Zoeken in deze blog

zaterdag 21 september 2019

Geld uit de muur....

..... ik hou er niet van!

Ja, wel van het geld natuurlijk, maar niet van pinnen op straat!
Ik ben zelf niet bang uitgevallen, maar ik vind pinnen op straat nou niet bepaald veilig....... als je bij zo'n apparaat staat weet iedereen dat je geld gaat pinnen, zelfs als je in de rij te wachten staat.
In de drukte zal er niet snel wat gebeuren, maar iemand volgen is niet zo moeilijk. Nou weet ik ook wel dat het vaker goed gaat dan fout, maar het voelt gewoon niet goed. Toen we nog de mogelijkheid hadden om binnen geld te halen deed ik dat altijd. Natuurlijk kunnen dan ook mensen het zien, maar het is toch anders.
Ook bij een storing vind ik het moeilijk.....komt nooit voor? Nou misschien niet vaak, maar het gebeurt! Er is dan wel een nummer dat gebeld kan worden, maar even snel geld halen is er dan dus niet bij.....en je moet dus wel een telefoon bij je hebben voor het geval dat!
De banken verdwijnen, er blijft alleen een pinautomaat over....... weinig service, meer onveiligheid, meer kosten, minder rente........ ik betaal aan bankkosten per kwartaal al een veelvoud van het bedrag dat ik na een jaar aan rente ontvang. Ooit kreeg ik zelfs rente op mijn betaalrekening en dat was meer dan de 0,2 % die ik nu op mijn spaarrekening krijg en verder was het gratis.

Gelukkig heb ik een supermarkt waar ik extra mag pinnen.....dat is meestal genoeg om toch wat contanten te hebben..... die supermarkt levert de service die ik van de bank verwacht...maar niet krijg!
Alleen als ik meer geld nodig heb is het even lastig, dan zal ik wel moeten...... ook als de pin bij de supermarkt niet werkt,,,,,, ik ontkom er niet helemaal aan. En dan is dat ook geen groot probleem hoor, ik sta niet met trillende handen bij dat ding.....zo erg is het nou ook weer niet.....maar ik heb wat tegen die dingen!

Ben ik de enige of zijn er meer????



2 opmerkingen:

  1. Nee, dat ben je niet. De lage rente is wereldwijd, heel jammer.
    In onze RABO kun je binnen pinnen maar dat is zichtbaar door grote glazen deuren en stelt dus niet veel voor.
    Storing is er zelden, dan is er de supermarkt en de HEMA. Niet alle winkels verlenen die service, ze verwijzen naar de bank die vlakbij is.
    Of je kunt bij de kassa overpinnen voor een redelijk bedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier is het alleen "bijpinnen" bij de supermarkt als alternatief. Dat is voor mij genoeg.... af en toe heb ik toch contanten nodig.
    Nee, als je daar alleen naar binnen kan om te pinnen heeft het niet veel zin....maar als de deur voor de volgende op slot is kan je het wel op je gemak doen en alles rustig opbergen. Ik hoorde van de week van iemand daar werd het heel snel zo voor haar neus weggegrist.....ik heb dab toch liever dat het in mijn tas zit voor ik naar buiten ga....dus toch een beetje voordeel.
    Toevallig ken ik iemand die een storing had en haar pas werd meteen ingeslikt.....toen zat er nog een bank achter (jaren geleden), maar ze durfde niet weg te lopen, bang dat hij er dan toch nog uitkwam en door een ander meegenomen werd. Geen beltegoed meer......toch proberen om familie te bellen.....3 woorden waren genoeg.....kon de één bij de automaat blijven terwijl de ander naar binnen ging. Was geloof ik een mini-stroomstoring.
    Op mijn facebook staat de link naar "opoe" en de meeste mensen reageren daar.....dat is uiteenlopend van iemand die het probleem niet begrijpt en duidelijk onzin vindt tot iemand die er net als ik over denkt.
    Natuurlijk kon je bij een bank ook overvallen worden....maar niet iedereen die daar kwam komt geld halen en bovendien kon je het eerst goed opbergen.

    BeantwoordenVerwijderen