Zoeken in deze blog

zondag 1 oktober 2023

Bijzonder


 Het was weer een bijzonder weekend...... deze keer was ik naar een feestje. Geen gewoon feestje, het was een verjaardagsfeestje van iemand die ik niet vaak zie. Het bijzondere was dat zij erg ziek is geweest en dat niemand dacht dat zij nog jarig zou kunnen worden. Maar zij knapte op...... een wonder. Ze is niet genezen, maar op dit moment gaat het goed. 
Zij wilde daarom haar verjaardag wel speciaal maken..... niet te druk omdat zij nog zwak is, maar wel echt vieren...... normaal deed zij er niet veel aan. Zij had van alles geregeld om het goed te laten verlopen terwijl ze zelf rustig kon blijven zitten en genieten van de mensen om haar heen. Heel bijzonder.  Het was bij haar thuis, zodat ze even naar bed kon als dat nodig was... maar ze heeft het gered! 




Ook heb ik dit weekend mijn rugtas opgehaald die ik na de bbq van een paar weken geleden daar in een auto had laten liggen. Daar even wat gedronken en toen gewinkeld, ik was er nu toch en er zijn zoveel leuke winkels in de buurt!  
Goed dat dit ook weer geregeld is, er zat niks belangrijks in, maar hij is nu weer thuis... zoals het hoort. Het enige wat belangrijk was.... er zat een doosje in met mandarijnpartjes en komkommerschijfjes, lekker voor onderweg op die smoorhete dag, maar ja.... dat moet er niet te lang in blijven zitten. Dat had ik even doorgegeven, het is geregeld en ik kreeg het bakje keurig afgewassen terug, bedankt B. 




Voor onderweg vind ik het prettig om de mandarijntjes in partjes mee te nemen, geen gestoei met schillen of geknoei en gewoon af en toe een partje pakken, dat is soms lekkerder dan een hele mandarijn. En schijfjes komkommer zijn ook altijd lekker als het warm is. Het liefst heb ik fruit of rauwkost waar ik geen kleverige vingers aan overhoud of mee kan knoeien, dat is thuis prima, maar onderweg niet handig. 
Ook weer klaar! 

Onderweg: Op de heenweg bij de metro schoot iemand snel voor mij door het open poortje van mijn voorganger..... een zwartrijder! 
Op de terugweg, toen de trein eraan kwam vroeg een jongen of ik wilde dat hij mijn tas in de trein tilde..... TOP! Heel beleefd was hij en vriendelijk (maar zonder te overdrijven). Toen ik mijn (trolley-)tas later uit de trein wilde tillen nam een man hem van mij over en zette hem netjes op het perron.  Echt, ik word vaak geholpen, door jong en oud! Ik denk dat het door mijn witte haar komt! 
In de bus zat een Japans gezin.... eerst konden ze niet bij elkaar zitten, maar ik verkaste even zodat de vader erbij kon in het hoekje.... en ik kon er ondanks hun bagage toch nog bij. Het kleine meisje begon tegen mij te praten.... in het Japans.... ze wachtte duidelijk op antwoord, maar ik had geen idee waar ze het over had. Haar ouders zeiden iets tegen haar en ze ging verder met: "Hello, how are you?" en nog wat Engelse zinnen, zo leuk! Ik heb ooit tot 10 leren tellen in het Japans, maar dat is lang geleden, ik kom nu niet verder dan 4 en het slaat natuurlijk nergens op om te gaan tellen hahaha. 




Al met al een druk weekend, dus maandag rustig aan, zondag kon ik ook gelukkig nog wel even uitslapen.  Maandag geen wekker in elk geval..... ik heb nog veel klussen op het programma staan, maar eerst ik en dan mijn huis! En als ik dan fut heb is de eerste klus mijn tv-kast! Daar is de klep ooit uitgehaald voor een wat grotere tv. Ik heb ooit voor deze kast gekozen omdat ik een tv een lelijk ding vind als hij uitstaat. Ik heb nu een klein tv-tje, op het moment dat de vorige stuk ging was dit financieel gezien de beste keuze. Ik kan er alles op zien, dus ik ben er nog steeds bij mee, vooral als de klep er weer voor kan als hij uitstaat! Ooit probeerde ik het eerder, maar toen snapte ik even niet goed hoe het moest en ik denk dat ik het nu wel door heb! 





1 oktober vandaag..... en nog steeds zonder jas naar buiten..... niet normaal! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten