Zoeken in deze blog

dinsdag 10 oktober 2023

Verjaardag en meer.... ik ga weer van de hak op de tak!

Dat was een lange verjaardag, maar wat was het gezellig! 

Zaterdag kwamen Edwin, Geurtje en Wesley..... dat was al een mooi begin. Natuurlijk weer teveel verwend met leuke cadeautjes. De eerste verjaardagskaarten kwamen al binnen en ik al het eerste 'felicitatietelefoontje'.





Er kwam ook telefoon van iemand die zondag wilde komen..... prima. Het is wel druk meerdere dagen achter elkaar, maar alles tegelijk is soms even
 te druk en dan is het best handig als het een beetje verspreid komt. Toen Edwin, Geurtje en Wesley weg waren en ik afgewassen had viel ik op de bank in slaap en werd pas na 12 uur wakker..... zo, dat was een flinke tuk! Even wakker gebleven en nog wat dingen gedaan en toen naar bed, wekker gezet maar niet zo vroeg (vaak ben ik dan toch wel eerder wakker en dat is prettiger), de visite zou  's middags komen dus ik had even de tijd. Ik wilde nog wel even naar de winkel.

Dat lukte allemaal en ik was helemaal klaar toen de visite kwam. 3 personen en een hondje. 

Het was heel leuk, ze hadden ook weer leuke cadeautjes mee........ heel blij mee!
Alle tijd weer om gezellig te praten en te snoepen en te snacken. Nou ja, zelf nam ik niet.....de laatste tijd heb ik daar totaal geen behoefte aan, dus dan neem ik het ook niet omdat ik anders misschien de smaak weer te pakken krijg. Normaal snoep en snack ik ook niet veel, maar heb er wel altijd trek in en nu dus niet. 

Ooit was ik onverzadigbaar en kon ik niet stoppen en at alles door elkaar. Dat is nog steeds te zien! 😁. Dat is toen te lang doorgegaan maar ik heb dat al lang niet meer..... ondanks dat ik nog steeds alles lekker vond kon ik het ook laten staan (maar met verjaardagen e.d. mocht ik mij altijd even uitleven..... moet kunnen). 
Ik moet er wel bij zeggen dat die vreetbuien begonnen in een moeilijke tijd.... bovendien was ik toen veel te mager en ik wilde graag dikker worden (nou, dat is gelukt, ik mag tevreden zijn). Ik vond het toen geen enkel probleem en was blij dat ik niet aan de drank of drugs was....ik at teveel, dat vond ik minder erg!  Natuurlijk was dat ook niet goed, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik het toen nodig had..... dat dat meehielp om op de been te blijven. Het is alleen te lang doorgegaan, maar het was gewoon niet te stoppen.... ik moest eten. En nee, niet in huis halen hielp niet..... er is natuurlijk altijd wel iets eetbaars in huis en als er niks lekkers was waar ik trek in had dan at ik brood met pindakaas, brood met gebakken ei, gebakken aardappelen.... en ga zo maar door.... lekker, maar niet waar ik trek in had en juist daardoor ging ik meer eten, bleef ik zoeken. Maar dat ligt ondertussen ver achter mij. 
Natuurlijk is het jammer dat het zo gegaan is, maar geen ramp..... er zijn erger dingen en het ging in die tijd verder juist heel goed met mij en dat is veel belangrijker!
Maar nu heb ik er dus gewoon geen behoefte aan.... mijn eetlust is prima, maar ik kan zonder moeite lekkere dingen laten staan!

En  dan maandag echt jarig......  de eerste visite kwam 's morgens. 
Daarom vroeg naar de winkel en eerst het fotoboek kopen..... dat was er nog niet (de winkel ging net open), maar hij zou bellen als het er was en mij bellen. Even naar AH, daar werd ik al gefeliciteerd....leuk.... en toen ik mijn boodschappen in mijn fietstas probeerde te krijgen ging de telefoon.... het boek lag klaar! Meteen gehaald en naar huis. Later hoorde ik dat iemand het boek had willen geven voor mijn verjaardag..... daar had ik ook aan gedacht, maar omdat de oplage beperkt was wilde ik dat niet afwachten. Als ik het niet krijg en het snel uitverkocht is dan heb ik niks..... misschien,  als er veel belangstelling voor is  dat er een tweede druk komt, maar dat is natuurlijk helemaal niet zeker, die gok waagde ik niet.... ik wilde hem hebben! 
Al snel kwam de eerste visite en er kwam meer ..... wonderlijk, de laatste jaren komt er niemand 's morgens en nu waren het er 4. Wel gezellig..... dat is te overzien (ik heb het (vooral als het druk is) niet altijd door als als iemand geen drinken heeft bijvoorbeeld, ik roep dan ook vaak dat ze het moeten zeggen of zelf pakken als ik ze vergeet)  Dit was heel gezellig zo, alle tijd om lekker te kletsen met elkaar, gewoon met z'n allen samen praten en niet 6 gesprekken door elkaar. 

Samen met één van de gasten lekker brood gegeten en nog even napraten en zij vertrok.
Tijd om even op te ruimen en af te wassen en daarna zitten, oogjes dicht! Niet geslapen, maar het was wel lekker. 

Daarna kwamen de volgende gasten.....ook weer heel gezellig. Hoewel we elkaar regenmatig spreken hebben we altijd nog genoeg gespreksstof over. Uitgepraat raken we nooit 😂. 

Toen zij vertrokken had ik weer even tijd voor de afwas e.d. en toen kwam de volgende. 
Weer lekker kletsen en cadeautje uitpakken. Toen er weer iemand kwam vertrok zij...... en kort nadat de laatste visite kwam vertrok die andere weer........ dus eigenlijk was het heel rustig! 
Het werd niet laat, om een uur of tien was iedereen weg. 
Veel telefoontjes gehad, zowel op mijn mobiel als op mijn vaste telefoon, maar op mijn mobiel was ik steeds te laat.... en terugbellen terwijl ik visite had vond ik ook niet handig. 
Erg veel felicitaties via Facebook, WhatsApp, Messenger en mail. Een afmelding via de app (kan altijd gebeuren, geen probleem.... leuk als ze komen, maar wat niet kan dat kan niet! Net als dat iemand soms alleen komt die anders de partner meeneemt.... kan allemaal, iedereen heeft zijn eigen leven met de nodige dingen die soms moeten of iemand is niet fit en iemand kan ook wel eens gewoon even geen zin hebben! Het is geen verplichting om te komen, als zijn er natuurlijk wel mensen waarvan je gewoon verwacht dat ze er zijn).
Zaterdag waren er al kaarten gekomen, maar maandag komt er natuurlijk geen post, dus de rest verwachtte ik dinsdag.

Ik bekeek nog eens de leuke cadeaus die ik allemaal gekregen had.....geweldig en wat veel! 
Leuke dingen voor de kerst,





sieraden, boeken, kaarsen met lantaarn en plateau, theezakjes in diverse smaken,  cadeaubonnen, geld, puzzelboekje, mooie kussenhoezen, een heel grote cyclaam, wat leuks voor mijn poppenhuis (een haard met 'echte' vlammen), leuke lepels, badschuim, bodylotion e.d., en ik vergeet vast nog wel wat.....wat heerlijk allemaal.
Echt, ik ben weer veel te veel verwend! Met minder ben ik ook tevreden..... cadeautje hoeft niet, maar is natuurlijk wel leuk.... maar iets kleins is ook leuk!  


Tegen de avond ging de bel...... een postpakketje....... poppenhuispoppetjes.....  erg leuk, maar van wie? 
Geen flauw idee! Er zat geen briefje, kaartje of wat dan ook bij. Ik neem aan dat de poppenhuiswebshop die het verstuurde mij geen cadeautjes geeft, dus iemand zal het besteld hebben..... maar wie? In elk geval hoop ik via deze weblog de gulle gever te bereiken, te kunnen bedanken en/of laten weten dat ik er blij mee ben. Het was een erg leuke verrassing! 

Dinsdag rustig starten..... geen wekker, maar ik werd op een keurige tijd wakker. 
Er moesten wat meubels verzet worden, beide tafels had ik een stukje verschoven om meer ruimte te krijgen. De extra stoelen mochten weer naar hun eigen plaats en meer van die dingen. Daarna lopend naar vriendin voor een koppie thee. 10 oktober en dan zonder jas in een mouwloos shirt..... het was warm zat!

Dinsdagavond vierde ik nog een heel klein beetje mijn verjaardag, want toen nam ik wat lekkers mee naar de muziekvereniging, vind ik ook leuk! 
Met de auto deze keer, want ik had meer mee en dat kan niet allemaal in mijn fietstassen. En dan ook maar meteen oud papier mee, dan ben ik daar ook weer vanaf. 
Deze keer vertrok ik wat vroeger om rustig aan alles klaar te zetten.
Toen ik mijn auto uitlaadde kwam iemand naar mij toe met wat leuke spulletjes voor mijn poppenhuis.... echt heel leuke dingen.
Ik krijg wel vaker dingen voor mijn poppenhuis..... mensen hebben soms dingen bewaard waar ze niks mee doen maar die zonde zijn om weg te gooien..... als ze dan weten dat ik het gebruiken kan krijg ik het. Ik ben er blij mee! 
Soms zijn het geen echte poppenhuisspullen, maar dat vind ik nog leuker.... spullen die er niet voor bedoeld zijn maar (soms met een kleine aanpassing) wel bruikbaar zijn. Vaak zijn letterkastspulletjes heel geschikt, bij een oude sleutelhangerverzameling zijn soms ook leuke dingen te vinden, ik heb gummetjes die bruikbaar zijn...zoals een beker cola en een hamburger! Dingen zelf maken vind ik ook leuk, ik heb plantenbakken gemaakt die voor de ramen hangen (van roerhoutjes, dat was net een mooie maat en lekker dun!) en ooit maakte ik van een plastic deksel een vijvertje. Ik kocht een keer een paar heel goedkope oorbellen.... van rollen wc-papier aan een houder ...  lekker gek, maar ik ga ze slopen en ga ze gebruiken voor in het poppenhuis.... zo is het veel leuker dan alles kant en klaar kopen ... als ze het hebben in de maat die ik nodig heb, want ik heb geen gangbare maat.... voor sommige dingen maakt dat niet veel uit, soms is het aan te passen, maar soms kan het echt niet. Poppetjes kan eigenlijk altijd.... de 'volwassen'-maat is lastig te vinden (maximaal 18 cm. liever 1 a 2 cm kleiner), maar wat kleiner is is kind en dan is bijna elke maat goed. En toen ik eens echt piepkleine poppetjes kreeg werden dat speelgoedpoppen voor de kinderpoppen. (Valt dit nog te volgen?).

Ik zette wat schaaltjes chocola (en noga) neer en bakken met spekken.... wat koekjes .... lekker bij de koffie en thee. Ik had ook wat borrelnootjes mee, cashewnoten, kaasstengels en kleine zakjes chips in diverse smaken..... maar die zette ik nog even apart, het leek mij handiger om met de zoetigheid te beginnen, maar als iemand de chips ziet staan mogen ze natuurlijk best pakken. Geen idee of alles opgaat, maar ik heb gezegd dat ze zelf maar moeten kijken wat ze doen.... bewaren voor een andere groep of wat mee naar huis of wat dan ook. Ik blijf nooit na afloop.... niet meer, ik word oud 😕, ik trek het niet meer. Vaak ben ik de volgende ochtend nog 'gaar'. 
Het was toch een rare avond, want tijdens het spelen brak mijn duimsteun af.... ik zat eerst heel raar te kijken, had niet goed door wat er gebeurde. Het is niet de duimsteun zelf, maar de bevestiging is afgebroken. Die moet dus naar de reparateur.... want dat kan ik niet zelf en mijn handige collega-saxofonist ook niet (maar hij zag wel snel wat er aan de hand was en wat er gebeuren moest). Het speelt niet prettig.... eerst kwamen er hele rare klanken uit mijn sax, maar zonder die steun was mijn hand tegen een klep gegleden waardoor die niet goed sloot..... dus ik moest even zoeken hoe ik kon spelen. De reparateur zit in Edam, niet ver weg, maar het kwam mij niet echt goed uit, ik had andere plannen. Geen ramp.... het viel best te regelen, maar toch.... ik wilde eerst weer uitslapen, want ik heb een drukke tijd achter de rug en dan opruimen en klussen.... dat lukt niet de hele dag, maar als ik tussendoor nog weg moet dan weet ik dat ik niet veel meer ga doen. Maar...... er was een andere sax stuk en de bespeler daarvan gaat die morgen wegbrengen. Ik vroeg of hij die van mij ook mee wilde nemen...... en dat wilde hij. TOP! Ik haal hem zelf wel weer op, ik begreep al van mijn handige collega-saxofonist dat het geen klusje is wat ze meteen doen, dus dan zullen ze bellen als het klaar is. Dan kan ik hem zelf wel ophalen.... zelfs als het dan ook slecht uitkomt, meestal is het dan niet onmogelijk, maar meer onhandig (en als het echt niet kan haal ik hem een dag later). Ik ben al blij dat ik hem niet hoef te brengen, dat scheelt toch weer! Bedankt Nick! 

Toen ik thuis kwam was de post ondertussen geweest en lagen er nog wat verjaardagskaarten..... gezellig!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten