Zoeken in deze blog

zondag 11 juni 2023

Zo kwam ik het warme weekend door.

 Het is om te smoren..... veel te warm voor mij (en vele anderen, ik ben gelukkig niet de enige). 
Gisteren (zaterdag) was de zon zo fel dat het pijn deed aan mijn huid.
Ik had mijn plannen veranderd, eerst wilde ik 's morgens de tuin van vakantiegangers sproeien, maar ik besloot het in de namiddag te doen. Ik was heel vroeg wakker en deed lekker de achterdeur open.... daar was het toen nog niet zo warm. Ik  besloot haarlijk achter die open deur op de bank verder te slapen...... het was toch nog te vroeg om te sproeien.... misschien maak ik dan buren wakker! Bovendien is de post waarschijnlijk al geweest als ik later ga, dus dan is dat ook weer opgeruimd. 
Ik ga er niet elke dag heen, het moet wel leuk blijven...... om de dag of eens in de 3 dagen, afhankelijk van het weer en mijn eigen bezigheden, afspraken en fut. 
Toen ik in de namiddag er naartoe fietste zag ik de postbode ....... dus toen ik klaar was met sproeien nog even gewacht tot die ook daar geweest was. Ik was zo dom om heel even in de zon te gaan zitten....  (om een uur of vijf, dus de zon zou dan minder fel moeten zijn)..... ik vond het niet prettig, dus met 2 minuutjes vluchtte alweer naar binnen, maar ik voelde mij helemaal niet lekker daarna. Dat trok wel weer bij natuurlijk, gelukkig wel. Gelijk maar even wat boodschappen gehaald, iets voor het avondeten wat ik alleen maar in de oven hoefde te schuiven, want ik had geen zin in koken. Het was rustig in de winkel ..... de caissière riep mij..... ze had gezien dat ik mijn blouse binnenstebuiten had hahaha, het zou nog niet zo erg opvallen als er niet een groot label aan zat! Tsja, ter plekke het weer goed aantrekken was geen optie, dat moest wachten tot ik thuis was.  
's Avonds laat nog even gefietst, dat was heerlijk.... gelijk even een verjaardagskaart weggebracht en omdat de vader van de jarige toevallig net naar buiten kwam overhandigde ik de kaart. 
Lekker even opgefrist voor het slapen gaan! 

Zondag weer vroeg de achterdeur open.....ook al is het buiten al snel warmer dan binnen, zolang de zon daar nog niet is kan het wel..... en dat voelt toch prettiger dan alles dicht. 
Er is helaas minder wind, want dat gaf nog wat verkoeling. Maar er schijnt de komende dagen toch nu en dan wat bewolking te komen hier..... en over een paar dagen gaat de temperatuur omlaag, nog steeds warm, maar rond de 24 graden vind ik een stuk aangenamer. 20 vind ik ook lekker...... maar iets warmer kan ik wel hebben als ik niet al te actief ben. 
Het zijn maar voorspellingen, het komt niet altijd uit..... maar ik hoop dat ze gelijk hebben. 
Verder doe ik niet veel zolang het zo heet is ..... vnl. noodzakelijke dingen en niet lang achter elkaar.
En ik hou mij aan de afspraak met mijzelf om elke dag wat onkruid weg te halen. Niet veel en niet in de zon, maar ik heb toch weer een volle container, de derde al. Nou ja, ze konden voller als ik het stevig zou aanstampen, maar zolang dat niet nodig is doe ik dat niet. Hij wordt in de zomer elke week geleegd, dus dat komt mooi uit. 
Verder tv kijken, computeren (maar niet zo lang achter elkaar, die laptop is een kacheltje, die is hard aan vervanging toe, de ventilator is stuk, maar hij is het niet waard om dat te repareren) en ik lees, maar zelfs dat hou ik met deze temperaturen niet lang vol omdat ik steeds in slaap val! 
Op zolder moest ik echt verder met klussen, dus ik wachtte tot de zon daar al een tijdje weg was, raam open..... een etage lager een raam aan de andere kant open, dat tocht lekker door..... en toen repareerde ik eindelijk de kast. Er waren steeds andere dingen die even voorrang hadden, maar nu moest het echt! 
Ik had al wat voorbereidingen getroffen en het ging nu lekker vlot ..... ook weer klaar! 






Nu die verhoging nog uit elkaar halen..... ook nog een lastige klus. Maar........ hij is nu los van de muur.... dus hij kan van zijn plaats! Het uit elkaar halen is dan nu niet zo belangrijk.  Morgen even weghalen wat onder die kast stond, de verhoging weghalen en de kast afsoppen en op zijn plaats zetten. Dan kan hij weer gevuld worden en dat scheelt heel veel ruimte! Het is een oude kast, hij hoort bij het huis. Hij is nogal hoog, dus op zolder kan ik hem niet overal kwijt. Er zitten nu aan weerszijden een paar schroeven in.....  ik vind dat geen probleem, ik ben blij dat ik hem weer gebruiken kan.
Ook weer even stofzuigen daar voordat de kast op z'n eigen plek komt, maar dat is geen grote klus. Omdat daar 's morgens de zon op staat moet dat in de namiddag of 's avonds! Rustig aan met deze warmte, maar wel iets doen, anders kom ik er nooit doorheen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten