Zoeken in deze blog

maandag 30 oktober 2023

Even mopperen.... even maar!


Er zijn wel eens van die dagen dat het niet helemaal loopt zoals het zou moeten.





Jarenlang worden mijn ogen al nagekeken i.v.m. diabetes...... eerst met een fundusfoto die dan door de oogarts beoordeeld moet worden. Omdat steeds op de foto het niet goed beoordeeld kon worden werd ik naar de oogarts gestuurd en later ging ik daar direct naartoe. In Purmerend..... ik mag daarna niet rijden, maar dat loste ik de meeste keren op door in het ziekenhuis op mijn gemak een lekker broodje te eten en wat te drinken..... als het zicht dan beter werd wachtte ik nog even en ging dan naar buiten..... vaak viel het buiten dan tegen, dat licht is toch anders. De laatste keren zette ik mijn auto bij een winkelcentrum op loopafstand...... tegen de tijd dat ik dan bij mijn auto was was mijn zicht vaak weer goed en bij twijfel ging ik lekker even winkelen, geen probleem.  
Ik kreeg een nieuwe oogarts en die vond dat het weer gewoon bij de huisarts met een foto kon..... ook goed en inderdaad ben ik de vorige keer niet doorgestuurd naar de oogarts, het was dus goed te zien. 
Zaterdag kreeg ik een brief....... of ik weer een afspraak wilde maken, telefonisch. 
Vanochtend gedaan..... 'kies een 1 voor een fundusfoto in Amsterdam, Monnickendam of Volendam ... daarna doodse stilte..... uiteindelijk hing ik maar op. De vierde poging lukte, maar wel na lang wachten. 
Een afspraak in Monnickendam kon niet meer .....@#$%^@# .....mag ik even mopperen? 
Dan mogen ze dat bandje ook wel even veranderen.
Dat wordt dan met de bus...... dat is goed te doen (4 bussen per uur) , maar ook dan moet ik even wachten tot mijn zicht goed genoeg is om te zien wat er op de bus staat, want anders wordt het misschien een wereldreis. 
Natuurlijk kan ik in Volendam ook winkelen, er is een winkelcentrum wat toch ook wel op loopafstand is en waar altijd plaats is op het parkeerterrein, maar daar ben ik toch echt sneller uitgewinkeld. 
Eerst een lekker broodje en koffie zoals in het ziekenhuis kan daar voor zover ik weet niet waar ik moet zijn voor de fundusfoto (ik ben daar lang geleden een keer geweest, toen heb ik zoiets niet gezien). 
Natuurlijk zijn er groter rampen en het is prima te doen met de bus, maar ik zat er helemaal voor klaar om een afspraak voor hier te maken...... en dan valt het tegen. Nee..... ik hoef geen chauffeur, ik red het best zonder auto, dat lukte in Purmerend ook altijd. Maar ik zou dan liever naar Purmerend gaan...... maar daar is het dan naar de oogarts en dat gaat niet zomaar, dat zal natuurlijk ook duurder zijn. 
Dus even mopperen en dan verder gaan! Er zullen ook wel huisartsen zijn bij wie het daar kan, maar dat is dan ook maar afwachten waar ik terecht zou kunnen. 
Overigens kan ik de afspraak wel veranderen of afzeggen via internet.... dan kan het wel via internet. 
Voorheen moest ik voor bloedafname ook via internet een afspraak maken. Dat is ook al een tijdje geleden veranderd, nu is het zonder afspraak. Met pech dus lang wachten, vervelend voor de mensen die nuchter moeten blijven. Voordeel is dat je ook een dag later kan gaan dan je van plan was. Toch maar eens opzoeken of dat hier nog wel kan..... het is van dezelfde organisatie. Daar moet ik over een week of 5 ook naartoe en ik wil niet daar pas tot de ontdekking komen dat het niet meer kan. 

Nog meer gemopper.... mijn saxofoon is nu al bijna 3 weken bij de reparateur..... vorige week zelf maar even gebeld..... ik zou teruggebeld worden. Daarna niks meer van ze gehoord. Vorige week dus op een andere sax gespeeld.... die lag al een tijdje werkeloos te zijn en dan blazen ze vaak niet lekker.... dat was nu ook het geval.  Ik snap het niet, normaal zijn ze daar veel sneller. Vandaag zijn ze gesloten, dus kan ik niet bellen. 

Mijn fiets moet ook naar de reparateur..... meestal laat ik hem één keer per jaar even helemaal nakijken, dat is er dit jaar nog niet van gekomen, maar nu is mijn versnellingskabel los..... met mijn fietsslot hangt los (die moet ik er dus eerst afhalen, anders glijd hij tijdens het rijden tussen mijn spaken en kom ik onzacht met de aardbol in aanraking. 

Maar ...... het regent niet, de zon schijnt! Ik heb goed geslapen.




Zo.... boze bui is weer voorbij, ik moest het even kwijt! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten