Zoeken in deze blog

dinsdag 3 oktober 2023

Stickerdag

 Maandag werd stickerdag! Het was niet de bedoeling, ik had andere plannen maar ik ben bijna de hele dag met stickers bezig geweest. 



Dat kwam zo...... ik heb het kinderkookboek van AH (Het magische kookboek) waar stickers voor gespaard moeten worden. Ja, voor kinderen, maar ik ben bijna kinds, dus dan mag dat! En bovendien ben ik altijd wat kinderlijk gebleven (soms voel ik mij 7, vooral als er sneeuw ligt) en ik heb de lengte van een kind (1.52), dus alle reden om het boekje te kopen...misschien staan er leuke dingen in! Ook al houd ik mij zelden aan de recepten, met zo'n boekje kom je soms op nieuwe ideeën en misschien wel juist omdat het voor kinderen is. De stickers zijn leuk, maar niet het belangrijkste voor mij. Ik ben pas laat begonnen omdat ik een tijdje weinig bij AH kwam, ik heb in mijn eentje nou eenmaal niet zoveel nodig en als kasten en vriezer vol zijn wordt het tijd om wat voorraad op te maken. Bovendien is hier nog een (kleine) supermarkt waar ik ook regelmaitg kom. 




Er zijn 100 stickers en ik had er 'al' 16.  Ik was er niet fanatiek mee bezig en wist niet hoe lang de actie duurde, maar ik lees net op internet tot vrijdag 1 oktober..... dat is dus nog jaaaaaaaren, want dit jaar valt 1 oktober op zondag. Toch blijkt het al over te zijn. Ik koop bij dergelijke acties nooit dingen die ik niet nodig heb, het is erg leuk, maar om nou met 3x zoveel boodschappen thuis te komen om maar stickers te kunnen krijgen gaat mij te ver. 
Zondagavond las ik dat een vroeger buurmeisje van mij heel veel dubbele plaatjes had en er stonden al reacties onder van mensen die nog nrs. nodig hadden. Ik schreef er onder dat ik ook wel wilde, maar alleen als ze over had..... eerst maar de mensen die er maar een paar nodig hadden, dan kan ze veel mensen helpen en bovendien zijn die boeken vaak wel voor kinderen.... en die hebben eigenlijk een beetje voorrang vind ik. 
Ik mocht doorgeven wat ik nodig had, in mijn geval was dat dus opschrijven wat ik wel had, anders werd het een erg lange rij. Ze bleek er heel veel voor mij te hebben, ik kon ze maandagochtend ophalen. Een ander vroeger buurmeisje van mij schreef aan mij dat ze er ook veel dubbel had..... van haar krijg ik er ook nog wat en toen moest ik er nog maar 20 i.p.v. 84.  




Ik moest nog even naar AH en zag daar een kist met pakjes stickers (4 stickers per pakje)..... ik had nog niet door dat de actie afgelopen was, maar nu werd het duidelijk. Ik nam een flinke handvol mee en vond er nog een paar die ik niet had. Buurmeisje 2 had ook nog wat nodig...... daar vond ik er ook één voor. Ook had ze voor anderen nog wat nodig en daar keek ik ook naar, maar die had ik niet. 
Ik ging nog een keer naar AH voor een nieuwe lading, maar toen bleek dat ze daar ook al pakjes opengemaakt hadden en op nummer in bakjes deden.... maar ik wist niet uit mijn hoofd wat ik nodig had... 2 wist ik er en die zaten er niet in .... dan maar thuis een stapel pakjes openmaken. Jawel, daar zat de laatste in die nodig was voor het album van buurmeisje 2 .... en ik had hem zelf ook nodig.... die zat er ook in... en nog één.... daar wist buurmeisje 2 ook iemand voor. Dus we hebben iemand aangewezen als postbode zodat we de stickers eenvoudig kunnen uitwisselen (die postbode wist het zelf nog niet, maar dat komt wel goed). Alles wat ik heb is nu ingeplakt (hele klus, ik plak altijd scheef.... dus voorzichtig loshalen... weer scheef.... mopperdemopper.... laat maar)..... en de flinke stapel dubbele stickers ligt klaar voor mensen die nog wat nodig hebben, keurig op nummer. 
Zelf heb ik nu alleen nog 16-20-37-50-81-85 en 90 nodig....en voor iemand anders 21 en 37 en voor weer iemand anders 45 en 90.  
Nou, als je bedenkt dat ik 's morgens nog 84 nrs nodig had is dit wel erg snel gegaan. 
Maar ik ben er lang mee bezig geweest..... een stickerdag dus!  
Het zijn Disneystickers..... ik gebruik vaak stickers ..... bij foto's als ik ze inplak, op kaarten/ enveloppen etc. , veel van deze stickers zijn daar ook geschikt voor, dus wat over is gooi ik niet weg! Dus niet 2x een handvol ophalen en vervolgens bij het afval of oud papier gooien. 


Vandaag zou ik verder kijken bij AH....... maar ik ben even niet in orde, dus voor vanmiddag alles afgezegd, vanavond zien we wel verder. Niet ernstig, wel lastig.... komt weer goed! (Ik heb het wel vaker)
Ondertussen wel een berichtje van een buurvrouw gezien die vraagt welke ik nog nodig heb, dus misschien is er nog wat onderweg. De (ex-)buren zijn goed voor mij! 😀
Als het boek niet vol komt is het ook niet erg, het blijft toch een leuk boek en ik heb al veel meer dan ik verwacht had. 
En nu kan ik misschien anderen ook nog helpen met mijn dubbele stickers, dus kom maar op met je nrs. 




UPDATE:

Zelf ben ik nu compleet...... alle ontbrekende nummers zijn onderweg. Hartelijk dank allemaal voor het meezoeken!

8 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd.
    Die ik kreeg had ik al weggegeven. Het waren er niet veel dus je mist niets.
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Mijn boek is vol, dus inderdaad mis ik niks 🤣😂.

      Verwijderen
  2. Ans, ik zoek voor Jet nog 16, 85 en 96. Wie weet? Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ans, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!!
    💚👍😘🎈🍕

    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen