt al een groot verschil met een maand geleden!


Morgen kan de container weer geleegd worden..... mooi, want hij is weer vol. Vandaag wordt het aanstampen als ik er nog wat bij wil.... dat wordt dan container vol onkruid nummer 4 .
 




Toen ik vanmorgen de restafvalcontainer wegzette merkte ik dat hij nat was ...... blijkbaar had het geregend vannacht. Niks gemerkt en de ramen stonden nog open.  Ik vermoed dat er niet veel gevallen is.
Er is duidelijk meer wind en het is zwaarbewolkt...... lekker de achterdeur open. Laat de frisse lucht maar naar binnenstromen. De laatste dagen had ik vaak voor- en achterdeur open om het binnen wat afgekoeld te krijgen .... dat lukte, maar zodra de deuren weer dicht gingen liep het weer op. 25 graden vind ik echt te warm in huis, maar bij de achterdeur voel ik een lekkere afkoelende wind. 
Die 2 grote spinnen die ik gisteravond in mijn badkamer vond zagen de bui al hangen denk ik en waren  daarom naar binnen gevlucht. Helaas voor ze zijn ze bij mij hun leven niet zeker..... ik weet het, ze zijn nuttig, maar ik vind ze vreselijk! Ik durf ze niet te pakken om ze fatsoenlijk buiten te zetten..... sorry. Ik woon in een spinrijke buurt ..... en toen er nog een hele rij bomen stond hier achter was het nog veel erger. Dagelijks haalde ik in de zomer tientallen spinnen weg bij mijn raam (buiten) met een bezem, dat was echt niet leuk meer. Kleine spinnetje durf ik wel te pakken, die zet ik netje buiten. 
Zeg nou niet dat die beestjes niks doen, want dat ik niet helemaal waar....... ik was er bij toen mijn man gebeten werd door een spin en dat bezorgde mij een nachtmerrie.


Die spin had zich in ons bed verstopt, maar Ed zag hem en pakte hem (of haar). Het was een vreemde spin, niet van het soort dat hier altijd volop aanwezig was. Hij pakte spin, riep auw en liep hem los ..... zijn hand werd rood ..... en de spin verdween. Als ik niet weet waar hij is durf ik niet te slapen .....Ed had er geen moeite mee..... als hij niet te zien was was hij weg.... hij draaide zich om en viel in slaap. Ik bleef nog een tijd wakker.... en ineens zag ik hem....."Ed.....Ed, waar is ie!" "Huh?"  "Die SPIN!"  "Waar?" en ik hoorde mijzelf zeggen: "Wacht even, het licht moet aan anders zie ik hem niet!"
 Nadat ik het licht aangeknipt had besefte ik ineens dat dat niet kon, dan kon ik hem eerder ook niet gezien hebben. Het was dus een enge droom die doorging tijdens het wakker worden (een nachtmerrie) ..... dat had ik nog nooit eerder gehad. 
Later is zoiets mij nog één keer overkomen..... een soort nachtmerrie, maar die keer niet over een spin. Het is een raar verhaal:  Er reed een roze vuilnisauto door de straat...... voorop een soort van slurf waar rommel op straat mee opgezogen werd. Het leek net een roze olifant.



Er ging iets mis, hij zoog, maar kon die lucht blijkbaar niet kwijt en de vuilniswagen zwol op....... hij werd dikker en dikker en ineens ging hij omhoog......hij zweefde boven de huizen..... lieve help, hij zal toch een keer weer naar beneden storten ....... ik moest de politie bellen, want deze roze olifant-vuilniswagen was levensgevaarlijk! 
Ik pakte de telefoon om het alarmnummer te bellen (toen nog 06-11). Ineens vroeg ik mij af wat ik moest zeggen..... ik werd wakker met de telefoon in mijn hand en was zo blij dat ik het nummer nog niet ingetoetst had! 


6 opmerkingen:

  1. Dromen kàn leuk zijn maar dit... 🤔😆
    Hier koelt het heel langzaam af, er is gisteren alleen een handvol druppeltjes gevallen. Gelukkig is er meer wind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanochtend was het lekker, maar vanmiddag was er weer een felle zon. Inderdaad wel wat meer wind.

      Verwijderen
  2. Ik moest lachen om die tweede droom. Want ja, wat zeg je dan? Maar jij combineert een droom met slaapwandelen! Als je nou eens droomt dat je de marathon loopt vind je jezelf waarschijnlijk terug op de Erasmusbrug of ergens in New York. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die tweede moet ik nog steeds om lachen. Ik zie het ook gewoon nog in gedachten.
      Hahahaha...... ik denk dat een ander mij dan ergens vindt..... compleet uitgeput!

      Verwijderen
  3. Hahaha, ik noem het fantasierijke dromen.

    BeantwoordenVerwijderen