Zoeken in deze blog

donderdag 12 oktober 2023

Nagenieten.

Na mijn verjaardag ben ik altijd nog een beetje aan het nagenieten...... keer op keer bekijk ik de cadeautjes, regelmatig denk ik terug aan de leuke visite, de gezelligheid en vrolijkheid. Ik mag blij zijn met zoveel lieve mensen om mij heen. 

Mijn woensdag liep toch weer anders..... ik werd om 7 uur wakker, deed even wat dingen, voelde mij ineens een beetje ziek met wat keelpijn en ik rilde van de kou (dat heb ik zelfs als het vriest niet snel, dus dat is al raar),  viel in slaap op de bank en werd een paar uur later weer een stuk beter wakker, niet echt fit, maar beter dan het was. Dan kan ik beter niet gaan klussen, want ik weet uit ervaring dat ik sneller opknap als ik mijn gemak hou.... ik kan wel iets doen, maar niet teveel!
Vaak heb ik dat als het druk (geweest) is......niks nieuws, dat heb ik mijn leven lang al, maar bij het ouder worden wordt dat natuurlijk niet beter!
Het schijnt dat veel mensen ineens ziek zijn, keelpijn, niezen etc. en net zo plotseling als het kwam is het weer snel (bijna) over. Misschien heb ik dat dan ook.... als ik moe ben ben ik altijd vatbaarder. Maar..... het gaat de laatste tijd best goed met mij..... het is een tijdje beroerder geweest, dus ik heb niks te mopperen.... zo'n dagje is voor mij heel normaal, maar het komt altijd slecht uit natuurlijk.
Toevallig kreeg ik de hele middag telefoon.... lange gezellige gesprekken! Ik heb uren aan de telefoon gehangen, dus er kwam sowieso niks van klussen. Dat kwam dus eigenlijk goed uit en zo werd het toch een leuke middag.
Bij één van die gesprekken werd ik uitgenodigd om hun nieuwe huis te komen bekijken. Een eind uit de buurt.... in de omgeving van Eindhoven zo ongeveer. Ik ben er eens eerder geweest.... met de trein naar Eindhoven en dan een toeristische route met de bus langs veel (kleine) plaatsen. Dat is heen en weer erg lang reizen, alles bij elkaar als ik geen aansluiting mis bijna 3 uur. Er werd een idee geopperd.... met de trein naar een plaats dichter in de buurt en dan opgehaald worden. Dat was inderdaad een mogelijkheid en een stuk sneller, maar dan moest ik wel een keer overstappen met de trein.... en dus opgehaald worden. Ik wil de mensen nooit onnodig werk bezorgen, dus ik keek of ik er vanaf die plaats kon komen met de bus.... ja, maar ook een lange rit....iets korter, maar door de treinoverstap had ik geen tijdwinst. 
Ik bedacht de mogelijkheid om er heen te gaan als ik een paar dagen bij Edwin was....  Arnhem is veel dichterbij ...... maar de rit was maar ongeveer een half uur korter en op zondag zelfs langer! Veel overstappen, er waren mogelijkheden met 3 of 4 keer overstappen....  nou, dan is de kans om een aansluiting te missen ergens meteen al groter. Dus toch gewoon hiervandaan dan maar.
Dan blijft de optie met ophalen nog het best, maar dat moet dan wel kunnen..... dat spreken we tegen die tijd wel af..... ik kan altijd nog met die bus en dan vertrek ik gewoon wat vroeger. Ik begreep dat degene die mij dan op zou moeten halen op het ogenblik niet gezond is en dat de oorzaak nog niet helemaal bekend is, dus ik wil de mogelijkheid om met de bus te gaan openhouden. Met de auto is geen optie.... ik rij al niet graag en vooral geen lange ritten, maar ook wordt het steeds vroeger donker en omdat ik slecht zie in het donker moet ik echt voor donker thuis zijn.... en die tijd moet ik ruim nemen, want als het onderweg tegenzit door file of een lekke band of wat dan ook duurt het veel langer en echt, ik ben een gevaar op de weg als ik in het donker ergens rij waar ik niet bekend ben en als er dan ook nog ergens geen verlichting is dan is het helemaal een drama. Ik zou te water rijden voor ik gezien heb dat er water is, echt... ik overdrijf niet. Als ik bekend ben ter plekke en het is goed verlicht dan kan het nog wel, maar niet als het een lange rit is omdat dan mijn ogen gaan tranen na een tijdje van al dat turen. In de omgeving kan ik nog wel veel als het nodig is, maar niet naar Volendam in het donker.... er is een stuk onverlicht en dat gaat niet. De laatste keer dat ik er 's avonds moest zijn ging ik dus met de bus, ik neem het risico niet want ik ben niet alleen een gevaar voor mijzelf, maar ook voor een ander! Soms kan ik misschien meerijden, maar daar heb ik niet altijd zin in... ik kan dan niet weg wanneer ik wil, dus als het eenvoudig met de bus te bereiken is zeg ik niks en ga met de bus..... dat voelt dan beter. 
Ik stop echt met rijden in het donker als ik de ritten die ik nu nog wel doe te moeilijk en dus gevaarlijk vind worden...... maar dat lukt nu echt nog wel. 

Ik heb even goed de leuke dingen bekeken die ik voor mijn poppenhuis kreeg van iemand die opruimde en wat ik voor mijn verjaardag voor mijn poppenhuis kreeg. Ook wat met de post kwam, ik weet nog niet wie zo lief was dat naar mij toe te sturen!  Misschien wil die persoon onbekend blijven, maar dan hoop ik dat hij of zij wel leest dat ik blij verrast was!
Even een paar foto's:








Ik kan hier echt blij van worden, zo leuk allemaal!

Dat zijn dus weer veel poppenhuisspullen.... als ik een beetje afmaak met klussen kan het poppenhuis op zijn nieuwe plek staan.... dan wil ik het aan de binnenkant opknappen en dan weer inrichten.... met veel nieuwe spullen. Ik heb ondertussen een eenvoudig kleiner poppenhuis erbij wat ik dan in elkaar zet en waar ik de dingen in kan doen die een kleinere maat hebben..... dan kan ik dat toch leuk neerzetten. Sommige dingen zijn voor beide huizen geschikt..... dat is handig, ik heb ondertussen zoveel dat ik niet alles tegelijk kan gebruiken, dus ik kan het leuk afwisselen en doordat ik dat kleinere huis erbij heb hoef ik minder op te slaan als ik het even niet gebruik, dan kan het vaak nog wel in het andere huis, dat is veel leuker dan in een doos. 
Bovendien heb ik aan de muur een soort letterkastjes hangen in de vorm van huisjes en daar kunnen ook wat bijzondere spulletjes in. 

Ook de andere cadeaus hebt ik nog eens goed bekeken..... een paar heerlijke boeken, de leuke sieraden, de lekker ruikende verzorgingsproducten en... en.... en alles! Alles was leuk! Dat nagenieten is ook zo leuk. De grote cyclaam staat er nog keurig bij.... best een moeilijke plant, maar sinds ik van een nichtje (dat toen in een bloemenwinkel werkte) een tip kreeg over de verzorging ervan lukt het mij beter ze een tijd lang mooi te houden. Lekker thee drinken van de nieuwe smaken die ik kreeg..... zo'n dagje is best lekker..... echt ziek voelde ik mij al niet meer, alleen een beetje gammel. 

Donderdag dan maar in de herkansing.... even kijken hoe ik mij voel, maar ik wil dan wel iets meer doen dan woensdag, want toen deed ik echt nauwelijks iets. Ik moet wel op de telefoon letten, want de 'saxdokter' kan bellen..... ik weet niet of hij mobiel belt of op mijn vaste nummer. Ik weet zeker dat hij mijn mobiele nummer al had, dus die moet ik zeker bij de hand houden. Geen idee wanneer hij klaar is, de afgebroken schroef moet er eerst uit en dat valt niet mee zonder andere onderdelen te beschadigen. Ze zijn gespecialiseerd in reparaties aan saxen, dus ze zijn wel wat gewend en dit zal ook wel eerder voorgekomen zijn, maar het lijkt mij lastig. 

Boodschappen hoef ik in elk geval niet te halen, want ik heb nog genoeg over van mijn verjaardag om lekker en zelfs redelijk gezond te kunnen eten.... dus eerst maar de dingen opmaken die niet lang houdbaar zijn. Er is het één en ander de vriezer ingegaan, de salades vind ik heerlijk op brood en ik heb ook nog vleeswaren...... dat komt wel op (even op datum opbergen) en ik heb nog broodjes genoeg. Fruit heb ik nog zat, rauwkost ook en ik heb altijd wel potten groente in huis voor noodgevallen en luie dagen. Pasta en rijst  e.d. heb ik ook altijd in voorraad, dus ik hoef echt niet hals over kop naar de winkel.
Als het goed is moet ik wel naar de apotheek...... als mijn medicijn leverbaar is, want dat is altijd weer een verrassing en vaak geen leuke verrassing en best wel stressvol (en stress verergerd de 'kwaal'), maar goed.... afwachten maar.... adem in... adem uit! En dan maar hopen dat ik weer voor 3 maanden krijg!


Tja, mijn 70ste levensjaar is begonnen..... dat klinkt veel ouder dan 69.
Niet dat ik dat een probleem vind, ik mag blij zijn dat ik er nog ben....  er zijn er zat die het  niet halen!
Oud zijn is alleen een probleem als je je oud voelt en weinig meer kan!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten